Slaaptekort,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DennyDenny

honden foto van Denny

Lieve mensen,

Sinds 3 daagjes ben ik de nieuwe eigenaar van chickey! Ze doet het voor mijn gevoel echt goed. Als ik zeg zit. gaat ze ook zitten en zo.. en dan beloon ik haar natuurlijk wel daarvoor.
Ze slaapt overdag best veel en misschien zit daar het probleem wel. Deze nacht wilde we haar proberen alleen beneden te laten. wel met een lichtje aan. een klokje om een beertje gedaan en een handveger in haar mandje gelegd. het eerste uur ging het goed. daarna begon ze te piepen en dat werd al snel janken. Even aan gekeken maar ik kon ze niet beneden laten. Heb ik het nu fout gedaan? om ze mee naar boven te nemen? hoe krijg ik haar rustig snachts?

Ze plast ook nog geregeld binnen. dan belonen wij haar neit maar zetten we haar buiten. als het op heterdaad is roep ik hard nee. is het niet op heterdaad zet ik haar alleen even buiten. Met poepen is het precies hetzelfde. We nemen ze na het slapen en eten en drinken netjes mee naar buiten en daarnaast ook gemiddeld een keer of 5 per dag. wat kan ik doen zodat deze kleine spruit ook haar baasjes 's nachts laat slapen?

groetjes Denny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slaaptekort," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi!

Héél eenvoudig:je hondje is net 3 dagen bij je en het is nog veel te vroeg om haar alleen te laten slapen(als dat al moet,mijn honden slapen altijd bij me en ik heb er 7)...dus lekker in een mandje naast je bed leggen en 1 keer er ´s nachts uit om haar te laten plassen en dan allemaal terug naar jullie ´mandjes´ en lekker samen verder slapen...trusten voor straks!

groetjes van Ingrid en haar roedel vanuit Frankrijk

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Het is inderdaad nog vroeg om je pup nu al rustig te hebben, niet onmogelijk maar het zou raar zijn als het wel zo was. Onze Berner sliep in het begin in haar benche in de slaapkamer bij ons. De eerste nacht heeft ze een uur aan een stuk zachtjes gejankt, ineens een diepe zucht en gedaan, ze viel in slaap. De tweede nacht, een half uur. De derde nacht was het nog iets korter en zo merkten we dat het afbouwde.
Tot ze helemaal stil was. Ik reageerde totaal niet op het gejank. Daarmee waarschijnlijk dat ze ook ophield. Toen ze stil was na een week kreeg ze van mij de grote beloning door een mand naast het bed te mogen beslapen omdat ze zo braaf was, geen problemen gehad. Een paar keer wou ze op bed klimmen maar gezegd nee en mandje in gezet, even geaaid en opgelost. Niet voor iedere hond lukt alles makkelijk natuurlijk, de ene is al wat koppiger dan de andere maar als je met een techniek begint, probeer dan dezelfde routine aan te houden zodat je pup die ook kan leren kennen. Vergeet vooral niet dat het 's nachts stil is en eng kan overkomen voor je pup. Je ademhaling alleen al horen kan rustgevend zijn voor een pupje, zodat ie weet dat ie niet alleen is.
Vele groetjes van ons

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik deed ongeveer hetzelfde als Sarah, alleen legde ik mijn hand op het buikje van de pup, zodra ik iets hoorde. Hierbij verwachtte ik van de pup dat deze ondanks gepiep toch in de doos/bench bleef.

Met twaalf weken kon ik christo zonder problemen beneden in zijn bench laten slapen, daar was hij dan overdag al gewend aan geraakt.

Fijn dat je haar toch weer mee naar boven genomen hebt - we verwachten van puppies vaak teveel.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Hallo,

fijn om te zien dat er zoveel antwoord is gekomen op jou bericht, want ik heb met onze honden dit probleempje nooit gekend, zij zijn steeds van nacht 1 rustig en stil gebleven, veel geluk gehad al zeg ik het zelf.
al het beste voor jou en uw pup

groetjes Patsy & Toshi ;-)

honden page profiel DennyDenny

honden foto van Denny

Ik ga het vannacht op deze manier proberen. ik zet een klein radiotje zachtjes aan en laat haar toch weer alleen beneden. maar nu gewoon in de huiskamer dus niet in de gang waar ze nog nooit alleen is geweest. Ik heb in haar mandje 2 beertjes en 1 speeltje liggen. een klein klokje en een lekker warm kruikje. nu hier op de bank lijkt mevrouw het wel te bevallen. hoop dat als wij zo naar bedje gaan ook nog. Ik ga haar toch proberen te negeren als ze piept (al zijn mijn hartje dat echt niet te lang aankunnen) Ik hoop op een lekker nachtje met rustig te slapen en dan morgen vroeg weer lekker chickey vastpkken en helemaal gek knuffelen! Is het trouwens gek als je verliefd op zo'n lief schatje word haha

trusten!

honden page profiel DennyDenny

honden foto van Denny

Hey lieve mensen,

mijn baasjes hebben vannacht echt lekker geslapen. Ook ik heb me netjes gedragen omdat mijn baasjes het toch wel lekker knus hadden gemaakt voor me. Ik was wel heel blij om mijn baasje te zien.
Nu heeft mijn baasje nog wel 2 vraagjes:
Hoe moet hij mij begroeten/belonen als ik een nachtje goed heb geslapen en niet hun heb wakker gejankt?

Heel soms eet ik mijn eigen poepje op ik weet ook neit waarom ik het doe maar mijn baasje wil graag weten of iemand dat weet en wat hij er aan kan doen zodat ik er vanaf blijf.

Dankjewel alvast voor jullie reactie's

Pootje van mij (chickey!)

honden page profiel

Fijn dat het goed ging!
Ik denk dat de beloning al gegeven is: jullie terugkomst! Onze Jazz is ook altijd zo blij 's ochtends of als we weg zijn geweest. Dan laat ik hem uit zijn rennetje en haal hem even flink aan...even knuffelen. Dat is voor hem een geweldige beloning!
Poep eten doet de mijne ook wel. Ik reageer er niet meer op. Bij mijn vorige hond ging dit vanzelf over, ik hoop dat het bij Jazz ook zo is.
Veel plezier met en van je hondje, hij/zij is heel erg leuk!

Joyce (Gast)

hoi Denny,
Ik precies hetzelfde probleem als jij!
Ik heb nu een week een maltezer pup van 9 weken.
De eerste 2 nachten heb ik haar in een mandje met warme kruik en knuffelbeer gelegd, maar ze bleef maar janken en tegen het bed op springen.. heb haar dus maar ik bed genomen. De 2e nacht heeft ze in de bench op onze slaapkamer gestaan en nog janken...
Nu slaapt ze beneden in de bench met een lampje aan en de radio zachtjes aan, ook weer met een kruik en knuffelbeer. Nog steeds jankt ze alles bij elkaar soms is het 5 min stil en dan begint het weer..
Kan iemand mij helpen?
Ze is ook heeel erg aanhankelijk als ik ook maar ff opsta moet ze mee, ik kan niet douchen zonder dat ze jankt..
Ben ten einde raad, miss doe ik wel iets verkeerd maar ik kan haar echt niet in bed gaan nemen, ik moet straks ook weer gaan werken dus ze moet ook wel leren om af en toe alleen te zijn.
Groetjes Joyce

honden page profiel DennyDenny

honden foto van Denny

Hey Joyce,

Ik leef echt met je mee want het maakt je hele welzijn echt niet vrolijk. Mijn vriendin en ik begonnen elkaar te katten door het slaap tekort.
Misschien helpt deze tip je iets zo hebben wij het vannacht gedaan en het heeft hier wel gewerkt:
Zorg dat ze overdag wel slaapt maar niet zolang als dat ze zelf wil. Maak haar dus soms even wakker al is het maar voor een plasje. Ga na het plasje dan lekker met haar spelen. Valt ze daarna weer in slaap doe je weer hetzelfde. vanaf een uurtje of 9 's avonds niet meer laten slapen en vooral veel mee spelen een lekkere wandeling maken en ook in haar/zijn mandje/bench spelen. Als je dan zelf naar bed gaat (hier is dat tegen 0.00uur) eerst nog even lekker buiten een plasje laten doen. een klein lichtje aan. en een klein muziekje of de tv zachtjes aan laten staan. zorg dat ze slaapt en ga dan even naar haar toe. Haal ze aan en praat zo van doe maar rustig meisje/jongen het baasje gaat bedje slapen geef ze nog een snoepje en haal ze nog even rustig aan. Die van ons slaapt daarna meteen verder. en dan gaan we zelf naar bed toe. Ik heb haar de hele nacht niet gehoord. ik hoop voor je dat je snel tot je slaap komt. en piept ze probeer dit dan te negeren. Je gevoel zegt van zelf wel of het een aandacht piep is of niet.

Liefs Denny
en een pootje van Chickey!

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hey Denny,

Eten van ontlasting kan een teken zijn van een tekort aan bepaalde voedingswaarden.

Je bent nieuw op het forum begrijp ik uit je eerste bericht, ik ben een zware voorstander van rauwe voeding.
Ben erg slecht te spreken over brokken.

Mag ik vragen welke voeding ze krijgt?

honden page profiel DennyDenny

honden foto van Denny

Ingrid ik vind het ook raar dat ze alleen maar brokjes krijgt hoor. Ik ben gewend om een hondje ook wat vlees te geven.
Chickey is nu bijna 8 weken en eet hier de brokken van Fokker.

Waar we ze vandaan hebben kreeg ze benefull. Bij de dierenwinkel vroegen we om een goede brok voor een pup uit het nest en daar kwamen ze met fokker aan. Ook nog een ander goedkoop iets maar ik dacht hey ik pak maar wat duurders zal misschien ook beter zijn. Haar onlasting zijn nu wel kleine mini drolletjes en hebben een lichte kleur (mayonaise maar dan met een vleugje groen erdoor heen haha)

Groetjes Denny

honden page profiel IngridIngrid 1 doggies

honden foto van Ingrid

Hey Denny,
Mag ik vragen waarom je haar geen rauw vlees geeft?

Qua brokken zou ik je aanraden om Farmfood eens te proberen. Verschillende hier op het forum voeren dit, en zijn hier erg tevreden mee. Weinig graan en geen smaak/geur en kleurstoffen.

Groetjes, Ingrid

honden page profiel DennyDenny

honden foto van Denny

Hey Ingrid,

De reden dat ik haar geen rauw vlees geef is op advies van de DA. Ik vroeg daar namelijk wat ze te eten mag en die vertelde me haar het eerste half jaar alleen brokken te geven.

We geven haar wanneer ze iets goed's doet een klein snoepje. deze ruiken voor mij erg zout en wanneer chichey deze op heeft ruikt ze ook enorm uit haar bekkie. wat is daar precies aan te doen?

Groetjes Denny

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Denny!

Je zou eens op www.barfplaats.nl kunnen kijken wanneer ze daar adviseren pups op rauwe voeding te zetten.En daar drogen ze b.v. vlees in de oven als tussenndoortje.Dan weet je dat er geen ongezonde toevoegingen in zitten(tenzij je natuurlijk slecht vlees gebruikt met hormonen en andere troep erin)

Wat geef je voor snoepje?Hoe heet dat en wat zit erin?Ik zou niet teveel geven tussendoor,ook niet als beloning.Ik heb dat nooit met mijn honden(of pups) gedaan,een vriendelijk woord of een aai over hun bol/lijfje was/is beloning zat voor hen!

groetjes van Ingrid en haar roedel

honden page profiel jansjejansje

Hoi Denny,

Als iets sterk ruikt, is er genoeg aan toegevoegd om het voor de hond zo lekker mogelijk te maken. Meestal zijn dit dus niet de beste tussendoortjes. Ik zou als beloning gewoon een rodi-worst kopen en hier hele kleine stukjes als beloning van geven.

Sommige honden hebben genoeg aan een aai of een lief woord als beloning, maar ik denk dat de meeste pups alleen te paaien zijn voor een lekkere beloning. Dat werkt toch iets sneller....Mijn jongste hond was als pup alleen te porren voor worst of kaas of frinkandel! Nu kan ik hem ook belonen met een aaitje of een lief woordje.

Wat betreft het slaaptekort...onze Morris was de eerste 2 nachten heel stil. Wij hebben om de 2 uur de wekker gezet om hem buiten te laten. Hij lag in de bench, waar hij bij de fokker ook al aan gewend was. Toen hij zich thuis begon te voelen, begon hij wel af en toe te janken als wij naar bed gingen. Dit heeft echter nog geen week geduurd en toen was hij volledig stil. Wij gingen rond 00.30 uur naar bed en stonden dan om 6.30 uur weer op en tussendoor gingen we dus in het begin 2 keer naar beneden om hem te laten plassen. Dit hebben we na verloop van tijd afgebouwd en kon hij makkelijk de nacht droog en stil blijven. Het was erg vermoeiend, maar ik zeg nog steeds dat dit heeft bijgedragen aan een snelle zindelijkheid. In totaal heeft het bij Morris 9 dagen geduurd en hij was zindelijk! In totaal zelfs maar 3 ongelukjes gehad in huis, omdat we er zelf te laat bij waren. Geniet van je nieuw pup....en kwa voeding zou ik nu nog niet direct overschakelen. Neem de tijd en verdiep je in de soorten voeding. De één zal je vers vlees adviseren en de ander zweert weer bij brokjes. Je moet je hond voeden waar je zelf achter kan en wil staan.... Bij ons krijgen ze overigens ook een compleet versvoer. Dit is voor hen smakelijk, zodat ze hun bakjes goed leeg eten. Met brokken bleef er vaak de helft staan....Ook in de fase dat ze tanden gaan wisselen, zijn de brokjes niet altijd in trek. Of je moet er dan wat warm water op gieten...

Groetjes Monique

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Hallo,

Ik ga binnenkort mijn honden ook overzetten op farmfood en dit via Duck of Carnibest. Heb me ook via de DA geinformeerd en hij was helemaal te vinden voor farmfood, had hem een foldertje gegeven en hij heeft de website voor me uitgepluisd. Ben dan naar de verkoopster hier in de buurt geweest, een winkel waar ook enkele pups te koop zijn. Zij zet de pups ook over op farmfood, heeft ze geen slechte ervaringen mee, de pups doen het er goed op en krijgen ineens een goede voeding mee van kleins af. Zal ze mij vast niet wijsmaken want ze weet dat ik geen hond kom kopen dus zou ze mij toch niet mee overtuigen. Maar wil maar zeggen dat je je misschien eens bij iemand kan informeren die echt met farmfood bezig is en wat die ervan denkt en die persoon zal je vast ook wel willen begeleiden om de overzet te doen.
Succes ermee en groetjes van ons.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slaaptekort," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^