Wanhoop nabij.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Hoi, ik heb laatst ook al een topic geopend over Django dat hij zo naar andere honden trekt.
Ik heb reeds contact gehad met 2 gedragstherapeuten hier uit de buurt. Hun oordeel is:
Met iets lekkers of een balletje afleiden.
Maar dit werkt niet.
Ik wil Django beslist houden, hij gaat niet zomaar weg.
Maar nu is het dus al zover met mijn rug (ben net bij fysio geweest) En van haar mag ik al niet eens meer met hem lopen. Dit is ook geen leven voor hem.
Ik heb ook al contact gehad met esther van het forum hier.
Zij wil wel langskomen, maar het moment dat haar paste past mij niet, en als zij helemaal uit friesland moet komen, dan word de reiskostenvergoeding iets te veel.

En mensen, ga alstjeblieft geen negatieve opmerkingen maken, dan heb ik liever geen opmerkingen. Wat ik wil is hulp zodat ik mijn allergrootste maatje gewoon bij mij kan houden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanhoop nabij. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Mariska,

Ik stuur je een Pb met mijn tel.nr. want via een forum dit probleem oplossen vind ik riskant, persoonlijk.

Groetjes van Esther

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Klote zeg,

Ik hoop dat Esther een Gt weet bij jou in de buurt,of dat jullie tot een oplossing komen,
Maar kunnen die GT´s waar je contact mee hebt gehad dan ook niet zelf met Django oefenen,misschien krijgen zij hem wel zover dat hij voor het balletje gaat of snoepje,ja ik probeer een beetje mee te denken..

Sterkte meis,je doet je best.

Groetjes Soraya,Mila.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Wat vervelend zeg. Kan me voorstellen dat je met je handen in het haar zit.

Hebben die gedragstherapeuten voorgedaan en geoefend met je of alleen maar gezegd wat je moest doen, zonder verder te kijken/oefenen?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik hoop dat er een oplossing komt Mariska, kan me voorstellen dat je er even helemaal door heen zit. Hopelijk heeft Esther een oplossing voor je. Heel veel sterkte!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ben niet heel erg voor hulpmiddelen, maar misschien is een hulpmiddel een optie? Een tuig, halti-tuig, gentle-leader of follow-me?

honden page profiel

@snoopy.
Ze is hier 1 keer geweest, en heeft mij voorgedaan hoe het allemaal zou moeten, maar omdat ik maar incidenteel honden tegenkom valt er niet goed op te oefenen.

@ wilma.
Ik heb voor Django al een halty gebruikt en de gentle leader, halty helpt een heeeeeel klein beetje, gentle leader heeft ie niet eens door dat hij hem om heeft.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

Ten eerste mariska heb je een prachtige hond
hoop echt dat esther je nog een paar tips kan geven
wens je veel sterkte (met je rug)


gr liesbeth

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

misschien zou je tijdelijk een uitlaat-service in de arm kunnen nemen?dan heb je tijdelijk in elk geval rust en tijd om het probleem aan te pakken.of hang een briefje op bij de dierenwinkel.misschien is er wel iemand die django graag voor niets uit wil laten voor je.je woont zeker niet in de buurt van helmond?

honden page profiel kristel en danykristel en dany

honden foto van kristel en dany

Hey Mariska,

Het is niet altijd gemakkelijk om via deze weg iets duidelijk te maken, maar hier gaan we.

Met ons Rasta hebben we ook zo'n een probleem (gehad, soms nog).
Tot een leefttijd van ongeveer 6 maand liep alles perfect, maar dan ...

Tijdens het wandelen viel Rasta totaal willekeurig uit naar honden. We mochten tientallen honden voorbij zonder probleem tot plots er eentje te veel aan was.

Wij moesten ook werken met afleiding (een snoepje), maar dat lukte niet altijd.

Wat werd ons dan zegt?
Het lag aan gebrek in opvoeding. Kwam dat ff hard aan zeg. Wij jutte Rasta zelf op door de onzekerheid of ze al dan niet zou uitvallen. "Hier hé Rasta", "pas op hé meid", leiband wat korter (zo kon ze minder ver), allemaal fout!!!

Het enige wat écht hiep was terug gaan naar de basis van het wandellen via de juiste opvoeding.

Wij moesten langs heen een muur, afsluiting wandelen en vanaf het moment dat Rasta naar voor wou, moesten we haar blokkeren met ons been totdat ze uit zichzelf naar achter ging. En dan vliegensvlug belonen (stem en snoep). Het blokkeren beurt niet met een schop of maar door ons been tegen haar te duwen. Wel oppassen dat je niet teveel op de pootjes trapt!!! De bedoeling hiervan is dat je hond leert om zijn baas te volgen en niet voor te lopen (zelf alfa te spelen). Als dit vlot gaat (niet op een paar dagen) maak je de ruimte tussen je been en de afsluiting, muur steeds wat groter. Als de afstand hier tussen te groot is om te blokkeren met je been, duw je je hond zachtjes naar achter door je hand voor zijn kop te plaatsen. Géén geweld gebruiken. Liever een stapje terug.

Dit in combinatie met de problemen voor te zijn, was voor ons een goede oplossing. Met de problemen voor te zijn, bedoel ik, het uit de weg gaan van mogelijke conflicten. Even een klein ommetje maken ipv de hond voorbij te gaan. Als je hond nu rustig blijft beloon je in eerste instantie.

Later (als het vorige elke keer lukt) moet je hond eerst het mogelijk probleem zien, jij moet hem dan de "ACHTER" laten doen en belonen. Op deze manier gaat je hond de link leggen van: een andere hond, dus ik kijk naar baasje want we gaan iets doen en wordt beloond. Die andere hond die hij eerst weg wou is dus geen probleem meer.

Veel sucses en groetjes
Dany

honden page profiel

@ Karin.
Ik woon zelf in de omgeving emmen (Drenthe).
Uitlaatservice is hier in de buurt niet te vinden, hooguit een paar kinderen die via marktplaats wat bij willen verdienen. Maar dat kan natuurlijk niet met Django.

@ Kristel.
Django volgt helemaal perfect,
Alleen zodra hij een hond ook maar ziet gaat er bij hem een knopje om, dan hoort en ziet hij niks meer behalve de betreffende hond, en krijg je hem dus al niet meer mee.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

En kun je (of een ander familie lid/ vriend) niet met de hond(nogmaals) op cursus,daar komt je natuurlijk zat honden tegen,en kun je goed trainen.En kon die GT dan niet zelf goed oefenen met Django?Honden uitlaat gebiedjes opzoeken?

En wat Karin zegt is een goed idee,en je hebt ook honden uitlaatservices die als begeleider iemand hebben met een honden gedrags opleiding heeft,moet je even goed alles door lezen bij jou uitlaatservices in de buurt(sommige doen het er als hobby bij,die heb je ook).En 1 die het aan durft met Django.


Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Mariska,

Wat heeft die gt gedaan, hoe heeft zij het voorgedaan? Kun je dat uitleggen?

Groetjes van esther

honden page profiel

De enige bekende die ik met hem vertrouw die heeft het te druk met zijn werk om met Django te gaan trainen.
Zoals ik in mijn vorige reactie ook al beschreef zijn hier in de buurt geen hondenuitlaatservices.

Dat is ook de reden dat ik het echt niet meer weet, alle mogelijkheden die ik had die zijn al geprobeerd.
En de gedragstherapeuten die ik heb gehad die wisten het ook niet met hem, heb hem nu door 2 therapeuten laten zien. En heb voor een half jaar terug al een volledig programma doorlopen met hem, ook vanwege zijn felheid. Is een tijdje goed gegaan, maar loopt weer helemaal mis.

honden page profiel

@ Esther.
Ik stuur je even een pbtje.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Nou, aan zulke gt's heb je dus ook niets zeg.

honden page profiel kristel en danykristel en dany

honden foto van kristel en dany

Mariska

Ik hoop dat het goed komt. Want je hebt een prachtige hond.
We hebben ook moeten trainen op te hondenschool.
Nog groetjes van Kristel,Dany en Woefkes.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Ik kan je aanraden om met Esther goed aan de slag te gaan.

Als een gentle leader niet meer werkt, dan is dat verkeerd gegaan met trainen.
De voorstellen die je hebt gehad moeten stuk voor stuk werken, maar het moet getraind en geoefend worden en ik ben bang dat dit je juist niet lukt ivm je rug.
Er moet dus iemand samen met jou naar buiten en gaan trainen, liefst elke dag. Eerst samen met een trainer en dan samen met degene die je bij kan staan.
Is er een enthousiast iemand in de buurt die je zou willen helpen?

Alleen met training wordt het beter, er is helaas geen wondermiddel, de halti/gentle leader is eigenlijk al 1 van de beste hulpmiddelen op dit gebied.

Groetjes, Margje

honden page profiel JosineJosine

honden foto van Josine

Van een heel bekende schapendrijftrainster uit Engeland kreeg ik als tip een manier om de riem ook achter de voorpoten om te slaan. Ik zal proberen het uit te leggen;
De lijn zit vast aan de halsband, die trek je langs de rug een eindje naar achteren, dan haal je hem achter de voorpoten langs onder de borstkas door. Aan de andere kant weer omhoog en dan het uiteinde door het stuk dat nog op de rug ligt heen halen. Het kan dus geen kwaad voor de nek van de hond. Bij mijn jongste helpt het erg goed.
Ik zou wel inderdaad met iemand gaan trainen, want ik weet niet of het effect blijvend is. Bovendien is het natuurlijk altijd prettiger wanneer je hond gewoon naast je blijft lopen. Maar zo kun je misschien zelf je rug even ontlasten.

honden page profiel

Hoi,
Ik heb vandaag mijn zus gevraagd wat ik ermee aan moet. Ze gaat haar vriend vragen of hij me wil helpen, ze zei eerst van ja ik train wel met hem, maar het is een persoon van 1.60m en niet echt sterk, dus dan gaat django met haar op de loop. Hopelijk werkt dat, maar het is nog niet zeker of het mijn "zwager" lukt omdat hij het erg druk heeft.
Hoop dat het gaat werken, anders moet ik toch een ander huisje voor hem zoeken :'( maar dat gebeurt niet zomaar. ik ga eerst alle opties proberen voordat ik het opgeef.

Helaas moet ik wel toegeven,, ik kan hem niet aan, hij is te dominant voor mij.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Mariska,

Dominant is hij niet en ik hoop dat je mij toch een kans wil geven om bij je te komen.

Hij vind andere honden ontmoeten erg lastig en hij bouwt snel stress op vandaar dat hij gaat uitvallen aan de lijn en gaat hij ineens trekken.

Groetjes van Esther

honden page profiel Dafnee Van CauwenbergDafnee Van Cauwenberg

honden foto van Dafnee Van Cauwenberg

oei,

en een paar dagen geleden dacht je nog een witte herder bij te nemen, dat zal dan ook niet meer gaan.
Veel sterkte!

honden page profiel

Dat is inderdaad van de baan nu ja, maar dat zou sowieso nog een jaar of anderhalf jaar duren.
Want voordat het perfecte nestje komt duurt ook even.

Ik weet op het moment gewoon niet meer wat ik ermee aan moet.
Is even afwachten hoe het gaat lopen nu.
Witte herder blijft altijd mijn droom.
Maar word nu gewoon wat opgeschoven.


honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey Mariska,

Het ontmoeten van andere honden en wat daar mis gaat heeft niets met dominantie te maken.

Het is belangrijk dat JIJ zelf echt met hem traint, maar dat er iemand bij is om je te helpen.
Training is persoonsgebonden. Zo kan een hond perfect naar mij luisteren, maar dat wil niet zeggen dat hij ook naar de buurvrouw luistert.
Als een hond leert netjes meelopen, dan leert hij meelopen met die persoon onder die omstandigheden.
Je moet dus veel situaties en veel personen laten wandelen voordat de hond gaat generaliseren en bij iedereen netjes meeloopt.
Belangrijk is dus dat jij aan de slag gaat met Django.

Groetjes, Margje

honden page profiel

Ik weet dat een hond alleen/het beste luistert naar de persoon waar hij mee bezig is.
Maar het is voor mij gewoon niet meer te doen om met hem te lopen.
Het is naast dat het erg pijnlijk is ook nog is gevaarlijk voor de rest van mijn leven, mocht hij een keer een goede ruk aan de riem geven kan ik verlamd raken, en zie het niet zitten om de rest van mijn leven in een rolstoel te zitten.

Ik wil hem met alle liefde die ik maar heb verzorgen en opvoeden, maar ik zit nu gewoon op een punt dat ik het allemaal niet meer weet.
En hij is sowieso wel dominant, dat merk ik in al zijn gedrag, ik heb mij gewoon niet voldoende verdiept in het ras voordat ik tot aanschaf overging, en dat is nu mijn fout geworden. En mijn probleem overigens. Had gehoopt hier wat nuttige adviezen te krijgen, en ja ik heb heel nuttige adviezen gekregen, maar het werkt gewoon niet op deze manier. En ik ben ook heel blij dat mensen met adviezen en tips aankomen, daar gaat het niet om. Maar ik kan met de meeste adviezen zelf niet aan het werk, en zoals margje al zegt, de hond luistert voornamelijk naar 1 persoon, dat klopt ook, maar de persoon (ik) waar hij naar luistert tja, die red het niet meer.

En nou wil ik ook geen opmerkingen dat ik het allemaal niet goed doe of weet ik veel wat, ik geef mijn fout toe, ik heb me te weinig verdiept in het ras, maar dat is de oorzaak, en ik wil me nou gaan richten op de oplossing. En als ik echt mijn hond klakkeloos weg zou doen, dan was hij allang weggeweest, want dit gedrag vertoont hij al langer, alleen het word erger.

En ja ik kan nu misschien wat fel klinken, de mensen die mij goed helpen oa Margje en Esther en nog veel meer die hebben gereageerd, die bedankt ik daar ook enorm voor.
Maar ik zit er doorheen, en nee jullie vinden niet straks Django op marktplaats, ik ga nog veel meer pogingen doen om hem lekker bij me te kunnen houden. Hij is mijn alles!

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Hai mariska,

Ik ken je volledige situatie niet, maar als Django gaat trekken omdat ie met andere honden wil spelen heb ik slecht en goed nieuws voor je;
Slechte eerst; Dat gaat er niet uit!
Goede; Er zijn apparte 'hals' banden voor, ze lijken een beetje op muilkorven maar dat zijn het niet, Daan heeft dat namelijk ook, en bij mij op cursus ga ik nu leren hoe daar mee om te gaan, voor het geval daan te sterk voor me wordt.. Er zijn meerdere die het hebben maar schaf het alstjeblieft alleen onder begeleiding en training van een goede gt/trainer want gebruik je de neusband verkeerd dan doe je je hond veel pijn, en dat wil je niet.Als je niet meer bij een hondenschool zit, zoek dan een goede en dat is niet een martin gaus school!!!!!!!! (persoonlijk vindt ik dat ze die kerel een verbod moeten geven ooit nog met honden te werken..) O-) .
Er is nog vanalles te proberen, je lieverd hoeft echt niet weg!
gr isa

honden page profiel LizetteLizette

honden foto van Lizette

Hoi Mariska,

Ik heb echt een heel goede hondentrainer met jarenlange ervaring in Bovensmilde, vlakbij Assen. Indien gewenst doen zij 1-op-1 lessen. Kijk eens op hun website: www.dehondenspecialist.nl.
Ik heb tevens bij hen les gehad van een trainster die zelf woont in Hoogeveen, lekker dichtbij voor jou. Erg serieuze mensen daar en erg proffessioneel. Ze zijn super met honden. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Heel veel succes!
Lizette

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

en anders zet je toch een advertentie op mp,om iemand te vinden die django uit wil laten?misschien woont er vlak bij jou wel iemand die dol is op honden en wandelen,maar die bijvoorbeeld geen plaats heeft voor een hond,of wiens partner allergisch is.dan zijn er 2 mensen blij.

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Hallo Mariska,

Wat zit je in een vervelende situatie zeg, maar wat goed dat je ermee aan de slag wilt.

Er zit trouwens wel een hondenuitlaatservice in Emmen:

http://www.freewebs.com/hondenuitlaatservice-emmen/

Het lijkt me zelfs een erg professionele toe, zij weet waar ze het over heeft als ik haar site zo bekijk.

Heel veel succes met je beslissingen en natuurlijk met het trainen, koppie op!!

Ellen.

honden page profiel

Ik wou jullie allemaal even laten weten!, het gaat helemaal goed komen met mij en Django. Esther is bij me geweest, en heb geweldige tips van haar ontvangen, ik ga er nu mee aan de slag, en ga er vanuit dat ik binnenkort weer een zeer fijne hond aan hem heb!.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanhoop nabij. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^