Mijn pup eet haar eigen uitwerpselen.. wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JaimieJaimie

honden foto van Jaimie

Beste iedereen,

Mijn vriend en ik zitten een beetje met de handen in het haar.. Onze pup is nu bijna 16 weken en ze eet heel slecht. wij denken dat ze slecht eet omdat ze continu haar eigen uitwerpselen op eet. Wij proberen het tegen te houden maar we willen haar niet straffen omdat ze dat doet.

Ik heb ook begrepen dat de ontlasting van een hond de geur en smaakstoffen van het voedsel nog bevat en dat ze het daarom lekker vinden. Maar toch willen we graag dat ze ophoudt met haar poep opeten. Soms neemt ze het mee naar binnen en gaat ze zichzelf verstoppen en het opeten. Dat is denk ik omdat we altijd nee zeggen maar met een vriendelijke toon maar wel weer zo dat ze weet dat het niet helemaal goed is.

Nu waren wij benieuwd wat wij kunnen doen?

Want wij hebben alles al geprobeerd wat wij kunnen bedenken zoals bijv zodra ze gepoept heeft meteen roepen en een snoepje geven omdat ze het buiten doet, botjes geven, speeltjes geven meteen erna maar toch blijft ze het doen.

Hopelijk weet iemand iets!

Groetjes,

Jaimie, Patrick en Jackie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn pup eet haar eigen uitwerpselen.. wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge & HektorInge & Hektor

honden foto van Inge & Hektor

Hektor deed het ook als pup! Ik heb constant NEE gezegd als hij het weer probeerde! Je kunt er volgens mij niet veel anders aan doen! Hektor hield er na een tijdje gewoon mee op!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als ze slecht eet, kan het ook zijn dat ze poep eet voor de extra voedingsstoffen.
Maar grotendeels is het aangeleerd gedrag uit het nest.
Ik zou gaan oefenen voor een drol, aan de riem. Elke keer NEE zeggen als ze er naar toe wil gaan (vanaf een afstandje) en tegenhouden met de riem als ze door wil lopen. Haar roepen en belonen met iets lekkers als ze komt en niet naar de poep gaat.
Verder haar eigen poep zo gauw mogelijk opruimen zodat ze er niet bij kan.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Ze eet continu haar eigen uitwerpselen op? Hoe kan dat nou? Jullie moeten haar niet alleen buiten laten en voorlopig uitlaten aan de lijn en haar niet de kans geven poep te eten.Verder zou ik haar dieet veranderen. Er zijn hier vast wel mensen op het forum die je uitgebreid advies kunnen geven omtrent voeding.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi nou dan kan dit er ook wel bij dit heb ik nog nooit nog nooit gezien of gehoord
tula wil na t plassen aan haar urine likken blerghhhhh
wat is dat dan? er staat elke dag vers water soms 2 x per dag vers

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Likken aan urine is om de geur beter op te nemen, heb ik gehoord... ;-)

honden page profiel rottier yolanderottier yolande

honden foto van rottier yolande

Beste jaimie
ik zit met hetzelfde probleem mijn hondje doet dit al vanaf ik haar had en was zeven weken nu is ze zes maand en doet het nog heb al alles geprobeerd met haar ananas karnemelk vitamienen eierkoek te geven maar dit helpt niets ze komt er mee binnen en legt het in haar bakje waar haar speeltjes inliggen het ergste is als ik er bij ben doet ze het niet maar als ik er even niet bijben heb ik prijs dan heeft ze al de helft binnen is om zot van te worden weet ook niet meer wat te doen hopelijk raakt ze er vanaf
yolande

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ja want ze drinkt het niet echt ze doet echt er een paar likjes aan en dan weg
nou mag ik buiten dan wel in de gaten houden met andere pies bah zeg

honden page profiel JaimieJaimie

honden foto van Jaimie

Beste Jacko,

Hoe kan dit nou? Nou oke, wij wonen voorlopig in een flat en daar mag ze op het balkon( we hebben het gehele balkon afgesloten zodat ze er niet af kan vallen en er ligt een grote grasmat op zodat ze gras leert kennen) sorry maar ik ga haar niet aan de riem doen op het balkon. tijdens het uitlaten krijgt ze de kans er ook niet voor en ze is ook nog niet compleet zindelijk.

Verder mag ze alleen los lopen in een afgesloten grasveld hier in de buurt en dat doen we alleen als ze al gepoept heeft. Onze balkon deur staat eigenlijk altijd open dus ze kan gewoon het balkon op als ze dat wilt. Ik heb een dubbele hernia dus ik lig ook wel eens met zoveel pijn dat ik niet altijd op kan staan om naar het balkon te lopen. en soms ben ik gewoon te laat, dat zijn we allemaal wel eens. Ik voel me een beetje aangevallen, want ik zal mijn pup nooit alleen buiten laten, ze kent de wereld nog niet helemaal en daarbij komt ook dat ik persoonlijk vind dat een puppy niet alleen buiten moet lopen.

Daarbij ook nog, ze eet in de ochtend super goed en daarna niet meer, we hebben bij de speciaalzaak voer gekocht van de fabrikant fokker en dat is naar zeggen van onze dierenarts goed voer. en ze vind het ook heerlijk (want als ik haar in de ochtend zie eten.. dan eet ze ook echt super,goed en snel), alleen ze eet gewoon niet genoeg.

honden page profiel JaimieJaimie

honden foto van Jaimie

Beste angela,

Super goed idee, die hebben we nog niet geprobeerd! we gaan het morgen meteen uitproberen! dank je wel voor de tip!

Groetjes!

honden page profiel JaimieJaimie

honden foto van Jaimie

Beste tanya,

Jackie heeft dat ook 1 keer gedaan maar volgens mij vond ze het zo vies.. aan haar koppie te zien wel! het was wel even heel grappig, want ze keek er echt vies bij. ze heeft het daarna nooit meer gedaan, alleen haar eigen uitwerpselen opeten.. dat is het grootste probleem!

We hebben een super lieve en gekke pup alleen ze wil niet stoppen met poep opeten! echt een hele nare gewoonte!

Succes met jouw probleempje!!!

Groetjes

honden page profiel JaimieJaimie

honden foto van Jaimie

Beste Yolande,

Ik ken het, wij hebben ook eierkoek, ananas en de hele mikmak al geprobeerd. ze heeft al een speciaal pastadieet van de dierenarts gehad en we hebben echt alles al geprobeert. nu krijgen we net een tip van angela en die gaan we echt even proberen in de hoop dat het werkt!

Hopelijk vind je ook iets!

Groetjes

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi Jaimie,

Je pup kan zn poep opeten als hij bepaalde voedingsstoffen mist met name eiwitten. Fokker is een goed merk, maar misschien heeft je pup net wat meer eiwit nodig. Af en toe een ( stukje ) eierkoek geven kan al helpen. En dan heb je nog van het merk Biofood speciale koekjes met eiwiten en mineralen die het eten van poep tegengaan.

Succes!

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

nog ff iets: die koekjes van Biofood zijn speciaal tegen het eten van poep, staat er ook op. Ik weet nie tof je het in elke dierenwinkel kunt kopen.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Jaimie, je hoeft je helemaal niet aangevallen te voelen. Ik constateer alleen maar het feit dat je hondje alleen buiten is en dan daar poept om het vervolgens op te eten. Het balkon is volgens mij ook buiten of hebben jullie een balkon binnenshuis?
Dus nogmaals: als hij op het balkon is voor zijn behoefte, blijf er dan bij dan kun je het meteen opruimen.

honden page profiel JaimieJaimie

honden foto van Jaimie

Beste maartje,

Bedankt voor je tip, maar ze krijgt al elke dag een halve eierkoek (omdat wij het aan moeten houden van de dierenarts) en wij hebben speciale brokjes gekocht met heel veel eiwitten, die doen we 2x per dag door het voer heen en dan gaat ze eten.. dan is ze een minuut bezig en dan stopt ze en dan wil ze er niks meer mee te maken hebben. Wij vinden het zo raar.

Wat betreft poep eten, wat we ook doen ze houdt er niet mee op. Vandaag gaan we proberen om haar voor haar ontlasting te houden met een riem en elke keer nee te zeggen (tip van angela, in dit forum). Misschien als we dat een tijdje aanhouden dat ze er dan mee ophoudt!

Groetjes!

honden page profiel JaimieJaimie

honden foto van Jaimie

Beste Jacko1,

Oke, fijn dat ik het verkeerd zag, wat betreft het aanvallen. Sorry daarvoor, ik heb daar nogal snel last van. Dan wil ik even inhaken op wat je zegt. Jackie (ons hondje) eet haar poep op, dat is wel duidelijk.

Ik heb een dubbele hernia die niet meer overgaat en in de afgelopen maand is het echt verergert als ik weet niet wat. Wij (mijn partner en ik) hebben op het punt gestaan haar weg te doen vanwege mijn rug, maar ik kan geen afstand doen. Dat neemt niet weg dat ik een hele nare rug heb en dus soms heel erg beperkt ben in mijn mogelijkheden.

Wij hebben alles geregeld voor als mijn vriend aan het werk is, iemand die jackie uitlaat als het niet gaat met mij, iemand die zo nu en dan komt checken hoe het gaat, bak op hoogte voor mij voor het voer enz enz.

Daarbij komt ook dat ik haar niet elke minuut van de dag uit kan laten en dat ze dus op haar grasmat op het balkon mag. Dat doet ze keurig en 9 van de 10 keer sta ik er ook bij. Maar soms lukt het niet door mijn rug en dan gaat ze naar binnen en het opeten. Tegen de tijd dat ik bij haar ben, door mijn hurken ben gezak en een doekje heb om het uit haar mond te halen.. is het al op. Ze is ook nog niet helemaal zindelijk maar omdat ons verteld is dat je een hondje duidelijk moet maken dat ze neit binnen mogen poepen moet ze weer even vertrouwen krijgen in het durven poepen bij mij of mijn vriend.

Wij zijn er meteen mee gestopt (het "straffen") toen we erachter kwmane dat dat absoluut niet mag. Zeer spijtig dat wij verkeerde informatie hebben gekregen want nu is ons hondje een beetje angstig om te poepen als wij erbij zijn (alleen binnen is ze nog bangig) Van de hondentrainer moeten we haar ook aanleren dat ze goed luisterd naar haar naam en dus bijv als ze op het balkon is dat wij er 2 meter vanaf gaan staan en haar roepen. wel zo dat we haar in het zicht hebben.

Ik ben gewoonweg niet altijd optijd om het weg te halen en haar voor te zijn, want als ik last heb van mijn rug dan kan ik niet sprinten naar het balkon toe. en inderdaad, het balkon is ook buiten, maar ik red het niet altijd om er optijd bij te zijn. en de keren dat ik inet optijd ben, eet ze haar poep op. en ik wil graag weten wat ik moet doen.

Groetjes

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Jaimie, het spijt me van je rug.Dat is inderdaad heel pijnlijk en dan kan je niet snel genoeg erbij zijn om je pup het poep-eten te beletten.Helaas zijn er honden die hun hele leven blijven poep-eten en niemand weet waarom.Lekker? Tekorten in het voer? Restanten van voedingsmiddelen in de ontlasting? Er zijn zoveel theorieën en niemand weet het antwoord. De een zweert bij eierkoeken, bij de ander heeft het geen effect.Het heeft soms wel eens zin om van voeding te veranderen. Vers in plaats van brok. Maar ik ken ook honden die vers krijgen en het ook doen. Ik kan je dus ook geen afdoend advies geven behalve voorkomen maar dat is nu net je probleem. Maar geniet maar van je hondje en ach, als er af en toe een drolletje in zijn bekje verdwijnt....

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Ik heb dit probleem laatst eens voorgelegd bij mijn DA, en blijkbaar volgens hun heeft het niets te maken met een tekort aan voedingsstoffen, maar echt een slechte gewoonte, aangeleerd gedrag, die zo vlug mogelijk moet worden afgeleerd. Dus alle poep opruimen en geen gelegenheid geven. Niet altijd simpel natuurlijk.

EN ik gaf vroeger als mijn hond zn brokken niet wou eten gewoon een vorkje katteneten erdoor en hup het verdween als sneeuw voor de zon...mss eens het proberen waard.

Grtzz

Martine

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het kan wel even duren met het trainen hoor... Het moet echt iets lekkers zijn wat hij lekkerder vindt dan poep, bijvoorbeeld stukjes kaas of vlees.

S.Tront (Gast)

Ik weet een oplossing , laat je vriend de uitwerpselen van je hond opeten , of , doe het gewoon zelf . Ik doe het soms ook omdat ik geen eten krijg. En het is best lekker.

Getekend S.Tront en men vriend K.Aka

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn pup eet haar eigen uitwerpselen.. wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^