Vier duitse herders uit de opslag: Verhaal van Gozer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Zoals sommige van jullie weten ben ik al een tijdje bezig met honden die in beslag zijn genomen vanwege een bijtincident.
Ik werk samen met de Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen honden. Laatst heb ik hier een topic geplaatst over vier honden die de opslag zaten en die we er graag uit wilde hebben. Gozer, Gaby en hun twee pups, King en Dana.
In het kort:
Gozer heeft een klein buurhondje gebeten en het hondje had een verbrijzeld pootje. Gaby, de teef was daar ook bij, maar had niet gebeten. Gozer en Gaby hadden op dat moment tien pups. Gozer was toen anderhalf jaar, Gaby ongeveer 6 jaar.
Later kwam de politie aan de deur en die wilde beide honden zien. Met name Gaby gromde erg, ik denk om haar pups. Daarop zijn Gaby, Gozer en pups in beslag genomen. De pups waren toen 5 weken oud. Met 7 weken zijn de pups teruggegeven aan de eigenaren. Gozer en Gaby moesten daar blijven en hebben uiteindelijk ruim een jaar in de opslag gezeten. Gaby was gereserveerd, maar kon uit haar hok gehaald worden. Gozer was volgens de opslaghouder echter niet te hanteren, waardoor hij niet uit zijn kennel is geweest, geen contact met andere honden heeft gehad en nauwelijks contact met mensen. Gozer werd gezien als gevaarlijk. Niemand kwam in zijn kennel, de dierenarts achtte Gozer niet te onderzoeken. Via een schuif die op afstand open en dicht gedaan kon worden, kwam gozer op een speelpleintje. Alleen.
Twee pups van Gaby en Gozer zijn afgelopen december in beslag genomen vanwege verwaarlozing.

Omdat de werkgroep vreesde voor het afmaken van de honden hebben we alles in het werk gesteld om de honden vrij te krijgen. 28 juni was het zover en mochten we alle vier de honden komen halen. Gozer had daarbij een muilkorf- en aanlijngebod. Alleen ik mocht hem uit de kennel halen en ik moest dat zelf doen. De medewerkers wilde dat niet doen uit angst voor Gozer. Ik vroeg of ik in zijn kennel kon komen, dat kon niet. Ik vroeg hoe ze hem aanlijnde, dat deden ze niet. Ik vroeg hoe ze zijn muilkorf omdeden, dat lukte nooit, want hij ging er met muilkorf vandoor en die kwam in stukjes terug, net als de riem.
Gozer zag er heel enthousiast uit, een grote kerel die meteen oogcontact zoekt en springerig is. Maar hoe haal je een hond uit een kennel als je de kennel niet in mag en zijn vaste verzorgers bang voor hem zijn? Met lekkers dacht ik!
Fout gedacht, meneer is nogal kieskeurig. Hij haalde niet alleen zijn neus op voor penssnoepjes, maar ook voor zalmsnoepjes, rodi-worst, kaas en knakworst. Ondertussen stonden diverse medewerkers te kijken hoe ik dit klusje eens ging klaren. Wat niet zo goed was voor mijn zelfvertrouwen ;-)
Ik besloot het maar gewoon te doen, lijn pakken, kennel open en lijn erom. Dat klinkt simpel, maar een hond is razendsnel. En Gozer is met name razendsnel in het puntje van je broek pakken en trekken.. gggrrrkkkk daar zat het eerste gat in mijn broek.. Dat hij van scheuren hielt had niemand vertelt.. Oke, strategie twee, groot flosstouw, lijn en dan aanlijnen. Flosstouw was niet interessant, mijn broek wel, gggrrkkk, gat twee. Maar ik ging niet opgeven, flink staan zwieren met het flosstouw, hond flosstouw vast, van hand wisselen, lijn eromheen. Hehe.. aangelijnd!
Toen achter in de auto. Klus geklaard, andere drie honden waren een makkie :-)
We hoorde pas op het laatste moment dat we de honden op mochten halen, dus het was snel zoeken naar een plekje. King (zoon van Gozer) kon meteen terecht in een asiel voor herplaatsing. De andere drie konden niet terecht in een asiel, maar we hadden een pension gevonden waar ik ze zelf iedere dag mocht verzorgen. Vanaf 9 juli zou er wel een plek in een asiel zijn voor Gozer en Gaby waar ik ze ook mocht trainen. Omdat je niet weet wat voor vlees je in de kuip hebt na een jaar en na een half jaar opslag, kun je ze niet in een gezin plaatsen, of in ieder geval, ik vind dat niet verantwoord, daarom hebben we gekozen voor een pension.

Gozer blijkt een geweldige hond, enorm zekere hond. Je verteld hem niets, hij weet alles al. Duidelijk een ongecastreerde reu, gezien het aantal plassen dat hij doet :-)
Gozer had er geen enkel probleem mee als ik in zijn kennel kwam, samen met hem eruit, geen probleem. Maar hij er weer in en ik er dan uit, nee, dat was niet de bedoeling. Dan kwam zijn kleerscheuren weer terug. Hij pakt je kleding vast en trekt je gewoon weer terug de kennel in. Ook springt hij op en hapt daarbij. Dat kan mensen enorm afschrikken. Dat is het eerste waar ik met Gozer mee aan de slag gegaan ben. Netjes zitten bij de kenneldeur voordat hij open gaat en je mag er pas uit als ik zeg dat het mag. Bij een hond die gewend is alles zelf te bepalen, sta je dan wel even.. ik heb de eerste dagen 10 tot 15 minuten bij de kenneldeur staan wachten.. deur beetje open, Gozer sprong op, deur weer dicht. Gozer zit, deur stukje open, Gozer springt op, deur weer dicht. Logisch dat hij er wat frustie van werd en herders die frustie zijn gaan happen, in je kleding of in je arm. Ik had een dummy meegenomen en een grote gevlochten bal van touw met daar nog een longeerlijn aan (om hem terug te kunnen pakken zonder het echt af te pakken). Al snel had Gozer door dat de frustratie op de dummy van een kilo gericht moest worden en niet op mij. En dat we toch echt niet door de deur gingen als hij niet wachtte. Zo kon ik na twee dagen de kennel in en uit zonder kleerscheuren. En wat een heerlijke hond!
Geen doetje, het is een zekere hond, die als hij echt vindt dat hij in zijn recht staat niet terug zal deinzen. Maar gevaarlijk? Alleen in de verkeerde mensenhanden.
Gozer zit inmiddels in een asiel te wachten op een baasje dat goed bij hem past. Ik zoek hem nog met regelmaat op en dan trainen we en wandelen we.
Maar in het asiel waar hij nu zit is er een vaste medewerker die goede maatjes met hem is geworden, eigenlijk vanaf dag 1. Een man die hem gewoon uit zijn kennel haalt en zich de eerste dagen niets aantrok van zijn kleerscheurgedrag. Die door het stoere heen keek en zag wat hij nodig had, activiteit en vertrouwen!
Hij gaat nu vier keer per dag mee wandelen en de medewerkers zijn dol op hem!

Hier nog foto's en filmpjes die ik gemaakt heb.
Gozer is dus vrij!
Ik hoop dat we nog eens de test met hem kunnen doen zodat hij ook van zijn muilkorfplicht afkomt.


Gozer nadat hij is opgehaald.

Gozer op eigen terrein, hij kan weer snuffelen en gras onder zijn voeten voelen!
Best rare beesten eigenlijk, koeien..



Lekker snuffelen, en overal je geurvlag plaatsen natuurlijk...


Stoere man!


Kussie?


Water ontdekt!


Kroelen in het gras


Toch een schatje zo?


Lekker nat aan je poten!


Lekker bekkie


Lekker kriebelen!


oormassage


Wat is dat?



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vier duitse herders uit de opslag: Verhaal van Gozer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

geweldig nieuw, nu dat perfecte baasje nog en zojn leven kan niet meer stuk. Zet hem op Gozer!

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Wat een vreselijk lekker ding die gozer! En wat knap dat je je zo inzet voor in beslag genomen honden! Respect!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

wat fijn voor Gozer! Helemaal top van je Margje!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ach wat een lieverd is dat zeg en wat super zeg jou inzet voor deze honden.
Zo fijn dat deze gered zijn dankzij jou.

Ik denk dat gozer echt een perfekte hond is bij de juiste baas.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Top van je inzet en wat een mooie hond! Heb toch al een zwak voor Duitse Herders, dus dan grijpt zo'n verhaal je al helemaal aan... hopelijk vindt hij snel een geschikt baasje!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Oh ja.. ik heb ook een enorm zwak voor herder, krijg je er ineens vier! Ik zou ze het liefst zo allemaal mee naar huis nemen. Dat kan uiteraard niet. Daarbij zijn we als werkgroep natuurlijk bezig om meer honden vrij te krijgen en die hebben dan ook tijd en training nodig. Als ik ze allemaal zelf zou houden, dan gaat dat niet :-)
Plus dat ik dan geen man meer heb denk ik :-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Haha, dat kan ik me zoooooo goed voorstellen! Echt respect voor het werk dat je doet, helemaal top!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat een mooi verslag!

Bizar dat je in zo'n korte tijd toch zoveel vooruitgang boekte met het klerenscheuren. Ik snap wel dat als je dagelijks met dieren werkt die de noemer gevaarlijk dragen, dat je niet zomaar gaat experimenteren. Maar je vraagt je toch af hoeveel honden er onnodig ingeslapen worden omdat niemand ervoor durft te gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi dat jij je er voor inzet. geweldig.... maar vind het zo ontzettend triest dat honden zo lang in opslag zitten, zelfs de liefste honden krijgen daar toch een tik van.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ja zeker honden die al zo op de mens gericht zijn!
Maar wie ze hond trekt dat nou wel.. en dan ook nog in isolement.. voor een roedeldier gewoon heel erg.

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Enorme waardering voor je Margje!! Ik vind het fantastisch wat je doet! En wat een heerlijke vent die Gozer!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Margje ,ten eerste respect voor hetgeen je doet om deze honden die in de opslag terecht zijn gekomen,ten onrechte of terecht te helpen weer terug te komen in de maatschappij.Klinkt een beetje als iemand die in de gevangenis heeft gezeten en geholpen moet worden zich weer te kunnen handhaven in deze lastige maatschappij.Maar eigenlijk is het ook zo, zit zo,n hond zo lang alleen en heeft totaal geen menselijk contact of zeker heel weinig en dan ineens wordt er verwacht dat hij/zij zich weer heel sociaal gedraagt.Dat daar tijd en inspanning voor nodig is lijkt mij logisch.Maar als ik zie hoe Gozer reageert lijkt het mij dat dit met de juiste baas een heerlijke hond is waar je als baas heel veel plezier mee kan hebben.Ik gun hem dat van harte.hoop dat het teefje en de jonge honden ook allemaal goed terecht gaan komen,doet me verdriet dat twee pups in beslag zijn genomen,hopelijk zijn die inmiddels weer herplaatst.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

1 van de twee pups is alweer herplaats en heeft een goed thuis!
De ander daar zorg ik nog voor, totdat ze een definitief thuis heeft, Dana, die heeft nu ook een eigen topic :-)

Het is inderdaad zo dat ze gewoon weer moeten 'resocialiseren' zodat ex-gedetineerde dat zeg maar ook moeten.
En dan doen ze het eigenlijk heel erg goed. Want ze tonen nog steeds vertrouwen en liefde. Honden zijn eigenlijk gewoon geweldige vergevingsgezinde dieren.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Margje ik heb het topic over Dana net ontdekt.
Ook een geweldige mooie en leuke jonge hond waar hopelijk ook een fijn thuis voor gevonden gaat worden.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wat een geweldig verhaal! Echt super dat jullie zoveel moeite doen voor honden die veel andere al lang hadden opgegeven!! :-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Fijn, dat deze 4 honden een heel nieuwe start mogen maken ;-)

Ik hoop van harte voor alle 4 snel een fijn thuis en vooral een heel geschikte baas

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ohh wat een ontzettend leuke hond, verschrikkelijk dat hij zo lang vast zat, wat moet hij zich eenzaam en machteloos gevoeld hebben.

Hij laat zich gewoon over zijn buikje kriebelen, hoe gevaarlijk is die hond wel niet.;-).....dat zou Lola nog steeds niet graag toelaten haha.

Ik hoop van harte dat er iemand komt die happen gewoon ziet zoals het is, het hoort een beetje bij herders die te opgewonden of gefrustreerd zijn.

Maar goed werk Margje,  je hebt weer een hond de dupe van ons mensen, kunnen redden, laten we hopen dat het leven voor hem ook nog eens echt de moeite waard gaat worden en hij snel zijn gouden mandje vindt.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik noem het ook altijd 'herderhappen', wat veel doen dat gewoon bij frustratie, je even vastpakken. Het is geen bijten. Het is iets wat je zoveel bij herders ziet.
Deze vier hebben dan ook nog eens heel lang gewoon geen baasje gehad.
Aan Dana zie je dat ze zo graag een baasje wil hebben, iemand die haar verteld wat ze allemaal kan gaan doen. Ze 'vraagt' als het ware de hele tijd of het goed is wat ze doet en wat de bedoeling wat ze nu gaat doen.
Gozer is er gewoon van overtuigd dat hij zich ook prima alleen redt. Hij heeft niemand nodig. Ben je er om hem te kriebelen en met hem te wandelen, dat vindt hij dat leuk. Naast dat hij niet los mag, denk ik dat hij ook gewoon zelfstandig op pad zou gaan als hij los zou lopen. Hij volgde Biko wel, maar mij volgt hij niet. Biko loopt dan wel los en Gozer aan een lange lijn. Als Biko dan links om de boom ga en ik rechts, dan volgt Gozer Biko. Dana kiest altijd voor waar ik loop. Heel grappig om dat verschilt zo goed te zien.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

op zich lijkt het me wel een goed teken dat hij zich zo zeker voelt dat hij de wereld zou gaan verkennen als het aan hem lag.

Het lijkt me dat je daar dan aan de ene kant minder werk aan hebt als nieuw baasje omdat hij niet bang en teruggetrokken en schrikkerig is, aan de andere kant moet je daar dan natuurlijk wel mee om kunnen gaan.:-D En er komt natuurlijk ook bij dat hij naast de gevangenschap in het verleden niet echt goed begeleid is zo te lezen dús toch nog wel een heleboel werk aan de winkel om het vertrouwen te winnen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Waar ik bij Gozer bang voor ben is dat er een beetje 'steriotype' iemand op af komt die denkt 'ik zal die herder wel eens even leren luisteren'. En als je met de harde hand Gozer iets denkt te kunnen leren, dan ben je je handen snel kwijt.
Al veel mensen uit 'het werk' hebben interesse in hem getoond en bij iemand die alle geduld heeft en echt zijn vertrouwen gaat winnen, maar allemaal op een positieve manier zou het een super hond zijn. Ik denk dat speuren ook echt wat voor hem is. Pakwerk zou hij zeker goed doen haha, dat doet hij al. Maar alleen bij een hele stabiele, rustige, kalme eigenaar die geen druk op hem zet en hem al helemaal niet fysiek wil straffen of met een slipketting werkt.
Gozer vertrouwt volledig op zichzelf en op zijn eigen oordeel en hij heeft (terecht) een persoonlijke zone en een goed gevoel van eigenwaarde. Hij laat zich niet in de maling nemen en hij laat zich al helemaal niet pijn doen of in een hoek drijven. Als je hem geen keus geeft, dan zal hij niet terugdeinzen om agressie in te zetten en dan is hij wel echt gevaarlijk, want hij meent het en hij geeft echt niet op.
Gozer heeft wel grenzen nodig, zoals iedereen, maar met veel respect voor wie is hij is, voor zijn persoonlijkheid. Het is echt een machtige hond, een hond waar je vanzelf respect voor hebt door zijn uitstraling.

Een voorbeeld heb ik van het uitlaten dat er een stel eenden op de weg zitten, hij wil daar naartoe en ik hou hem tegen. Dan moest ik in het begin heel goed opletten, want ik zat hem letterlijk in de weg en dat irriteerde hem, dan zie je dat hij eerst een aantal keer om je heen probeert te komen, je houdt hem alsnog tegen, dan probeert hij het een keer dwars door je heen en dan raakt hij echt geïrriteerd, dan is het zaak hem zo snel mogelijk af te leiden, met name gewoon doorlopen is dan belangrijk. Dan is het ook zo weer kwijt. In het begin wou hij alles alleen op zijn voorwaarden en hij liet zich niet 'omkopen' voor wat lekkers of een wandeling. Als je dan zijn vertrouwen wint, dan kun je steeds iets meer van hem vragen: ik doe dit voor jou, dan doe jij dit voor mij. Zoals het zitten voor de kenneldeur. Ik heb daar een tijd gestaan hoor.
Maar ook dat hij zich niet wilde laten aanlijnen, dan ging hij met zijn speeltje in het nachthok liggen als ik de riem pakte. Ben een paar keer gewoon weer weggegaan, en een andere hond gaan uitlaten. Dat werkt dan heel goed. Als je er geen woorden aan vuil maakt, maar gewoon wat anders gaat doen.

Een nieuwe eigenaar moet denk ik vooral veel ervaring hebben met Duitse herder reuen uit een werklijn. En deze heeft ook nog eens een jaar het geheel alleen uit moeten zoeken. En het moet iemand zijn die stevig in zijn of haar schoenen staat en ontzettend veel geduld heeft. Alles heel rustig, heel kalm.

Maar in ieder geval wordt hij gecastreerd, met name zodat hij het werk niet in kan. Omdat ik daar heel bang voor ben. Dat hij toch opgekocht wordt en verkeerd behandeld gaat worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben niet voor zomaar castreren, maar bij deze hond vind ik dat helemaal niet gek, er kan dan niet meer mee gewerkt worden, gecastreerde honden worden geweigerd, gelukkig.

wist dat niet maar ook bij water retrievers mogen geen gecastreerde honden aan deelnemen, waarom niet vraag ik me af, maar goed dat doet nu niet ter zake, ik zou het ook direkt doen. zodat tie niet in verkeerde handen valt.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik ben normaal zeker niet standaard voor castreren, maar in zijn geval, hij is zeker genoeg van zichzelf, angst heb ik nog niet ontdekt en het zorgt ervoor dat hij het werk niet in kan. Dat is voor mij reden genoeg. Ook waarom ik het echt wil in dit geval. Als Gozer 1 bijtincident veroorzaakt, of de schijn daarvan wekt dat hij het zou kunnen doen, of het nou zijn schuld is of niet, dan is het einde verhaal voor Gozer. Dus het is vooral voor hem. Dat hij niet in de handen valt van iemand die denkt veel geld met hem te kunnen verdienen.
Ik weet ook dat er mensen in het werk zitten die wel heel goed met hun honden zijn. Maar herken die maar eens! Ik wil het risico niet lopen.

Overigens worden de teefjes ook geholpen, om te voorkomen dat er mee gefokt gaat worden. Je moet tegenwoordig gewoon heel voorzichtig zijn.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ik moet eerlijk zeggen dat ik ook heel hard hoop dat deze hond de juiste baas treft
 
een hond die zelf heel goed weet wat hij wil, zelf wil bepalen en zelf ook kan bepalen, is misschien op het oog wel makkelijk, maar zo'n hond hebben is helemaal niet makkelijk.
 
als je zo'n hond namelijk iets moet/wil laten doen tegen de ideeen van de  hond zelf in, kan dat alleen als de hond respect en vertrouwen heeft, en omdat hij zelf zo sterk is, heeft hij dat niet zo gauw, en als je dan je zin wil doordrukken........ kan er op een bepaald moment een hele kwaaie hond tegenover je staan.

niet omdat de hond kwaadaardig is, maar om de doodgewone reden dat degene die hem probeert tot iets te dwingen (of weerhouden) in zijn ogen daar niet geschikt voor is
 
En niet alleen op die momenten, zulke honden zijn makkelijk, zolang ze de voet niet dwars wordt gezet, ze zullen veel conflicten vermijden, maar als ze er 1 hebben.........
 
Ik vraag me trouwens zeer af, of zo'n hond, nu op deze leeftijd en met deze ervaring uberhaupt nog wel "werken" kan, deze hond heeft een jaar lang overleeft op zijn eigen kracht, vanuit zijn eigen kracht, dat kan je niet zomaar inzetten op commando....
 
maar goed, das mijn idee over zo'n hond ;-)
hopelijk komt er een wijze baas, die de kracht van deze hond respecteert, maar tegelijk dusdanig een kader kan zetten dat de hond daarbinnen in blijft, ook als dat een keer perse moet, en dat is nog een hele kunst.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ben het met je eens hoor Goja.
Als je Gozer geen stro breed in de weg legt is het de leukste, liefste en vriendelijkste hond die je je kan voorstellen :-D
En ook als je dat wel doet, dan zal hij je heel lang negeren, ontwijken, wat anders gaan doen, maar tot het punt dat hij het zat is en dan moet je aan de kant gaan, of je hebt een probleem.
Zijn geduld is bijna eindeloos.

Hij is wel prachtig, zijn hele uitstraling vraagt al om respect. Nu vind ik sowieso dat je een hond moet respecteren zoals hij is als je hem leert kennen. Ik wil dat hij mij respecteert, maar ik respecteer hem. Dat betekend dat hij niet tegen me op mag springen, niet aan de lijn mag trekken en dat betekend dat ik niet ongevraagd in zijn persoonlijke zone kom, niet aan zijn lijn trek, van zijn eten en speeltjes afblijf, hem nooit van voren benader enzovoorts. Respect op de hondenmanier.
Daar reageert hij heel goed op. Dan gaat hij wel proberen, maar als je dan heel kalm je grenzen aangeeft dan begrijpt hij dat onmiddellijk en respecteert die ook. Wederzijds respect is nog wel de mooiste manier dat je met hem samen kunt leven denk ik. Vandaar uit kun je de basisregels wel wat verder uitbreiden, maar dan moet hij respect voor je hebben.

Daarom wil ik hem het werk niet in, ik ben bang dat hij teveel gedwongen gaat worden dingen te doen en dat hij zich dan gewoon tegen zijn handler keert. Want hij wil niet gedwongen worden. Hij zou wel goed in speuren zijn denk ik. Waarbij je als handler toch vooral vertrouwen moet hebben in de neus van je hond :-)

Maar ik vind Gozer geweldig, het is een hond in zijn puurste vorm. Die zekerheid siert hem enorm. En dan die kleine stapjes die je met hem maakt en dat je die hele kleine tekenen gaat zien als hij toch niet zo zeker is als hij zich voordoet. Hij was een jaar lang niet buiten geweest. Voor het eerst het bos in, ogenschijnlijk deed hem dat niets. Zekere uitstraling, geen stresssignaal te bekennen. Maar aan een blik, of even stilstaan, zie je dat hij het toch wel spannend vindt. Ook het volgen van Biko, wat hij normaal niet zou doen, zie je dan aan dat hij op dat moment liever even een volgersrol heeft. En hij was daarna kapot! We zijn niet lang weggeweest, maar al die indrukken, zand onder zijn voeten, bos, al die geuren. Normaal moet ik een vast patroon volgen om de kennel uit te kunnen zonder hem. Hij ging nu liggen achterin en dacht: tabe! Ik ga slapen!
Dan zie je dat het hem wel wat doet.
Maar een jaar in de opslag, joggers, fietsers, helikopter boven zijn hoofd, skaters, groepen honden, voetballende kinderen, hij kijkt niet op of om. Koeien, paarden, schapen, hij kijkt even, ruikt en loopt weer verder.
Er is niets wat hem van zijn stuk kan brengen, zo lijkt het. Mooi hoor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Echt mooi om zijn beschrijving te lezen. Mijn vorige hond was ook een dh uit een werklijn, ik herken er wel veel in al is Gozer denk ik nog een flink tikje zelfstandiger/zelfverzekerder dan zij was. Je hebt een wereldhond aan zo'n hond bij de juiste aanpak.

Maar ik zou ook doodsbang dat juist zijn karakter hem heel aantrekkelijk maakt voor het type herderdriller.
Wat dat betreft hoop ik dat het asiel hier verantwoord mee omgaat en inziet wat voor mens het beste bij een hond als Gozer past.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ja gelukkig zit ik met het asiel wat dat betreft erg op 1 lijn.
Dat is ook waarom we gaan castreren. Dan kan hij gewoon het werk niet in.
En dan is het nog zoeken naar iemand die ook niet voor zijn hond wel even denkt deze herder aan zich te kunnen 'onderwerpen'.
Als het niet zo schadelijk zou zijn voor Gozer, dan had ik het wel eens willen zien. Ik krijg al veel mailtjes van mensen die tips geven ala CM (en dan halen ze enkel het corrigeren eruit, zo letterlijk dat als ik het lees ik een amerikaanse stem met mexicaans accent hoor!) En dat ze dat graag even voor willen komen doen..
Die mensen wimpel ik heel netjes af. Maar ik zou zo graag zeggen prima, kom maar: doe je ding.
En dan ga ik staan kijken.
En dan eindigen ze nog met te zeggen dat ik veel te lief overkom op de filmpjes. daar maakt zo'n hond misbruik van, dat zagen ze meteen..

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Volgens herken ik het type hond ook ;-)

En nee die honden kan je niet dwingen, ze gaan dan alleen maar mee om tijdelijk van het gezeur af te zijn en geen conflict te krijgen. Maar ondertussen geven ze wel een eigen draai aan het gevraagde en is de handler in feite voor hen totaal onbelangrijk.

Castrerwn krijgt zo'n hond niks van en voorkomt een bepaald circuit waar hij vermoedelijk uiteindelijk toch niet past met alle gevolgen van dien.

Komt nog bij dat dit soort honden wel degelijk "durft" en dat op eigen initiatief gewoon "doet" als daar geen geleider naast staat die werkelijk zijn respect heeft.
Zit tie zo weer in de opslag.

Mijn ervaring met zo'n hond is dat je je altijd bewust moet zijn wat je doet met de hond, welke positie en verantwoordelijkheid je hem geven kunt zonder dat daar brokken van komwn. Want als ze "ingrijpen" doen ze dat kort en doelgericht maat ook hard en raak.

En natuurlijk hebben ze ook hun onzekerheden en juist daar zit een groot punt voor de baas...dat onderkennen en invullen voor de hond want juist daar vinden dan de incidenten plaats.

Iemand krijgt er een geweldige hond aan die veel gaat geven maar ook heel erg veel terugvraagt, elke dag opnieuw

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

haha ja je bent bekend met dit soort honden :-D

Het is echt een heerlijk dier, maar inderdaad je moet weten waar je aan begint. En zoveel mensen, ook professionals onderschatten hem gewoon. 
'je moet gewoon de roedelleider zijn'. Ja, maar krijg dat eerst maar eens voor elkaar :-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Respect voor jou hoor, vindt het enorm gaaf dat je niet op hebt gegeven en hem een nieuwe kans geeft!
Hoop dat hij opnieuw "gekeurd" kan worden om van zijn muilkorf plicht af te komen, wat zal hij gelukkig zijn dan :-D

Wat een heerlijk beest, dat gaat in de goede handen een vriend voor het leven worden :-D ;-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vier duitse herders uit de opslag: Verhaal van Gozer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Niet meer herkennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^