onrustige pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel junojuno

honden foto van juno

Beste mensen, ik heb een schat van een dwergpincher, ze is nu 5 maanden oud. heb haar nu inmiddels 3 maanden. Heb hier maar een account aangemaakt omdat ik merk dat ik toch wel hulp nodig zal hebben... 
Heb haar goed gesocialiseerd. Ze is overal mee naar toe geweest. Buiten is ze heel braaf, ze slaapt gewoon op een stoel of op mijn schoot als we ergens wat gaan drinken. Van honden moet ze niet zoveel hebben buiten. Spelen met honden vindt ze niet leuk. ik probeer haar natuurlijk nergens toe te dwingen. Maar ze heeft dus al wel kennisgemaakt met een aantal honden van een kleiner ras.  

Buiten negeert ze dus honden, ik zie aan haar dat het angst/onzekerheid is, maar als ze binnen is, en ze hoort hondengeblaf van buiten, dan gaat ze los. Ik heb van alles geprobeerd, afleiden met iets lekkers, boos worden (ja sorry, kon me soms niet inhouden. daarmee bedoel ik dat ik harder dan nodig is schreeuw overigens... ), negeren, proberen te spelen etc. Niets helpt. Ze blijft gefocust naar buiten. Hebben jullie tips? of gaat dit vanzelf over naarmate ze wat ouder wordt? 

En dan zit gisteren de buurman op zijn balkon gezellig met een dame te dineren met kaarslicht, gaat onze dame hierbinnen ook helemaal los. (daarmee bedoel ik blaffen en heel oplettend luisteren). We hebben al eerder kennisgemaakt met de buurman, hij heeft vanaf zijn balkon gezellig met ons hondje gepraat en met mij zodat ze zag dat het een gezellige betrouwbare man is en waar dat geluid vandaan komt. Dus ik ging gister weer met haar even het balkon op, zodat ze gerustgesteld zou zijn, maar als zij zitten dan zien we ze niet, en ik denk sowieso dat de buurman geen zin had in ons :-D, daar was ze weer stil. en binnen weer grommen en blaffen. 
Voor nu was dit het wel even. En oja, ik ontdekte dat ze helemaal door het dolle heen is als ik fluit, dan heb ik haar aandacht. ontdekte ik gister na alles geprobeerd te hebben. hoe zou ik dit kunnen inzetten? Want als ik nu fluit dan komt ze kwispelend aanrennen en haar tong in mijn neus en mond steken enzo...  goed, alvast bedankt voor de tips. 

Groetjes Juno

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Welkom op dit forum!

Doe je of heb je met haar training gedaan zoals een puppy cursus?
Kent ze wat commando's?

Je zult vast nog wel meer reacties/tips krijgen....
Maar misschien heb je hier alvast iets aan.....
Bij ons op de hondentraining leren we bijv het commando "Klaar"(mag natuurlijk ook een ander woord zijn). Dit zou je kunnen proberen om iets te stoppen.... Dus als je hebt gespeeld en jij het spel afbreekt is het "Klaar" enz.... alles wat je afbreken/stoppen is "klaar"... als ze zo'n commando onder de knie krijgt zou je dat bijv ook kunnen inzetten als ze gaat blaffen... dat ze gaat blaffen, zul je mogelijk niet helemaal kunnen voorkomen, maar als je het vervolgens kunt "afbreken" wanneer jij dat wilt ben je al een eind op weg...

het commando is niet iets wat ze 123 door hebben.... vandaar dat je dat het makkelijkste kunt oppakken bij dingen die je meerdere malen per dag doet en waarbij je heel duidelijk iets bijv kunt weg leggen zodat ze ook het kunnen zien wat er gebeurt.... je hebt bijv gespeeld zegt "klaar" en ruimt het speeltje op. Zo zou ze kunnen gaan linken dat het woord " klaar" inhoudt dat iets ophoudt/stopt.

Als ze op fluiten positief reageert en afgeleid is waar ze mee bezig was (haar "ongewenste" gedrag daarmee stopt)... mag je haar natuurlijk belonen. Want stoppen met dat gedrag is positief en ze heeft de focus/aandacht op jou, dus braaf/belonen.

Het willen ruiken/likken na het fluiten is waarschijnlijk omdat als je fluit je adem en lucht vrij komt wat zij ruikt of voelt en haar interesse wekt. Maak er geen spelletje van ... want dat kan naar mate je verder doorgaat het gevolg hebben dat het likken/ruiken over gaat naar "speels" happen of krabben ;-)
Succes en hopelijk kun je hier al iets mee....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het waakse en blafferige zit in z'n aard, dus het zal niet zo makkelijk zijn dit om te vormen.
Als ik hier op HP bij het karakter vd dwergpincher kijk, lees ik:
De dwergpinscher is een zeer aanhankelijke hond. Hij heeft een grote bewegingsbehoefte. Wordt aan deze behoefte niet voldaan is het mogelijk dat hij gedragsafwijkingen ontwikkelt. Hij is zeer waaks en hij blaft makkelijk. De socialisatie van deze hond is bijzonder belangrijk. Hij heeft de neiging omwille van zijn moedige karakter grootheidswaanzin te ontwikkelen.
Het zal niet makkelijk zijn een waakhond af te leren van alert te zijn en te waken, daar is ie net op gefokt. Maar als jouw fluiten helpt haar aandacht te trekken terwijl ze fel is, kan je hier misschien wat mee. Ik hoor ook wel es van mensen met een waakhond dat ze het commando 'stil' aanleren. Zo mag de hond nog steeds z'n functie uitoefenen en aanslaan, maar stopt ie met blaffen als z'n mens aangeeft dat ie het begrepen heeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Soms ( bij ons) helpt het om even te belonen, want per slot is het een waakhond die zijn job doet dus knap :-D 
Ik zou heel rustig even gaan kijken waar ze naar blaft zodat ze zich begrepen voelt en dan zoiets zeggen als goedzo, goedgehoord daar zit de buurman.
Gaat ze gewoon door dan zou ik haar rustig of zonder iets te zeggen of zoiets zeggen als klaar nu,  uit de situatie halen en kalmeren. Of haar even op een rustig plekje neer te leggen, of even een klein zoekspelletje of oefeningetje te doen bijv.

honden page profiel junojuno

honden foto van juno

Erg bedankt voor jullie tips. Ik denk dat het voor mij houvast bied om ergens te beginnen.. Want ik was echt even de kluts kwijt. 

@Sally. Ja ze kent commando zit en pootje geven. Meer nog niet. Ik woon in een ver land waar niet echt puppyscholen ofzo zijn. en als ze er al zouden zijn is het waarschijnlijk zo elitair dus onbetaalbaar. En dit is mijn eerste hondje dus ik moet zelf waarschijnlijk nog heel veel leren... 

Ja ze doet haar werk heel goed. Buiten is het een lammetje, maar binnen een beveiliger van 1.5 kilo. Nou ja, ik ga ermee aan de slag. Net riep ik haar met een fluit van ongewenst gedrag af. en ze kwam op me afgerend heel braaf zitten en ze kreeg een snoepje. Vervolgens gaat ze na haar snoepje weer rustig terug om stout te zijn...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hehe, dan misschien beter haar even bezig te houden of een time out te geven op een rustig plekje?

Lynn (Gast)

Hoi Juno,

Wij hebben zelf ook een dwergpinscher. Dwergpinschers zijn heel erg slim. Ons Pinschermeisje is nu net 3 geweest.
Wij hebben snel geleerd dat ze heel erg goed reageerd op woordelijke dreiging.
Dat klinkt heel erg, maar dat valt mee. Ik zal een voorbeeld geven.

Ons meisje heeft een bench op onze slaapkamer (die gewoon open staat met een paar zachte kussens en warme dekentjes) Zij kent deze dus als slaapplek. Ze kent overigens het woord bench en weet dat deze op slot kan.
Als ze erg stout is en dus niet wil luisteren, geven we haar een waarschuwing; ophouden anders ga je in de bench. Zij weet inmiddels dat dit betekend dat als ze niet stopt met stout zijn, zij een time-out krijgt in de bench voor 5-10 minuten met de deur dicht. Dit vindt ze niet leuk, omdat ze dan even niet bij ons mag zijn. Na haar time-out is ze meestal goed gekalmeerd. Overigens gaat ze 's avonds vrijwillig weer in de bench als we aankondigen dat we gaan slapen.
Mijn tip; geef haar een time-out plek waar ze even alleen kan zijn (vrij van geluiden) en tot rust kan komen. En leer haar een scala aan belangrijke woorden.

Als we met ons hondje naar buiten gaan, moet ze even rustig zitten als we haar riem omdoen. Met commando; Jackie, zit.
Soms is ze tegendraads, gaat ze liggen, rollen, etc. Wij gebruiken dan bij haar; Blijft Jackie hier? En moet je eens opletten hoe snel ze dan gaat zitten. Want Jackie wil heel graag mee. 

Succes met jouw Pinschertje!
Groetjes, Lynn

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

oud topic

Volgende forumvraag: Groei 1e loopsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^