"Een pitbull moet je hardhandig aanpakken"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

In het kader van socialisatie zijn we net eventjes met Nova naar het terras geweest. Ze deed het heel goed en ging in no time onder de tafel liggen slapen.

Na niet al te lange tijd kwam er een man met een pitbull twee tafeltjes verder zitten. Een groepje jongeren iets verderop kwam samen met ons aan de praat met de man. Hij liet haar loslopen (wel met riem om) om bij iedereen even te kijken (vooral de jongeren en ons dus). De hond was erg vriendelijk en de man vertelde dat ze pas nog een nestje gehad had (was ook goed te zien), maar dat de laatste pup veel te lang bij hem was geweest en "voor de helft van de prijs weg was gegaan".

Op het moment dat de man stoer vertelde over zijn hond met een stamboom uit Amerika, en dat hij haar los liet lopen om te laten zien dat het ras ook vriendelijk kon zijn, begon de hond aan mijn tas te snuffelen. Logisch, die zit vol met hondenlekkers. Ik wilde haar eigenlijk iets uit de tas geven toen hij schreeuwde dat ze bij hem moest komen. De hond reageerde direct en liep naar hem toe. Ik had nog steeds het plan iets te geven, dus liep er achteraan. Halverwege mijn weg begon hij de hond enorm harde klappen te geven, ik schrok me kapot en wist mezelf gelijk geen houding meer te geven, blijkbaar was ze niet snel genoeg bij hem ofzo... Omdat ik toch al dichtbij stond vroeg ik aan de man of ik haar iets lekkers mocht geven. "Nee, nee absoluut niet. Alleen als ze iets goed doet, vooral bij dit ras, zo'n pitbull moet je hard aanpakken".

Ik wist echt niet wat ik met mezelf aanmoest, en na een flauw lachje en "ja inderdaad" (geen type waar je ruzie mee wilt krijgen) ben ik weer aan mijn tafel gaan zitten. Totaal niet op mijn gemak meer en ben dan ook snel naar huis gegaan. Maar het zit me nu nog dwars, vandaar dat ik dit hierop gooi.. Wat hadden jullie gedaan? Er echt wat van gezegd? Ook bij dit type mens?

Ik zit bijna in tranen omdat ik het zo zielig vond, en ik nu zo'n spijt heb dat ik er niets van gezegd heb. Ik begrijp absoluut niet dat die hond nog zo vriendelijk is..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Een pitbull moet je hardhandig aanpakken"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik zou er ook niets van gezegd hebben, ik ben een enorme schijterd, maar triest is het inderdaad wel.. 

Ik had laatst een discussie met iemand, dat honden die "hard aangepakt worden" vaak het meest gehoorzaam zijn. En eigenlijk is dat heel logisch, als iemand zegt: "Als je nu je kamer opruimt dan krijg je straks een stukje taart." dan ga ik er misschien aan beginnen. Als iemand zegt: "Je ruimt nu je kamer op." en daarbij een pistool tegen mijn slaap aan houdt, dan is die kamer waarschijnlijk errug snel schoon! Mensen zien dit, een hond die geïntimideerd wordt, aangepakt wordt, is gehoorzamer, dus het werkt beter, toch? En honden WILLEN als hond behandeld worden, ze WILLEN een leider. Vaak wordt helaas het "leiderschap" door de war gehaald met een hond gewoonweg dwars zitten. Het "hond-zijn" wordt compleet uit zo'n hond geslagen. Ik zie het aan Punk, die kwam acht jaar geleden bij mij en toen trainde niemand (die ik kende, in ieder geval) positief. Gewoon een slipketting eromheen en een correctie als iets niet gaat zoals de mens het wil. Punk is súper gehoorzaam, maar sjokt al haar hele leven zo'n beetje achter me aan. Het begroeten van andere honden, het lekker eigenwijs even rondrennen voor het terug komen, dat doet ze allemaal niet. Ze is een robot-hond geworden. En ja, ze luistert véél beter dan Cosmic, die ik wél positief train, maar ik heb liever dat het tien minuten duurt tot Cosmic blij aan komt rennen, dan Punk die zich te pletter schrikt omdat ze me hoort roepen en er niet meteen gehoor aan gaf.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

In die vergelijking heb je inderdaad wel gelijk, maar als ik het doe om het stukje taart zit er toch wel meer liefde in dan om het pistool..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat erg toch altijd, een hond is je beste vriend, daar kan je zo van genieten, maar dan wel met een band , zeker weten dat die man dat niet heeft met zijn hond.

en geen een hond moet je hard aanpakken, wel conseqwent dat is alles. jammer dat je daar getuige van bent geweest, en er wat van zeggen ?

heel moeilijk, maar ik zou direkt in discussie er mee gaan, en proberen of het anders kan. ja echt.

mensen worden doodziek van me, ga wel eens meer met mensen in discussie, over gedrag opvoeding en voer. enz. en ik ben een kletser, en meestal luisteren ze wel hoor, en ik laat me nimmer in een hoek drijven, hahaha

maar als er zo,n bullebak is is het heel moeilijk om daar mee in discussie te gaan.

op de watertrainingen ook gebeurt, een man die zijn honden niet netjes behandeld, heb het met lede ogen aangezien, maar er de volgende keer wel wat van gezegd en waarom ? hij dwong mijn hond ergens toe, wat ik niet goed keurde. hahaha hij had er niet van terug, ik zit vlakbij deze man fokker is het, en heeft op dat moment vele honden bij zich, en op het eerste gezicht heb ik ook niets gezegd, maar wel de volgende keer, dus heel moeilijk als je dat ziet om er wat van te zeggen, maar het zat mij niet lekker.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik vind het knap dat je dat kan. Ik vind het toch erg eng, vooral met een man als deze. Stoer uiterlijk en ik denk dat als die een paar biertjes op heeft hij ook absoluut de aardigste niet meer is..

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik ben het er mee eens dat je vooral de pitbull achtige rassen zeer consequent moet opvoeden.
maar afslaan en angst inboezemen is wat anders, je hond hoort niet te gehoorzamen uit angst.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Precies! Consequent zijn is in mijn opinie toch iets heeeel anders dan je hond bijna de grond in slaan..

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik kan het nog zo moeilijk bevatten.. Vooral omdat het op een redelijk vol terras gebeurde. Dit plein staat vol met terrassen en het schreeuwen kon je al aan de andere kant van het plein horen denk ik. Tsja, waar haal je het lef dan vandaan?

Maar meerdere mensen zagen dit gebeuren, en niemand zei iets. Ik hoorde het groepje jongeren nog wel iets mompelen over "je hond slaan"..

Zelf was ik natuurlijk wel in de beste positie om er iets van te zeggen, maar ik had het gevoel dat hij het ook geen probleem zou vinden om mij een draai om mijn oren te geven.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wat een walgelijke, stomme man !! En als de hond het dan toch beu moest worden, dan is het weer een agressief ras O-)

Ik ben ook een heel bang mens, maar ik had er wel wat van gezegd, op zulke momenten denk ik niet na en enkel aan de arme hond. Dan had hij het geweten, zoiets kan ik niet hebben, ook niet van een onguur type. Trouwens...een man die zoiets doet is meestal een grote lafaard !!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

he gatver.. pitbulls en staffies zijn juist hele gevoelige honden, die moeten helemaal niet zo hard worden aangepakt. Consequent zeker..maar dat is een goed idee met elke soort hond/ras..
Jammer dat zulke mensen hun hond alleen 'de baas kunnen zijn' door hem zo te mishandelen.. Belachelijk gewoon :'(

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

De grootste straf voor een staff en pit is juist ze bij je corrigeren en daarna negeren.

Als die van mij me per ongeluk zeer doet, doet soms ff zo'n zeer dat ik ff boos ben en roep ik auw en stuur hem van me weg.

Nou echt hoor, dan zie je dat koppie echt omlaag gaan en naar zijn plaats dribbelen en daar straf je ze echt mee, het feit dat je ze weg stuurt, zo gevoelig zijn ze op mensen.

Slaan houd ik echt niet van, ben ook wel het type dat het gewoon eruit flapt tegen zo iemand voordat ik nadenk :-S, af en toe wat minder slim, want heb er wel eens hele verkeerde situaties aan over gehouden.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Voor mij is het anders omdat ik als het ware een van hen ben. Ik heb ook zo'n soort hond.

Heel gek maar uit je verhaal lees ik dat hij het ergens nog goed probeert te doen ook alleen wel op een hele foute manier.

Het ligt er aan of je er mee in discussie moet gaan. Ik laat me nooit leiden door uiterlijk maar je weet meestal wel of het zin heeft. Ik denk dat je het hier had kunnen doen omdat hij op zijn manier goede bedoelingen heeft.

Maar goed dan krijg je vaak het "je snapt het niet want je hebt ze niet". Het gedeelte wat bij mij niet gebeurt.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Heb het laatst ook gehad..
Op zaterdag ga ik met nog 2 vriendinnen met asielhondjes wandelen, daar een straat verder kan je ook op terras, ook om de honden dat wat gewoon te laten worden enzo.
We gingen op terras en we hadden Axa en Viper mee, die luisteren beide heel goed dus een genot om mee op terras te gaan. We kozen een plaatsje uit in de schaduw en er zat nog een man met een prachtig mooie stafford. Hij had zijn hond ook een slipketting aan, wij kwamen voorbij en die hond wou natuurlijk kennis maken dus begon te piepen, hij gaf hem meteen al een stevige snok in zijn nek, toen we zaten wou die hond natuurlijk nog altijd naar ons komen, wat deed hij, hij gaf hem gewoon een mep in zijn gezicht. Mijn eerste reactie kwam eruit zonder er bij na te denken en zei heel boos 'Alé jom', meer hebben we er ook niet over gezegt was ook zo'n man waar je geen ruzie mee wou en hij zat daar nog met een hele vrienden groep.
Ik word zoiezo misselijk van zo'n mensen!

Of het nu om een pitbull of weet ik veel welk ander ras gaat, ik zal nooit voor een 'harde' (in mijn ogen mishandeling) opvoeding kiezen.
En zeker met een pitbull, niet omdat ik het een gevaarlijk ras vind, ik vind het schatten maar met een pitbull zou ik net voor een leuke positieve manier kiezen gewoon omdat ze zo slim zijn en zo graag leren, kan je veel kanten mee op!

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Het klinkt heel erg lullig maar veel fokkers zeggen precies hetzelfde. Ik ken Bullterrier fokkers die dit ook doen om de honden onder controle te krijgen en het werkt blijkbaar...

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Klinkt inderdaad lullig, als mensen dit echt moeten doen om hun hond onder controle te krijgen moeten ze maar geen hond nemen, vind het heel zwak. Zo ga je gewoon niet met honden om.

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ik heb het bij de miniatuur Bull Terriërs ook gezien. Even goed aanpakken en opeens heb je een hond die gehoorzaam is en niet dominant naar mensen toe. Moet er wel bij zeggen dat dat 1 of 2 keer gebeurd tot de hond door heeft dat hij niet de baas is.
Tja, moet je een hond zo behandelen? Ik weet het niet hoor. Sommigen hebben voldoende aan een zachte hand en anderen reageren er totaal niet op. Jij omschrijft het als zwak... tja, dan zullen heel veel mensen ook geen kinderen moeten hebben.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Tuurlijk doet een hond het dan nietmeer omdat ze bang zijn weer slaag te krijgen..
Ja inderdaad, heel veel mensen zouden geen kinderen moeten nemen.
Ik vind dat je een levend wezen met respect moet behandelen of het nu mens of dier is.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik had er zeker wat van gezegt maar das waarschijnlijk eerder omdat ik zelf een pitbull heb en weet dat een zachte aanpak juist beter werkt.

ik stel me wel de vraag hoeveel pup-kopers dit slechte advies al hebben gekregen van die fokker :'(

honden page profiel giogio 3 doggies

aan de ene kant snap ik dat de hond geen voedsel moet gaan schooien aan vreemden ( stel u voor dat het iemand is met vergif ofzo .. maar aan de andere kant mag hij niet slaan .. 

mijn hond mag ook niet van vreemden aanvaarden ook al schooien ze of worden ze gelokt door de geur ofzo .. doet ze het wel laat ik het verstaan aan de hond . maar slaan is zielig . 

nu ja ieder voed zijn eigen hond op zeker .

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Schooien was het niet eens, mijn tas rook waarschijnlijk enorm naar voedsel (gezien ik met een pup ben, en die moet ik nog flink af kunnen leiden), 't was meer even snuffelen en dat deed ze nog geen seconde. Ik denk dat een "foei" ook al geholpen had, of überhaupt het terugroepen - op welke manier dan ook - . Maar ik denk dat hij dit niet eens gezien had.

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Misschien een vreemde reactie van mijn kant, aangezien ik het er absoluut niet mee eens ben dat een hond geslagen moet worden. Maar stel dat ik gezellig bij jou op het terras had gezeten, honden gezellig los.. En er zou er eentje van mij in jouw tasje hebben gesnuffeld - ik krijg door dat daar snoepjes in zitten en ik zie dat jij van plan bent om er een te geven - zou ik mijn honden ook terug geroepen hebben, eventueel indien nodig met strengere stem. Net als vele andere hondeneigenaren met mij, ben ik er niet van gediend als vreemden mijn honden een snoepje aanbieden. Je hebt t koekje al in je hand en je loopt achter de hond in kwestie aan om het te geven, tot je schrikt van de reactie van de baas en besluit om het dan maar even te vragen. Zo leest het althans.. In dit verhaal komt het ook op me over alsof de baas zich geen houding weet te geven en het vervolgens maar af reageert op zijn hond, op een vervolgens nog ongelooflijk foute manier! Daar ben ik het zeker niet mee eens, maar ik wil toch je ook vriendelijk wijzen op een andere kant van het verhaal. Hou er rekening mee dat niet alle baasjes willen dat vreemden hun hond voeren (denk aan allergie, gebedel, dieet etc) en vraag of de hond een snoepje mag voordat je je hand in je tas stopt ;-).

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik zou staan hebben koken, en dan wil ik (tot grote ergernis van mijn vriend, want die moet er dan uiteindelijk tussen komen :-D) nog wel eens mijn scheur opentrekken en iemand compleet voor l*l zitten. Echt, als iemand zijn hond slaat en ik zie dat, dan hou ik niet op totdat diegene zich dood schaamt. Ik weet zelf dat ik (te) fel ben met dit soort dingen, en ik denk dan ook niet meer na over wat voor type ik voor me heb... Maar goed, dat is lang niet altijd bevorderlijk voor de situatie als geheel =') Waarschijnlijk heb jij het veel verstandiger aangepakt!

honden page profiel petra petra 3 doggies

honden foto van petra

Een hond slaan is ten ALLE tijden mishandeling. Kan iun geen enkel geval door de beugel. Corrigeren is prima, maar slaan is nooit leerzaam voor een hond. Geen enkel ras heeft mishandeling nodig om ze gehoorzaam te krijgen. op deze manier worden ze nier gehoorzaam maar gevaarlijk. En de opmerking dat er fokkers van dit ras zijn die dit promoten......geloof er niet veel van dat dat mensen zijn die begrijpen hoe het werkt. Een "harde hand" is niet hetzelfde als slaan. En waarvoor was deze eigenaar de hond aan het slaan? Het snuffelen aan een tas met snoep of het niet snel genoeg komen? In beide gevallen nutteloos aangezien het snuffelen al enige minuten geleden was (en de hond dus al lang niet meer zou wetn dat hij daarvoor gestraaft werd). Niet snel genoeg komen is nooit nuttig om af te straffen want de kans is groot dat de hond dan helemaal niet meer komt wanneer je roept. En slaan is altijd fout. Ook bij pitbull-achtigen. Die zijn wanneer ze niet meer te vertrouwen zijn (m.n. door ze te mishandelen) juist gevaarlijker en dat hoort deze eigenaar toch ook te beseffen.
Ik snap dat je niets hebt gezegd op dat moment, waarschijnlijk ben je volledig overrompelt door wat je zag. Zou ik ook niet hebben verwacht denk ik. Maar juist op een vol terras zou ik er absoluut wel wat van zeggen, een hond mishandelen is gewoon fout.
Wat een nare ervaring, en dan vraagt zo'n man zich af hoe zo'n ras aan een slechte reputatie komt terwijl hij er zelf aan meewerkt.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Tja.. snap niet goed wat het ras er mee te maken heeft, anders dan dat mensen er nog altijd waanideeën bij hebben.

Streng, consequent, evenwichtig. Allemaal ja, maar hardhandig toch duidelijk niet. Wat voor hond je het ook hebt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Bij mensen die schoppen, slaan of verbaal agressief reageren laat ik maar. Ik hou niet van zulk soort confrontaties of de mogelijkheid daartoe. Tegenwoordig krijg je toch al snel een grote smoel, en bij mensen die een hond al zo behandelen heb je daar naar mijn gevoel extra veel kans op.

Ik vraag me soms wel eens af of dat gevoel van "hard aan moeten pakken" niet ook een vorm van stoerdoenerij is. Consequent zijn in je aanpak lijkt me een veel betere waarheid, maar dat klinkt lang zo interessant niet.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik snap niet zo goed waarom jij er achter gaat om haar wat lekkers te geven?
Eerst vragen en dan pas iets pakken en naar de hond toe gaan.
Als ik had gezien dat je mijn hond iets wilde aanbieden dan had ik hem ook terug geroepen. Heb er een hekel aan dat andere mensen dan ik zelf of Patrick hem lekkers geven. 

Verder stoort het me eigenlijk ook wel dat je het hebt over een type persoon.
Wat is dat voor type persoon?
Waarom ga je ervan uit dat het een type is waar je geen ruzie mee wilt krijgen?
Dit is gewoon een vooroordeel want je kent die beste man helemaal niet.

Het is inderdaad niet netjes om er op los te slaan wanneer de hond al komt.
Arm dier :(
Ben zeker van mening dat je goed consequent moet zijn bij dat ras maar dit is ook niet echt nodig. Ik had er zelf ook niks van gezegd overigens.
Hij zal daar misschien niet vriendelijk op reageren aangezien je op een openbare plaats bent met veel andere mensen. 
Trouwens wel eens met Wilma, zal ook wel een deel stoerdoenerij zijn.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik heb het over een type omdat, nou ja, we zijn deze man toevallig eerder deze week ook al tegen gekomen. Op het station, bedelend voor geld. Overigens zonder hond. Maar op het terras zat hij wel aan het bier en de spareribs, beetje apart. Hij zag er dan ook eerst echt uit als iemand die op straat leefde, en gister dus als iemand die ik persoonlijk liever niet tegen kom na wat alcohol. En omdat hij die hond zo hard sloeg dat ik weet dat hij mij ook wel een paar van die tikken had kunnen verkopen.

Dus ja, een type waar ik geen ruzie mee zou willen. Ik vind dat je in geval van je eigen veiligheid best mag generaliseren; waar maak ik wel een kans tegen, en tegen wie niet?

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Wat erg, ik ben normaal heel verlegen, maar als ik zoiets zie draai ik een knop om en moet ik er iets van zeggen. Je zou mijn zus eens moeten zien, steeds vriendelijk maar als ze iemand iets ziet doen wat niet kan bij dieren, krijg ik er zelfs schrik van :-D Onlangs in het asiel blies iemand naar een kat, het kon haar niets schelen dat ze aan het brullen was tegen een enorme man, met haar 1m53 heeft ze toch heel wat indruk gemaakt ;-)

De zin "staffords moet je hardhandig aanpakken" had ik al helemaal op gereageert.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Aan de ene kant heb begrip dat het ras een wat consequentere opvoeding moet hebben dan bijv een border collie. Maar de pitbull ging gelijk naar zijn baas, waarvoor zijn die klappen dan nodig :'( ? Belonen is toch veel beter, de hond is gekomen.

De hond is in principe zo bang gemaakt, dat ze niet eens durft om wat uit te halen. Zou ik ook niet durven als en een paar klappen dan voor me klaar staan.

Ik weet niet als ik er wat van gezegd had, ligt aan het type persoon. Maar meestal hou ik mijn mond niet en maakt een opmerking in mijzelf en dat hij wel hoorbaar is dan voor die gene

O-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Geen enkel ras of dier hoort klappen te krijgen, als ze zich dan eens verdedigen is het de schuld weer van de hond :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Een pitbull moet je hardhandig aanpakken"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Welke brok??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^