blafband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

Ik ben vorige week verhuisd en de nieuwe buren reclameren al omdat ze de hondjes 2 avonden na elkaar heel de tijd hebben horen blaffen toen ze alleen thuis waren.

Nu ben ik gisteren zo'n antiblafbandje gaan halen in de tom&co.
Het is er eentje dat je hoort piepen als ze blaffen.
Nu heb ik het ook al een paar keer horen piepen als ze niet blaffen...is dit normaal?? O-)
Of heb ik het misschien niet goed aangedaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blafband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Uhm, dat lijkt me niet normaal, want dan krijgen ze dus een correctie op het moment dat ze niet blaffen..? Überhaupt lijkt het me geen goed idee, zo'n band, grote kans namelijk dat je hond de correctie niet linkt aan zijn eigen geblaf, maar aan wat er op dat moment om hem heen gebeurd of zich om hem heen bevindt.. Misschien is het beter om het alleen zijn opnieuw op te bouwen, eventueel met behulp van een gedragstherapeut?

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Probeer eerst eens uit te zoeken hoe erg het geblaf is, wie weet valt het reuze mee. Dit kun je doen door een camera te plaatsen. Die anti blafbanden vind ik ook een slecht idee.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

De buren hebben gezegd dat die heel de tijd hebben zitten blaffen tot ik terug was.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

hhmm,het probleem is dat ze hier dinsdag al de hele dag alleen moeten zitten.Een vriendin komt na haar werk wel naar hier om op hen te letten maar ze moeten al van s'morgends alleen blijven.
ik heb hen hier de eerste dagen een paar keer voor eventjes alleen gelaten en hen dan ondertussen gefilmd om te zien of ze braaf waren en toen hadden ze niet geblaft.

Ik weet ook niet of ze blaffen omdat ze alleen zitten of omdat het is omdat ze iets horen want voor het minste geluid ze hier horen buiten of bij de buren beginnen die al. O-)
Ik ga morgen ook nog eens zo'n dapverstuiver halen...dat heb ik ook gebruikt toen de kleinste nog een pupje was en moest leren om alleen te blijven,dat hielp toen wel.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Een blafband is een symptoombestrijder, maar doet niets aan de onderliggende oorzaak van het blafgedrag. Er is zelfs serieus kans op verergering van onlustgevoelens bij je hond en dat vind ik heel dieronvriendelijk.
 
Mijn advies is om de dieronvriendelijke blafbland in de kliko te deponeren en eerst eens beginnen met het filmen van de honden geduren het alleen zijn. Waarom en wanneer blaffen ze, wat gaat er aan vooraf, hoe voelen ze zich, hoeveel stress hebben ze? Pas als je werkelijk weet hoe het met de honden gesteld is kun je daar een plan van aanpak op maken, al dan niet met hulp van een gedragstherapeut die je helpt om inzicht te krijgen en een diervriendelijke therapie te starten om je honden te helpen. Een blafband helpt de buren als je geluk hebt, maar zeker je honden niet.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

Ik heb hen de eerste keren gefilmd toen ze eventjes alleen zaten en toen deden ze niets. 1 keer hadden ze toen wel geblaft omdat ze iets hadden gehoord,maar dat was meteen over.

Voordat ik verhuisd ben konden ze wel goed alleen blijven dus ik denk wel dat het nu moeilijker gaat omdat ze het hier nog niet helemaal gewoon zijn.Ik laat ze ook niet meer in de woonkamer als ik ze alleen laat omdat ze anders mijn nieuwe meubels misschien gaan stuk bijten. Ze zitten nu in de hal (die is wel heel ruim en hun mandje staat daar),de keuken en via daar kunnen ze ook in de tuin.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou er nooit zomaar gelijk van uit gaan dat dat ook de waarheid is. Misschien vinden de buren jullie gewoon niet leuk en denken ze dat zo 'op te lossen'. 
Ik zou dus echt eerst zekerheid willen hebben over het al dan niet continu blaffen.

Blafband weg, nare dingen zijn het.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

Ik denk wel dat ze de waarheid spreken hoor.Gisteren hoorde ik het van mijn bovenbuurman (aan hem zou ik nog wel durven twijfelen of hij de waarheid spreekt) maar vandaag zag ik mijn buurvrouw die naast mij woont en die zei het ook dat ze hen de hele avond heeft gehoord.(en die geloof ik wel voor 100%)

Ik zal hen morgen nog eens een paar keer voor eventjes alleen laten en hen nog eens filmen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik heb hen de eerste keren gefilmd toen ze eventjes alleen zaten en toen deden ze niets. 1 keer hadden ze toen wel geblaft omdat ze iets hadden gehoord,maar dat was meteen over.

Voordat ik verhuisd ben konden ze wel goed alleen blijven dus ik denk wel dat het nu moeilijker gaat omdat ze het hier nog niet helemaal gewoon zijn.Ik laat ze ook niet meer in de woonkamer als ik ze alleen laat omdat ze anders mijn nieuwe meubels misschien gaan stuk bijten. Ze zitten nu in de hal (die is wel heel ruim en hun mandje staat daar),de keuken en via daar kunnen ze ook in de tuin. "


Dus ze moeten gewoon nog wennen!!

Zeg je buren dat dit gaan maanden gaat duren,maar dat ze wel wat geduld mogen hebben,honden moet nu eenmaal wennen aan alle nieuwe omgevingsgeluiden.

Verder...blafband,piep of schok je hond wordt gestraft en voor wat?Natuurlijk gedrag,nu weet je eigenlijk wat de reden is,je nieuwe huis,want bij je oude adres blafte ze niet steeds,en als je nu de hond steeds straft met dat geluid,dan wordt dit huis NOOIT leuk/prettig!! Je weet waar je voor kiest.Dit huis zal staan voor een nare prikkel,en zo voelen ze zich nooit veilig in dit huis.

En een piepband zou ik niet zo onschuldig bekijken,een hond hoort een stuk sterker dan ons,dus als ik telkens zo'n (voetbal)toeter/hoorn (kan even niet op de juiste naam komen)zou horen als ik aan mijn nagels zou bijten(natuurlijk mensen gedrag,als je zenuwachtig wordt O-) ) dan zou ik GEK worden van het geluid,mijn hart zou overslaan en uiteindelijk zelfs angstig worden voor dat geluid of voor het idee wanneer het weer zou komen.
En zou angstvallig niet meer proberen aan mijn nagels te bijten!
Dus dat gaat gepaard met stress.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

Ja,daar heb je wel gelijk in.Ik ga de blafband terug opbergen. :-) Ik ga wel die dapverstuiver halen morgen,daar worden ze rustig van.

Ik heb het al tegen mijn buren gezegd dat ze nog moeten wennen en dat het blaffen wel zal overgaan en ze begrijpen dat wel maar als de buitendeur naar de tuin of de raam open staat hoor je hen blaffen tot achter de hoek,dus ik denk dat er wel veel mensen last van hebben.Als ze wat langer alleen moeten blijven wil ik wel dat ze in de tuin kunnen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees van je dat ze nog niet geheel aan het huis gewend zijn, wat onwennig, vroeger nimmer geblaft en nu wel.

wat je kan doen is zelfs als je thuis bent, ze apart zetten, wel na een flinke wandeling, en dan apart zetten uit zicht van jou, radiootje aan, niet te gek natuurlijk, een goed veilig bot , je hebt er ruimte voor lees ik.

je kan dan corrigeren omdat je thuis bent. en dat hoef niet lang te zijn, begin met tien minuten tot een kwartier, iedere keer na de wandeling, en dat kan je langzaam opvoeren, dan kan je ook eens echt weg gaan, ook tien minuten kwartiertje, steeds wat langer opvoeren dan. en wennen aan een nieuw huis en omgeving is net als voor jou ook voor je honden nodig, begin van voor af aan aan het wennen van alleen zijn.


zolang ze blaffen kunnen ze niet in de tuin als jij er niet bent, en een volwassen hond die zinderlijk is zal dan niet gaan zitten plassen omdat tie het niet kan ophouden, wel als je heeeeeeel lang wegblijft, maar dat is toch niet de bedoeling.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik denk dat de veranderingen teveel zijn.

Eerst de verhuizing en dan ook nog verplaatst als ze alleen moeten blijven.

Vielen ze jou meubels ook aan in jou oude huis??
Zo nee, waarom dan nu in de hal??

In een hal is vaak een hol geluid, dus al een hond dan blaft zal het beter door dringen bij de buren.
De honden kunnen ook naar buiten, daar zijn voor hun vreemde geluiden, ook dat vraagt om een reactie van de honden.
Misschien maakt iemand van de buren wel rare geluiden naar jou honden en blaffen ze daarom??

Ik zou eens een klein buurt onderzoekje doen en niet af gaan op 1 buur, filmen of geluid opnemen is een goede optie en ga dan eens nadenken wat een oplossing zou kunnen zijn.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

Dat heb ik ook al een paar keer gedaan...hen in de hal gezet terwijl ik in de living bleef maar dan zijn ze wel braaf. :-)
Zolang ze mij ruiken is het goed denk ik,hihi.

Ik heb nog een weekje verlof dus ik heb nog wel tijd om het hen terug aan te leren.Alleen dinsdag is dan wel een probleem,ik zal de buren maar al verwittigen.

een bot kan ik hen niet geven als ik er niet bij ben want daar maken ze vaak ruzie voor.De kleinste is op dat vlak een klein egoïstje. O-) Ook al liggen er 5 botten,hij zal ze allemaal bij hem nemen en de grootste dan maar blaffen om er ook eentje te krijgen natuurlijk.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

" Ik denk dat de veranderingen teveel zijn.

Eerst de verhuizing en dan ook nog verplaatst als ze alleen moeten blijven.

Vielen ze jou meubels ook aan in jou oude huis??
Zo nee, waarom dan nu in de hal??

In een hal is vaak een hol geluid, dus al een hond dan blaft zal het beter door dringen bij de buren.
De honden kunnen ook naar buiten, daar zijn voor hun vreemde geluiden, ook dat vraagt om een reactie van de honden.
Misschien maakt iemand van de buren wel rare geluiden naar jou honden en blaffen ze daarom??

Ik zou eens een klein buurt onderzoekje doen en niet af gaan op 1 buur, filmen of geluid opnemen is een goede optie en ga dan eens nadenken wat een oplossing zou kunnen zijn. "


In mijn vorige appartement hebben ze de zetel en een kast stukgebeten/gekrabt toen ze daar in het begin alleen moesten blijven.Na een tijdje deden ze dat gelukkig niet meer dus ik weet niet of ze het hier ook zouden doen.(en ik wil dat risico liever niet nemen)
Dat buurtonderzoekje is een goed idee...ik zal eens een wandelingetje rond de blok maken als ik hen alleen laat.

.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Heel veel honden voelen zich na een verhuizing even niet in staat om ontspannen alleen te zijn. Ook dat is situatiegebonden en ze zullen opnieuw in vertrouwen moeten leren alleen zijn. Niet door ze ineens in het diepe te gooien. Maar ik begrijp nu dat ze in je oude huis ook al gesloopt hebben tijdens alleen zijn, hoe weet je dan zo zeker dat ze het toen wel goed konden?
 
Ik vind het zo sneu dat honden niet op hun gemak zijn tijdens het alleen zijn. Ik raad je nogmaals aan om eerst van al eens goed te filmen. Plaats desnoods de flimpjes hier zodat we mee kunnen kijken en analyseren. Alleen als je weet hoe ze het doen en hoe ze zich voelen tijdens het alleen zijn kun je ook een werkend plan van aanpak maken.
 
;-)super dat je de blafband aan de kant legt.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik heb hen de eerste keren gefilmd toen ze eventjes alleen zaten en toen deden ze niets. 1 keer hadden ze toen wel geblaft omdat ze iets hadden gehoord,maar dat was meteen over.

Voordat ik verhuisd ben konden ze wel goed alleen blijven dus ik denk wel dat het nu moeilijker gaat omdat ze het hier nog niet helemaal gewoon zijn.Ik laat ze ook niet meer in de woonkamer als ik ze alleen laat omdat ze anders mijn nieuwe meubels misschien gaan stuk bijten. Ze zitten nu in de hal (die is wel heel ruim en hun mandje staat daar),de keuken en via daar kunnen ze ook in de tuin. "

Tsja, als ik het zo een beetje lees is een blafband niet eens nodig... Je hebt ze gefilmd en ze deden niets toch? Misschien nog een keer filmen, dan weet je tenminste zeker of je honden nu wel of niet blaffen als jij weg bent. En vergeet niet dat ze misschien ook nog moeten wennen aan het nieuwe huis en zich moeten realiseren dat dit nu hond thuis is... 

Ik ga trouwens wel mee met Petra dat een blafband alleen symptomen bestrijd en dat je beter kunt werken aan de onderliggende oorzaak. Wat die oorzaak is moet je eerst achter komen. Misschien blaffen ze uit onrust van de verhuizing, misschien is het een stukje waakzaamheid, misschien omdat ze moeten wennen aan nieuwe geluiden etc.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

" Heel veel honden voelen zich na een verhuizing even niet in staat om goed alleen te zijn. Ook dat is situatiegebonden en ze zullen opnieuw in vertrouwen moeten leren alleen zijn. Niet door ze ineens in het diepe te gooien. Maar ik begrijp nu dat ze in je oude huis ook al gesloopt hebben tijdens alleen zijn, hoe weet je dan zo zeker dat ze het toen wel goed konden?
 
Ik vind het zo sneu dat honden niet op hun gemak zijn tijdens het alleen zijn. Ik raad je nogmaals aan om eerst van al eens goed te filmen. Plaats desnoods de flimpjes hier zodat we mee kunnen kijken en analyseren. Alleen als je weet hoe ze het doen en hoe ze zich voelen tijdens het alleen zijn kun je ook een werkend plan van aanpak maken.
 
;-)super dat je de blafband aan de kant legt. "


Ja,ik vind het ook wel erg dat ze niet op hun gemak zijn.
Als ik erbij ben doen ze het hier al wel heel goed en zijn ze wel op hun gemak.Als ik hen film heb ik ze niet de hele tijd in beeld omdat ze vaak rondlopen maar dan kan ik wel horen of ze blaffen of niet.

Dat slopen in mijn vorig appartement hebben ze alleen maar gedaan toen ze het ook nog niet zo gewoon waren om alleen te blijven.Toen het beter ging hebben ze niets meer stuk gedaan.Ik heb toen ook vaak aan mijn buren gevraagd of ze hen horen als ik weg ben en die zeiden altijd dat ze alleen maar eventjes blaften als er iemand in de gang was.(hier horen ze wel veel meer geluiden dan in mijn vorig appartement)

.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

"
Tsja, als ik het zo een beetje lees is een blafband niet eens nodig... Je hebt ze gefilmd en ze deden niets toch? Misschien nog een keer filmen, dan weet je tenminste zeker of je honden nu wel of niet blaffen als jij weg bent. En vergeet niet dat ze misschien ook nog moeten wennen aan het nieuwe huis en zich moeten realiseren dat dit nu hond thuis is... 

Ik ga trouwens wel mee met Petra dat een blafband alleen symptomen bestrijd en dat je beter kunt werken aan de onderliggende oorzaak. Wat die oorzaak is moet je eerst achter komen. Misschien blaffen ze uit onrust van de verhuizing, misschien is het een stukje waakzaamheid, misschien omdat ze moeten wennen aan nieuwe geluiden etc. "


Toen ik ze heb gefilmd zaten ze wel maar max een uurtje alleen.Misschien beginnen ze pas te blaffen als ze langer alleen zitten.Ik kan ook niet langer filmen met mijn fototoestel want mijn batterij is snel plat.

De oorzaak zal wel een mengeling van vanalles zijn denk ik.( nieuwe geluiden,ze zijn ook altijd heel waakzaam)

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Stefanie, ze zijn stil...omdat ze je ruiken ? houd een tshirt lang aan, slaap er desnoods eens een nachtje in, en leg dat waar de honden zijn. :-D

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Met buurt onderzoek bedoelde ik, dat je meer mensen op de buurt gaat vragen of zij last hebben van het geblaf.
Hoor geregeld dat iemand die niet van honden houd zegt dat ze de hele tijd blaffen terwijl het niet zo is.

Maar een rondje rond lopen is geen slecht idee, ze kunnen buiten en dan kan jij ze horen als ze blaffen en kijken hoelang ze blaffen en waarom!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Meteen weggpooien die rommel!! Je moet opzoek gaan naar de oorzaak. Dit middel pakt de oorzaak niet aan maar laat ze stoppen omdat ze pijn hebben aan hun oren, honden horen 17 x beter dan wij...
Je moet gwn naar de oorzaak zoeken, en als je die hebt gevonden daarop gaan trainen en het oplossen.
Succes en groetjes Angelique

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

" Stefanie, ze zijn stil...omdat ze je ruiken ? houd een tshirt lang aan, slaap er desnoods eens een nachtje in, en leg dat waar de honden zijn. :-D "


Ohja goed idee! Dat zal ik eens uitproberen.
.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

" Met buurt onderzoek bedoelde ik, dat je meer mensen op de buurt gaat vragen of zij last hebben van het geblaf.
Hoor geregeld dat iemand die niet van honden houd zegt dat ze de hele tijd blaffen terwijl het niet zo is.

Maar een rondje rond lopen is geen slecht idee, ze kunnen buiten en dan kan jij ze horen als ze blaffen en kijken hoelang ze blaffen en waarom! "


ahja,ik kan hier wel eens rondhoren als ik iemand buiten zie want ik ken hier nog niemand.
Er wonen hier wel héél veel mensen met honden.(die buurman boven mij heeft er ene en die mevrouw naast mij ook...langst de andere kant naast mij wonen ook hondjes)

Achter mijn tuin zijn garages...misschien kan ik daar eens een tijdje gaan zitten,dan hoor ik ze goed.

.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

" Meteen weggpooien die rommel!! Je moet opzoek gaan naar de oorzaak. Dit middel pakt de oorzaak niet aan maar laat ze stoppen omdat ze pijn hebben aan hun oren, honden horen 17 x beter dan wij...
Je moet gwn naar de oorzaak zoeken, en als je die hebt gevonden daarop gaan trainen en het oplossen.
Succes en groetjes Angelique "


Ik ga dat proberen! Merci ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien ook de radio zachtjes aan zetten? Deed ik in het begin ook altijd voor Mellow en nu nog steeds, dan vallen de geluiden van buiten wat minder op (merk ik ook als ik gewoon thuis ben) en slaat ze minder snel aan.

Lekker een oud, gedragen t-shirt van jezelf neerleggen, muziekje aan en wie weet :-)
Is in ieder geval het proberen waard :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Dit gebeurt vaker bij zulke bandjes... Ze reageren op harde geluiden, wilde bewegingen en blaffen.... dus als je hondje zich schudt, gaat ie piepen. Of als iemand hard lacht, piept hij ook.. .. Mijn buurvrouw heeft ook 1, die zet het uit... Het is voor haar hondje al voldoende om hem om te hebben...

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega


Ben toch benieuwd hoelang ze alleen zitten. Denk dat je dat langzaam moet opbouwen. Lees dat je een keer schrijft dat je een uurtje weg was en dat ze toen niks gedaan hadden. Op dinsdag is dit een probleem maar na het werk van je vriendin komt deze langs...hoe laat is dat dan en hoelang blijft zij? Dan lees ik dat je op 14 juli 19:56u schrijft dat ze de hele avond hebben lopen blaffen, dat hoorde je van je bovenbuurman.
Dus heel duidelijk ben je niet. Of het kan zijn dat ik iets mis.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

" Misschien ook de radio zachtjes aan zetten? Deed ik in het begin ook altijd voor Mellow en nu nog steeds, dan vallen de geluiden van buiten wat minder op (merk ik ook als ik gewoon thuis ben) en slaat ze minder snel aan.

Lekker een oud, gedragen t-shirt van jezelf neerleggen, muziekje aan en wie weet :-)
Is in ieder geval het proberen waard :-) "


Dat ga ik ook eens proberen.
.

honden page profiel stefaniestefanie

honden foto van stefanie

"
Ben toch benieuwd hoelang ze alleen zitten. Denk dat je dat langzaam moet opbouwen. Lees dat je een keer schrijft dat je een uurtje weg was en dat ze toen niks gedaan hadden. Op dinsdag is dit een probleem maar na het werk van je vriendin komt deze langs...hoe laat is dat dan en hoelang blijft zij? Dan lees ik dat je op 14 juli 19:56u schrijft dat ze de hele avond hebben lopen blaffen, dat hoorde je van je bovenbuurman.
Dus heel duidelijk ben je niet. Of het kan zijn dat ik iets mis. "


Donderdag hebben ze 4 uurtjes alleen gezeten,vrijdag 6 uur.
Morgen moet ik mee met de familie op uitstap en de hondjes kunnen jammer genoeg niet mee.Ik denk dat wij tegen 9u30 zullen vertrekken en die vriendin kan er pas tegen 17u15 zijn.(normaal ging die heel de dag op hen letten maar ze moest onverwachts toch gaan werken),die gaat hier wel blijven tot ik terug thuis ben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blafband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Loopse teef en gecastreerde reu?
^