Cosmo†, Duke spondylose en meer ouderdoms kwaaltjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Onze Cosmo is vorige maand 17 jaar geworden.
Ongeveer drie weken geleden had hij last van zijn anaalklieren en is daarvoor naar de DA geweest en heeft AB gekregen, probleem is opgelost.
Ook is toen zijn hart en longen goed beluisterd en zeer goed bevonden.

Maar nu heeft hij flinke pijn in zijn bekkie.
Hij eet daardoor slecht.
Nu vraag ik mij af, is behandelen nog zinvol?

Hij is moeilijk ter been, maar zou dit ook door het slechte eten kunnen komen?

Wij, mijn man en ik waren eigenlijk al van plan om hem in te laten slapen, maar twijfelen of wij nog een poging moeten wagen om hem toch in de kliniek te laten behandelen, in de wetenschap dat hij misschien niet meer wakker gaat worden uit de narcose.

Wat zouden jullie doen, wel of niet een poging wagen????

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Oh Rita, wat een ellende.
Natuurlijk word er hier weer geduimd, hopelijk is hij met de medicijnen snel van de pijn verlost.
Sterkte wederom.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ja, want speelt er nog meer afgezien zijn bek?

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Hallo,

Ligt eraan of hij verder nog in goede conditie is, als hij alleen last van z'n bek heeft zal ik hem wel laten behandelen. 
Als hij meerdere problemen heeft en je zelf denkt dat het beter voor hem is al hij uit zijn lijden verlost is, kan je hem beter in laten slapen. Goed naar je gevoel luisteren en goed kijken naar je hond. Als hij zich verder nog goed voelt zou ik hem niet in laten slapen.

Met vriendelijke groet,
Nathalie en Maiko

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik zou zijn bekkie (gebit)eerst na laten kijken.
Mocht daar iets slechts uitkomen dan zou ik pas een beslissing nemen.
Het zou sneu zijn dat je hem bij laat helpen aan zijn gebit, en dan toch te horen krijgt dat hij niet meer uit de narcose komt.
17 Jaar is een hele mooie leeftijd...maar is hij echt "op" ? Of is gewoon een rotte kies o.i.d.

Het is echt moeilijk om zo'n beslissing te maken.
Ik hoop ook echt dat het niet ernstig is.
Je wilt het allerbeste voor Cosmo, ik hoop ook echt dat het niet al te moeilijk wordt.
Ik zit hier zelf ook met een ouwetje, dus weet wat je bedoeld.

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta 3 doggies

honden foto van Senna en Asta

Ook onze kleine malthezer heeft wat vieze tanden en is 15 jaar.
De afspraak is samen met de DA haar als ze er last van krijgt een AB kuurtje te geven .
Dit werkt erg goed en dan heeft ze er geen last meer van een maandje of 2.
Ik zou dit gaan proberen of dit ook voor jou hondje zo gaat werken.
Ben geen voorstander van AB maar op deze leeftijd???

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

17 jaar is natuurlijk niet niks. We weten dat het maar heel weinige hondjes (en baasjes) gegund is. Maar we wetn ook dat het altijd te vroeg is om hen te laten gaan. Het enige wat de liefhebbende baas toch daartoe kan doen besluiten is wanneer hij weet dat de tijd rekken misschien belangrijk is voor hemzelf, maar in het nadeel van z'n maatje... Maar dat weet jij zelf allemaal goed genoeg Rita. Toch kan ik me voorstellen dat je toch nog even bevestiging of net andere inzichten van mede-HP-ers wil horen.

" Onze Cosmo is vorige maand 17 jaar geworden.
Ongeveer drie weken geleden had hij last van zijn anaalklieren en is daarvoor naar de DA geweest en heeft AB gekregen, probleem is opgelost.
Ook is toen zijn hart en longen goed beluisterd en zeer goed bevonden.
"


Ja... Van dit deel zou ik echt zeggen : Top ! Veel jongere honden hebben minder goede resultaten.

"

Maar nu heeft hij flinke pijn in zijn bekkie.
Hij eet daardoor slecht.
Nu vraag ik mij af, is behandelen nog zinvol?
"


Over dit deel. Als hij voor de rest goed is... Misschien eens kijken wat er aan te doen valt. Wat zegt de DA ? Heeft hij erge pijn... kan het genezen ? Is de pijn weg te nemen ?

Kan een operatie ervoor zorgen dat hij echt geen pijn meer heeft ? In dat laatste geval zou ik het misschien durven overwegen om voor een operatie te gaan als dat de enige oplossing was.

Maar ik zou er rekening mee houden dat het afscheid voor de operatie misschien definitief zou kunnen zijn vanwege de narcose...(gelukkig betere prognose gezien het hart-onderzoek ) Als m'n hond zonder operatie zeker last en pijn zou blijven hebben zou het feit dat hij niet meer wakker wordt iets minder verdriet bezorgen.

Stel dat je Cosmo door de operatie nog een jaar of wie weet langer zonder afzien bij je kunt hebben... dan is het wel de mozite waard denk ik.

"
Hij is moeilijk ter been, maar zou dit ook door het slechte eten kunnen komen?
"


Een van onze poezen stond niet meer op van op de stoel waar ze lag... at of dronk ook niet. Tot er een abces in haar mondje open ging... bloed en etter... maar poes was op dat moment van haar pijn af, sprong van de stoel, ging eten en drinken en deed weer normaal... Je weet het maar nooit he...

En dan het warme weer nog... Mijn vorige 2 hondjes hebben beiden een mooie leeftijg gehaald, maar zijn beiden overleden tijdens wat wij hier een hittegolf plegen te noemen...

In elk geval Rita, wat jullie ook beslissen. Jullie zijn topbaasjes en jullie kiezen wat je met alle gegevens die je hebt het beste voor Cosmo vinden... Dat is het enige wat echt telt denk ik. Hoe het ook afloopt... Je hebt geen glazen bol en je kunt niet toveren. Anders was het makkelijk he
;-)

Alvast een knuffel voor jou en Cosmo en alle nodige sterkte en goeds gewenst.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik mag Cosmo niet in de bek kijken, dus wat er precies zich afspeelt wet ik niet.
Wel stinkt hij uit zijn bekkie en klappert hij af en toe met zijn bekkie.

Cosmo heeft al meerdere tia's gehad, is er eigenlijk altijd zonder restverschijnselen uitgekomen.
Alleen de laatste keer is zijn koppie een beetje scheef blijven staan, maar daar is goed mee te leven.

Drie weken geleden was de DA nog erg verbaast over zijn hart en longen, zo goed als die nog waren voor zijn leeftijd en zij zei ook, de meeste honden gaat alles van te keer door de stress van ons en het hier zijn, maar hij geeft zelfs geen teken van stress!

Tja, hij valt op dit moment geregeld om, maar dat kan ook komen door te weinig eten, eet zelf maar eens minder of sla eens een maaltijd over, dan ben je ook zo dronken als wat!

Hij weet nog precies wanneer het tijd is dat de baas thuis komt, de baas komt altijd rond half thuis, op vrijdag rond 2 á half 3, maar hij weet het precies en prompt half elf 's avonds staat meneer voor de kamer deur, dan wil hij naar boven en naar bed.

Ik dacht ik leg het her eens voor, want ik ben er even mee aan, want ja hij heeft wel een zeer hoge leeftijd behaald en dan te bedenken dat wij 4 jaar geleden al dachten hij gaat, vandaar dat wij toen aan de jonge honden zijn begonnen, met hem val je vaak van de ene in de andere verbazing.

Hij is op dit moment niet altijd even zindelijk, maar zou dat ook door pijn in zijn bekkie kunnen komen, dat hij geen zin heeft om op te staan en naar buiten te lopen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een leeftijd, geweldig!

Ik begrijp dat je in dubio staat. Cosmo laat zich dus bij de da neem ik aan ook niet in de bek kijken en zou dan verdoofd moeten worden met alle risico's.
Aan de andere kant heeft hij misschien ontzettend veel pijn dus moet je wel iets doen maar wat...nog een antibioticum kuur misschien erbovenop met pijnstillers en kijken hoe hij dan is?

Wat vindt de dierenarts eigenlijk?

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Als zijn hart en longen nog goed zijn zal de narcose denk ik op zich geen probleem zijn.

Pijn in zijn bek heeft zeker invloed op zijn kwaliteit van leven. Als er verder geen hele ernstige dingen aan de hand zijn zou ik persoonlijk nog een poging wagen. Misschien is het heel simpel op te lossen.

Verder is het voor een buitenstaander denk ik moeilijk te beoordelen. Belangrijk vind ik dat een hond nog momenten heeft waarop hij geniet. Jij als baasje kunt dat het beste beoordelen omdat je je hond het beste kent.

Misschien kun je het slechte lopen een beetje ondervangen met supplementen? Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heb goede verhalen gehoord over Sacha's Blend (www.medpets.nl) en Primeval Gelatinaat (www.petfooddiscount.nl).

Als je zelf het gevoel hebt dat het leven een opgave voor Cosmo is, zul je denk ik de moeilijke beslissing moeten nemen.... Anders zou ik zeker nog een poging wagen.

Sterkte met het nemen van een beslissing, en een dikke knuffel voor Cosmo!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" wat een leeftijd, geweldig!

Ik begrijp dat je in dubio staat. Cosmo laat zich dus bij de da neem ik aan ook niet in de bek kijken en zou dan verdoofd moeten worden met alle risico's.
Aan de andere kant heeft hij misschien ontzettend veel pijn dus moet je wel iets doen maar wat...nog een antibioticum kuur misschien erbovenop met pijnstillers en kijken hoe hij dan is?

Wat vindt de dierenarts eigenlijk? "


Nou net als met kinderen, vreemde ogen dwingen!
Zij staan ook wat verder van af, wat de emotionele kant betreft en pakken meestal iets beter door en zijn vaak ook wat handiger.

Ik ga morgen contact opnemen met de DA, inmiddels heb ik hem aan de pijnstillers gezet, heb nog Metacam in huis, heb hem nu niet meer horen klapperen.

Duimen jullie mee dat hij nog behandeld kan worden en nog een tijdje mee kan??

.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

wat een mooie leeftijd!!
Ik duim dat het met de behandeling allemaal goedkomt!
Succes met cosmo..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

natuurlijk duimen wij mee voor Cosmo ;-)

en hopen op goed nieuws morgen

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

De duimen draaien hier overuren, hoor ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mocht je zijn gebit nog laten doen dan is het het waard om naar een specialist te gaan. Die doet alleen gebitten, heeft waarschijnlijk een anesthesist erbij waardoor de narcose goed begeleid kan worden, en belangrijk: die is sneller waardoor de duur van de behandeling korter kan zijn.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Dank jullie wel, Cosmo en ik kunnen het gebruiken!

Ik ga hier naar de kliniek, daar zit een tandheelkundige voor dieren.

Tijdens een behandeling is er op alle gebied controle.
Zij werken daar ook het meest met Propofol, is iets duurder maar schijnt minder belastend te zijn voor een hond.
Een anesthesist is er altijd bij aanwezig.

Mijn eigen DA is een kleine praktijk en niet zo uitgebreid uitgerust.
Onze Nanu heeft daar een beugel aangemeten gehad, vandaar dat ik op de hoogte ben van de handel en wandel daar en zeker met ons oudje ga ik geen risico nemen!

Maar of hij nog goed genoeg is voor een behandeling, ik wacht in spanning het oordeel van de DA af.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Dank jullie wel, Cosmo en ik kunnen het gebruiken!

Maar of hij nog goed genoeg is voor een behandeling, ik wacht in spanning het oordeel van de DA af. "


We duimen zeeeeker mee Rita.

Als het niet kan dan mag je de last van de twijfel laten vallen. Maar nu dan nog even doorzetten, hopen en duimen wat de vaststellingen betreft !!!?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

ik vind Cosmo echt een geweldig oudje dus ik duim mee dat hij nog behandeld kan worden!

ik zou het zelf ook nog proberen als hij verder nog goed (voor zijn leeftijd) is. Voor hetzelfde geld is het iets onbenulligs wat zo verholpen kan worden. Kan hij op naar de 18 ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Jullie positieve berichtjes doen goed, dank jullie wel daarvoor.

Morgenochtend om 8 uur ga ik gelijk bellen.
En ja hij heeft een hele mooie leeftijd en kan hij niet behandeld worden, of zou hij niet meer wakker worden, dan hebben wij hem wel alle kansen gegeven.

Maar we gaan ervoor, geen negatieve tijd meer vandaag, dank zij jullie :-D ;-)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Lieve Rita, dit zijn moeilijke dingen om over na te denken... :(

Ik zou ook even de dierenarts afwachten, deze kan zeker een oordeel geven die je mee kunt nemen in een beslissing..
Ik hoop dat het een rotte kies is of iets kleins, dat hij toch nog even meekan..
Hondwaardig, dat wel maar ik weet ook dat dat bij jullie voorop staat.. :-)

Knuffels, en succes morgen..

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-) 3 doggies

honden foto van Christel&Doedy :-)

heel veel sterkte! ik duim ook

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Dank jullie wel :-D


Zeker Safi Kengee, hond waardig moet het ten alle tijden blijven, dan mogen wij niet egoïstisch zijn.
Dank je wel voor de knuffels!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wat heeft hij aan zijn bekkie? Is het niet zonder narcose te verhelpen?

Ik zou zo'n oude hond niet meer onder narcose willen brengen, maar hij moet natuurlijk wel een hond waardig bestaan hebben..

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Wat heeft hij aan zijn bekkie? Is het niet zonder narcose te verhelpen?

Ik zou zo'n oude hond niet meer onder narcose willen brengen, maar hij moet natuurlijk wel een hond waardig bestaan hebben.. "



Wat hij precies heeft geen idee, maar ik vrees van een rotte of misschien meer rotte kiezen, of afgesleten kiezen, misschien losse kiezen??
Morgen hoop ik meer te horen, houd jullie op de hoogte!
.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hij at toch kvv? Krijgt hij dat ook niet weg?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ja hij krijgt Carnibest, normaal vindt hij dat heerlijk.
Maar hij wil niet eens komen om te eten en als ik het hem in zijn mand breng, haalt hij de neus er voor op.

Kortom, hij wil even helemaal niets meer!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Drinkt hij ook niet meer? Of drinkt hij juist meer als normaal?

Er kan iets totaal anders aan de hand zijn als wat jij denkt. Ik ben benieuwd wat de da zegt.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Drinken doet hij wel, nog steeds normaal, niet meer dan gewoonlijk.

Ja dat kan, daarom morgen eerst ook een onderzoek en niet alleen naar zijn bekkie.

Krijg echt de zenuwen als ik aan morgen denk.

Voor mijn gevoel kan het iets kleins zijn, maar het kan ook het einde zijn en ik kan erg slecht tegen onzekerheid.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Probeer te ontspannen. Jouw hond voelt je spanningen en dat is niet bepaald bevorderdend ;-) Wie weet heeft hij gewoon even wat gas in zijn buikje, ik noem maar wat. Niet gelijk van het ergste uit gaan hoor..

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik zou voordat je besluit een roesje te geven eerst een bloedonderzoekje nier en lever laten doen. Heel veel sterkte met je besluit. Dat lijkt me knap lastig.

pagina 1 van 37 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Volgende forumvraag: hoe weten of je hond koorts heeft
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^