Carnifarm

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hebben jullie wel eens gehoord van Carnifarm? Ik had een dierenwinkel gevonden die BARFmenu verkocht en daar wilde ik graag een aantal rollen van kopen voor Eef, maar mijn moeder vond het eigenlijk iets te duur en zag toen Carnifarm liggen. Afijn, zo geschiedde en nu ligt er dus een rol gans in de vriezer om uit te proberen. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord en ik was benieuwd wat jullie er van vinden. Ik heb even wat foto's gemaakt van de rol.


Dus ik ben opzoek naar ervaringen en meningen over dit merk en natuurlijk alle andere aanverwante informatie. :-D

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Zoals ik het bekijk zit bij elke smaak sowieso rund en lam verwerkt... Dan denk ik gelijk weer bijv bij smaak gans.. dat het vlees van de gans zelf er heel weinig inzit en de kvv dus het meeste bestaat uit rund en lam. Nee hier zo ik niet zo gauw voor kiezen. Wil namelijk niet dat mijn Bull dagelijk rund binnenkrijgt.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Nog nooit van gehoord en op de eigen site van dat bedrijf totaal onvindbaar!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Zoals ik het bekijk zit bij elke smaak sowieso rund en lam verwerkt... Dan denk ik gelijk weer bijv bij smaak gans.. dat het vlees van de gans zelf er heel weinig inzit en de kvv dus het meeste bestaat uit rund en lam. Nee hier zo ik niet zo gauw voor kiezen. Wil namelijk niet dat mijn Bull dagelijk rund binnenkrijgt.
"


Komt het niet omdat er staat dat het een compleet mix is? Normaal krijgt Evy alleen smuldier (de verschillende versies afgewisseld), dus ze krijgt sowieso bijna iedere dag rund binnen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou er absoluut niet van uit gaan dat dit een complete voeding is. Er zitten zo te zien geen groenten, geen vis en niet 4 diersoorten in. Daarbij is het nog maar de vraag wat er van welk diersoort in zit.. Omdat er ook geen premix in zit mogen ze het zelfs volgens de wet niet 'compleet' noemen..

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dan houd ik het gewoon lekker bij een rol proberen en vul ik het aan met Smuldier compleet vlees en Smuldier compleet Pens en dan ga ik daarna weer verder zeuren over BARFmenu. :-)

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Kijk op www.voerwijzer.com eens. Daar kan je KVV vergelijken. Mijn voorkeur gaat uit naar kvv zonder premix. Houd namelijk niet van toegevoegde vitaminen en mineralen. (doen ze bij ons vlees ook niet) Je moet gewoon als regel houden minimaal (meer is altijd goed) 4 diersoorten in drie weken tijd. Verder gaat mijn voorkeur uit naar enkelvoudige KVV. (dat wil zeggen dat het uit 1 diersoort bestaat) Zelf geef ik meerdere merken (ook in mijn optiek beter). Zo geef ik Haaksbarf, Tinlo, All Animal, Alaska, Tamro, Tammenga, Lotgering, Naturis Barfdiner, Petsfish. Zelf wil ik degomeat ook nog eens gaan proberen, als mijn vriezer dat weer eens toelaat. Zo heb ik bijv. van Lotgering alleen Wild/ en totaal Vis. (totaal vis bestel ik de volgende keer niet meer, vind petfish bijv. beter, over de wild versie ben ik eigelijk alleen van lotgering te spreken) (dit zijn dan toevallig geen enkelvoudige versies, maar omdat ik genoeg diersoorten afwissel, vind ik dat geen probleem) Smuldier vind ik niet een kwalitatieve kvv.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ik denk dat t ter vervanging van een dagje smuldier prima is. Er zitten 2 extra diersoorten in dus das al mooi meegenomen..
Ken t verder niet..

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

misschien heb je hier wat aan ..
is een topic van een andere forum en gaat ook hier over ene paar zijn er erg tevreden mee ..
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=114791.0

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Kijk op www.voerwijzer.com eens. Daar kan je KVV vergelijken. Mijn voorkeur gaat uit naar kvv zonder premix. Houd namelijk niet van toegevoegde vitaminen en mineralen. (doen ze bij ons vlees ook niet) Je moet gewoon als regel houden minimaal (meer is altijd goed) 4 diersoorten in drie weken tijd. Verder gaat mijn voorkeur uit naar enkelvoudige KVV. (dat wil zeggen dat het uit 1 diersoort bestaat) Zelf geef ik meerdere merken (ook in mijn optiek beter). Zo geef ik Haaksbarf, Tinlo, All Animal, Alaska, Tamro, Tammenga, Lotgering, Naturis Barfdiner, Petsfish. Zelf wil ik degomeat ook nog eens gaan proberen, als mijn vriezer dat weer eens toelaat. Zo heb ik bijv. van Lotgering alleen Wild/ en totaal Vis. (totaal vis bestel ik de volgende keer niet meer, vind petfish bijv. beter, over de wild versie ben ik eigelijk alleen van lotgering te spreken) (dit zijn dan toevallig geen enkelvoudige versies, maar omdat ik genoeg diersoorten afwissel, vind ik dat geen probleem) Smuldier vind ik niet een kwalitatieve kvv. "


Als ik zelf een hond zou hebben zou ik die waarschijnlijk Petfish, Tinlo en Tammega gaan voeren. Het probleem is alleen dat Evy niet mijn hond is, maar die van mijn ouders. Ik koop dus haar voer niet. Natuurlijk mag ik dat wel doen, maar daar heb ik simpel weg het geld niet voor. Af en toe koop ik eens een rol Tinlo, maar dat kan ik niet vaker dan 1 - 2 keer in de maand doen.
Als het aan mijn ouders zou liggen kreeg Evy "gewoon" de C1000 hondenbrokken. Het is dus al heel wat dat ze haar nu Smuldier voeren en ze zien ook zelf het verschil wel in vergelijking met toen ze op Smolke hondenbrokken stond. Gelukkig willen ze dus niet meer volledig terug naar brokken, op vakantie krijgt ze Profine. Alleen het lukt mij niet om ze te overtuigen andere merken buiten Smuldier te kopen, omdat ze dat te duur vinden.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik snap je helemaal ;-) Mijn ouders willen ook geen rauw, terwijl ze zien wat het met mijn honden gedaan heeft.. Toch krijg hun hond nu rodi pens.. En hij eet het met smaak.. Stiekem hoop ik dat dat de opstap naar meer rauw spul is ;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik moet alles er bij mijn ouders heeeel rustig doorheen duwen. Het heeft een half jaar geduurd voordat Evy op vers vlees stond. Ze kreeg 's ochtends brokken en 's avonds vlees, toen heb ik toen ze 8 maanden was haar ochtend maaltijd geschrapt (at ze toch niet), dus toen stond ze ineens volledig op vers. ;-)
Als ik eenmaal een baan heb (eerst studie maar eens afmaken) dan heb ik zelf meer ruimte en kan ik meer aan Evy uit gaan geven. Ik weet dat als ik voor Evy voordat Tinlo en dat soort merken koop mijn ouders daar vanzelf aan mee gaan doen. Ik zou het al een hele verbetering vinden als ze één keer per week een rol Tinlo krijgt, maar dat heb ik er nog niet in gekregen. Ik heb al wel een proefpakket mogen bestellen met Tinlo, Alaska en Petfish er in. Het komt dus allemaal wel. :-D

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hihi, dat gaat bij jouw ouders sneller als bij de mijne ;-)

Mss vinden ze degomeat een leuker prijsje hebben? Dan zou ik voor de enkelvoudige versies gaan en dan bijvoorbeeld dit:
- Bosduif
- Parelhoen
- Fazant
- 1 van de smaken met 10% orgaan
- Pens
- Witvis mix

En dan pureer je zelf nog wat groentjes en wat eieren.

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

@ Sanne, ik had niet door dat het om de hond van je ouders ging! Petje af dat je je al zo verdiept in voeding!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het is ook niet helemaal duidelijk hoor. :-) Ik ben 19 jarige student en woon "gewoon" bij mijn ouders thuis. Evy is de eerste hond en ze is in huis gekomen, omdat ik begonnen ben over dat ik graag een hond zou willen. Over gepraat met elkaar over hoe iedereen het zag en van het één kwam het ander, dus een Golden bolletje in huis. Er is toen afgesproken dat Evy de gezinshond is, dus mijn ouders betalen alles en ze blijft dus ook bij mijn ouders wanneer ik (of mijn broertje) uit huis gaan. Inmiddels veranderd er wel het één en ander. Evy is heel erg op mij gericht en doet het gewoon weg het beste als ik er ben. Ik heb de meeste tijd voor haar en de meeste feeling, dus waarschijnlijk gaat ze wel met mij mee als ik eenmaal uit huis ga. Toch houden we het er nog even bij dat Evy de gezinshond is. :-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Goed product! Wij verkopen het ook. Is een tamelijk jong bedrijf wat vers voeding en slachafval voert. Ik voer de rollen zelf ook en ben er super tevreden over.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tessa

Ik voer het ook en ben er heel tevreden over.
In alle smaken zit rund en lam, de lam voornamelijk voor het orgaan want dat is van een jong dier dus nog niet vervuild.
Verder zijn er de smaken: rund/lam/kip, rund/lam/zalm, rund/lam/kalkoen, rund/lam/gans.
Als je deze soorten afwisselend voert, voer je zeker wel compleet.
Er wordt geen premix gebruikt.
Er zitten geen groentes in, maar in principe hoeft dat ook niet.
Als je dat wilt dan kun je zelf altijd nog een groentemix toevoegen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Dan geef je erg veel rund en lam en eigenlijk maar een klein percentage overige. Bij 4 diersoorten wordt bedoeld dat je van minimaal 4 verschillende soorten evenveel geeft. Nu is t niet compleet en er zit geen premix in. Daarom heeft mijn voorkeur enklvoudige KVV. ZO weet je dus dat je evenveel van ieder diersoort geeft.
Geef jij er nog andere merken naast?

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

En eend;-)

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Ik blijf het niet goed vinden dat je dan zoveel rund en lam geeft. Zelf denk ik echt dat percentage rund het meest is. Het is gewoon niet goed elke dag je hond hetzelfde dier te geven. Enkelvoudige KVV in mijn optiek veel beter. Vind het jammer dat vele merken altijd rund in hun KVV stoppen en dat heeft maar 1 reden... het vlees daarvan in vele malen goedkoper.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Haha we dachten exact hetzelfde..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ik voer het ook en ben er heel tevreden over.
In alle smaken zit rund en lam, de lam voornamelijk voor het orgaan want dat is van een jong dier dus nog niet vervuild.
Verder zijn er de smaken: rund/lam/kip, rund/lam/zalm, rund/lam/kalkoen, rund/lam/gans.
Als je deze soorten afwisselend voert, voer je zeker wel compleet.
Er wordt geen premix gebruikt.
Er zitten geen groentes in, maar in principe hoeft dat ook niet.
Als je dat wilt dan kun je zelf altijd nog een groentemix toevoegen. "


En wat geef je dan van welk dier?

Ik las ergens hierboven dat ze ook slachtafval verkopen. Hoe weet je dat er geen slachtafval 'vlees' in de rollen gebruikt word in de vorm van bijvoorbeeld snippers (veel vlies en vet)?

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tessa

Omdat ik de fabrikant goed ken en ik weet wat er in gaat. Natuurlijk geef je een hoget percentage rund en lam maar prijstechnisch is het goed te doen. Er worden bijv. Hele ganzen en eenden gebruikt, min de filets natuurlijk. Ik weet zeker dat er geen restmateriaal gebruikt wordt dat het daglicht niet kan verdragen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dan voer je dus alleen vlees van rund en lam en komt je dier nog tekort..

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Net mijn moeder mee gesleept naar de dierenwinkel waar ze ook Tinlo kochten, zodat ze nog wat gedroogde snacks voor Evy mee kon nemen. Ik wilde voor een vriendin even een paar rollen kopen, dus we waren bij het vriesvak neergestreken en toen kwam er een personeelslid met de vraag of wij toevallig nog wat informatie wilden over het voeren van vers vlees aan de hond. Mijn moeder enthousiast, dat wilde ze wel. Ze begon eerst of Smuldier en Duck, dat het goedkoop vlees is en compleet wordt gemaakt met premix. Premix kun je op zich geven zonder schadelijke bijwerken, maar het is toch iets dat is toegevoegd. Toen had ze het over Carnifarm en vertelde dat daar drie diersoorten in zaten, feitelijk om de prijs te drukken. Percentage andere diersoort was erg klein, dus eigenlijk mochten ze het niet eens zo noemen. Dan had ze nog Excellent en daar hadden ze twee diersoorten, altijd rund en dan nog een extra diersoort. Toen vertelde ze dat het niet aan te bevelen is om altijd hetzelfde diersoort te voeren, dus dat je beter geen Carnifarm en Excellent kunt geven. Wel vond ze van Excellent de pensversie erg goed. Toen vertelde ze over Tinlo, gaf ze zelf aan haar honden. Enkel enkelvoudige merken en erg open naar klanten toe. Duidelijke productinformatie en veel verschillende diersoorten.
Afijn, al met al verlieten we de winkel met een rol makreel, groentemix en natuurlijk van Tinlo BARFmenu en een rol pens van Excellent. Afspraak is nu dat Evy 1 dag pens, 1 dag vis, vier dagen Smuldier (soms drie, dan heeft ze een dag vasten) en 1 dag Tinlo krijgt. Vind ik een erg mooie vooruitgang in haar menu.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Leuk! Fijn dat je moeder het verhaal nu ook vanaf een ander kant hoort :-). Voel ik me ook minder schuldig dat je helemaal voor mij weer terug naar de winkel bent gegaan ;-)

Heeft ze ook iets verteld over het nut van de groentemix en de natuurlijk van Tinlo? Ik zie daar niet helemaal de toegevoegde waarde van maar ben ook echt een leek op vers gebied ;-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Wat een mooie vooruitgang zeg!! En super dat jullie in de winkel zoveel voorlichting kregen, gebeurd ook niet overal!!

1 vraagje; krijgt Evy niet erg veel pens als je 1 pensdag invoert n ook nog pens compleet van smuldier geeft?

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tessa

een dezer weken komt er een analyse op het etiket van Carnifarm te staan, zo kun je zeker weten of het compleet is.
Als je bijv. alleen de natuurmix van Carnibest voert dan voer je ook alleen rund, bij smuldier hetzelfde verhaal.
Het gaat er toch niet om wie de allerbeste kvv maakt of heeft, ik wissel zelf ook merken en smaken af om zo gevarieerd en compleet mogelijk te voeren.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Smuldier compleet heeft een premix waar alle vitamine inzitten. Carnibest heeft veel meer soorten. Kip lam rund eend kalkoen. Dus veel meer afwisseling. En ook enkelvoudige versies. Maar in carnibest zitten ook toegevoegde vitamines. ( premix ).Dus wel echt een ander verhaal..

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^