Mank lopen & op vakantie gaan. Tips/meningen? *UPDATE*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ik weet niet waar het thuis hoort dus plaats ik het hier...

Een tijdje geleden, vraag me niet wanneer, zijn we met Max weer naar de dierenarts geweest omdat hij ditmaal met zijn linkervoorpoot mank liep... We hebben toen pijnstilling meegekregen en weer een week lijnrust en veel zwemmen.... Hij had ons verteld: als het een zware kneuzing is, kan het wel een week of 6 duren...

Nou allemaal heel leuk en aardig, maar hij loopt dus nog steeds mank. De 6 weken zijn nog niet voorbij maar we zitten met een probleempje. Wij gaan bijna op vakantie (naar Texel) en aangezien Max nog mank loopt zijn we bang dat hij dus niet los kan lopen op het strand enzo.... Nu wil ik hem dat niet aandoen dat hij die hele week op Texel aan de gewone lijn moet lopen.... Wat kunnen we doen waardoor hij wél los kan enzo....
Misschien klink ik nu als een domme eigenaar ofzo, maar het is juist leuk voor Max om heerlijk los over het strand te kunnen lopen enzo.... 

Ik wou morgen sowieso naar de dierenarts om hem te wegen, maar ben bang dat de dierenarts zegt dat hij toch aan de lijn moet blijven...

Wat hadden jullie in deze situatie gedaan? 

(Ik vraag om jullie meningen en tips, verwijten hoef ik niet te ontvangen). O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mank lopen & op vakantie gaan. Tips/meningen? *UPDATE*" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik denk dat ik hem af en toe los zou gooien,, maar dan wel zonder pijnstilling. Dan gaat hij niet over zijn eigen grens heen :-)
Gewoon af en toe even gek doen, tja ik loop met Mara toch ook niet continu aan de lijn en loop ook behendigheid /schapendrijven met haar terwijl ze hd-b/c heeft ;-)
een hond moet af en toe ook hond kunnen zijn hihi
Maar in dit geval dan gewoon ietsje minder vaak los en de momenten dat je hem los gooit moet hij niet half stoned zijn door de pijnstilling, dan gaan ze gemakkelijk over hun grens heen en maken ze het vaak erger ;-)
Zwemmen kan volgens mij minder kwaad dan :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Nee. Ik was inderdaad ook van plan om pas pijnstillig te gebruiken als de dag voorbij is zegmaar. Zodat hij wel lekker kan slapen enzo... (al lijkt hij geen pijn te hebben ofzo). 
Thanks voor je tip/mening :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je eerst zekerheid hebt over de reden waarom ie mank loopt, er kunnen zoveel verschillende redenen zijn. 
Pas dan kan je gaan kijken hoe je z'n beweging best aanpast.
Hopelijk kan de DA je hier morgen mee verder helpen.

honden page profiel --

honden foto van -

De oorzaak weten we al. We zijn al een keer eerder heen geweest voor die poot (sorry als ik dat wat raar heb uitgelegt). Hij heeft hem of verdraaid of verrekt (de langelijn ging onder zijn oksel door, en Max bleef rennen en toen stond de lijn strak onder zijn poot, dus die vloog de lucht in)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ik zit nu op Texel en het is broedseizoen dus vel plekken geldt aanlijnplicht. Op t strand niet... Dus daar zou je hem los kunnen laten. Kijk wat hij aankan.

honden page profiel --

honden foto van -

Leuk! :-) Ja klopt. In de duinen ed loopt hij altijd aan de lijn, hij gaat alleen op het strand los! :-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Zowel de lijnrust als de pijnstillers zijn met een reden voorgeschreven. Om ervoor te zorgen dat je hond later weer pijnvrij verder kan. Ik zou aan de lange termijn denken ipv de korte termijn en hem aangelijnd houden. 
Het niet geven van pijnstillers en loslaten is een slecht idee. De bewegingsbeperking is iet dat door de eigenaar moet worden gehandhaaft. Niet door hem zich extra te laten blesseren. Want dat een hond zich verstandig gaat gedragen kannje wel vergeten.
Pijn heeft hij, daarom loopt hij mank.

honden page profiel --

honden foto van -

Pijnstilling heeft hij voor 1 weel gehad een aantal weken geleden evenals de lijnrust. Hij had ons verteld dat een zware kneuzing 6 weken kon duren. Nu is het denk ik 3 weken geleden dat we naar de DA zijn geweest, maar hij loopt dus nog steeds mank. 

Hij staat nu dus niet meer op de pijnstillers... Maar loopt nog wel mank (wel minder, maar toch). En hij loopt niet heel erg mank, alleen als hij in draf loopt en het lijkt net of zijn ene poot langer is als de ander. Zo loopt hij een beetje.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Maar is dat wel slim met de conditie waarin zijn poot nog verkeert juist op het zand los laten lopen?

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zal even een beeld proberen te geven van hoe Max loopt....

Hij hompelt niet echt en trekt zijn poot ook niet op. Hij loopt alleen mank wanneer hij in een drafje loopt. In stap of gallop heeft ie er geen last van.Het lijkt een beetje alsof 1 poot langer is als de ander (op die manier loopt hij dus mank). Hij loopt niet zo erg mank meer als eerst. En zoals ik al aangaf, het lijkt alsof hij geen pijn heeft... De DA voelde alleen een kleine schok toen hij Max zijn schouder omhoog duwde en denkt dus ook dat daar de kneuzing zit. Alleen hij heeft wel 8x moeten voelen voor hij het met 60% zekerheid durfde te zeggen...

Max heeft of een hele hoge pijngrens of hij heeft heel weinig pijn.... 

Ik ga morgen sowieso naar de DA maar hoop dat hij toch wel een beetje los kan lopen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Rebecca, op het strand lopen met Max is een grote belasting, rul zand, zou dan aan de vloedlijn gaan lopen, maar hoe vervelend het ook is, aan de lijn, een zware kneuzing kan je niet onbeperkt laten gaan en kan weken gaan duren.

ga je na een periode rust geven op het rulle zand aan de loop, dat Max vrij rond mag gaan lopen, vliegen, dan vraag je toch om moeilijkheden.

als je helemaal omhoog zit ? max mag hier. :-D

honden page profiel --

honden foto van -

We lopen sowieso altijd langs het water, dus daar heb je niet zoveel last van het rulle zand... Vind het alleen heel vervelend om Max aangelijnd tenhebben..... Vooral omdat je tig andere honden tegenkomt, en hij helemaal dol is op het strand.... Dit is ook bijna de enige plek waar we Max los durven te laten.....

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

haha Willemijn! Heb je zin in een pijama party?;-).......
maar ik ga met jou mee en zou hem juist op het strand niet los laten.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Lastig.
Ik weet dat wij Santa ooit 10 dagen lijnrust moesten geven en na dag 5 ging ie gigantisch uitvallen.
Toen zijn we hem toch los gaan laten, maar wel gecontroleerd in de zin dat ie alleen los ging zonder andere honden en alleen op vlakke grond.
Nu loopt Santa niet meer mank, maar is wel onder behandeling van fysio.
En honden zijn streng voor zichzelf, kunnen ver gaan in hun pijn.
Dat zand vraagt heel veel van zijn lichaam, en omdat je niet weet wat er aan de hand is, loop je de kans meer schade te krijgen.
Als ik heel eerlijk ben, ik vind 6 weken een aardige tijd, het kan ook dat de da een foto gaat adviseren.
Ik snap je punt, maar kijk ook naar de toekomst, er komen nog heel veel vakanties.
Het is sneu, als ie aan de lijn moet blijven, maar soms is het helaas  niet anders.
Succes morgen!

honden page profiel --

honden foto van -

Tja, niet weten wat het is... Hij denkt een verrekte/verdraaide spier. Of een kneuzing. Max begint nu weer in zn oude hap gedrag te vallen... Hij kan lang niet zoveel bewegen als hij altijd deed en hoeveel spelletjes ik ook bedenk, hij verlangt naar lichamelijke uitdaging.... Dus ik hoop zo dat hij gewoon op het strand een paar keer los mag lopen. Anders is de vakantie voor ons ook een hel, met de hele dag een hond in je armen....

Lastig, zo'n puber hond ;-) Als ze nou eens normaal zouden bewegen hahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp het Rebecca, aan de lijn is nimmer leuk, maar ook aan de lijn kan je heel wat leuks verzinnen hoor, hier Bamse die loopt al maanden aan de lijn, mag alleen los als er bijna geen honden zijn, ravotten mag ze niet, zie ik honden die te wild zijn voor dr dan lijn ik haar aan, maar nogmaals aan de lijn kan je toch leuke dingen doen, ook wandelen aan de blauwe stad hoor. en bamse mag altijd los maar niet in het rulle zand. als het hard zand is geen probleem, en rechtlijnig mag ze dr gangentje gaan.

als de dierenarts gezegd heeft zes weken hou je daar dan aan vast, een zware kneuzing is soms net zo erg als breken.

honden page profiel --

honden foto van -

Max is op het moment heel vervelend nu hij niet kan rennen en doen. (Zie mijn reactie op santa).

Nou, in eerste instantie gaf hij ons 1 week lijnrust en milde pijnstilling. Met als mededeling: een zwaardere kneuzing kan wel tot 6 weken duren... 
Maar ik ga morgen maar gewoon even heen voor vragen.... 

Dank voor al jullie tips en meningen :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Misschien 's avonds, als het wat rustiger is op het strand, samen met een lange lijn een flink stuk recht lopen? Langs de zee, waar de oppervlakte hard is?

honden page profiel --

honden foto van -

Dat zou nog wel een optie kunnen zijn inderdaad.... Zal ik dan de lange lijn achter hem aan laten slepen? Zodat die sowieso niet onder zijn poot strak kan komen te staan (en hij dan niet weer last heeft van zn poot...)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Met harder lopen zou ik dat niet doen, als Santa dat weleens doet gaat die lijn flapperen en dan kan ie erover struikelen.
Als Max wel mag draven, zou je samen een flink stuk kunnen doen, dan hoef je geen lange lijn te nemen.
Kun je gewoon een korte nemen.
Hier gaat die lange lijn altijd overal zitten O-), daar moet je nu voorzichtig mee zijn.

honden page profiel --

honden foto van -

Max zijn lange lijn is meer een dun touw haha.... 15mtr lang. DA heeft lievern stap of gallop.... Hij loopt alleen mank in draf....

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Pijn is de reden dat je hond mank loopt. Hij ontziet zijn zere poot en laat zich op de goede poot vallen.  
Ik begrijp best dat je het vervelend vindt. Ik heb met twee weken tussentijd twee honden gehad die elk 9 weken lijnrust moesten hebben. En na langzaam opbouwen bij de eerste de beste zwaardere belasting allebei weer kreupel, weer 6 weken lijnrust. En als het niet beter geworden was had de teen er misschien af gemoeten om de hond pijnvrij te krijgen.
Het duurt zolang als het duurt, en als je ongeduldig bent duurt het langer. En je hond moet nog zeker 10 jaar mee, liefst zonder blijvende schade.

honden page profiel --

honden foto van -

Daar heb je ook helemaal gelijk in.... Het is alleen zo moeilijk om Max rustig te houden.... En sommige dingen kunnen we ook niet voorkomen, zoas van zijn stoel afspringen s nachts... Hij wil niet in een mand , maar alleen in zijn stoel. En als hij s nachts toch even op de grond wil liggen moet hij wel eem klein sprongetje maken...

Ik wacht morgen het antwoord van de dierenarts even af... :-)

Dank voor je tips/mening :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Rebecca geef hem dan een nachtplek waar die niet op de stoel kan gaan liggen, springen is toch echt uit den boze.

geef een vetbed. dat zoekt tie echt wel op als tie niet in zijn stoel kan gaan liggen.

honden page profiel --

honden foto van -

Hij heeft maar 1 plek waar hij kan slapen s nachts ivm de kat. En we hebben al zoveel dingen voor hem gekocht. Hij vertikt het om daar op te liggen, met resultaat dat hij dus nachten lang loopt te drentelen.... Dan heb je een overprikkelde hond en een hond die over zijn vermoeidheid heen is, en dat is echt niet leuk. Die stoel is het enige waar hij in wil slapen..

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan met een kratje oid een op/afstapje maken voor zijn stoel.

honden page profiel --

honden foto van -

We hebben inderdaad wel een stoofje die we er neer kunnen zetten..

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

zijn er wel foto's gemaakt?
in een voet van een hond zitten zoveel botjes en pezen, dat is heel kwetsbaar gebied

maar goed, lijnrust is bij ons ook lijnrust hoor, een hond overloopt zichzelf makkelijk
maar juist het onregelmatig lopen is zo'n duidelijk teken dat het dus (nog) niet goed zit

en dus bleef hij bij mij aan de lijn, misschien af en toe een lange lijn, maar geen ongecontroleerd
gedoe, beter nu ff goed pas op de plaats en straks weer een hond die alles kan, dan een slepende blessure met eventueel artrose als gevolg door het verkeerd belasten.

tis niet leuk, wij hebben op dit moment ook zoiets aan de hand, hadden ons een wandelvakantie gedacht, al routes aan het uitzoeken, raakt de hond geblesseerd, absoluut minimaal 6 weken lijnrust (moet nog even blijken hoe af want nav een bezoek aan de orthopeed a.s. maandag)
nou dan is het jammer, en passen we ons direct aan, maar ik laat hem er echt niet 'doorheen"lopen
tuurlijk balen we er van, maar als ik hem dan weer onregelmatig zie opstarten denk ik "daar werken we eerst aan, dan maar een stabel extra boeken mee, en wat ander soort vakantie"

rustighouden van onze zeer energieke hond is ook niet zo makkelijk
we proberen dat te gaan opvangen door hem in de auto mee te nemen en telkens op nieuwe plaatsen lekker te laten wandelen, zodat hij het gevoel heeft dat hij er bij hoort en toch ook
mentaal zijn stimulans krijgt.

tis ff niet anders, evengoed een heel fijne vakantie op Texel (heerlijk eiland)

honden page profiel ilonailona 3 doggies

wat een lastige situatie. Ik begrijp dat je hem graag wilt laten rennen en ravotten.

nu heb ik niet alles even goed kunnen doorlezen, maar vroeg me af zie je wel verbetering tov drie weken geleden?

wij hebben al veel te stellen gehad met Boris en zijn poten en zitten bij een DA die orthopeed is. Die heeft nog nooit tegen mij gezegd dat het 6 weken kan duren. Meestal moet ik bij Boris na een week duidelijke verbetering zien. (nu kan ik natuurlijk niet beoordelen of dit bij jou hond ook zo is)

ik zou hem iig voor de vakantie nogmaals laten checken om zeker te weten wat er aan de hand is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mank lopen & op vakantie gaan. Tips/meningen? *UPDATE*" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Fier op mijn doggies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^