Mank lopen & op vakantie gaan. Tips/meningen? *UPDATE*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Het is wel wat verbeterd. Maar hIj loopt nog wel steeds mank...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mank lopen & op vakantie gaan. Tips/meningen? *UPDATE*" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ilonailona 3 doggies

de meeste gewone da geven rust als beste remedie. dat dachten wij zelf de vorige keer bij boris ook dat hij een spiertje had verrekt.

nu bleek dat hij juist die spier vast had zitten en wel alles moest doen wat hij normaal gesproken ook deed.

een orthopeed kan dit vaak beter beoordelen dan een reguliere da

honden page profiel --

honden foto van -

Max heeft dit ook eens met zn heup gehad. Dat was na 2 weken over... Waarvan 1 week lijn rust...

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

" Het is wel wat verbeterd. Maar hIj loopt nog wel steeds mank... "


ik zou een rontgenfoto willen, misschien is er een sesambotje kapot
dat is een lang slepende blessure en komt relatief veel voor maar wordt niet alitjd onderkend
soms is opereren noodzakelijk, heel gerichte medicatie in ieder geval
hier moet een rontgenfoto voor worden gemaakt van de voet

een hond die lang kreupel blijft lopen is in mijn ogen wel wat extra zorg waard
ze lopen uit het ritme en zullen zo andere gewrichten overbelasten

honden page profiel --

honden foto van -

Max gaf alleen een beetje pijn aan toen de dierenarts met zijn schouder bezig was...
Verder gaf hij niks aan en mocht de dierenarts alles doen...

honden page profiel --

honden foto van -

Vanmiddag om kwart voor 2 hebben we een afspraak bij de DA. We kunnen snel tussendoor want het is stervens druk... We mogen hem wegen, en kunnen even bij een andere DA terecht voor zijn poot.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik ben weleens met wandelwagen en hond op vakantie geweest. Het was een heel gedoe, maar de hond had het prima naar zijn zin! En wij ook! Hond lag prinsheerlijk vanuit het wagentje te kijken naar alles waar we langs kwamen. Tussendoor lieten we hem kleine stukjes lopen. Zo knapte hij op en konden wij fijn uitwaaien.

honden page profiel --

honden foto van -

Zo we zijn weer terug van de dierenarts. Helaas de dierenarts zelf niet kunnen spreken. Hij had een spoedkeizersnede van een fransebull. Er zat een pup vast in het geboortekanaal en 2 pups waren al dood geboren. Ze had nog 5 pups in zich, dus de assistente heeft ons verder geholpen..

We hebben weer pijnstilling meegekregen, maar wel een lage dosis... We hebben voor 20 kilo meegekregen en Max weegt 32 kilo. Hij mag alleen los op bij de vloedlijn en op het rullezand en in de duinen moet hij vast. Hij moet veel zwemmen en de poot goed in beweging houden. Wanneer we zien dat hij er last van krijgt moeten we hem weer aan de lijn houden..

Spelen met andere honden mag hij echter niet, tenzij de alleen in een rechte lijn rennen of het in het water is. Verder moeten we het spel met andere honden vermijden..


Meteen Max gewogen, en we schrokken een beetje. Hij weegt 32,2 kilo!!!!!!! Terwijl hij op dieet staat. Hij is in vetjes e.d goed afgevallen maar qua gewicht flink (1 kilo!!!) omhoog gegaan...
Straks zijn schoft maar weer even meten, eens kijken of hij ook de lucht in gegaan is..

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

goed dat je even geweest bent !!!
lastig he, je ziet het zo graag anders, maar leer hem lekker aporteren uit zee
als hij dan niet te gek doet (of aan een heel lange lijn, kan je hem altijd weer "binnen halen") is zwemen natuurlijk een prachtige manier om hem te laten bewegen en weer wat sterker te laten worden.

komt vast wel goed, meestal vinden die dingen vanzelf hun weg wel
en volgende jaar.... scheurt tie over het strand moet je maar denken

fijne vakantie !!

honden page profiel --

honden foto van -

Klop, Max houdt van zwemmen, dus dat moet goed komen. En ben ook wel blij dat ik geweest ben.. Heb ik toch meer zekerheid! En de lange lijn gaat sowieso mee, dus mocht het nodig zijn kan ik die inderdaad gebruiken!

Dank je wel!! :-D

honden page profiel --

honden foto van -

Even een kleine update. We zijn gisteren terug gekomen van Texel en hebben erg genoten. Max is aan de lijn gebleven maar met het zwemmen in zee was hij los... Het ging goed vooruit, tot woensdag avond....  We liepen door de dorpsstraat rond 23::45 voor Max zijn laatste ronde... Na een wandeling langs de zee zijn we door de dorpsstraat terug gelopen... Op den duur kwamen we langs een restaurant/cafe en ineens sprong er een hond al blaffend op Max af (aan een lange lijn, die niet werd kort gehouden). Zoals Max is schrok hij zich lam en sprong in een rare beweging opzij.... En ja, dit keer ontlastte hij zijn poot helemaal.... 

Ik had zo iets van; ik wil naar huis.. bah.

Maar, we keken het nog even aan en de volgende ochtend ging het redelijk maar nog steeds slechter dan het eerst was. We hebbennde pijnstillers vanaf die dag doorgezet op 's ochtends en toen ging het weer bergopwaards... Hij liep al 3 weken mank maar na die rare beweging en de pijnstillers, loopt hij sinds vrijdag niet meer mank... Gisteren de laatste pijnstiller gehad en tot nog toe gaat het beter dan eerst.... Zelfs na het rusten loopt hij goed...

Ik heb nu zelf zo iets van; nog 2 weken lijnrust en veel zwemmen... Gewoon de nodige rust geven, en hopelijk gaat het dan weer goed met zijn poot...


Mocht het weer berg afwaards gaan, dan worden er foto's genomen van zijn beide voorpoten. Van tenen tot schouder :-)

honden page profiel NellaBellaNellaBella 3 doggies

honden foto van NellaBella

Hoi Rebecca,

Ik weet hoe ongelofelijk lastig het is om een drukke hond rustig te houden. Hier zit ik met Aramis van vier en halve maand, die niet mag lopen omdat hij een gebroken teen heeft. Hij zit in een spalk en heeft geen pijn, dus wil van alles; vooral keihard rondrennen buiten.

In jou geval zou ik, echt, hoe vervelend het ook is, heel erg uitkijken juist omdat het gekneusd is. Dan zijn die pezen te ver opgerekt en als je dat nu nog een keer zou forceren (en je gekke hond doet dat zeker, want die gaan gewoon door) blijf je levenslang last mee houden en blesseert hij zich sneller.

Waar niemand het over heeft, is dat een strand ALTIJD scheef is.... of je het ziet of niet. Dat maakt het lopen nog moeilijker voor hem en zand is al een te grote belasting eigenlijk.

Misschien kun je ergens een (oude) rolstoel op de kop tikken en zet hem daar in twee keer per dag. Doe ik met Aramis ook, dan kunnen we toch wandelen, hij ziet van alles, ruikt van alles, wordt er ook moe van (YES) en kan op zijn gemak herstellen.

En geloof me..... ik word af en toe gek van spelletjes verzinnen. Koop lekkere botten voor je hond, verstop zijn eten ipv het in zijn bak te geven (daar wordt hij ook moe van), gewoon losse brokken overal.

En heel veel succes en pffffff geduld, jij moet nog 3 weken begrijp ik. Hier ben ik net aan de derde begonnen, dus nog vier weken ieks. Gaat toch lukken, want je doet toch wat het beste is voor je hondenvriendje.

honden page profiel --

honden foto van -

Na 6 weken lijnrust te hebben gehad. Ging Max vandaag eindelijk weer los en het ging super. Hij heeft geen last meer van zijn poot, en hij genoot er zichtbaar van!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik wens jullie een fijn verlof ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mank lopen & op vakantie gaan. Tips/meningen? *UPDATE*" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Fier op mijn doggies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^