Golden Retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Hallo Mensen ik wil hier toch even me verhaal kwijt, vorig jaar januari hebben wij een Golden Retriever overgenomen (zonder stamboom) En wel met een koopcontract. De eerste paar maanden ging het goed met onze Golden.
Zijn testikel was alleen niet ingedaald maar ja dat kan gebeuren, Tot dat we 3 weken geleden naar de dierenarts gingen omdat we hem wel erg moeilijk vonden lopen en hij waggelde naar onze mening wel heel erg, de dierenarts raadde ons aan om even een röntgenfoto te laten maken wij hebben gelijk een afspraak gemaakt en na het weekend kon onze Golden gelijk terecht, na een uurtje of 2 hadden wij de uitslag: Onze golden had een ernstige vorm van heupdysplasie(HD).Wij zijn gelijk doorgestuurd naar een dieren ziekenhuis waar we binnen een paar dagen al terecht konden daar zijn ook weer foto's gemaakt buiten de HD bleek onze Golden ook nog is een 8ste ruggenwervel te hebben i.p.v. 7 dat hoeft geen problemen te geven maar kan op lange termijn wel rugklachten veroorzaken en onze Golden die nu 10 maanden is kan tot 14 maanden ook nog elleboogdysplasie (ED) ontwikkelen.
Omdat onze Golden een ernstige vorm van HD heeft, heeft hij 2 kunstheupen nodig. Waarom vertel ik dit verhaal? Omdat ik iedereen het verdriet wil besparen wat wij meegemaakt hebben het doet heel veel pijn om je hond zo te zien. Dus mensen wil je een Golden Retriever aanschaffen doe het dan bij voorkeur alleen bij mensen die bij de raad van beheer bekent staan en koop een hond met een stamboom zo dat je zeker weet dat beide ouders alle mogelijk testen hebben ondergaan....de aanschaf van een pup met een stamboom is prijzig ja...maar de operatie is veel duurder! Oja en bij een koopcontact wel de kleine letters lezen op de achterkant! zo zie je dat een koopcontact niet zo heel veel inhoud!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 1 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Die waarschuwing is al heeeeeeel vaak gegeven.
Het probleem is dat mensen zoals jij, ook pas in jouw situatie zich hier melden. dus een 'waarschuwing' doen.
Ik snap dat je mensen wil waarschuwen en dat het voor jou te laat is, maar ze zouden allemaal een stuk beter af zijn als ze zich goed inlezen van tevoren ipv hier allemaal hun waarschuwing te doen..

honden page profiel -- 1 doggies

honden foto van -

Wat een naar verhaal.. :( Deze waarschuwing is al vaker gegeven, maar zelfs al koop je en hond met FCI stamboom, je hebt nooit de garantie dat het altijd goed gaat.


Hopelijk komt het allemaal goed met jullie hond. :-)

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Ten eerste hebben wij de pup niet zelf aangeschaft maar wij hebben hem overgenomen omdat hij anders in het asiel zou belanden dus wij dachten alleen maar goed te doen, ik wil de mensen alleen maar een koste plaatje van zo €10.000 besparen, en een hoop verdriet het kan geen kwaad om mensen ergens voor te behoeden. Al is er maar een iemand die dit leest en er nog is over nadenkt.

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

Jeetje wat vervelend voor jullie. 
Jammer inderdaad dat iedereen pas achteraf een waarschuwing plaatst en niet van tevoren goed inleest. In jullie geval had je denk ik beter eerst naar de da kunnen gaan om de hond te laten controleren. Zo'n contract stelt inderdaad niet veel voor. Gelukkig is de golden uiteindelijk bij jullie terecht gekomen, want ik denk dat veel baasjes geen 10.000 euro voor de hond over hadden gehad of het niet hadden kunnen betalen. Helaas komen er hier vaak waarschuwingen van mensen die het hebben meegemaakt en ons daarom hier willen waarschuwen, maar degene die op dit forum zitten zijn denk ik juist de mensen die die waarschuwing niet nodig hebben. Wel goed van je hoor!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Jeetje wat vervelend voor jullie. 
Jammer inderdaad dat iedereen pas achteraf een waarschuwing plaatst en niet van tevoren goed inleest. In jullie geval had je denk ik beter eerst naar de da kunnen gaan om de hond te laten controleren. Zo'n contract stelt inderdaad niet veel voor. Gelukkig is de golden uiteindelijk bij jullie terecht gekomen, want ik denk dat veel baasjes geen 10.000 euro voor de hond over hadden gehad of het niet hadden kunnen betalen. Helaas komen er hier vaak waarschuwingen van mensen die het hebben meegemaakt en ons daarom hier willen waarschuwen, maar degene die op dit forum zitten zijn denk ik juist de mensen die die waarschuwing niet nodig hebben. Wel goed van je hoor! "


Zou je denken????? Voor een kleine selectieve groep vd vaste HP-ers geldt het misschien en dan nog niet altijd. Bovendien lezen er veel mensen eenmalig en/of regelmatig mee dus mijns insziens is een uit het leven gegrepen voorbeeld met waarschuwing altijd welkom.........al is het de zoveelste keer.

Mensen zullen eerder aan dit soort persoonlijke waarschuwingen gehoor geven als aan een onpersoonlijke correct opgestelde tekst in de media met alle waarschuwingen op rij.

Rafaella, ik vind het het spijtig voor je mooie mannetje en hoop dat de operatie en herstel voorspoedig mogen verlopen. Heel veel sterkte voor jullie de komende tijd!':-)

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

Ja denk het wel, maar misschien heb je gelijk. Zou natuurlijk altijd kunnen dat er toch iemand mee leest die dit niet weet. Ik dacht dit, omdat de mensen die op deze forums zitten echt geïnteresseerd zijn in (het welzijn van de) honden. Hier zitten juist mensen die zich inlezen en zich er bewust van zijn dat een hond niet 'zomaar' iets is wat je even koopt. Maar ik was even vergeten dat mensen die geen vaste gebruiker zijn ook mee kunnen lezen;-). Haha dom. Maargoed ik wens je veel succes, vind het sowieso goed dat je hier nog de moeite voor neemt.;-)

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Dankje wel voor jullie reacties wij zijn ook naar de da geweest maar op dat moment was er nog niks te zien aan Sam en was er denk ik geen reden om al foto s te maken, maar ja als ik dit van te voren had geweten hadden we denk ik nog steeds dezelfde keuze gemaakt, ik moet er niet aandenken om zo beestje met deze problemen in een asiel te stoppen, en me verhaal staat ook op marktplaats, en we zijn   met een zaak bezig tegen de fokker er is al een hond overleden waarbij de operatie met een bekkenkanteling niet wou slagen dus moest het beestje ingeslapen worden, dat hondje is op 02-09-2012 geboren en die van ons op 05-09-2012 bij dezelfde fokker. En Sam zou op 08-07-2013 geopereerd worden maar tijdens het scheren kwam de chirurg er achter dat hij een huidinfectie heeft dus de operatie is met 2 weekjes uitgesteld

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

respect voor wat jullie doen hoor!;-)Super!!!
Je maakt er echt werk van en had hem alsnog gekocht als je dit wist. Dure operaties enz. kan alleen maar zeggen dat ik daar veel respect voor heb.

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Dankje wel, We zijn vast niet de enigste die dit mee maken andere hadden waarschijnlijk hetzelfde gedaan! Maar ik hoop dat Sam straks met zijn 2 nieuwe heupen de marathon mee kan lopen;-)

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Wat erg, ik hoop dat er geen andere nare verrassingen zullen zijn. Heel veel sterkte. Je hond wordt binnenkort geopereerd? Of is hij al onder het mes geweest? In ieder geval, ik hoop dat het allemaal goed verloopt, operatie en herstel.
Ik heb zelf ook een Golden overgenomen, van mensen waarvan de kinderen allergisch bleken te zijn. Geen idee waar hij vandaan komt, vermoed dat hij uit de broodfok komt. Hij was eigenlijk te klein voor zijn leeftijd toen we hem net hadden, ook ondervoed trouwens. Nu lijkt hij gezond, maar hij is nu nog maar 15 weekjes. Heb hem in elk geval maar goed verzekerd, je weet maar nooit.

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Ik hoop dat jullie Golden gewoon gezond is! Het hoeft niet altijd fout te gaan.
Wij hadden Sam ook verzekert maar ik dacht dat wij al over de 30 dagen heen zaten blijkt dat we op 28 dagen zaten doen we hadden gedeclareerd dus de op volgende behandeling worden niet vergoed, Ik had gewoon even goed na moeten denken dus de fout ligt bij mij.
Sam was toevallig ook 15 weekjes toen hij bij ons kwam.
17 juli moeten we terug om te kijken of zijn huidinfectie weg is, en als dat allemaal goed is dan gaan we een nieuwe afspraak inplannen.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Het lijkt er tot dus ver op dat hij gezond is maar hij is nog erg jong. Ik hoop gewoon op het beste. Misschien laat ik ook foto's maken, duur, maar als hij wat heeft ben ik er vroeg bij.
Dat is vervelend zeg, jammer.
Helmer was 9 week toen we hem kregen, nu is hij 15 week. :-)
Ik hoop dat jullie hondje (Sam?) geen last meer heeft van zijn uitslag tegen die tijd. Heel veel succes!
Ik neem trouwens aan dat die knapperd op je profiel foto de hond in kwestie is? :-D

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Ja op de foto staat onze Sam een foto bij de dierenarts is niet zo heel erg duur wij waren € 51,- kwijt alleen de foto's bij het dieren ziekenhuis waren wel peper duur.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dat is wel een ontzettende domper zeg! Je denkt met alle goede bedoelingen een herplaatser in huis te nemen en dan krijg je dit voor je kiezen. Hopelijk komt Sam er weer boven op en kan hij later alles weer doen wat hij graag wil doen. Jullie zijn top baasjes dat jullie zoveel geld in Max steken!

Helaas zegt een stamboom niet zoveel. Om te fokken met rashonden via de Raad van Beheer hoeft een hond enkel een officiële heuptest te hebben ondergaan. Zoals je wel weet hebben die verschillende gradaties. HD A t/m HD C zijn toegestaan in de fok. Wanneer er wordt gefokt met een HD C moet daar een HD A tegenover staan. Twee honden met HD B mogen wel met elkaar gekruist worden.
Al een heel stuk betrouwbaarder is een pup/hond aanschaffen via de rasvereniging (Golden Retriever Club Nederland). Als ouderdieren in aanmerking willen komen voor pupbemiddeling bij de vereniging dan moeten ze getest zijn op HD (gradatie A, B of C), ED (graad 0 of 1) en de ECVO-oogtest (voorlopig vrij). De GRCN is ook bezig om het DNA-profiel testen (pr_PRA1, ichtyosis, GRMD en prcd-PRA) verplicht te stellen, maar dit gaat waarschijnlijk nog wel even duren. Dat het nog niet verplicht is betekent niet dat het niet belangrijk is dat de ouderdieren er op getest zijn!
Bij de rasvereniging kun je een lijst zien van een aantal fokkers die zijn aangesloten daarbij, helaas is deze lijst niet compleet. Als je als fokker op de lijst wil staan van de rasvereniging moet je namelijk 100 euro per jaar betalen en niet alle fokkers hebben het er voor over. Mocht je een complete lijst van Golden Retriever fokkers in Nederland zoeken kun je het beste kijken op http://www.goldenretrieverfokkers.nl/.
Dan heeft het ras ook nog zijn eigen hondenforum. De leden die daar lid zijn kennen over het algemeen alle fokkers redelijk en kunnen jouw vertellen wat voor fokker het is, hoe ze alles doen, enz. Hier op het hondenforum zijn ook een hoop liefhebbers die veel van fokkers af weten, maar ik zelf ben van mening dat de informatie op het Golden Retriever Forum vaak toch net iets specifieker is. Zij zijn daar ook wat meer up to date over de nesten die er zijn in Golden wereld.

Hopelijk hoef je voorlopig nog niet na te denken over een volgende Golden (tenzij het in de vorm van een tweede is), maar mocht het er toch ooit van komen dan heb je hier in ieder geval wat informatie om je op weg te helpen (en ieder ander die het leest)! :-) Voor vragen mag je mij altijd een berichtje sturen.

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Dankje wel voor de informatie, Als onze Sam 100% hersteld is van allebei de heupen ( dan zijn we al een jaar verder) Willen wij er graag nog een Golden Retriever bij dus echt bedankt voor de informatie. 
En we hebben gewoon ontzettend geluk dat we het enigszins kunnen bekostigen, tussen de eerste en de tweede operatie zit ongeveer 4 maanden dus dat geeft ons wel een beetje lucht zeg maar, zoals ik al eerder gezegd heb iedereen die het zou kunnen betalen had het zelfde gedaan.

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Kunstheup

Het is nu 8 weken geleden dat onze Sam is geopereerd voor een kunstheup, Dinsdag 17-09-2013 moesten wij terug voor een controle foto en tot onze schrik bleek het weer foute boel te zijn:'(, Sam heeft luxatie waardoor de kop niet in de kom gehouden word, we hebben Sam achter gelaten zodat hij de volgende ochtend gelijk geopereerd kon worden dat is dan ook gebeurd op woensdag 18-09-2013 de kop is verlengd en valt nu weer netjes in de kom. Sam moet nu weer opnieuw revalideren net als 8 weken geleden. De eerste 6 weken waren ontzettend pittig zowel voor Sam als voor ons, Het is heel moeilijk om en hond van een jaar rustig te houden en vooral buiten hij is zo enthousiast naar iedereen . Wij behandelen hem nu als een porseleinen pop omdat de arts heeft gezegd dat dit de laatste mogelijke operatie is.
Ik hoop voor Sam en ook voor ons dat het nu wel allemaal goed gaat, deze operatie kosten ons ook weer heel veel geld. Als alles nu goed blijft gaan krijgt Sam over 4 maanden een nieuwe heup aan de linkerkant dus we kunnen nog even sparen ;-)

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe

honden foto van jabadabadoe

Dat is niet niks, hopelijk komt alles goed.
Respect voor jullie;-)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

pfieuw! ik wens jullie veel succes met sam z'n operaties. alle respect voor zo'n baasje!

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Wauw, wat een verhaal. Je zou maar zulke baasjes hebben! ;-)

Heel veel sterkte met jullie schat. Ik hoop echt dat hij uiteindelijk heerlijk rennend en spelend van zijn leven met jullie kan genieten! :-)

Volgende forumvraag: Klopt dit wel, ad #fok op hp??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^