Hoera een doorbraak!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik vind het heel erg moeilijk, we wisten waar we aan begonnen. Het valt namelijk erg tegen met onze Floor.

Tien weken hebben we haar inmiddels binnen ons gezin, maar tien weken slaap ik niet door in de nachten... Ik ben moe en voorheen ook al aangegeven radeloos.

Laat ik bij het begin beginnen, eerder heb ik een bericht geplaatst dat ze niet in de bench wil blijven. Ik heb hierin intens getraind met haar, ook weer terug bij ons op de kamer, voor twee weken lang. Uiteindelijk ging ze naar beneden toe, dat ging twee nachten goed en we beginnen weer opnieuw. Blaffen, huilen alleen omdat zij eruit wil. 5 nachten lang 3 uur blaffen, omdat ze eruit wil. Inmiddels oordopjes aangeschaft om toch door te kunnen slapen... ;-)

Reden van door laten blaffen? Wanneer ik naar beneden ga, zorg ik er voor dat ze eerst helemaal stil is. Dus niet piepen en niet blaffen, dan pas doe ik de bench open om haar eruit te laten. Dit kan midden in de nacht zijn rond 04:00 uur , maar hooguit om 06:00 uur. Wanneer ze aan het blaffen is, twijfel ik of ze nog wat moet doen of niet, dus ga ik er maar gewoon uit. Vervolgens is mevrouw helemaal blij, ik negeer haar doe haar naar buiten, en wil haar een plasje laten doen. Ze doet niets! Vervolgens toch maar in de bench, ik ga naar boven naar bed, nog geen uur later, weer wakker... Weer geen plasje, helemaal niets. Ze ploft zich op de mand en gaat daar verder slapen.

Nu kun je natuurlijk denken, waarom laat je haar niet in de woonkamer? En uit de bench? Heb ik geprobeerd.... Uit de bench op de gang, blaft gewoon door, zelfs harder... In de woonkamer, sloopt alles wat er nog maar ligt. Kabels, planten, etc... Dus om haar gedrag is het verstandiger dat ze in de bench gaat.

Nu lig ik al voor de derde nacht beneden, de eerste twee nachten ging het goed, niets aan de hand. Zelfs tot 06:30  liggen slapen op mijn heerlijke luchtbedje! Maar derde nacht, wederom opnieuw...... Wakker 06:00 uur, naar buiten plasje laten doen, helemaal niets.... Weer in de bench, maar niet wilen slapen. Een uur lang heeft ze geblaft, terwijl ik toch bij haar naast ligt.....

Als ik in de nacht nou meer zou kunnen slapen, dan kan ik overdag ook meer van haar hebben en dat lukt me tegenwoordig gewoonweg niet.

Daarnaast moet ik er ook bij melden dat ze haar eigen eten niet goed eet, wel worstjes en andere beloningen. Nu geef ik haar bewust al geen tussendoortjes, in ieder geval niet teveel. Maar nog wil ze niet eten.... Heeft dit te maken met stress??
Ik vind het heel erg, maar ik ben bang dat dit geen hond is die bij ons kan blijven, 10 weken lang ben ik al aan het worstelen, puppytraining gehad, ipv 4a5 keer per dag wandelen, tussendoor de verplichte rust geven (in de bench en dat werkt)

Ik weet dat het een pup is en dat ze daardoor vroeg wakker kunnen zijn, maar ze is inmiddels 19 weken oud... Ik had eigenlijk gedacht dat ze in de nachten wel door zou slapen....

Wie kan mij raadt geven, ze is al weer mee naar boven gegaan, ik lig nu beneden bij haar.... Help.. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoera een doorbraak! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik kan me voorstellen dat je moedeloos wordt.

Ze wil ook niet of bijna niet eten. Stress kan een oorzaak zijn en het kan ook iets fysieks zijn. Wat voor eten krijgt ze? Hoe laat slaapt ze 's avonds?

Kun je hier een dagindeling noteren? Dan kunnen wij meedenken over een oplossing.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hoi Esther,

Het is stress voor ons beide, ik heb ook nog twee kinderen en ga ook nog trouwen in september, maar momenteel zit ik zo met mijn handen in mijn haar over de hond dat er niets meer uit mijn handen komt. Hieronder het schema!


Ochtend: wakker rond 06:00 uur
ik ga dan pas een half uur naar beneden, uiteraard heb ik dit opgebouwd vanaf 5 minuten, ondertussen wat meer stil tussendoor)
Dan is het de bedoeling dat ze gaat eten, maak dit dan ook klaar.
07:30 uur/ wandeling van ongeveer 20 minuten (ze is bijna 20 weken)
09:30 uur gaat ze slapen
11:30 uur is ze wakker, ik ga dan niet direct met haar wandelen, eerst eten en vervolgens wordt ze rond 12:30 uur uitgelaten
14:00 uur slapen
15:30 uur wakker, ze wordt dan ook direct uitgelaten
17:00 eten, slapen
19:00 wakker
We houden haar dan zo lang mogelijk wakker... Eerder ging ze al rond 20:30 uur slapen en was ze tussendoor niet meer wakker te krijgen, waardoor ze in de nacht rond 04:00 uur wakker werd.
Rond 23:00/23:30 maken we het laatste rondje.

Dit is het schema wat 9 van de tien keer wordt aangehouden, natuurlijk zijn er wel eens dagen(vooral in het weekend dat we dit niet helemaal volhouden) Ik in ieder geval niet, man en kinderen slapen heerlijk uit, ik ben aan het einde van mijn latijn en zie het eigenlijk niet meer zitten. Dit is niet vol te houden voor mij, zeker omdat ze in de nachten nog wakker blijft worden of niet langer door blijft slapen dan 06:00 uur. Begrijp me niet verkeerd, wij hebben bewust gekozen voor de hond, maar wisten niet dat het zo zou zijn... Ik wil het beste voor haar, maar ik ben bang dat ze verlatingsangst heeft. Ondanks de trainging van het alleen zijn, opgebouwd met 5 minuten, kan zij maximaal 2 uur alleen zijn.... Terwijl dit nu wel langer zou kunnen....

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ach gunst wat een verdriet. Ik kan me goed indenken dat je er niets meer van snapt. Ik raad aan je vragen ook zeker bij andere beagle eigenaren te stellen. Het is een bijzonder ras:-)
Ik heb destijds Pippa niet gekozen op haar ras. Alle ras eigenschappen van Pippa zeiden mij dat dit geen verstandige keuze was. Maar ik was verliefd. Ik was gewend en voorbereid dat een pup veel van je vraagt. Maar Pippa bleek het makkelijkste pupje van de hele wereld. Waarom vertel ik dit?
Er kan van alles aan de hand zijn. En het belangrijkste is dat je moet weten wat jou hond bedoeld en wil. Het is een proces waar je samen in moet groeien.
Een heel aparte tip misschien. Maar kijk eens naar een dierentolk. Mensen die getraind zijn om op hun intuitie aan te geven wat je hond jou wil aangeven.
Elk gedrag heeft een oorzaak.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Sanne,

Dank je voor de dagindeling. Een pup mag per dag 18 uren rust krijgen en ik adviseer altijd aan mijn cursisten 1 uur wakker = 2 uren rust.

Je pup is om 6.00 uur wakker en gaat weer slapen om 9.30 uur. Dit zijn 3,5 uren en daar mag ik mijn ogen 7 uren rust tegen over staan. De dag zou je beter anders kunnen indelen zodat er meer rustmomenten in zitten.

Daarna is ze wakker om 11.30 uur en dan ga je wandelen, eten en dan gaat ze pas slapen om 14.00 uur en slaapt ze tot 15.30 uur. Hier is je pup 2,5 uur wakker en slaapt 1,5 uur. Dit is dus helaas te weinig slaap.

Daarna is ze van 15.30 uur wakker tot 17.00 uur en slaapt ze tot 19.00 uur. Ze is 1,5 uur wakker en 2 uur slapen.

En wat was het fijn dat ze eerst zo lang ging slapen. Wel niet onze tijden maar ze sliep wel van 20.30 uur tot 4.00 uur en dat zijn 7,5 uur!

Ik zou dus meer rustmomenten in de dag gaan aanbrengen. Je pup leeft nu helaas op adreline en dit zorgt ervoor dat je pup geen rust meer wil.

Ga je ook naar een puppycursus?

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

Oef, ik begrijp goed dat je hier onpasselijk van begint te worden. Ik zou al 10x een zenuwinzinking hebben gehad van het gebrek aan slaap ;-). Ik zou niet weten waarom ze, zelfs als je naast haar bench ligt, het op een gillen blijft zetten. Zou haast denken dat ze misschien ergens pijn heeft...?

Wat voor voer krijgt ze? Heb je een beetje onderzoek gedaan naar de verschillende soorten brok? Al eens geprobeerd wat heet water over de brokjes te gieten zodat ze extra sterk ruiken? 

Dit is het forum van Beagle-eigenaars: http://www.beaglebendeforum.nl/index.php. Misschien dat zij meer rasgerichte info kunnen geven.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hoi Esther,

Ik probeer ook echt die rustmomenten er in te krijgen, probleem 1. Ik heb twee kinderen die houden geen rekening met de hond, rennen, schreeuwen door de gang heen, hierdoor krijgt de hond dus geen rust.... Overdag als de kinderen naar school toe zijn krijgt ze wel de rust en slaapt ze dus ook goed...
Maar ik ga het proberen, helaas heb ik geen andere plek in huis waar ze rustig zou kunnen slapen voor haar, al zou ik het graag willen. We zijn een druk gezin blijkbaar. Nu moest ze van mij ook gaan slapen, ze was immer alweer 2 uur wakker, niet in slaap te krijgen.. Moet ik haar nu gewoon laten zitten, ondanks het feit dat ze nu gigantisch aan het blaffen is(wederom wakker geworden door de kinderen)  Grasmaaimachine die aan het razen is.... ..

En dit schema is ook voor een pup van 19 weken?

Groetjes Sanne

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hoi LV,

Zelfs met het voer ben ik al weken mee bezig, ze is hier heel moeilijk in. Ze haalt snel haar neus op voor het eten en gaat dan gewoon niet eten. Het enige eten dat ze wil eten is kattenvoer!!! Owh echt om gek van te worden. Het is geen voer voor haar en ze is ook nog eens in de groei dus ik kan haar dit niet geven. Ik heb nu inderdaad voer voor haar waar je warm water overheen moet doen, extra geur. Zelfs slobbersaus doe ik erover heen.... Ook dan wil ze niet eten, dus echt radeloos ben ik....

En bij het forum zal ik eens gaan kijken!

Groetjes Sanne

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ja, dit schema is ook voor een 19-oude weken pup. De basis is eerst 1 uur wakker, 2 uren rust en daarna ga je de tijd oprekken die de pup wakker.

Je hebt idd een druk gezin en ga je kinderen echt uitleggen wat een pup inhoudt en dat een pup ook mag slapen en rustmomenten mag hebben.

Het niet willen eten is omdat ze geen rust krijgt. Wat voor merk en soort geef je?

En in welke provincie woon je? Misschien is het handig dat iemand bij je langs komt om te kijken wat er anders kan.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik ben echt radeloos..... Nu zit ze aan het voor Diner, is voor volwassenen dat weet ik... Maar hiervan wil ze gewoon wel wat eten en als het mee zit in de ochtend een hele bak leegeten.

Ik woon zelf in de Provincie Gelderland.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Het enige wat ik lees, is het woord bench.
Waarom nemen mensen toch een hond om die uren in een kotje op te sluiten?

DOE je ook iets met de hond? en dan ook effectief DOEN?
dus niet gewoon even de tuin in en een koekje inproppen als er pipi uitkomt.
Heeft met andere woorden je pup een reden om te gaan slapen?

Indien dat niet het geval is en je daar zelf niets wil aan veranderen, doe dan aub het beestje weg vooraleer het helemaal naar de knoppen is.

Het eten maak je zelf een probleem van, door telkens haar iets anders voor te schotelen. tuurlijk worden ze dan kieskeurig;

een pup is niet niets. Het is geen schande om toe te geven dat het niets voor jou/jullie is hoor. ;-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik doe heel veel met deze hond, meer dan alleen een speeltje geven zodat ze daarmee in de achtertuin kan gaan spelen, elke dag dat ze wakker is train ik met haar. Niet telkens maar zeker wel 2 a 3 keer per dag, daarnaast ga ik met haar tussen de middag een heel lang stuk wandelen, waardoor ze ook erg moe wordt.

De bench gebruik ik voor haar om rust te geven en toe te moeten geven dat ze ook echt moe is, dit doet ze anders niet. Daarnaast zal ze mijn spullen slopen, ja ook in het bijzijn van ons. Ik heb al eerder geprobeerd met haar gewoon in de kamer te laten, maar dit ging niet. Ze sloopte alles wat maar vast en los zat, daarnaast poept en plast ze me dan overal, terwijl ze normaal gewoon haar behoeftes doet tijdens de wandelen en dus ook niet achter het huis. Door geregeld met haar te gaan wandelen, trainen en nog een langere wandeling te maken, tevens zijn de kinderen thuis die regelmatig met haar spelen.
 Ik probeer het en doe met alle macht alles volgens de regels die zijn vastgezet voor een pup en wijk daar vanaf op het moment dat het nodig is omdat niet alle honden hetzelfde zijn. Ook de rust en dergelijke....

Het eten, ja ik ben afgeweken. Maar dit om het feit dat de hond gewoonweg meer dan een dag niet gaat eten! Moet ik dan niet meer iets anders proberen? En het beest geen goede voeding geven, lijkt me toch niet!!

@Maart je leest het dan helemaal niet goed, de hele tijd BENCH staat er niet of nauwelijks in..... Beter lezen de volgende keer. En ik ben niet uitgebreid ingegaan met wat ze doet als ze wakker is....

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat iemand een bench in huis heeft wil niet zeggen dat de hond uren in een kooitje opgesloten zit, of dat mensen per definitie niets met hun hond doen, toch? Mijn hond is maanden onzindelijk geweest, tot het moment dat ik hier een bench in huis zette. Ik heb haar nog nooit zo ontspannen en gelukkig gezien, ze had haar EIGEN, beschutte plekje. Ze heeft sindsdien nauwelijks (eens in de drie maanden, ongeveer) meer binnen geplast en ook niet meer gesloopt. Sommige honden ervaren een bench als prettig, dit is overigens ook het enige "honden-ding" dat ze gebruikte, manden, kussens, etc. vindt ze allemaal niks.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Wow,een Beagle!
Een prachtige hond om te zien en ook een leuke hond,als de hond krijgt wat hij nodig heeft.
In mijn ogen is een Beagle niet direct een perfecte gezinshond voor een gezin met kleine kinderen.
Wanneer het gaat om kleine kinderen,is het verstandig een ras te nemen dat snel en makkelijk leert en dus de omgang goed is.
Ook is het verstandig een ras te kiezen dat zich goed kan aanpassen,wanneer je bv maar 3 van de 4 uiltaatrondes kan doen of een dag wat minder tijd hebt dan anders.
Een Beagle is volgens mij een ras dat behoorlijk veel uitdaging en beweging nodig heeft,dit is dan voor jullie weer een uitdaging,aangezien jullie een druk gezin hebben!
Jullie hebben nu eenmaal deze keuze gemaakt en nu is het de bedoeling dat iedereen het naar de zin gemaakt wordt en iedereen krijgt wat hij nodig heeft,de tijd moet je verdelen tussen kids en de pup.

Zo heeft jullie pup heel veel rust/slaap nodig,dat is van zo groot belang,ook voor de verdere ontwikkeling van de pup!
Probeer idd de kinderen erbij te betrekken en te leren dat wanneer de pup slaapt,er niet in huis gerend en geschreeuwd mag worden.
Ook trouwens wanneer de pup (volwassen hond straks) aan het eten is,aan het spelen is of een botje heeft,kunnen de kinderen leren de pup niet te storen.
Andersom moet ook de pup leren dat wanneer de mensen eten,niet gestoord wordt!

Het is heel leuk een hond in het gezin,maar met kleine kinderen EN een pup,eigenlijk een derde kind erbij,is het behoorlijk plannen,tijd verdelen etc etc.

Ik wens je heel veel succes! ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even vertellen wat voor pup ik heb gehad, Bamse, geen slapende pup van 18 uur op een dag, welnee, niet nodig. als een pup geen slaap nodig heeft en toch lekker rustig mee draait in het gezin is het niet verplicht om te slapen. rust is wat anders.

geen bench hier gehad, alleen vetbedjes, naast het bed waar ik zelf slaap, in de slaapkamer.

daarnaast socialisatie hoor ik niets over, ga eens naar de markt met je pup, indrukken op doen, lekker naar een honden kraampje , lekkers halen , al is het maar een pensstaafje, dan de markt rond lopen, mag best eens opgetild worden zodat je pup kan rondkijken.

ga ook eens een dag naar een winkelcentrum, indrukken op doen, een bus ritje van twee haltes, kleine dingentjes maar wel heel goed voor een socialisatie van je hond. eens lekker samen zwemmen, ook goed voor je hond, samen, niet alleen laten gaan, moet je eens kijken als je dan thuis komt, je hoeft de pup dan niet eens in een bench te stoppen, deze zal zelf een lekker plekje opzoeken en gaan liggen.

kom je thuis, laat je pup met rust, die gaat lekker liggen slapen of rusten, niets dwingen in een bench. de ene hond vind dat niet erg de andere hond vind dat niets zo opgesloten zitten.

wat ik hier altijd lees op het forum, 18 uur slapen, hier gebeurt dat niet, de tijd wordt niet in de gaten gehouden, vetbedjes overal in huis de hond na de indrukken gaat vanzelf lekker rustig liggen.

hier geen stuiterbal ooit gehad, altijd rustige bedaarde honden, en tuurlijk een spelmoment maar wat gaan doen met je hond geeft veel meer indrukken dan een rondje buiiten de tuin en dan binnen maar weer in de bench en slapen, probeer dit eens.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

onze pup gaat ook bijna elke ochtend mee de kinderen wegbrengen naar school, we nemen haar zo veel mogelijk mee op bezoek, gaan naar markten toe. etc.

het is voor de rest een heel lief en sociaal beestje, alleen de rust in de nacht, die krijg ik niet meer en daar word ik echt moedeloos van.... En ja het eten dat is ook een probleem....

Ik sta er alleen voor, iedereen hier gaat zijn eigen gang, en voor mijn kinderen is dat ook goed, alleen laten ze me dan weer zitten om de hond uit te laten. Mijn man werkt de hele dagen, en binnenkort moet ik ook weer aan het werk.... En ik ben gewoon heel erg bang dat ze dan niet alleen thuis kan blijven, we nemen dan trouwens ook iemand die haar tussen de middag gaat uitlaten.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sanne, dat is zeker wat. alles alleen moeten doen, maar meestal komt de verzorging toch bij de vrouw terecht.

eten geven ? laat in de avond ? nog een hele kleine wandeling voor het naar bed gaan , en een vetbedje naast je bed ? zodat je toch in je eigen bed kan slapen.
1 x uitlaten in de nacht, niet meer, als je savonds om 22.00 de hond nog een keer uitlaat, en dan om een uur of 3, dan zou de hond het op kunnen houden tot 7 uur in de ochtend. probeer eens een vast ritme aan te houden.

ga ook proberen als je thuis bent, de hond in een aparte ruimte te laten verblijven, doe dat na een socialisatie bezoekje of markt of wat dan ook, kom je thuis, dan aparte ruimte, zorg voor een vetbedje, radiootje {waar die niet bij kan} goed bot, wat geen kwaad kan, en laat hem dan daar een tien minuten , klein kwartiertje, voor je hem weer op neemt in de huiskamer, zo leert tie al alleen te blijven, die momentjes voer je op, als je thuis bent, kan die alvast wennen aan het alleen zijn. voor als jij straks weer gaat werken.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"

De bench gebruik ik voor haar om rust te geven en toe te moeten geven dat ze ook echt moe is, dit doet ze anders niet. Daarnaast zal ze mijn spullen slopen, ja ook in het bijzijn van ons. Ik heb al eerder geprobeerd met haar gewoon in de kamer te laten, maar dit ging niet. Ze sloopte alles wat maar vast en los zat, daarnaast poept en plast ze me dan overal, terwijl ze normaal gewoon haar behoeftes doet tijdens de wandelen en dus ook niet achter het huis. Door geregeld met haar te gaan wandelen, trainen en nog een langere wandeling te maken, tevens zijn de kinderen thuis die regelmatig met haar spelen.
 Ik probeer het en doe met alle macht alles volgens de regels die zijn vastgezet voor een pup en wijk daar vanaf op het moment dat het nodig is omdat niet alle honden hetzelfde zijn. Ook de rust en dergelijke....

Het eten, ja ik ben afgeweken. Maar dit om het feit dat de hond gewoonweg meer dan een dag niet gaat eten! Moet ik dan niet meer iets anders proberen? En het beest geen goede voeding geven, lijkt me toch niet!!

"


De bench om haar rust te geven? veel rust heeft ze er anders niet in he ;-)

en tuurlijk plast/poept/bij ze. Het is een pup. je hebt daar geen uitzondering hoor.... iedereen die al een pup heeft gehad, krijgt daarmee te maken.

Alles volgens de regels doen is goed als je een pluchen hond hebt;. Heb je een hond van vlees en bloed dan zul je toch echt wel hier en daar regels moeten gaan aanpassen.

Wat betreft het eten: tja, dan eet ze maar een dag niet. Gaat ze niet dood van. Eten aanbieden en niet eten? eten weg. en paar uur later weer aanbieden. tot ze eet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook nog even over het slopen Sanne, daar ben je zelf bij, een pup zal moeten leren dat er geen spullen die van jou zijn gesloopt mogen worden, iedere keer als je het ziet bied je een eigen bot aan, iedere keer weer, alle losliggende spullen ruim je op.

gaat ze aan een tafelpoot beginnen... nee, je bied dan een eigen speeltje aan, ja dat zal niet een twee drie over gaan, het moet geleerd worden, dat dat niet mag.

vaak is sloopgedrag dat de hond zich verveelt, samen spelen is een must, zeker als de hond nog erg jong is.

houdt eens een bot vast zodat je hond samen met jou kan knagen aan het bot, of speel eens een spel samen. je hond niet alleen laten spelen, ze vervelen zich snel en dan krijg je sloopgedrag.

je kan rustig de pup los laten in de woonkamer als je er zelf bij bent, je ziet gauw genoeg of je hond wat moet doen, plassen of poepen, oppakken en buiten zetten, beloon je hond daar.

en als tie zich vergaloppert aan je spullen, nee, en wat anders geven wat van de hond is, ja zo ben je de hele dag bezig. vandaar dat er vele zijn die de hond in een bench zetten, zucht even rust, maar als jij bezig bent met je hond heus je hond gaat dat echt leren wat mag en niet mag.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat is dus het hele probleem, ze krijgt genoeg aandacht, verveelt zich niet. Gaat niet aan de spullen zitten waar ze niet aan mag zitten op het moment dat ik er bij ben, maar ik hoef maar twee minuten uit de kamer te zijn of ze gaat ergens aanzitten waar ze niet aan mag zitten...... We zitten in de goede richting, denk ik?

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

pff lastig! volgens mij had ik in jou vorige bench-topic ook gereageerd;-) 

Zou ze niet hoog sensitief zijn? Dat alle geluiden, bewegingen, indrukken etc. gewoon teveel zijn (meer als bij een 'gewone' pup?) Heeft ze een plekje waar ze wel goed slaapt, als de kinderen naar school zijn? Kan ze snachts op de slaapkamer slapen?

Is het een idee om de dingen op te schrijven die WEL goed gaan, misschien heb je er wat aan en kan je daarin uitbreiden.. lijkt wel alsof jullie elkaar nog niet zo goed begrijpen.. 

Met dat blaffen, Nouri deed dat als hij in de bench moest en mijn eerste gedachte was ook 'laat maar even' maar het werd gewoon paniek, echte paniek, terwijl ik de bench dus heel rustig en positief had proberen aan te leren. Misschien een idee om na te gaan wat voor blaf het is. bv aandacht, angst, waarschuwend etc.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"

De bench om haar rust te geven? veel rust heeft ze er anders niet in he ;-)

en tuurlijk plast/poept/bij ze. Het is een pup. je hebt daar geen uitzondering hoor.... iedereen die al een pup heeft gehad, krijgt daarmee te maken.

Alles volgens de regels doen is goed als je een pluchen hond hebt;. Heb je een hond van vlees en bloed dan zul je toch echt wel hier en daar regels moeten gaan aanpassen.

Wat betreft het eten: tja, dan eet ze maar een dag niet. Gaat ze niet dood van. Eten aanbieden en niet eten? eten weg. en paar uur later weer aanbieden. tot ze eet. "


 zoals je hebt kunnen lezen doe ik het niet volgens de regels en heb ik te maken met kleine kinderen. Moeilijk, maar tja we hebben ervoor gekozen om de pup te nemen.

En het eten, vanuit je verstand wil je dat wel doen, gevoel nee dat lukt niet.

En als ze in de bench zit, dan doet ze dit niet. Als ik zeg dat ik het maar eenmalig heb geprobeerd is dat niet zo. Ik heb het al tig keer geprobeerd en ik wil de zindelijkheidstraining hierdoor niet verzieken.

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

"

En het eten, vanuit je verstand wil je dat wel doen, gevoel nee dat lukt niet.

En als ze in de bench zit, dan doet ze dit niet. Als ik zeg dat ik het maar eenmalig heb geprobeerd is dat niet zo. Ik heb het al tig keer geprobeerd en ik wil de zindelijkheidstraining hierdoor niet verzieken. "


Je ben al even eigenwijs als je Beagle geloof ik, haha:-) maar wat eten betreft, echt het maakt niet uit. 

Het hoeft niet zo te zijn dat alle training verziekt word, dat dacht ik ook. Maar bij Nouri bleek dat hij gewoon dat beetje vrijheid nodig had (wel binnen mijn grenzen natuurlijk)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Haha, ja ik ben ook idd een zeer eigenwijs persoon!

Ik ga nog twee nachten beneden slapen en daarna de bench weer in zijn geheel op de gang zetten en dan laat ik het deurtje (in de nacht) open staan, misschien kan dit wel helpen...

En het eten, daarmee zal ik dan maar gewoon meer doorgaan zoals ik eerder deed. Eten geven, niet eten (binnen een kwartier weghalen) en vervolgens later weer aanbieden... :-D
O-)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Er staan hierboven al heel veel goede adviezen. Maar vroeg me af of je je hond ook mentale belasting geeft? Zoals snoepjes/speeltjes zoeken, het voer wat ze nu krijgt bijvoorbeeld in je huis verstoppen zodat ze gaat werken voor d'r eten, hondenpuzzels etc.etc. Juist als je een drukke pup hebt is het beter (om de tijden dat ze wakker is) haar mentaal te belasten. Waardoor ze rustiger zal worden en ook moeier.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik ben het tot op zekere hoogte met Maart eens.

Weet je wat het is, als je een pup krijgt en waarschijnlijk is het de eerste, dan wil je het zo goed mogelijk doen. Je leest je suf op internet, en tegenwoordig zijn we allemaal van het positief opvoeden, de hond mag niks te kort komen,
Ligt naast of het liefst in je bed, want de pup voelt zich eenzaam, pup mag maar zo veel min. Lopen, niet wild spelen, want dat is niet goed, en ga maar verder.
Been there, done that.

Probleem is, dat de ene hond de andere niet is. Problemen met een bench heb ik nooit gehad. Heb direct vanaf dag 1 de deur dicht gedaan. Als hij er in zat, ging de deur dicht, al was het maar 2 min. Heb nooit begrepen, waarom je een pup eerst met een open bench moet wennen en dan wennen aan het deurtje dicht. Als dat deurtje direct dicht gaat, weet hij niet beter.

Slapen idem dito, bench in, nog wat lekkers lampen uit en pitten.
Snachts janken, o.k. Misschien moet hij er uit. Maar als blijkt dat het vals alarm is, dan mag hij volgende keer blijven janken. De aanhouder wint, en dat denkt hij ook. Alleen zijn kun je trainen, zet 'm overdag in de bench en ga zelf in een andere kamer zitten. Loop wat rond, zodat hij je ziet en blijf weer een kwartier uit beeld.

Wat betreft de beweging. Ik had een boxer die de muren er uit vloog. Maar ja, ik mocht maar een paar min. Wandelen.
Op fora gevraagd, nee hij was overprikkeld, meer rust had hij nodig...
Op een gegeven moment zei iemand die bekend was met boxers, weet je wat e moet den, pak die hond, ga een uur met hem de polder in en laat hem ff uitrauzen. Beest heeft gewoon te veel energie.

En dat heb ik gedaan. En hij werd er zo veel rustiger van. Eindelijk kon hij zijn energie kwijt, spelen met andere honden, hij had het zo nodig.
Misschien moet jouw hond ook wel een keer lekker moe worden.

Wt betreft eten, biedt het aan, eet hij niet, geef je het een paar uur later weer. Eet hij niet, probeer je het in de avond nog eens. Nog niet, probeer het de volgende dag. Goeie kans dat hij gaat eten.

Succes en geef nog niet op. Als je kinderen op kan voeden, moet het met een hond ook lukken;-)
Wat betreft de kids, laat ze de hond met rust laten en geen ge-ren in huis.
Er moet ook rekening met het pupje worden gehouden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Goede tips van Esther,zou ik zeker iets mee doen.

Ik vroeg mij af,of ze in die tijd dat ze wel bij jullie op de slaapkamer sliep het dan wel goed ging?
Zo ja..misschien heb je een pup die véél meer tijd nodig heeft om zich ergens goed te kunnen thuis voelen.
Beetje gevoelig,zoals Nouri zegt.

Samen met de drukte van de kids en het te weinig aan echte rust krijgen,krijg je een hondje dat uit balans raakt.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Wow,een Beagle!
Een prachtige hond om te zien en ook een leuke hond,als de hond krijgt wat hij nodig heeft.
In mijn ogen is een Beagle niet direct een perfecte gezinshond voor een gezin met kleine kinderen.
Wanneer het gaat om kleine kinderen,is het verstandig een ras te nemen dat snel en makkelijk leert en dus de omgang goed is.
Ook is het verstandig een ras te kiezen dat zich goed kan aanpassen,wanneer je bv maar 3 van de 4 uiltaatrondes kan doen of een dag wat minder tijd hebt dan anders.
Een Beagle is volgens mij een ras dat behoorlijk veel uitdaging en beweging nodig heeft,dit is dan voor jullie weer een uitdaging,aangezien jullie een druk gezin hebben!
Jullie hebben nu eenmaal deze keuze gemaakt en nu is het de bedoeling dat iedereen het naar de zin gemaakt wordt en iedereen krijgt wat hij nodig heeft,de tijd moet je verdelen tussen kids en de pup.

Zo heeft jullie pup heel veel rust/slaap nodig,dat is van zo groot belang,ook voor de verdere ontwikkeling van de pup!
Probeer idd de kinderen erbij te betrekken en te leren dat wanneer de pup slaapt,er niet in huis gerend en geschreeuwd mag worden.
Ook trouwens wanneer de pup (volwassen hond straks) aan het eten is,aan het spelen is of een botje heeft,kunnen de kinderen leren de pup niet te storen.
Andersom moet ook de pup leren dat wanneer de mensen eten,niet gestoord wordt!

Het is heel leuk een hond in het gezin,maar met kleine kinderen EN een pup,eigenlijk een derde kind erbij,is het behoorlijk plannen,tijd verdelen etc etc.

Ik wens je heel veel succes! ;-)

"


Tja, dat zeiden veel mensen tegen mij ook, over de boxer. Maar goed, met wat begeleiding voor hond en kind kan dat prima gaan.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Je lange wandelingen kunnen wel eens te lang zijn....Maak je haar ook geestelijk moe?
Beagles willen de neus achterna, dit kan je uitbuiten door te gaan praktijkspeuren misschien?
Hierdoor is ze wellicht geestelijk meer bezig en ook in het koppie meer voldaan. Dit kan ook met een pup!
www.ikwileenbravehond.nl uit Ede...hier heb ik een speurcursus gevolgt en dat was heel erg leuk voor baas en hond!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zal uitleggen waarom ik een bench en rust adviseer.

Het is een pup die geen rust neemt en eerder steeds meer van zich zelf vraagt. Op het laatst kan deze niet meer slapen omdat ze altijd op is. En geloof me dit gaat gebeuren. Het is een druk gezin waarbij de pup zelf dus geen rust neemt ja dan moet je zelf actie ondernemen.

Zelf zou ik gaan voor een brok met weinig granen want granen is onnodig voer voor je pup. Ik kan je dog lovers gold aanbevelen of anders kvv (vers vlees)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoera een doorbraak! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: verkoeling in de stad..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^