Op vakantie - Vermageren (Update)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hoi allemaal!

Momenteel zijn we met Charlie op vakantie in La Douce France maar hij lijkt hier geen eetlust te hebben. Ik krijg er amper 40 á 50 gram brokjes in terwijl hij normaal dik het dubbele eet (100 á 110 gram). Hij is dan ook al fel afgevallen, daarnet kwam hij uit het zwembad helemaal nat en ik schrok me ervan hoe smal hij is geworden. Dat lange haar verbergt veel. Ik heb hem eens op de weegschaal gezet en hij is al 400 gram afgevallen, op 8 dagen tijd.. Erg veel toch?
Ik geef hem nu dan maar de dingen die hij lekker vind (gekookte groenten, gekookte kalkoenfilet, lepeltje honing, graanvrije hondenkoekjes, e.d.) maar dan nog weigert hij soms te eten. Vooral 's ochtends wil hij niks.
Is dit iets om mij zorgen over te maken, rekening houdend met het feit dat hij herstellende is van een darmontsteking? (hij is ziek geworden de dag dat we hier arriveerden, hij neemt nog antibiotica).

Ik maak me toch wel wat zorgen dat hij zo fel afgevallen is, ik vind hem er echt te mager uitzien nu. Maar misschien valt het allemaal nog mee en ligt het enkel aan mij.. Maar 400 gram op korte tijd is toch best veel voor zo'n klein hondje?

Kan het kwaad dat ik hem nu vooral de dingen geef die hij lekker vind, want brokjes krijg ik er amper in. We zijn nog 2 weken op vakantie dus qua tekorten oplopen zou het nog moeten meevallen? Naar mijn gevoel is het belangrijk dat hij gewoon iets eet, ook al is dat enkel wortel en gekookte kalkoen..

Groetjes Lynn en Charlie. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op vakantie - Vermageren (Update)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

denk ook dat het aan het weer ligt of jetlag.
geef hem alles wat hij lekker vindt kan, alleen kan je thuis weer problemen krijgen dat hij alleen nog lekkers wilt en geen normale brokken.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

Zolang dat hij normaal doet en happy is, zou ik me geen zorgen gaan maken hoor. Andere woonst, reis, wat stress, de warmte en herstellende van een ziekte : allemaal dingen die kunnen meespelen. Wacht gewoon nog wat af, focus je niet teveel op de weegschaal en hou hem gewoon in het oog. En zoals gezegd : verwen hem niet teveel, anders ga je éénmaal terug thuis, problemen krijgen. ;-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

En vergeet niet dat een hond 49 dagen zondet voedsel kan. Ga hem vooral geen lekkere dingen geven. Brokjes voorschotelen na 15 minuten weghalen, volgende beurt weer aanbieden. Als ze honger hebben gaan ze vanzelf eten. Gewoon doen zoals je normaal thuis ook doet.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Het probleem bij hem is dat wanneer hij niet eet (om welke reden dan ook) dat hij dan last krijgt van de maag en gal moet overgeven (is gisteren nog gebeurd, toen hij de hele ochtend niet wou eten).
Last van de maag betekent bij hem extra last van de darmen (alsof dat er invloed op heeft) en dat wil ik echt wel vermijden want het gaat nu al niet zo goed, vandaar dat ik zo mijn best doe om hem toch maar iets te doen eten.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Hmmm dat is minder, kan het niet aan het weer liggen? Ineens zo warm? Drinkt ie verder wel goed?

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" denk ook dat het aan het weer ligt of jetlag. "

Jetlag?? La Douce France kent geen tijdverschil met Nl en B. ;-)

Het kan natuurlijk de warmte zijn, en de ontsteking met bijbehorende medicatie.
Toen ik in februari een AB kuur had, was ook al mijn eetlust weg,
Vanwege die gal zou ik hem toch dingen blijven aanbieden.
Alles rondom zijn spijsverteringsstelsel is nu toch gevoeliger.
Ben je in F bij de dierenarts geweest?
Anders zou je ook je eigen da kunnen bellen.
Ik denk dat onze da wel op afstand wat advies wil geven als ik met zoiets zou bellen.
Sterkte ermee hoor.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ja we zijn inderdaad hier in Frankrijk naar de DA geweest. Ik dacht eerst onze eigen dierenarts eens te bellen, maar waarschijnlijk zou die toch geadviseerd hebben om naar de dierenarts te gaan hier in Frankrijk.
Ik kan natuurlijk nu steeds nog eens bellen, als second opinion, hij weet van Charlie's maag/darmproblemen, beter dan een vreemde DA natuurlijk. :-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Drinken doet hij nog wel, maar ook niet meer dan normaal, dus lijkt me niet dat hij erg last heeft van de warmte? Het is hier 32 graden buiten, maar dat is het soms thuis ook. Hier heb je dan nog het voordeel dat er een zwembad is en dat de huizen hier met veel dikkere muren zijn gebouwd, dus binnen in huis is het op zich nog redelijk fris. Wandelen doen we enkel 's morgens vroeg en in de avond wanneer het donker is. Overdag snel een plasje in de tuin, maar dan is hij nat van in het zwembad, hij hijgt dan ook niet veel.

Ik denk dat ik misschien ga overschakelen op 1 maaltijd, 's avonds wanneer het minder warm is. En dan gewoon tussendoor zorgen dat zijn maag niet helemaal leeg is, zodat hij niet misselijk wordt. Daarnet kwam hij zelf vragen naar eten, hij heeft 40 gram brokjes gegeten, niet erg veel maar beter dan niks natuurlijk. :-)

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Omdat hij al zoveel is afgevallen en steeds misselijk is met een lege maag zou ik hem wel andere/lekkere dingen aanbieden. 

Ik hoop dat het snel weer wat beter met hem gaat want het is best zorgelijk als ik zo de verhalen van Charlie lees.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hij heeft daarnet nog een 15 brokjes gegeten, toen had hij genoeg. Is niet veel, maar alle beetjes helpen. :-)

Morgen de laatste dag van zijn antibiotica, maar veel verbetering zit er nog niet in. Daarstraks nog slijmerige poep.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Vandaag zit er toch al verbetering in zijn eetlust, vanochtend heeft hij een 20 gram gegeten. Daarnet leek hij honger te hebben en heeft hij zo'n 50 gram gegeten. Ik wacht nu af tot hij zelf honger lijkt te hebben en komt vragen om te eten, dit lijkt beter te werken dan verplicht maaltijden op te leggen, want hij kan soms ook nogal koppig zijn. ;-)

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Mooi zo!! Ga zo door Charlie..;-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Beste allemaal,

Ik haal even dit topic weer naar boven omdat ik me nog steeds zorgen maak om Charlie. We zijn sinds 21 juli weer thuis, ik heb sindsdien zijn hoeveelheid brok opgevoerd, maar Charlie is weer afgevallen. Hij heeft sinds vanochtend wel weer last van zijn darmontsteking, waarschijnlijk heeft het vermageren daar wel mee te maken.

Ik hou al een tijdje zijn gewicht bij:
13,1 kilo op 07/5/2013
12,9 kilo op 25/5/2013
12,8 kilo op 05/6/2013
12,8 kilo op 23/6/2013
12,6 kilo op 08/7/2013
12,4 kilo op 30/7/2013

Hij is dus 700 gram afgevallen sinds begin mei, ook al eet hij meer en wandelt hij met deze warmte minder lang. Waaraan kan dit toch liggen?

Volgende week moeten we zowieso naar DA voor jaarlijkse controle, dan kan ik het vragen, wanneer zijn diarree blijft zullen we natuurlijk eerder gaan.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Vervelend dat je je zo'n zorgen om hem maakt ...
Hoe groot is hij? Want het lijkt me een klein hondje op de foto, was 13kg niet wat veel dan?

Ik zou het zeker even bij de dierenarts aangeven, misschien zelfs even eerder een afspraak maken, als je je er zo'n zorgen om maakt!
Maar misschien heeft hij gewoon behoefte aan minder? Is hij wel levendig?

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hij is een grote Cavalier, heeft altijd rond de 13 kilo gehangen en was toen goed op gewicht vond ik. Hoe groot hij precies is weet ik niet.

Levendig is hij wel, 's avonds speelt hij met zijn bal. Overdag slaapt hij erg veel, maar ik denk dat dit door de warmte komt.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Wat jammer dat hij nog steeds onbedoeld afvalt.
Weet je of hij iets aan zijn hart mankeert? Daar kunnen ze ook van afvallen.

Goed dat je volgende week naar de DA gaat voor controle want helemaal normaal is dit niet.

Romy is overdag ook best sloom en wandelt kleine stukjes. In de avond is ze beter te pas en wil ze ook wel even met de bal spelen maar zij heeft wel lekkende hartkleppen.

Sterkte weer met Charlie!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Bedankt. :-)

De laatste keer bij de DA was zijn hart nog helemaal in orde, hopelijk is het dat niet..

Maar die darmontsteking die steeds weer gaat opspelen is echt niet normaal meer, de laatste keer was net een maand geleden...

Ik heb zitten denken om weer KVV te gaan geven, maar daar reageerde hij een half jaar geleden al niet goed op.. Ik zie niet in waarom het dan nu wel goed zou gaan.

Ergens heb ik toch het gevoel dat het niet voedingsgerelateerd is, want dan zou hij toch steeds klachten hebben? Vorige week ging het nog goed, perfecte ontlasting. Hij eet nog steeds precies hetzelfde als vorige week.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Ken je de oorzaak al van zijn terugkerende darmontsteking?

Telkens dit bij Romi gebeurde viel zij immens veel af en ging eten ook zeer moeizaam tot niet omdat ze ontzettend veel krampen had.

Het heeft lang geduurd eer dat ik Romi stabiel heb gekregen,(ook zij wisselde af tussen harde ontlasting en diarree) ik moet bij haar strikt op haar voeding letten en wanneer ze enkele symptomen krijgt zoals diarree geef ik haar meteen een probiotica (het is nu reeds meer dan 6 maanden geleden sinds ze hervallen is :-) ) Dus het kan wel voeding gerelateerd zijn.

Door KVV in combinatie met de probiotica heb ik Romi stabiel gekregen, ondanks enkele zeer zware aanvallen.

Bij Romi is er een vermoeden van intestinale lymfangiectasie, dit is natuurlijk niet bevestigd omdat dit enkel met zekerheid kan via een darmbiopsie.

Symptomen:
Veelal diarree. Deze kan zich continu manifesteren, maar ook met perioden. Er treedt vermagering op die gepaard gaat met futloosheid van het dier, een doffe vacht en vochtophoping onder de huid, m.n. bij de achterpoten en in de buik- en borstholte. Soms kunnen zieke dieren een bleek uiterlijk krijgen. Treed op in aanvallen (soms zo ernstig dat ze tot de dood kunnen leiden), maar kan stabiel gehouden worden door een speciaal dieet

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Nee, we hebben nog steeds geen oorzaak. De volgende stap is waarschijnlijk nog eens een bloed- en ontlastingsonderzoek, maar dikke kans dat daar weer niks uitkomt..

Charlie valt momenteel af, maar eten gaat nog redelijk goed. Alleen heeft hij 's morgens niet altijd evenveel eetlust, hij heeft dan vaak ook enorm rommelende darmen en wil dan gras eten.

Charlie's darmontsteking komt inderdaad in vlagen, hij heeft ook goeie en slechte perioden, momenteel zitten we in een slechte periode, dit is zijn tweede keer diarree in één maand tijd.

Fijn dat het nu zo goed gaat met Romi, zij komt van ver hé? :-)
Eet ze nog steeds Naturis?

Ik durf momenteel KVV niet aan bij Charlie. We zijn begin dit jaar weer overgeschakeld op brok omdat hij zo'n maaglast had, vaak gal overgeven, zijn eten overgeven.. Op brok gaat het redelijk goed met zijn maag, overgeven gebeurd nog zelden. Qua darmen ging het ook heel goed, hij leek stabiel, tot hij weer darmontsteking kreeg in mei. Is mij een raadsel waar die darmontstekingen vandaan komen nu..

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Romi eet idd nog steeds naturis, het heeft bij haar lang geduurd voor haar te stabiliseren. Op brok had ze de klachten continu, terwijl dit op KVV slechts in aanvallen kwam.

Romi heeft veel baat gehad bij een probiotica en verder heb ik haar verse pens gegeven (en krijgt ze dit nog steeds dagelijks) om haar darmen aan te sterken


De klachten die jij geeft had Romi ook allemaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op vakantie - Vermageren (Update)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^