Luan na zijn AM/SRMA terugval: 6 maanden medicatie vrij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

"...Vanaf nu is er alleen maar een weg omhoog... ." Dacht ik ook bij het lezen.  HIj is nu onder controle .. en nog in redelijk goede doen... Komt goed!

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Langzamerhand vallen er meer en meer puzzelstukjes op hun plek. Vanmorgen zijn we bij Luan's behandelend specialist geweest. De koorts was wegen hij vertoonde geen tekenen van pijn meer bij het buigen van de nek. Goed teken, de prednisolon slaat aan en dat bevestigt meteen de diagnose gezien ook zijn voorgeschiedenis. Wel loopt hij nog steeds slecht. Ik heb ook aangegeven dat ik de dosering zelf heb opgehoogd, wat prima was.
 
We hebben voorzichtig ook uitgesproken dat we vermoeden dat Luan's terugval al veel eerder was gestart. Voor zijn doen extreem angstig de afgelopen maanden en de problemen met zijn heupen in januari, nu de prednison die niet volledig aanslaat... De arts ging volledig mee in onze vermoedens en zegt ook dat het hem niet zou verbazen als de terugval veel eerder had plaatsgevonden (past ook beter in de leeftijd) maar heel mild was geweest en pas vorige week geescaleerd is. Het is zo jammer dat hij niet kan praten en het niet zelf kan vertellen. De signalen zijn zo subtiel geweest dat we totaal de link niet hebben gelegd...
 
Voor mij is er een soort van opluchting, al die puzzelstukjes die op hun plek vallen. Tegelijkertijd maak ik me wel zorgen, zo lang geen behandeling te hebben gehad gaat het niet makkelijker maken om de ziekte onder controle te krijgen en uiteindelijk af te bouwen.
 
Aan de andere kant, we hebben een diagnose, we hebben een idee wat er het afgelopen half jaar is gebeurd en we zijn aan het behandelen. Vanaf nu is er alleen maar een weg omhoog .
 
Heb wel weer vol verbazing naar Luan gekeken bij de arts. Hij vindt hem wel heel lief en leuk en kent hem natuurlijk al(terwijl hij ook doodsbang is) en de arts mocht hem zelfs een knuffel geven. Boefje als hij is (en uitgehongerd door de prednison) bleef hij zich van zijn charmanste/meest manipulatieve kant laten zien op jacht naar koekjes. Was een arts die veel gebaarde met zijn handen dus Luan bleef 'touch' 'poot' 'high five' en 'high 10' proberen te geven zodra die handen in de buurt waren . Een ding is duidelijk, hij is ziek maar zijn streken nog niet kwijt .
 
We hebben nu een behandelplan, over twee weken weer contact met de arts om te kijken hoe het ervoor staat. Ondertussen ga ik kijken of er manieren zijn om Luan's gestel te beschermen tegen de langdurige prednisolon, helaas zijn deze er niet in de reguliere geneeskunde. Tips zijn welkom! "

 

Dan is het erg nuttig om hiervoor een dierenarts in te schakelen die o.a. kruidengeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde heeft gestudeerd. In samenwerking gaat dat prima met regulier. De terugval kan diverse oorzaken hebben: de prednisolon lijkt zorgvuldig afgebouwd, maar op het moment dat de bijnierschors het zelf moet gaan doen, is het gewoonweg uitgeschakeld en kan het niet zelf meer (meest voorkomende oorzaak). Dat dit op ander gebied ook zijn uitwerking heeft, is dan logisch. Die momenten van de afbouw naar prednison-af zijn zo ontzettend belangrijk en daarin kan regulier wat mij betreft niet adequaat in ondersteunen. Specifieke prednisonvervangende kruiden die o.a. de bijnierschors in werking stimuleren en niet lamleggen en andere ondersteunende orthomoleculaire voedingssupplementen kunnen dan bijdragen, totdat o.a. de bijnier het zelf kan doen. Daarnaast zou ik bij zo'n chronisch prednisongebruik absoluut ondersteunen met o.a. calciumverhogende middelen (denk niet aan enkel calcium, maar het gehele plaatje mineralen, vitaminen en aminozuren in preparaat), want prednison onttrekt veel calcium aan het eigen lichaam, waardoor o.a. tekorten ontstaan en lichamelijke defecten.

 

Verder vroeg ik me af of deze hond onlangs gevaccineerd is dat hij deze terugval heeft?

 

Sterkte er mee.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Hoi Stanley en Whooper,

 

Ik heb contact opgenomen met iemand die zich bezighoud met complementaire geneeskunde die mij aangeraden werd door verschillende mensen, onafhankelijk van elkaar. Nu even wachten op een antwoord en kijken wanneer ik een afspraak kan krijgen :). Ik zal hierin jouw suggesties zeker meenemen.

 

Misschien herinner je onze discussie nog enkele maanden geleden? Luan heeft sinds zijn puppyentingen geen entingen meer gehad, ook geen ontwormingen. We zijn uiterst voorzichtig geweest met het geven van medicijnen. Hij heeft in augustus vorig jaar 1x een antibioticum kuur gehad wegens een ontstoken wond maar voor de rest helemaal niks. Ik weet niet wat de initiele terugval heeft veroorzaakt. Wat ik wel weet is dat stress ook een grote trigger kan zijn, en denk dat dat nu de ernstige terugval afgelopen week heeft veroorzaakt. Ze waren twee weken geleden bij ons voor de deur aan het verbouwen, 2 weken lang. Hoop herrie en weinig rust. Luan zag er behoorlijk tegenop om de deur uit te gaan maar zelfs binnen hoorde je alles. Ook was ik vorige week op zakenreis dus denk dat het de combinatie van die twee stressfactoren is geweest...

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Knuffel voor Luan en voor jullie ook, en sterkte ! Fijn he, die glmpsen van je bikkeltje, door zijn ziek zijn heen. We duimen voor herstel!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Hoi Stanley en Whooper,
 
Ik heb contact opgenomen met iemand die zich bezighoud met complementaire geneeskunde die mij aangeraden werd door verschillende mensen, onafhankelijk van elkaar. Nu even wachten op een antwoord en kijken wanneer ik een afspraak kan krijgen :-). Ik zal hierin jouw suggesties zeker meenemen.
 
Misschien herinner je onze discussie nog enkele maanden geleden? Luan heeft sinds zijn puppyentingen geen entingen meer gehad, ook geen ontwormingen. We zijn uiterst voorzichtig geweest met het geven van medicijnen. Hij heeft in augustus vorig jaar 1x een antibioticum kuur gehad wegens een ontstoken wond maar voor de rest helemaal niks. Ik weet niet wat de initiele terugval heeft veroorzaakt. Wat ik wel weet is dat stress ook een grote trigger kan zijn, en denk dat dat nu de ernstige terugval afgelopen week heeft veroorzaakt. Ze waren twee weken geleden bij ons voor de deur aan het verbouwen, 2 weken lang. Hoop herrie en weinig rust. Luan zag er behoorlijk tegenop om de deur uit te gaan maar zelfs binnen hoorde je alles. Ook was ik vorige week op zakenreis dus denk dat het de combinatie van die twee stressfactoren is geweest... "

 

OK, fijn dat je niet meer laat vaccineren. Een belangrijke trigger dat wederom ellende kan veroorzaken. Goed dat je al contact hebt opgenomen met een complementair werkend dierenarts. Stress reductie kan enkel als een bijnier goed functioneert. De prednison neemt nu voorlopig de functie van die bijnier over en dat is niet goed voor de toekomst.

Nogmaals sterkte.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ik wilde sterkte wensen de komende tijd met luan. Gelukkig zit er een stijgende lijn in. Wat ik heb gelezen is het allemaal vrij heftig. Knap van je dat je zo positief kan blijven. Knuffel voor luan.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Bedankt voor jullie reacties!

 

Helaas heeft de arts die ik gemaild heb geen tijd vanwege het zomerseizoen. Heeft iemand tips voor een goede complementaire DA wat enigzins aan te rijden is vanuit Dordrecht?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Geen ervaring, maar vond deze lijst, Klik , misschien heb je er iets aan.

In de lijst links kan je selecteren per professie, per regio

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Geen ervaring, maar vond deze lijst, Klik , misschien heb je er iets aan.
In de lijst links kan je selecteren per professie, per regio "

 

Thanks! Die had ik inderdaad ook gevonden, maar vind het altijd wel belangrijk om ervaringen van iemand te horen... zo'n internet lijst is ook maar... een lijst :)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Klopt, vind ik ook (had trouwens kunnen weten dat je deze al gevonden had  ) ..., maar zoals gezegd, ik heb geen ervaring..., maar probeer toch een beetje mee te denken 

 

Balen trouwens dat de arts geen tijd had, zul je altijd zien..., hopelijk komt er snel iemand met 'goed' advies. 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Klopt, vind ik ook (had trouwens kunnen weten dat je deze al gevonden had  ) ..., maar zoals gezegd, ik heb geen ervaring..., maar probeer toch een beetje mee te denken 
 
Balen trouwens dat de arts geen tijd had, zul je altijd zien..., hopelijk komt er snel iemand met 'goed' advies.  "

 

Al het meedenken wordt zeer gewaardeerd!

 

Ja het is en blijft vakantietijd, die artsen willen ook een keertje met vakantie :)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Nou het kostte was telefoontjes maar het is gelukt, volgende week donderdag een afspraak met Tomas Nespor van Den Hoek. Ben benieuwd 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Super..., gelukkig toch nog ergens een plekje vrij in deze drukke vakantietijd 

Nog een week wachten helaas, maar dat nog te overzien.

 

Succes

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Fijn en  succes ..hoop dat je helderheid en veel tips krijgt voor je bikkel!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Vandaag zijn we in De Bilt geweest bij holistische dierenartsenpraktijk Den Hoek. Het was... alternatief, alternatiever dan ik had verwacht ook al heb ik geprobeerd om me ervoor open te stellen. Maar eerlijk, voor diegenen die Harry Potter kennen - ik voelde me Hermoine tijdens een les Waarzeggerij. Ik hou teveel van logica om hier in mee kunnen te gaan denk ik...

Maargoed een uitgebreid verslag voor wie interesse heeft  :

De praktijk ligt schitterend in een oude boerderij, wel jammer dat de wachtkamer vrij klein is en geen deur heeft. Er kwamen daar ook paarden en hoewel Luan paarden normaal niet eng vindt, als ze ineens op 3 meter in een afgesloten ruimte langs komen lopen zijn ze toch wel erg imposant. De arts kwam ook 20 minuten te laat wegens uitlopen dus meer stress opgebouwd dan eigenlijk nodig.

Bij binnenkomst hebben we eerst een kwartier/20 minuten gesproken over Luan, alles kwam voorbij, zijn medische geschiedenis van pup tot nu. Wat heeft hij aan medicijnen gehad, hoe reageerde hij erop. Gedrag en de ontwikkeling ervan. Voeding, entingen, ontwormingen. Afgesloten met wat ik wil bereiken. Ik heb aangegeven dat dat voor mij twee dingen zijn:

1. Interne ondersteuning tegen het "noodzakelijke kwaad" van de prednisolon
2. Zorgen dat hij beter beweegt

Toen mocht Luan op de behandeltafel en gaf de arts aan dat hij de energie wilde doormeten... uh... okee. Eerste twijfel gezaaid... Toen hij het instrumentje pakte waarmee hij de energie ging doormeten was mijn twijfel nog iets groter. Twee liniaaltjes gekruist op elkaar met een soort van metertje erop. Op 10 cm naast Luan begon de arts ermee door de lucht te bezemen. Af en toe leek hij in de lucht tegen een obstructie aan te lopen. Tussendoor liep hij naar een doos met buisjes met doorzichtige vloeistof, waar hij er af en toe eentje uit pakte, aan Luan liet ruiken en hem dan of op de behandeltafel liet liggen, of tussen zijn tuig en zijn rug stak en hem daar liet zitten, of hem errmee over zijn rug aaide. 

Toen hij daar na 10 minuten mee klaar was gaf hij aan dat Luan moeilijk door te meten was door de prednisolon, omdat dat energie beinvloedt, maar dat hij wel een blokkade op de nieren leek te voelen. Om die reden wilde hij ontgiften en ondersteuning voor de nieren voor te schrijven.

Ondanks de voor mij totaal onlogische manier van diagnosestellen kon ik me hier wel in vinden, maarja had hij dat niet alleen op mijn verhaal al kunnen bedenken zonder een kwartier in het luchtledige te zwaaien met een raar liniaaltje?

Voor het ontgiften stelde ik me een soort van detoxkuurtje voor maar nee. Hij kwam binnen met apparaat wat eruit zag als een ouderwets mengpaneel. En vervolgens kwam hij met twee smoezelige kleedjes aan (soort kussenslopen). Die stonden volgens hem in verbinding met het apparaat. Ik zag niks.. maar wellicht is mijn blik daar te aards voor . Luan moest op het ene kleedje gaan liggen, en het andere kleedje moest over hem heen. De arts was ondertussen andere dingen gaan regelen voor de ondersteuning van de nieuren en nog wat dingen aan het uitlezen buiten. Hij voorspelde dat Luan wel in slaap zou vallen. Als dat was gebeurd was ik er spontaan in gaan geloven met mijn kleine wiebelkontje zonder geduld, maar natuurlijk gebeurde dat niet. Moest behoorlijk mijn best doen om hem een kwartier te laten liggen maar Luan was gelukkig vrij braaf. 

Toen de 20 minuten over waren, waren we aan het einde van het consult. Ik heb Kidney Comp meegekregen wat we de komende drie maanden moeten geven. Over drie maanden wil hij ons graag terug zien maar ik weet niet of ik zelf nog terug wil. 

Ik vroeg of er niet nog andere manieren waren om er ook voor te zorgen dat hij beter beweegt. De arts gaf aan dat door de blokkade op de nieren op te lossen, hij ook zijn achterhand beter gaat bewegen.

Al met al ben ik blij met de druppels, maar had gehoopt dat ik wat meer concreets had gehad m.b.t. beweging. Er zijn zoveel dingen in de complementaire geneeskunde die ze daar ook gebruiken waarvan ik dacht dat het Luan zou kunnen helpen... Nu maar eens overwegen wat mijn volgende stap gaat zijn...

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ooooo..., zo herkenbaar 

 

Wij zijn met onze zoon ten einderaad bij een bioresonantie arts terecht gekomen nadat de officiële medici het ook niet meer wisten.

 

Ik had de eerste keer (en daarna nog steeds) het gevoel dat ik bij een sessie van Jomanda was terecht gekomen 

Staafjes, potjes, buisjes, wichelroede, transistor...., de hele santamakraam kwam er aan te pas......., maar....., het heeft wel gewerkt..., zelfs de artsen in het ziekenhuis zeiden dat we vooral door moesten gaan, maar dat ze dat nooit hard op zouden zeggen of adviseren 

 

Soms gebeuren er dingen die boven onze pet gaan en ik ben onze kleine Indo-Chinees nog eeuwig dankbaar dat hij onze zoon zo enorm geholpen heeft, hoe sceptisch wij ook waren in het begin.

 

Ik wens voor jullie dat er voor Luan positieve effecten gaan komen van de behandeling vandaag en dat je over een jaar nog steeds op je achterhoofd krabbelt omdat het iets raars blijft..., maar dat het dus hopelijk wel geholpen heeft.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Oh haha..ik kan me wel voorstellen dat je lichtelijk onthand voelde en dacht what the ...fff is dit?

Mijn holist barstte bijna in tranen uit bij doormeten Waldo

Hij stopte meteen...waldo had zich afgesloten en wilde niet..meteen dieren tolk

hier wordt ook aan flesjes gesnuffeld ect

 

Ik ben benieuwd of de druppels aanslaan

Als het werkt dan wen je er wel aan 

Mijn vader was yoga leraar en ben dus wel meer abracadabra tegen gekomen

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik hoop ook dat het gewerkt heeft :). Zal lastig zijn om het te merken, volgende week gaan we in prednison dosering omlaag dus dat zal alle dingen waar hij nu last van heeft ook verminderen :)

 

De druppels heb ik niet zo'n moeite mee. Ik geloof wel dat er veel effectieve kruiden zijn die in westerse geneeskunde niet worden gebruikt wegens gebrek aan wetenschappelijk bewijs. Er worden nu eenmaal geen dure studies opgezet naar hele goedkope middelen...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Heel veel kruiden kennen juist wel een gedegen wetenschappelijke achtergrond.......... maar dat terzijde. Ik moest lachen om jouw beleving van het bezoek aan Den Hoek. Denk dat het voor veel mensen herkenbaar is, maar geef het een kans. Vaak werken ze met een lecherantenne en connectie-sensor als meettechnieken en om te bepalen welke medicatie bij het dier past op energetisch niveau. Bij mijn 2 honden, die om de dooie dood nergens zomaar in slaap vallen, werkten die kristallen dekens wel degelijk. Zelfs bij mijn jongste, waarvan ik het nooit verwacht had. Die logica zal ik ook nooit vatten overigens.

Luan heeft waarschijnlijk geen acupunctuur gehad, omdat de prednison de werking hiervan blokkeert. Door de druppels zal het lichaam worden ontdaan van o.a. urinezuur, waardoor ontstekingshaarden verminderd worden en je hond lichamelijk beter kan functioneren. Dit heeft ook zijn effect op gangwerk, dus je kunt hierop uiteindelijk wel resultaat verwachten. Sterkte er mee.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Heel veel kruiden kennen juist wel een gedegen wetenschappelijke achtergrond.......... maar dat terzijde. Ik moest lachen om jouw beleving van het bezoek aan Den Hoek. Denk dat het voor veel mensen herkenbaar is, maar geef het een kans. Vaak werken ze met een lecherantenne en connectie-sensor als meettechnieken en om te bepalen welke medicatie bij het dier past op energetisch niveau. Bij mijn 2 honden, die om de dooie dood nergens zomaar in slaap vallen, werkten die kristallen dekens wel degelijk. Zelfs bij mijn jongste, waarvan ik het nooit verwacht had. Die logica zal ik ook nooit vatten overigens.
Luan heeft waarschijnlijk geen acupunctuur gehad, omdat de prednison de werking hiervan blokkeert. Door de druppels zal het lichaam worden ontdaan van o.a. urinezuur, waardoor ontstekingshaarden verminderd worden en je hond lichamelijk beter kan functioneren. Dit heeft ook zijn effect op gangwerk, dus je kunt hierop uiteindelijk wel resultaat verwachten. Sterkte er mee. "

 

Bedankt, ik zal de Kidney Comp ook zeker blijven geven :). Wat het misschien in mijn geval lastig maakt is dat ik dingen graag wil begrijpen en enige vorm van gegronde uitleg wil krijgen voordat ik ergens van overtuigd kan zijn. De arts die ons behandelde is alleen een Amerikaan en zijn Nederlands was redelijk beperkt maar hij deed het wel met zo'n enthousiasme dat ik het onbeleefd vond om zelf over te schakelen op het Engels. Heb daarom ook niet veel uitleg gekregen waarom hij de dingen deed die hij deed en hoe ze werkten. Achteraf had ik dat misschien toch moeten doen.

 

Gelukkig maakt wat ik ervan vind niet zo heel veel uit. Ik geloof niet dat er bij honden sprake kan zijn van een placebo effect. Het werkt of het werkt niet :). 

 

Ik denk dat mijn insteek vooraf gewoon iets anders was. Je gaat naar iemand toe die 20 jaar lang dierenarts is geweest en zich later in alternatieve geneeswijzen is gaan specialiseren. Ik wilde perse naar iemand die wel de dierenarts achtergrond heeft. Ik had de verwachting, omdat het iemand is die toch ook universitair is opgeleid, dat er een wat duidelijkere grondslag gegeven zou worden voor waarom ze doen wat ze doen en waarom het goed werkt...  Nu voelde het een beetje teveel als kwakzalverij voor mij, terwijl het dat hoogstwaarschijnlijk niet was.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

"  
 
Gelukkig maakt wat ik ervan vind niet zo heel veel uit. Ik geloof niet dat er bij honden sprake kan zijn van een placebo effect. Het werkt of het werkt niet :-). 
 
  "

 

Haha, het zou voor mij ook als kwakzalverij aangevoeld hebben :-)  Maar bovenstaand is ook waar.  Dus zeeeker succes gewenst en je houdt ons wel op de hoogte zodat ik m'n mening (met plezier) nog kan bijschaven hoop ik

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

"  
Haha, het zou voor mij ook als kwakzalverij aangevoeld hebben :-)  Maar bovenstaand is ook waar.  Dus zeeeker succes gewenst en je houdt ons wel op de hoogte zodat ik m'n mening (met plezier) nog kan bijschaven hoop ik "

 

 

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte :)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Zo maar weer eens een update vanaf onze kant. Afgelopen vrijdag weer een telefonisch consult gehad met onze reguliere dierenarts. Donderdag voor het eerst 20mg gegeven ipv 40mg en sinds van het weekend leeft hij echt weer enorm op. Wel met de dierenarts afgesproken dat we deze dosering drie weken vasthouden ipv de gebruikelijke 2 weken aangezien ik vond dat hij niet helemaal lekker liep en ik absoluut geen risico wil lopen om te snel te gaan.

 

Zaterdag had Luan het erg benauwd en was hij erg moe, maar dat was zaterdagavond helemaal over. Hij kwam de hele avond zijn bal brengen terwijl hij eerder na 2x te moe was. Zondag was hij helemaal een beetje een stuiterbal en hij was door het dolle heen dat hij mee mocht naar een BBQ bij mijn schoonouders. Maandagavond voor het eerst weer naar het bos geweest en hij heeft gezwommen. Wat was hij gelukkig... en het helemaal niet eens met mijn voornemen tot een korte wandeling en een enkele keer zwemmen, hij wilde absoluut nog niet mee naar huis ;). We gaan van de week nog een keertje terug, rustig aan opbouwen...

 

Heb trouwens het idee dat Luan sinds zondag/maandag een stuk beter loopt. Zondagochtend had hij enorme spuitpoep en heb het idee dat het sinds die tijd beter gaat. Misschien door de Kidney Comp die wat rotzooi heeft verwijderd?

 

Vandaag zijn we bij de trimmer geweest, ondanks dat het wel spannend was, was het ook wel erg nodig. Jammer dat zijn vacht zo ruw is geworden van de prednison, maar dat gaat vanzelf weer over.

 

Hier nog even een fotootje van voor en na de trimbeurt :)

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Bedankt voor je update.

Luan's conditie is dus wat wisselend.

De prednison is een paardenmiddel, maar nu nodig voor Luan.

Goed dat hij wel beter gaat lopen.

Het is weer een vrij lange weg tot klachtenvrij zijn.

Steeds een stukje beter; vraagt wel veel geduld van hond en baas.

Sterkte.

 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Bedankt voor je update.
Luan's conditie is dus wat wisselend.
De prednison is een paardenmiddel, maar nu nodig voor Luan.
Goed dat hij wel beter gaat lopen.
Het is weer een vrij lange weg tot klachtenvrij zijn.
Steeds een stukje beter; vraagt wel veel geduld van hond en baas.
Sterkte.
  "

 

Bedankt Loesje, de weg is zeker lang maar het is het waard als je je hond stapje bij beetje beter ziet worden. De wisselende conditie komt, heb ik het idee, door het afbouwen. Als we op donderdag afbouwen heb ik het idee dat hij daar de eerste dag niet zoveel van merkt, de tweede dag (in dit geval zaterdag) misschien een beetje ontwenningsverschijnselen heeft (geen idee of dat bestaat bij prednison, maar kan het me zo voorstellen) en sinds zondag is hij eigenlijk stabiel op de nieuwe dosering en heeft hij veel meer energie. Dit is een patroon wat we vaker zien met afbouwen, altijd een dagje met een dipje om daarna weer op te bouwen.

 

Zijn overal conditie is helemaal weg door de prednison en het vier weken niks doen, nu dus rustig aan belasting een beetje weer opbouwen, zowel mentaal als fysiek. Baby stapjes vooruit :). 

 

Ben er trouwens achter dat de spuitpoep niet door de kidney comp komt, had kalfsbullepees gekocht en dat zaterdag een stukje gegeven. Vanmiddag weer een stukje gegeven en nu weer spuitpoep. Blijkbaar kan hij gewoon niet tegen kalfsbullepees :)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ben vergeten je topic bij te houden, maar fijn om te lezen dat de dosering pred afgebouwd kan worden en dat hij beter lijkt te lopen! Leuke foto van je kanjer. Hij kan er weer even tegen aan. Moet mijn jongens ook hoog nodig weer bijpunten.

Sterkte verder.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Z'n koppie staat wel weer een stuk helderder (de pretogen zijn terug) en dat is toch wel winst. Geniet van elk mooi moment, zou ik zeggen!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Mooie Luan..., fijn dat het langzamerhand weer wat beter gaat en dat het afbouwen van de medicatie voorspoedig gaat 

 

En voorlopig maar geen kalfsbullepees meer..., spuitpoep aan je mooie broek willen we liever niet toch 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Z'n koppie staat wel weer een stuk helderder (de pretogen zijn terug) en dat is toch wel winst. Geniet van elk mooi moment, zou ik zeggen! "

 

Ja die pretogen doe ik alles voor <3. Vanmorgen kwam hij me ook weer met een brede glimlach een knuffel geven, het doet me zo enorm goed om te zien dat het beter gaat :)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Bedankt allemaal voor jullie reacties, we houden jullie op de hoogte zodra we weer (hopelijk goed) nieuws hebben :).

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^