Vast zitten in elkaar, maar nog niet loops?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Djanga&TysonDjanga&Tyson

honden foto van Djanga&Tyson

Ons teefje Djanga had ongeveer 2 tot 3 weken geleden loops moeten worden.We hebben alleen nog geen bloed gezien, en dit is normaal wel het geval. 

Nu weten we dus niet zeker of ze loops is geweest, maar we kregen gisteren van onze oppas te horen dat onze reu en onze teef in elkaar vast hebben gezeten vorige week woensdag.
Kan dit wel als de teef niet loops is? Of moet ze dan echt loops zijn geweest zonder (of met heel weinig) bloedverlies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vast zitten in elkaar, maar nog niet loops?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het kan zijn dat ze ongemerkt loops is geweest. In dat geval heb je ook kans dat ze dus gedekt is (zeker als de honden vast hebben gestaan) en drachtig is.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ze moet echt loops zijn.
Maar ziet zij vast echt als koppeling? dus echt Vast vast? of meer reu op teef regeden voor een aantal seconden?

honden page profiel Djanga&TysonDjanga&Tyson

honden foto van Djanga&Tyson

Nee echt vast vast.. Gekoppeld dus en van elkaar afgedraaid maar evengoed nog in elkaar... Dus dat kan echt niet als ze niet loops is??

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Als ze echt kont aan kont hebben gestaan, en echt vast dan is je teef gedekt. In principe dekt een reu niet als een teef niet loops is, en laat een teef zich ook niet dekken tenzij ze rond haar hoogtepunt zit.

Teven hoeven niet veel bloed te verliezen, en als ze zelf goed poetst hoef je helemaal geen bloed te vinden. Is de vulva groter dan normaal?

honden page profiel Djanga&TysonDjanga&Tyson

honden foto van Djanga&Tyson

Ja de vulva is flink opgezet. Maar dit gebeurt ook als ze nog niet loops is en het bijna moet worden. Vandaar dat we ook zo twijfelen of ze nu loops is of niet...
We merken wel dat de honden heel aanhankelijk zijn naar elkaar. En bovendien moet Djanga vaak plotseling braken maar dat is al ongeveer 1,5 week dus langer geleden dan woensdag.. Maar wie weet hebben ze snachts ook een keer vast gezeten! Dat zien we natuurlijk niet...
Maar verder is trouwens ze wel opgewekt dus niet ziek ofzo.. Het braken dacht ik dat misschien ook kon komen als ze loops zou moeten worden...

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het kan best dat ze "niet helemaal lekker" is omdat ze loops is of er iets anders gaande is.
Waarom maak je morgen niet gewoon een afspraak bij de dierenarts en leg daar je hele verhaal uit.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

sowieso word de vruchtbaarheid van de teef vaak verward, de eerste 9 dagen (gemiddelde) van de loopsheid bloed de teef en is de vulva opgezwollen ze is nog niet op haar aller vruchtbaarst, en stemt ook niet toe in de dekking de 9 dagen hierna ( weer een gemiddelde) verliest ze kleurloze uitvloeiing en is de vulva rood nu is ze er echt klaar voor en wilt ze ook graag gedekt worden. Koppelen gebeurd na een dekking, de penis van de reu zwelt op en de vagina van de teef trekt samen waardoor ze echt vast zitten. De natuur heeft dit zo geregeld om te zorgen dat de dekking een extra hoge slagingskans heeft. Grote kans dus dat je teef gedekt is. want volgensmij kan dat samentrekken van de vagina alleen als de teef loopt is maar dat moet ik even voor je navragen.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik denk dat je een grote kans hebt dat ze drachtig is... ook gezien je vorige topic hierover ging en daar nog meer info instaat dan wat er hier staat....Daar heb je het al over 3-4 weken geleden..... en mogelijk wat druppeltjes bloed hebt gevonden....
Voor een compleet beeld!
http://www.hondenpage.com/hondenforum/159635/teefje-nog-niet-loops-en-braken!.php

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Het is bij honden overigens niet zo dat ze niet meer loops worden omdat ze drachtig zijn. Ik bedoel zoals bij mensen, de ongesteldheid blijft uit en dan blijkt dat je zwanger bent MAAR bij honden is het zo dat ze juist alleen tijdens de loopsheid vruchtbaar zijn! dus eerst loopsheid en dan pas drachtigheid, even ter info

honden page profiel Djanga&TysonDjanga&Tyson

honden foto van Djanga&Tyson

Ja klopt.. haha druppeltjes waterig rood/bruin.. maar dat kon ook net zo goed ranja zijn... 
Pfff normaal is het zoooo overduidelijk als ze loops is.. had dit eigenlijk niet zo zien aankomen.
Niet dat ik het heel erg vind om een keer een nestje pups te krijgen hoor! Vind het wel leuk en mijn schoonvader heeft genoeg ervaring om ons te helpen zegt hij al.. dus daarover maak ik me niet zo druk. 

Denk dat we morgen maar de DA bellen en anders over een paar weken een echo laten maken..


Oja en 3-4 weken dacht ik, maar heb het nog eens uitgeteld en zit er dus een week naast.. maar goed ongeveer in die periode had ze dus loops moeten zijn..

honden page profiel Djanga&TysonDjanga&Tyson

honden foto van Djanga&Tyson

" Het is bij honden overigens niet zo dat ze niet meer loops worden omdat ze drachtig zijn. Ik bedoel zoals bij mensen, de ongesteldheid blijft uit en dan blijkt dat je zwanger bent MAAR bij honden is het zo dat ze juist alleen tijdens de loopsheid vruchtbaar zijn! dus eerst loopsheid en dan pas drachtigheid, even ter info "

Ja dat wist ik wel! Vandaar ook dat ik me zo afvraag of ze loops is, anders dan is de dekking zowiezo niet gelukt...

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik weet dat het bij Sep zijn mama ook niet te zien was of ze loop was. Bij haar hebben ze toen bloed laten prikken om te kijken hoe het er voor stond, dus het kan mogelijk zijn dat ze nu drachtig is.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

zou voor het zekerste een pil geven om de dekking af te weren...mensen zitten niet echt te wachten op pups van ongeteste ouders (of zijn ze wel vry van erfelijke afwijkingen?)

honden page profiel Djanga&TysonDjanga&Tyson

honden foto van Djanga&Tyson

voor zo ver ik weet zijn er geen afwijkingen. 
Maar ik geef zowiezo geen pil als ze wel drachtig is, daar ben ik gewoon geen voorstander van. Het is bovendien ook niet gezond voor de teef!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

dus als eventuele pups een erfelijke aandoening hebben zoals bijvoorbeeld ataxia (ken de erfelijke aandoeningen niet bij het ras) dan is dit minder erg dan dat jouw teefje een pilletje moet?ik begryp uit jouw uitleg dat deze honden helemaal niet getest zijn op heupdysplasie en andere afwijkingen?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" voor zo ver ik weet zijn er geen afwijkingen. 
Maar ik geef zowiezo geen pil als ze wel drachtig is, daar ben ik gewoon geen voorstander van. Het is bovendien ook niet gezond voor de teef! "

Vat dit alsjeblieft niet direct op als een aanval, maar heb je enig idee hoeveel complicaties er kunnen ontstaan bij een dracht en/of bevalling?

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Heb je de evt. ouders getest op erfelijke afwijkingen? Want het 'ik vind het wel leuk' kan als ze bevallen ie ook worden: 'ik vind het wel duur'. Persoonlijk 'vind ik het wel onverantwoord' en ik denk meerderen met mij.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

is bij mij ook geen aanval maar ik werk in het asiel en wekelijks komen er honden binnen van jouw ras...en dat wil je echt niet...ook van mensen die een oeps nestje gehad hebben...

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Vervelend dat dit zo onverwachts is gebeurd. Maar zoals hierboven ook word gezegd..Bedenk je inderdaad goed dat jij 1 van de honderden aanbieders zult zijn van staffordpupjes he.. Zoek maar eens op marktplaats, mensen zetten pups 'in de aanbieding', omdat ze ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen..

Verder moet je bedenken of dit goed is voor je teef en reu, ik weet niet precies hoe oud ze zijn?
En bij doorzetten komt er inderdaad veel meer bij kijken dan alleen de bevalling dadelijk.. testen op erfelijke ziektes etc.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Volgens mij vindt je t zelfs wel leuk als ze per ongelijk gedekt is niet? Als je dit niet wil had je al wel bij de da gezeten en of de honden gescheiden gehouden bij een opgezette vulva... Dan weet je dat de loopsheid eraan dit te komen en neem je tzekere voor t onzekere...

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Hier op het forum zijn de meeste (net zoals ik) voorstander van verantwoorde fok. Dit houd in dat je voor dat je aan fokken gaat denken eerst de benodigde testen gaat uitvoeren. Aangezien niemand ook jij niet röntgen ogen heeft kun je dus helemaal niet weten of je hond een afwijking heeft. Dit is echt niet altijd aan de buitenkant zichtbaar. Natuurlijk zou je schoonvader je kunnen helpen in het algemeen maar vergeet niet dat hij fokt met een klein ras. Dat is dus ook voor een deel appels met peren vergelijken zeker als het aankomt op erfelijke aandoeningen. Vraag hem eens naar complicaties tijdens de geboorte. Tuurlijk denk je in eerste instantie leuk puppies dat ik gewoon een reactie die zo'n klein snoezelig beestje in je opwekt. maar kijk eens verder dan je neus lang is. vind je die pups ook nog leuk als de mama tijdens het werpen overlijd? en vind je ze ook nog leuk als ze zichtbare aangeboren afwijkingen hebben? of als er 1 of 2 of zelfs het hele nest dood geboren wordt? kun je dat ook aan? En de medische kosten die het met zich mee brengt? Echo's, consulten voor de drachtcontrole. nu lijkt het je zielig om de vruchtjes weg te laten halen maar als die vruchtjes uitgroeien tot embryo's en uiteindelijk puppy's worden en door een afwijking zoals heupdysplasie hun hele leve in pijn moeten leven, kun je dat niet tegen elkaar afwegen? Of dat ze misschien naar een impulskoper gaan en in een asiel belanden of nog in een veel erger circuit.... Nogmaals denk er alstjeblieft goed overna!

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Wat ga je doen als blijkt dat ze drachtig is?
Je kan ook kiezen als je een pilletje niets vind of al te laat is, om haar te laten steriliseren en gelijk te aborteren.

Was het eigenlijk je bedoeling om eens een nestje te gaan fokken met je reu en teef?
Hoe oud is je teef eigenlijk?

De mogelijke pups laten komen lijkt mij onverantwoord op het eerste gezicht uit je teksten, als beide honden niet getest zijn e.d. op erfelijke ziektes en pups uit ongeteste, stamboomloze ouder dieren van deze rassen zijn er in overvloed, net als het aanbod volwassen exemplaren in het asiel die afgedankt zijn.

honden page profiel Djanga&TysonDjanga&Tyson

honden foto van Djanga&Tyson

Nou nou bekijk t lekker ff allemaal. Deze beslissing is niet aan jullie! Ik zal zeker alles doen om te zorgen dat ze alle hulp krijgt die nodig is mochten er complicaties zijn! En nee ik ben geen fokker en was ook niet van plan om te gaan fokken, en dus heb ik geen test gedaan nee.

pff ik verwijder mezelf wel.. sorry hoor, maar bemoei je voortaan met je eigen zaken. Ik stelde deze vraag als advies of ze nou wel of niet drachtig zou kunnen zijn en niet om te vragen wat jullie ervan zouden vinden als mijn honden samen pups krijgen! 

doei

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je hond pups werpt, ben je fokker. Je bent misschien geen doelbewuste fokker, niet grootschalig, niet professioneel, maar je bent fokker.

En je hebt nu de keuze: laten aborteren of je als een razende inlezen, vrijaf plannen en hulp inschakelen van iemand met ervaring, want er zijn genoeg verhalen van teefjes waarbij het mis gaat. Vergeet ook niet dat eigenaren van de pups je verantwoordelijk kunnen houden voor eventuele gebreken.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik bedoel dit niet oneerbiedig maar waarom wil jij tussen de 6 en de 12 Stafford pups op de wereld helpen?

Bedenk dat zij niet om dit leven gevraagd hebben. Mochten zij met afwijkingen of tekortkomingen belast zijn kunnen zij daar niets aan doen! en evengoed verdienen zij dan een eerlijke kans, een baasje en fijn thuis!

Kun jij voor dat alles garant staan? Neem jij die verantwoordelijkheid?
Hoe voelt het idee dat straks misschien de helft van die fluffie dotjes in een asiel beland?

Ze zijn papier-loos en dus, met alle respect,, veel minder waard!
Door wat voor type baasjes worden ze dadelijk voor een tientje of 15 afgehaald denk jij???

Doe het toch niet.. je hebt 2 mooie honden, er hoeft toch niet nog eens een elftal puppy's bij?!
je weet dat ze aan elkaar vast gezeten hebben! D.m.v een pil of prikje kun je de zekerheid hebben dat hier geen nest uit voort komt. 

Ze moeten allemaal deze wereld in, jouw huis uit op een dag, je kunt ze niet allemaal bij je houden om ze te beschermen. Waar en hoe komen ze terecht? Je hebt geen ervaring en geen gerichte gezondheidskennis van de ouders...

Het ligt in jouw handen... wees wijs.. wuif die babywolk weg.. het is niet realistisch, nog verstandig.

Sorry voor deze donderpreek, ik help mee in een asiel... echt,, we scheuren uit onze voegen door honden die precies zo op deze wereld terecht zijn gekomen zoals de pups die misschien nu in jouw teef haar buik aan het ontstaan zijn. 

Laat het niet gebeuren, voorkom deze kans op leed. 

Ik wilde je dit toch zeggen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Yikes, ook nog Staffords. God weet waar die terecht komen. Dan loop je ook nog eens het risico dat die door de eerste baasjes herplaatst worden en kunnen dan na 9 maanden als ze gaan puberen opgehaald worden door héle foute mensen uit bijvoorbeeld de hondengevecht business.

En hebben ze "geluk" er zitten er al honderden in de asielen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Nou nou bekijk t lekker ff allemaal. Deze beslissing is niet aan jullie! Ik zal zeker alles doen om te zorgen dat ze alle hulp krijgt die nodig is mochten er complicaties zijn! En nee ik ben geen fokker en was ook niet van plan om te gaan fokken, en dus heb ik geen test gedaan nee.

pff ik verwijder mezelf wel.. sorry hoor, maar bemoei je voortaan met je eigen zaken. Ik stelde deze vraag als advies of ze nou wel of niet drachtig zou kunnen zijn en niet om te vragen wat jullie ervan zouden vinden als mijn honden samen pups krijgen! 

doei "

Ja en dat zeg je dus eigenlijk ook tegen je teefje.

Vind het wel weer grappig deze reactie,jij had gedacht dat wij allemaal oeh en ahh zouden gaan zeggen O-)
mispoes.
MP staat BOL van de staffordjes,en de asielen zitten er ook bommetje vol mee.

Mee hé ,als jij het maar leuk vind.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Wat jammer dat je door wat kritiek je account verwijderd. Ik denk dat de mensen hier het allemaal goed bedoelen. Ze hebben ook zeker een punt als je het mij vraagt.

Goede bedoelingen zijn mooi en leuk maar als je de pups niet kwijt kan zit je toch met een probleem. En die mogelijkheid is er zeker. Als je teef dan ook echt zwanger is, dat is mij nog niet helemaal duidelijk.
In ieder geval, als je dit nog leest, veel succes en als er pups komen hoop ik dat die een goed huisje vinden. Ook hoop ik dat een eventuele bevalling goed verloopt.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

jammer ts is er alweer vandoor. jammer dat ze de adviezen niet aan wil nemen, dus voor als ze toch nog meeleest. 
ik snap dat het je leuk lijkt een nestje, wie niet. en tuurlijk is het aan jou om een nestje te fokken. maar doe het wel verstandig. lees je in, werk volgens de regeltjes met papieren en testen. laat je deze puppen (als ze drachtig is) ter wereld komen en je 'verkoopt' ze en dan bedoel ik dat je er geld voor vraagt. realiseer je dan dat je meedoet aan de broodfok. ja sorry zo zie ik het. en ja gratis weggeven is ook een gevoelig iets met een populair ras zoals de stafford. wat als jou puppen in verkeerde handen belanden? of erger in de broodfok? of erger? 

nee, ben wijs en laat je teef leegspuiten. of een pilletje of net wat. en wil je er niet mee fokken? laten sterriliseren is dan een goed optie. ik bedoel het niet kwaad, maar was vorige mensen ook al zeiden er zijn zoveel pups. op marktplaats, in asielen etc. niemand doe je er een plezier mee.

en kom gewoon terug. het zijn hier allemaal mensen die zich om honden bekommeren. ook om de jouwe. het klinkt soms misschien een beetje hard maar zo bedoelen we het niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vast zitten in elkaar, maar nog niet loops?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: verkooppunten lotgering den haag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^