wel of niet castreren??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chantal, Elvis en CashChantal, Elvis en Cash

honden foto van Chantal, Elvis en Cash

hallo allemaal,

na lange tijd niet meer hier te zijn geweest loop Ik nu tegen een dilemma aan waarbij ik als eerste dacht aan hondenpage in de hoop dat de mensen hier me misschien kunnen helpen.

Elvis (teckel) is geboren op 7 april 2011. dat maakt hem nu 2 jaar en 3 maanden oud. Elvis is wen gezonde eigenwijze teckel, 1 probleem. het laatste half jaar is het een drama. zodra hij een loops teefje ruikt is hij een ontzettende aansteller geworden. piepen (soms een paar uur achter elkaar) en weglopen. niet zozeer als we in het bod lopen, maar vandaag is meneer al 2 X weggelopen. hij graaft en weet op allerlei manieren het het zo te buigen dat hij wegkomt ( we zijn met de tuin bezig dus sommige delen zijn provisorisch.) daarnaast rijdt hij oP alles waarbij hij de mogelijkheid krijgt, ook op pups van een paar maanden oud. wat te doen? wel of niet castreren???

Elvis is een bange hond, lichtelijk onzeker en naar onze jr juist dominant en chagrijnig. als hem iets niet aanstaat kan hij reageren met gegrom maar hij wil ook soms grijpen ( bv bij het nagels knippen)

dan hebben we cash. de blije jr die het liefst de hele dag speelt en knuffelt. de jr die zo sociaal is en met alles en iedereen wil spelen. cash is van 23 mei en dus 2 jr en 1 maand.cash heeft best vaak een vies piemeltje maar is nog nooit ontstoken geweest. cash markeert heel veel en met vlagen ook periodes in huis. daarnaast loopt cash nog wel eens weg bij het uitlaten maar komt na een rondje rennen weer terug. daarnaast heeft hij een cosmetische kabelbreuk die voor een paar weken terug voor het eerst beschadigd is geraakt bij het spelen. klein beetje bloed maar snel weer genezen. zal ik m wel of niet laten castreren en dan gelijk de kabelbreuk laten weghalen?

Elvis is nu ook weer druk aan het piepen aan het heen en weer drentelen pfff

iemand tips? ideeën? meningen?

groetjes chantal

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet castreren??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik denk wel dat je een conflict hebt (escalatie). Ik zou een van de twee zeker laten castreren, misschien wel allebei.
of Elvis laten castreren en bij Cash de kabelbreuk laten herstellen.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Ik denk dat je er wel goed aan doet om beide honden te laten castreren. Vooral bij Elvis zal het een hoop schelen. Hij zal er niet meer vandoor gaan als er een loops teefje in de buurt is, minder janken en het rijden zal hoogstwaarschijnlijk ook stoppen (rijden kan soms ook dominantie zijn, maar bij Elvis zal het wel gewoon geslachtsdrift zijn).
Het zal afwachten worden hoe het met zijn onzekerheid gaat. De ene onzekere reu krijgt na castratie meer zelfvertrouwen en de ander wordt onzekerder. Maak je er vooral niet te druk om, anders neemt hij dat van je over.
Het zal hoogstwaarschijnlijk wel het chagrijnige gedrag tegenover Cash verminderen. Je ziet heel vaak bij geslachtsrijpe, niet-gecastreerde reuen dat ze dominant en fel tegen elkaar worden. Dit kan makkelijk escaleren tot een gevecht en dat wil je echt niet. (Dit is ook de reden dat castratie vaak wordt aangeraden voor mensen met meerdere reuen in huis. Niet iedere reu is fel, maar ja, het is natuurlijk instinct...)

Cash lijkt de minste problemen te geven, dus je moet zelf maar zien of je hem ook wilt laten castreren. Bedenk wel dat reuen vaak wat rustiger worden na castratie, dus dat zal bij Cash waarschijnlijk ook zo zijn. (dit kun je zowel positief als negatief zien ;-))
enn..... ik heb geen idee wat kabelbreuk is, dus daar kan ik niks over zeggen ;-)

honden page profiel Chantal, Elvis en CashChantal, Elvis en Cash

honden foto van Chantal, Elvis en Cash

bedankt voor jullie reactie. ik heb het gedrag van Elvis naar cash idd zien veranderen op het moment dat Elvis volwassen was. als ik Elvis corrigeer reageert hij dit af op cash. het is al een aantal x bijna tot vechten aan toe geweest. Dit terwijl ze als pups met elkaar zijn opgegroeid en niet zonder elkaar kunnen.

ik laat Elvis denk ik sowieso helpen, zijn gedrag als er loopse teefjes zijn is zeer vervelend en ook lastig voor hemzelf. cash weet ik nog niet, cash zet het wel eens op t lopen in het bis maar komt weer terug en breekt ook niet uit zoals Elvis doet. die probeert zich door ieder spleetje te wurmen waarop cash dan begint te blaffen om ons te signaleren.

met kabelbreuk bedoel ik overigens navelbreuk ( lang leve autocorrectie) tis in al die tijd 1x gewond geweest en dan heel lichtjes. ik denk dat ik dat nog even aankijk.

persoonlijk heb ik er namelijk enigzins moeite mee om een gezinde hond te laten helpen, anderzijds raakt Elvis zwaar gefrustreerd in zo'n periode en is het ook gevaarlijk voor hem zelf met het uitbreken (gelukkig wonen we in een dorpje) daarnaast is hij tegenover cash ook geen fijne soortgenoot.

moeilijk, iig bedankt voor jullie kijk op het verhaal. als er nog meer mensen zijn met ideeën of andere invalshoeken, dan hoor ik t graag

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Weet je, in het geval van castreren, gaat het eigenlijk altijd om een gezonde hond....zelfs iets té ;-)
Nu zijn de voordelen van een castratie bij de gedragingen die je beschrijft wel groter dan de nadelen.

Een operatie heeft altijd zijn risico's, maar een castratie is heelkundig toch iets minder zwaar dan een sterilisatie (buikholte).

en een navelbreukje is snel te verhelpen. kabelbreukje....maar had het dan toch goed begrepen. :-)

succes met je keuze!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet castreren??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Oor probleempje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^