doffe vacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Sedert Billy ziek is geweest met een maag/darm infectie, en op medicatie staat (antibiotica en Primperan) alsook op een dieet staat van witte vis, koolhydraten en cottage cheese, is zijn vachtje dof aan het worden. Als ik er over wrijf, blijven de haren overeind staan. Dit had hij vroeger niet, zijn vacht was altijd soepel en dik van structuur. Ik vraag me af, of dit door de medicatie komt, of zijn voeding niet langzaamaan weer op een hondse niveau moet gezet worden, of als hij eventueel nog ziek zou zijn... Hij is ook wat vermagerd, waardoor er meer huid is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doffe vacht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Ik denk dat het vooral de medicatie kan zijn die daar de oorzaak van is maar misschien ook wel dat hij nu vitaminen mist in de voeding die hij nu heeft, misschien ff de DA bellen, kan zijn dat je ondertussen misschien al iets meer mag geven dan het dieet alleen om zo de overzet weer wat te maken.

Groetjes van ons

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Dank je Sarah ! Ik sta in contact met de interniste via E-mail en heb zonet een mailtje haar richting uit gestuurd. Ik denk ook wel dat zijn voeding te eenzijdig wordt over deze lange periode. Hij vindt het best lekker en eet alles op, maar een hond kan niet op vis blijven leven he. Ik ga even wachten op het antwoord van de dierenarts, maar ik denk al vooruit en zou graag binnenkort Duck voeren. Ik heb haar die vraag gesteld, even afwachten. Billy is ook al een oudje van 10 jaar, als hij speciale noden heeft om hem nog een paar jaartjes goed en wel gezond te houden, heb ik er alles voor over... !

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Het is altijd beter te informeren natuurlijk en Billy heeft inderdaad al wat meer noden als een jongere hond maar daar zal je nu wel snel antwoord op krijgen hoop ik. Succes in elk geval en hou ons op de hoogte.
Dikke knuf ook voor Billy en groetjes van ons.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Nathalie,

Ik ben blij voor jou en Billy dat het nu zo goed met hem gaat...
Maar ik denk inderdaad wel dat je misschien wel een keer langzaam mag veranderen van voer...
Misschien als Billy het lekker vind, jij het fijn vind en als het kan en mag van de internist zou het fijn zijn Billy op versvoer te houden...
Er is tegenwooordig veel meer versvoer dan vroeger gelukkig...
Misschien kan een beetje visolie ook wonderen doen..

Vergeet ook niet dat de honden nu kunnen beginnen met de rui en het aanmaken van de wintervacht. Daar wordt de vacht ook wat anders door...

Dus misschien is dus meer dan één oorzaak dat Billy minder in z'n vachtje zit...

Ik probeer een beetje mee te denken...:-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

De DA raadt aan van zelf te blijven koken en extra vitaminen bij te geven. Ik ga vandeweek eens kijken in de winkel wat ik voor mijn kleine kornuit kan kopen, om zijn oude dag fit en wel door te komen. Ze spreekt ook wel over brokken bijgeven, maar ik lees hier ook op de site, dat brokken en vers op dezelfde dag nefast zijn voor de ingewanden. Misschien Duck en zelfgekookte maaltijden afwisselen ?

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Nathalie,

Ik zou geen eten koken voor een hond,maar proberen langzaamaan op vers te zetten...een hond is een carnivoor(=vleeseter) en eet geen gekookt eten van nature.
Je zou hem wat kunnen ondersteunen met Vitamines,nu zijn vacht slechter is qua conditie.Antibiotica maakt natuurlijk veel ook aan goede bacterien kapot en dan geef je ook nog Primperan.Mag je met dat laatste niet stoppen,als hij alles binnen houdt.Is toch tegen misselijkheid?
Misschien kan je ook wat geven om de darmflora weer wat op te bouwen. ´Amy´ had het over Mifloran(zie encyclopedie)en anders wat natuuryoghurt?

Sterkte met Billy en 10 jaar is toch nog niet zo oud voor zo´n klein hondje?!Hij kan nog heel wat jaren fijn bij je zijn,als je hem de goede dingen geeft en zo te lezen heeft hij het goed bij je!

groetjes van Ingrid en haar honden

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Met versvoer heb ik geen ervaring. Is Duck ook een vorm van versvoer ? Hij heeft dit vroeger een tijd gehad, maar toen stopte de winkel waar ik het voer kocht. Intussen heb ik een andere zaak ontdekt waar ze het verkopen hier in de buurt. Hij vindt (vond) het lekker en voor mij is het gemakkelijk. Ik ga inderdaad met de Primperan stoppen, ze hadden gezegd 3 weken maar hij is duidelijk niet meer misselijk, dus denk ik ook dat dit nu overbodig is. De antibiotica is nog 1 week, en normaal moest ik gedurende deze kuur dus vis geven. Hij vindt het ook lekker, die vis, maar ik vraag me af hoe voedzaam dit op lange termijn nog is voor hem, nu zijn darmpjes terug in orde lijken. Ik ga het proberen, en zien hoe het evolueert. Ik ga ook kijken of ik die Mifloran kan vinden in de speciaalzaak, en iets dat zijn vachtje een beetje kan oppeppen. Ik hoop inderdaad dat mijn hondje nog jaren gezond kan leven !! Ik heb altijd al het beste met hem voor gehad en we zijn de beste maatjes. Ik ben ook dankbaar voor dit forum, want nergens anders heb ik ooit zoveel steun en informatie gekregen, dus bedankt allemaal !!

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Nathalie,

Ik heb eens opgezocht van die Duckvoeding via google.Daar zou ook pancreas in verwerkt zitten,wat weer goed zou zijn voor de vertering,lees ik...dus je zou dat kunnen overwegen te gaan geven,nu de mogelijkheid er is...ik ken die voeding niet persoonlijk.
Alleen vis en wat je nog meer mag geven wordt wel heel erg eenzijdig.Ik geef mijn honden BARF(verse voeding,die ik zelf samenstel),maar ze krijgen dan 2 maal per week ook vis om wat af te wisselen tussen hun kip/kalkoen/rundvlees.En soms geef ik lam,als dat goedkoop te krijgen is,want hier is alles duur,omdat de fransen zelf ingewanden en ´rare´ dingen eten.Tong van het rund zie je b.v. deze week hier uitgestald als delicatesse en dat is superduur!
En als je Duck gaat geven heb je misschien geen Mifloran nodig,als Billy het nu ook weer goed verdraagt.Even uitproberen...

Leuke foto bij je profiel!

groetjes en sterkte met je vriendje!

Ingrid en haar roedel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doffe vacht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^