Ervaringen net honden schoentjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Hallo allemaal.

In september ga ik met Mecx voor het eerst wandelen in de bergen.
Dus wat ruiger en vooral steenachtig gebied.
Ik zit erover te denken om haar wellicht honden schoentjes aan te geven om haar aan dit soort terrein te laten wennen.

Zijn er hier toevallig gebruikers met ervaring?
We horen het graag.

Bedankt.

Groetjes
Sandra & Mecx.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen net honden schoentjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ik heb voor Cooper ook schoentjes gekocht.
Maar niet om te wandelen in de bergen, maar bij sneeuw, omdat ze hier in de buurt nogal graag zout strooien & hij daar last van had tijdens de wandelingen.

Bij Cooper ging het eigenlijk snel goed. Hij heeft er niet echt last van. In het begin wandelde hij wel wat gek, maar hij was ze snel gewoon eigenlijk.

Wel moet ik ze echt goed aanspannen, anders durven ze wel eens uitvallen, vooral als hij ging lopen. Maar bij gewoon wandelen verloor hij ze niet, als ze goed aangespannen waren.

Ik zou inderdaad wel denken aan schoentjes als je ruiger gebied gaat bewandelen. Ik kwam laatst een man tegen die ook met z'n hond op vakantie was geweest & de hond z'n voetzooltjes lagen helemaal open zei hij. Je zag ook aan de hond dat hij heel erg stroef liep (en hij was maar 2jaar, dus het lag volgens mij duidelijk aan z'n pijnlijke voetzolen). Dus beter voorkomen dan genezen.

Je gaat waarschijnlijk soms wat reacties krijgen over "kijk die hond met die schoenen aan" of reacties van "wie doet zijn hond nu schoenen aan".
Heb ik hier ook gehoord. Maar jij weet waarom je het doet & dat de hond er beter mee is.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ja het is voor mij bekend terrein en op sommige plekken kan het best pittig zijn.Dan ben ik ook heel blij met echte wandelschoenen.
Vandaar dat ik het voor haar ook zo comfortabel mogelijk wil maken.

Ik wil ze dan ook binnenkort al aanschaffen zodat ze eraan kan wennen.

Reacties verwacht ik ook wel inderdaad.
Gelukkig is het daar in de bossen meestal wel rustig ;-)
En ik weet inderdaad waarvoor ik het doe, ze moet nog langer mee aangezien ze pas bijna een jaar is.

Bedankt voor je reactie in ieder geval :-D

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hoi sandra

de honden schoentjes die je wil gaan gebruiken in de bergen kun je zelf ook maken,door ze zelf in elkaar te naaien,ik gebruik daar stevig stof voor en maak daar kleine washandjes van, waar een honden poot in past aan de boven kant daar van naai je klitteband aan vast zodat je een mannetjes en een vrouwtjes kant krijgt en dat druk je tegen elkaar aan,als stof gebruik ik daar voor spijkerstof,dit omdat dit niet vlug slijt,ik gebruik dit zelf ook voor mijn slede honden en dat werkt supper goed,laat mij weten of de hondenschoentjes goed werken bij jou honden,je moet de schoentjes wel goed vast zetten,zodat ze niet onder
weg er af kunnen gaan, laat mij weten of het je gelukt is, succes er mee, grt hans mast

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Bedankt voor de tip!Is dat met de hand te doen? 
We hebben namelijk geen naaimachine ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waarschijnlijk wel denk ik, en gelukkig is het niet voor een duizendpoot;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ja ik heb ervaring met hondenschoentjes (of ja eigenlijk moet ik Lady heeft ervaring zeggen). Toen ze haar bekken gebroken had toen gleed ze bijna overal uit toen ze begon met revalideren. Ik vond het wel een werkje om de pootjes helemaal goed op te meten. (voor is ook een andere maat als achter en je moet echt het goede gedeelte meten wil je de goede maat te pakken hebben). Als je iets hebt wat niet goed past dan is dat volgens mij echt heel onhandig voor de hond. Dus ik heb me ook echt laten adviseren hoe en wat.

Nu had ik alleen voor de achterpoten schoentjes nodig. Ik had stevige gekocht (eigenlijk meer laarsjes). En onze hond heeft de schoentjes tijdens haar revalidatie een hele poos aangehad. Totdat ze ze ineens boos begon uit te trekken/los te bijten. Toen ze ze uithad kon ze weer staan zonder de schoenen alsof ze het wist dat ze nu overbodig waren... heel apart. Nu wil ze ze ook echt niet meer aan.

Voor grotere honden waren schoenen nog behoorlijk prijzig. Ik zou even nadenken wat je er precies aan uit wilt geven want als je nooit meer in een dergelijk gebied komt dan zijn heel dure schoenen misschien overbodig. Maar hele goedkope schoenen hebben misschien weer geen meerwaarde op zulk terrein. Maar bedenk ook dat veel honden er echt enorm aan moeten wennen, ze moeten echt leren lopen op de schoenen dus daar moet je mee beginnen voordat je vertrekt.

edit: Gaat het ook om een westie? ;-) (zag je profielfoto ineens).

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Morgen wil ik eens vragen of mijn moeder wil helpen opmeten.(Heb zelf een gebroken stuitje dus kan niet bukken momenteel)

Het is in ieder geval voor regelmatig gebruik.
Naast Duitsland komen we sowieso ook in Oostenrijk, de Ardennen en ook Scandinavië staat op het wensenlijstje. Dus het is zeker niet voor een keer. Dan had ik het waarschijnlijk ook niet gedaan.

Wil haar er sowieso binnenkort al aan laten wennen.

Het gaat inderdaad om een Westie :-D

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Westies... ;-)

Ik kan morgen wel eens kijken welke maat Lady had en welk merk dat dat was. Ze had ze wel alleen voor de achterpoten.  Dat model was ook met klittenband en met een echt schoenzooltje met profiel. Dus die zouden wel geschikt moeten zijn voor ruw terrein denk ik.

Edit: Eff m'n mail nagespeurd en Lady  had voor der achterpoten XS (schoentjes hadden deze afmetingen 4cm bij 5,5 lang aan buitenkant gemeten  maar zag ook dat de schoenen die zij heeft niet meer geleverd worden. Had ze destijds van hondenwinkel.nl (Nee het is niet bedoeld als reclame maar als ik hier geen link mag noemen dan verwijder ik het wel. Die mensen waren in ieder geval heel erg behulpzaam toen. Ik vond het echt een uitkomst die schoentjes..

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

:-D heerlijke hondjes hè :-D
Als je dat zou willen doen, heel graag.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Heb m'n eerste tekst even aangepast. ^ Maar ze hebben ze niet meer.. :'( Is wel jammer want ik kan zo snel eigenlijk niets vergelijkbaars vinden op hun website. De meeste schoentjes hebben niet echt een zool die ze nu verkopen, tenminste zo lijkt het.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Ik heb ook hondenschoentjes voor Murphy, net zoals Romina vanwege de grote hoeveelheid zout in de winter. Ik heb ze met zooltjes, die zijn wat steviger en dan kon ik ze ook gebruiken voor "ruig" terrein.

Ik heb ze ook zonder zooltjes, maar die glipten af bij hem.

Bereid je voor om hilarisch gelach de eerste keer, dus camera bij de hand!!! Die van mij liep rond als een dressuurpaard, maar ze wennen er gauw aan :-) (tenminste hier)

video'tje voor je:

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

:P ik heb zo'n vermoeden dat Mecx wel in dit rijtje gaat passen.Als ik ze koop houden we camera in de aanslag ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hahaha, ik lig helemáál in een deuk! Super komisch! Maar ergens is het wel zielig, beestje probeert iets van z'n pootjes af te schudden omdat ie niet snapt wat er om zit.. Hihi..

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Oh, btw, die stoffen heeft hij alleen binnen aangehad, en die had ik lang geleden gekocht vanwege dat hij een pootje ingescheurd had tussen de tenen. Dus ik had er maar 2 (zoveel zaten er in de verpakking) en als ik ze kan terug vinden wil ik ze best naar je toesturen, ik doe er niets mee, dan kun je misschien ff uitproberen, als ik me goed herinner is het maatje M.

(10 minuten gingen voorbij.. ik heb inmiddels gezocht en gevonden)

Als je geinteresseerd ben, dan stuur maar een pb'tje :-)

Groetjes Wendy

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik pb je even ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij hebben voor Beauty ook hondeschoentjes, hier specifiek voor de sneeuw of eigenlijk het pekel dat hier nogal extreem gestrooid word. Door de pekel gaat ze manken. En potenwax was voor haar niet voldoende ging het dwars doorheen. 
Hondenschoentjes wel opbouwen met lopen (geleidelijk aan opbouwen) in t begin loopt het onhandig voor ze en het is wel werken voor ze ;-)
Wijzelf hebben schoentjes via hondenoutlet besteld.
Wij hebben deze Walker Active hondenschoenen
Ze hebben ook Ruff Wear Bark'n Boots Grip Trex Rood/Zwart die zijn een heel stuk duurder maar schijnen comfortabeler te zijn, wijzelf hebben de Walker active hondenschoenen gekozen omdat we ze alleen maar in de sneeuw gebruiken wanneer er pekel is gestrooid hier. 

Misschien met een aanbieder in de beurt die ook een winkelpand heeft overleggen of je verschillende met de hond mag testen, om te bekijken welke keus voor je hond het best is.


Edit: ik lees een bericht over zelf maken, maar voor in de bergen met gesteente e.d. zou ik persoonlijk toch wel de schoentjes aanraden met hardere vaste profiel zooltjes. Op steen gaat stof in no time naar de maan en als je met je sokken over dergelijke steen moet lopen word je ook niet vrolijk.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Die van ruffwear had ik gezien inderdaad.Twijfel een beetje of ik niet zal beginnen met goedkopere om te zien of het wat is.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Vandaar mijn idee om te kijken of er een winkel in de buurt zit die er meerdere verkoop en vragen of je ze in de winkel met je hond mag testen, ook qua omdoen enzo misschien kan dat helpen bij het inschatten wat de juiste keuze zou zijn. de Walker active schoentjes bevallen bij ons goed en de zooltjes zijn stevig en met profiel wat in gebergte/rotsen wel zo prettig is.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Nee, geen ervaring mee... maar dat filmpje was echt een giller! :-D
Bas heeft in de winter vaak last van 't zout op straat. Maar ik vrees dat schoentjes voor hem ook een drama zou zijn.
Oefen in ieder geval maar genoeg voor je vertrekt O-)

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Dat ga ik zeker doen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Beauty liep als ze, ze net aan had ook zo als bij een aantal op t filmpje maar eenmaal buiten doet ze het best goed omdat ze dan afgeleid is door de omgeving en geurtjes etc. Enige wat opvalt is dat ze bij tegels die erg beroerd liggen wel eens licht struikelt omdat het puntje van een schoentje "van een voorpoot"dan net achter zo'n randje blijft hangen  . Als we nog binnen zijn tilt ze haar poten mega op, eenmaal buiten tilt ze, ze minder op (Berner sloft op oudere leeftijd natuurlijk ook wat meer) en het is heel goed merkbaar wanneer ze vermoeid raakt, vandaar dat ik benoemde dat opbouwen wel erg belangrijk is. Het is wel zichtbaar dat ze met lopen wat harder moet werken.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ik heb een paar erg goedkope van zooplus (al ben ik een ruffwear fan!)
http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenkleding/hondenschoentjes/3300247
ben erg tevreden over. ze passen goed, er zit antislip op en heb ze altijd mee op reis. als de sneeuw ijs wordt heeft ze ook voldoende houvast.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Welke heb je precies? Ik kom op de algemene site uit. ;-)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

hondenschoen s en p boots heb ik

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Toen we de Walker Active schoentjes hebben aangeschaft hebben we eerst binnen opgebouwd. 5 minuutjes aan en weer uit, uiteindelijk kwartiertje. Toen voor het eerst ermee naar buiten kort rondje en langzaam opgebouwd. Met de sneeuw 2012/2013 heeft ze, ze intussen een keer of 20 schat ik tijdens de rondes buiten aan gehad. Zojuist heb ik ze puur voor een filmpje even aangedaan. Na het filmpje gelijk weer uit, want feitelijk is er nu geen reden om ze aan te hebben, dus doen we dat ook niet. Ze kent ze en de eerste passen is altijd weer eventjes wennen. het aandoen blijft ze wat vreemd vinden, maar laat het probleemloos toe.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Het heeft ook wel iets aandoenlijks als ze zo lopen vind ik.
Wellicht kan ik ze in de sneeuw ook gebruiken bij de hondenclub.
Afgelopen winter was ik meer bezig met de ijsklontjes tussen de voetjes uit te halen dan dat we konden trainen. Dus dan zou dit ook ideaal kunnen zijn.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Die ijsklontjes tussen de poten is ook vreselijk, daar had Beauty naast de pekel ook heel erg last van.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ja ik bedacht me net dat ze daar ook vast goed voor van pas komen.Ze heeft immers toch wat langere haren bij de pootjes.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Daar heb je met schoentjes inderdaad geen last van als er sneeuw ligt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen net honden schoentjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Buster Dog Maze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^