Hond hernoemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kitty (Gast)

Het hondje van mijn broer komt bij mij wonen. Zij heet Raja en da's een prachtige naam, ware het niet dat mijn kat Araya heet & die twee namen zijn in klank exact hetzelfde. Raja is een zeer druk, enthousiast stuiterballetje die om je heen staat te springen zodra je haar überhaupt aandacht geeft (waar ik aan ga werken).

Ik denk dat het dus handiger is Raja een andere naam te geven; heb ik het archief al gevonden hoe ik moet handelen (met de kaas); dan blijft echter de vraag: 

Is dat toch haalbaar, aangezien ik haar oude naam(klank) voor de kat gebruik?

Simpelweg de kat proberen -bij wijze van spreken- een paar weken niet bij z'n naam te noemen? Het hondje negeren als ze op 'Raja' reageert? 

Tips?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jazeker kan dat. een hond krijgt heel vaak troetelnaampjes van de baas, als die vaak gebruikt wordt luisteren ze daar ook naar.

als jij maar vaak genoeg de naam herhaalt dan gaat ze daar naar luisteren.

de klanken van de kat en hond zijn bijna het zelfde maar de hond ziet ook jouw taal , probeer gericht naar je hond of kat te gaan met wat je wilt, dan gaat de hond zich richten op jou en de nieuwe naam, en als je de kat roept, zal je hond zeker komen, maar als je je taal goed naar de kat richt zal de hond toch meer op zijn nieuwe naam zich gaan richten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je wat meer de nadruk op de A leg voor je poesicat, is er toch een hele andere klank voor je hond, zeker als je je hond een hele andere naam geeft.

Kitty (Gast)

Dank, Willemijn!

Kitty (Gast)

Hopla, omhoog... Meer tips welkom!!

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

wij hebben een herplaatser uit het asiel waarvan de naam niet bekend was.. gewoon de naam starten te gebruiken en binnen een paar weken komt het goed!! ;-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Niet vergeten zijn paspoort aan te passen en bij de chipregistratie ':-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijntweede hond heette BOBBY, toen ik hem overnam, op 10 maanden oude leeftijd.
Direkt een nieuwe naam gegeven : FRISO, oude naam nooit meer genoemd.
Is daar prima aan gewend.

Drie weken geleden haalden we onze derde hond op, ook deze heette BOBBY.
Onderweg terug in de auto uit ons namenlijstje de naam PEPIJN gekozen.
Binnen twee weken luistert hij daar feilloos naar.


Vooral als je de hond roept in kombinatie met het aanbieden van een brokje of een knuffel went hij daar zo aan, denk ik.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

iin jouw geval zou ik er voor kiezen om de kat bijv. Ara te gaan noemen en de hond gewoon Raja te blijven noemen, dat lijkt me het simpelst.
Het lijkt me verwarrend voor haar als ze haar naam denkt te horen en ze wordt daarna genegeerd.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Je zou Raja kunnen blijven gebruiken en de nieuwe naam als koosnaam gaan gebruiken. Zodra ze naar haar koosnaam luistert kun je Raja langzaam afbouwen. Anders wordt het wel verwarrend. Die koosnaam gebruik je in het begin alleen voor leuke dingen zoals kroelen en spelen.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

kan prima! :-)

Kitty (Gast)

Dank voor alle reacties. De naam Araya (voor de kat) blijft zoals hij is; daar wordt niet aan getoornd ;-) ik denk dat het helemaal goed gaat komen. Ook aan chipregistratie-omzetten-gebeuren wordt gedacht :-) 
Als eigenaar van een hondenuitlaatservice, controleer ik ook van mijn uitlaathonden of hun chip wel goed geregistreerd staat :-)

Volgende week maandag gelijk afspraak bij de dierenarts voor een check up/ entingen en de hele flikkerse boel. N de valantieperiode wordt ze gecastreerd. Is gezonder en ik heb een intacte reu thuis en ben zeer anti nestjes :-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Kobus heette Rocky en Cas heette Max :-) Binnen een week hadden ze het door.

Nu is het wel moeilijker omdat je kat zo blijft heten, maar ik zou haar gewoon negeren als je je kat roept en Raja komt. En verder gewoon heel veel oefenen met wat lekkers en flink belonen als ze komt als je haar nieuwe naam zegt. Komt goed!

Heel veel succes en plezier :-D

Smithf244 (Gast)

" Het hondje van mijn broer komt bij mij wonen. Zij heet Raja en da's een prachtige naam, ware het niet dat mijn kat Araya heet & die twee namen zijn in klank exact hetzelfde. Raja is een zeer druk, enthousiast stuiterballetje die om je heen staat te springen zodra je haar überhaupt aandacht geeft (waar ik aan ga werken). Ik denk dat het dus handiger is Raja een andere naam te geven; heb ik het archief al gevonden hoe ik moet handelen (met de kaas); dan blijft echter de vraag:  Is dat toch haalbaar, aangezien ik haar oude naam(klank) voor de kat gebruik? Simpelweg de kat proberen -bij wijze van spreken- een paar weken niet bij z'n naam te noemen? Het hondje negeren als ze op 'Raja' reageert?  Tips? "

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het hondje van mijn broer komt bij mij wonen. Zij heet Raja en da's een prachtige naam, ware het niet dat mijn kat Araya heet & die twee namen zijn in klank exact hetzelfde. Raja is een zeer druk, enthousiast stuiterballetje die om je heen staat te springen zodra je haar überhaupt aandacht geeft (waar ik aan ga werken).

Ik denk dat het dus handiger is Raja een andere naam te geven; heb ik het archief al gevonden hoe ik moet handelen (met de kaas); dan blijft echter de vraag: 

Is dat toch haalbaar, aangezien ik haar oude naam(klank) voor de kat gebruik?

Simpelweg de kat proberen -bij wijze van spreken- een paar weken niet bij z'n naam te noemen? Het hondje negeren als ze op 'Raja' reageert? 

Tips? "
 
 
 
het is nu 2014, je topic is van 2013 , het zelfde berichtje ????????

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Vast een foutje met quoten van de gast..

Volgende forumvraag: wat moet ik hier nu mee.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^