Cursus doen met je hond; wat leer je daar en hoe bevalt dat..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi allemaal,

Sterre heeft haar eerste les van behendigheid gedaan.
Ze vond het érg leuk!!

We hebben alleen nu nog maar wat sprongetjes gedaan, de tunnel en de schutting En aan het eind van de les de slalom paaltjes, die nog ver uit elkaar staan...

Ik vond het erg leuk om te zien dat Sterre er van genoot... :-)
Ik kreeg even - apart van de groep - wat assistentie omdat het voor mij niet zo simpel is om Sterre die hindernissen de te laten ervaren...



Nu is er toch wat meer beweging op het veld van andere honden. En er ontgaat Sterre niets, alhoewel ze al snel "los" over en door de hindernissen hobbelde...

Ondanks de beweging op het veld kon ik goed contact met Sterre houden om haar te "sturen"...

Ik ben weer "APE"trots op m'n kleine bruine strepen meisje :-)

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er meer mensen hier zijn die behendigheid doen of flyball...
Of misschien een andere discipline van sport met je hond..
Of gewoon een gezellige gehoorzaamheidscursus...

Vertel er eens wat over, ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden en of jullie er ook van genieten ...

Lieve groet, Ilja
High-five van h andige] *Sterre*

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus doen met je hond; wat leer je daar en hoe bevalt dat.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Hoi Ilja,

Wij hebben -naast de gehoorzaamheidscursus- de apporteer & dirigeercursus plus de zomercursus gedaan.

De zomercursus deed de deur dicht voor Barca.

Ze hadden bedacht dat tijdens de zomer, voor de thuisblijvende hondjes, het leuk zou zijn om wat verschillende elementen van verschillende cursussen, samen te voegen. Dat werd verdeeld over 6 lessen gegeven.

Behendigheid werd tijdens een van die lessen gegeven. Vanwege zijn leeftijd en de daarbij behorende heupen mocht hij van mij niet op de brug en nergens overheen springen. De tunnel bleef over.....letterlijk!

Op de aangeboden manier probeerde ik Barca door de tunnel te krijgen.Riem aan de trainster gegeven, ik aan de andere kant en dan heel soepel en lief thu hu hu nel roepen.

Ik kon tun-nel-len dat ik een ons woog, hij ging er niet doorheen. Wat vreemd te noemen was want in zijn puppytijd was hij haantje de voorste om er door te mogen.

Nu peinst hij er niet meer over. Geen Tunnel voor Bassie. Hij heeft een seizoen de apporteer en dirigeer gedaan en dat was een groot succes. Werken voor de baas....zoeken naar zijn apporteer...wachten op een APPORTcommando, dat was helemaal het einde. Volledig gesloopt verlieten wij elke week het veld.

Gezien meneertje geen afscheid wenst te nemen van zijn te sterk opgebouwde pubertijd zitten we nu weer op de gehoorzaamheidscursus. Hij luistert, met zijn snoetje omhoog, om op tijd die trainertjes op te vangen. Heb ik zijn merkje trainertjes niet bij me, dan wordt er die dan humeurig geluistert.

Barca is, zo heb ik gemerkt, meer een hond die met zijn neus werkt. Het opsnuiven en zoeken van ZIJN apport is voor hem helemaal het einde. Maakt niet uit of dat het ding nu van canvas is gemaakt of dat het de wereldberoemde herdersblokje is. Zolang ik het maar een half uurtje in mijn handen heb gehad is het voor hem herkenbaar.

Na zijn tweede -dan is hij meer volgroeid- wil ik hier in verder. Tot die tijd ga ik met zijn merkjes trainertjes, naar gehoorzaamheid. Daar heeft hij straks veel profijt van...en ik ook. :-)

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ilja
Ik heb met taat gehoorzaamheids cursus gedaan .De beginners cursus elmentair 1 en 2.Het was voor taat altijd best wel moeilijk ze was vaak ook de oudste want normaal begin je daar aan als ze jong zijn ook makkelijke te leren dan natuurlijk .Taat heeft geleerd wat zit is af blijf komen op bevel vond ze altijd moeilijk Ik had dan gezegt zit en blijf en het woord blijf nam zei erg seriejeus Als ik er dan riep bleef mevr gewoon zitten en keek me aan van wat moet ik nou eerst blijf en dan weer komen .Ik snap er niks van .Terug plaats begreep ze altijd wel heel goed echt op die curssen heeft ze heel wat geleerd .De eerste cursus was taat wel eerste geworden en heb hier een hele mooie bokaal staan van haar .Want wonder boven wonder deed taat het wel altijd goed op de examen .Maar ja dan hoefde ze geen uur achter elkaar bezig te zijn want dan moest je de dingen alleen met je hond doen en had je steeds pauze .Naar de elm 2 komt bij ons de behendigheid dit ben ik met taat niet gaan doen vanwege haar heupen en knieen En taat had er ook geen zin meer in dus ik ben gestopt met cursus wat ik wel jammer vind hoor het was ontzettend lachen daar altijd om die hond van mij .Want ze heeft best een eigen willetje maar deed op haar manier wel haar best .

Groetjes joke en taat

honden page profiel 3 doggies

Met mijn vorige hond, een Border Collie uit een Schotse werklijn, heb ik de puppycursus gevolgd en daarna zijn we de basiscursus gaan doen. Kincraig vond het te gek maar hij verveelde zich snel (omdat hij alle oefeningen binnen 10 minuten kende...). Hij liep altijd voor op de rest, iets waarop je trots kunt zijn maar wat ook wel eens heel vervelend uitpakte als hij ging klieren uit verveling. Dan had je je handen vol.
Na de basiscursus gingen we de vervolgcursus doen. Ook die doorliep hij zeer snel! Toch doorgaan, want één ding was al lang duidelijk: Kincraig had al die actie nodig.
Vervolgens wilden we gaan schapendrijven, maar dat was hier ver vandaan. Dan maar de cursus "Speur- en reddingshond"...
Daar hebben we vreselijk om hem gelachen, want hij spoorde alleen dingetjes van mij op of mij in persoon en de rest...daar had meneer geen zin in. Hilarisch soms, als hij de verstopte "slachtoffers" gewoon liet barsten. Daarin was voor hem geen carrière weggelegd, haha, al kón hij het zeker. Alleen dat selectieve hè...
Toen kregen we de kans om toch te gaan schapendrijven en dát was zijn roeping. Snel, superbehendig, zeer eigengereid...dat wel.
Enfin...dat is verleden tijd. Met Jazz heb ik de puppycursus gevolgd tot hij 16 weken was. Thuis werd hem alles geleerd, het klasje werd puur bezocht voor zijn socialisatie.
Verder ga ik met Jazz niet naar school omdat Jazz's passie in het bos ligt en niet op het trainingsveld. Hij leert vanalles maar thuis, met veel geduld want hij is héél erg eigenwijs, eigenzinnig. Jazz gaat daarentegen veel vaker met me mee: winkelen, zakelijke reisjes, bezoekjes, straks tentoonstellingen/beurzen/markten (met mijn shop). Dat deed ik met Kincraig niet, omdat ik hem er geen plezier mee deed en Jazz dus wel. Die geniet er echt van.

honden page profiel blackyblacky 3 doggies

honden foto van blacky

Hallo Ilja,

omdat Blacky ons eerste hondje is zijn we toe ze 9 weken was al een puppycursus gaan doen, daar leer je echt de basis, maar het allerleukste vond blacky het speelkwartiertje....echt geweldig daaraansluitend zijn we ( nu nog) bezig met de gehorzaamheidstraining. Echter op zich vindt Blacky alle andere honden veeeeel leuker als opletten dus het valt niet altijd mee om haar te laten opletten!!
Ach alles wat we er bij opsteken is mooi meegenomen.
Even afwachten of ze aan het iend wel slaagt.....maar dat is voor ons niet het belangrijkste.

Gr Astrid

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Ilja,

Lucky is vanmorgen voor het eerst naar de gehoorzaamheidscursus geweest. We hadden van te voren eerst meerdere hondenscholen bezocht omdat ik wilde dat hij zich daar prettig voelt en ik natuurlijk ook. Voor deze waar ie nu heen gaat heb ik gekozen omdat ik het prettig vond dat ze eerst de honden bij elkaar los lieten zodat ze even lekker met elkaar konden spelen, dat doen ze daar elke keer voor en na de training. Tevens bekijken ze de hond daar continue individueel, dat betekent dus dat als zij zien dat de hond naar een volgende cursus kan dat dan ook gelijk gedaan wordt zodat je niet een paar maanden 1 cursus moet volgen maar dat er goed gekeken wordt of ie zich niet gaat vervelen of dat het misschien te snel met hem gaat. Dat vond ik persoonlijk heel prettig.

Wat ik ook fijn vond is dat ze zeiden dat ze 365 dagen p/jaar bereikbaar zijn voor de honden, dus als je thuis problemen krijgt met happen, niet luisteren, ziekte o.i.d. kun je ze altijd dag en nacht bellen.

Op een gegeven moment toen alle honden los liepen en velen op hem af kwamen merkte ik dat ie zich niet meer op z´n gemak voelde (hij kreeg zo´n gestressde rimpel op z´n voorhoofd en keek van hellup;-)) Voordat ik wat kon zeggen zij de trainster dat ik bij de honden in moest gaan zodat hij zich beter op z´n gemak voelde. Ik wist toen ook gelijk dat dit de goede keus van HS was want er wordt direkt gereageerd en dat geeft mij een prettig gevoel.

Zit, blijf en komen ging goed, vooral de 1e keer komen hij rende op me af en zag en niets anders (ik supertrots natuurlijk)

2e keer komen ging dus ook goed, nou ja... volgens Lucky ging het goed want hij kwam, maar niet naar mij maar naar iedere hond die dus aanwezig was om iedereen nog even persoonlijk te begroeten:-)))

Aan het eind van de training mochten ze dus nog even lekker ravotten en toen zijn we naar huis gegaan en hij is kapot, die arme schat was toch wel heel vermoeiend voor hem.

Verheug me al op volgende week

Gr. Esther

honden page profiel EllenEllen 3 doggies

honden foto van Ellen

Hoihoi,

Met Doerak heb ik de puppycursus gevolgd, deze ging erg moeizaam. Niet door Doerak maar door hoe de cursus gegeven werd. Je kon op twee dagen komen, niet een vaste dag dus je gaat niet steeds met dezelfde groep een les vooruit. Dat resulteerde in herhaling van oefeningen, soms wel 3 weken achter elkaar!! Ook waren er grote groepen waardoor er weinig aandacht voor de honden was. Ik was ook liever naar een andere hondenschool gegaan maar deze zat al vroeg vol. Hier zit ik nu gelukkig wel voor de gehoorzaamheid A, en dat bevalt een stuk beter!! Er wordt op een consequente manier lesgegeven in groepjes tot ongeveer 8 honden. Doerak doet het hier heel goed, heeft wel graag zn snuffel op de grond maar met een lekker stukje rodi kijkt hij wel naar mij ;-)
Hij pikt commando's best snel op en als ie zo verwachtingsvol naar je kijkt ben je toch supertrots!
Het is leuk om cursussen te volgen, je leert er altijd wat, ook van andere eigenaren.

Ben van plan (als hij is uitgegroeid) om ook behendigheid te gaan doen, hij heeft er lol in en ik ook!!!

Groetjes!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hoi,

Morgen gaan Loekie en ik naar de vervolgcursus!! Heb er nu al zin in maar zal toch nog even moeten wachten :(

Toen ik Loekie 2 maanden had (vanuit asiel) ben ik een basiscursus met haar gaan doen. We kregen daarbij zowel theorie, praktijk als priveles, ik vond dat wel een fijne combi (cursus kent verders geen examen)

De praktijk lessen gingen altijd vooraf met een stukje theorie en dan moesten de honden even in de auto's wachten (tenzij we buiten konden zitten maar ja dat liet het weer niet altijd toe). Loekie was daarop de uitzondering omdat ze dat niet kon (raakte ze te gestresst van). Het netjes naast mij blijven liggen was voor haar en mij al een hele training opzich....Eenmaal op het veld had ze de meeste oefeningen zo door. En als je dan dacht dat ze na afloop helemaal kapot was... mispoes. Loekie bleek helemaal gestresst te zijn en ging maar door en ging maar door zonder eens een keertje rust te nemen (ze sliep alleen 's nachts en zelfs dan nog vaak blaffen en onrustig). In overleg met de trainer is ze toen op een voedingssuplement gezet met rustgevende/kalmerende werking en dat gaf een wereld van verschil (minder gestresst, indien gestresst eerder/sneller hersteld, kan meer prikkels aan).

Ondertussen is Loekie echt een heel andere hond geworden die ervan geniet om te werken en daarna ook moe is en d'r rust neemt.

Nu dus nog eventjes geduld en dan op naar de vervolgcursus.

groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel JulietteJuliette 3 doggies

honden foto van Juliette

Hallo,

Wij zijn toen Lupo 14 weken was ook begonnen aan een puppycursus.
Het was een cursus bij de ABClinic, een vooraanstaande clinic in Nederland met een gedragstherapeute die over de hele wereld seminars geeft. Zij is ook aangesloten bij de KNGF.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat het er allemaal heel leuk en gezellig aan toe ging, maar dat wij Lupo eigenlijk alle commando's al geleerd hadden.
Wat betreft socialisatie was het een geslaagde cursus, maar de gehoorzaamheid had ze al ver onder de knie.
Ik had eerlijk gezegd ook gedacht dat een puppycursus wel iets verder zou gaan als: zit, liggen, blijf en kom hier, maar dit was niet het geval.

Wel was ik blij om te zien dat Lupo ook de geleerde commando's opvolgde als er veel afleiding om haar heen was.

Na een aantal lessen zijn wij (door vakantie) gestopt met de cursus.
Lupo luistert goed, alleen nu met 8 maanden wil ze wel eens oostindisch doof zijn, maar goed, pubergedrag he?

Ik merk dat Lupo alle nieuwe trucjes, commando's en spelletjes binnen 10 minuten begrijpt en ze ook onthoudt, daar ben ik heel trots op.

Ik kan wel iedereen aanraden die een probleem met de hond heeft om hier een cursus te volgen. De trainster gaat puur uit van de gedachten en belevingen van de hond, en er komt veel humor bij kijken.

Ook let ze tijdens het speelkwartier op de gedragingen van de honden om zo eventuele problemen voor te zijn.
Ze let op dominantie en onderdanigheid, en weet deze honden dan zo te koppelen en te reguleren dat je er als baas verbaasd bij staat te kijken omdat je niet dacht dat jouw onderdanige hond zoveel lef kon tonen, of anderom, dat je dominante hond zich zo vriendelijk en onderdanig kon opstellen. En dit allemaal zonder ook maar één woord te zeggen, puur door de lichaamstaal van de trainster en de (geinstrueerde) lichaamstaal van de baas.

GEWELDIG!

Wij zijn er over aan het denken om met Lupo straks speurwerk (recreatief) of behendigheid te gaan doen.
Als je ziet hoe blij, trots en opgewonden ze is als ze weer iets nieuws krijgt geleerd, denk ik dat we haar tekort doen als we niet iets actiefs met haar gaan ondernemen.

Wel willen we wachten tot ze zeker 1 jaar oud is ivm de heupen en gewrichten.

Groetjes, Juliette

honden page profiel EmmaEmma 3 doggies

honden foto van Emma

Hoihoi!

Ik heb met Kevin ,mijn siberische husky, een gehoorzaamheidscurcus gedaan, dat is ook echt nodig met dit ras.
Moeilijk was het soms wel, meneer had wel leukere dingen te doen dan te luisteren maar na veel gezwoeg is het ons toch gelukt! Tja soms kan hij wat oostindisch doof zijn maar dat heb je nou met een hus.
Toch een onvergetelijke tijd zo'n curcus, gezellig kletsen na afloop met de anderen! Dus leuk voor 't baasje en de hond!

Groetjes, Emma en Kevin!

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

hallo,
ik ben sinds een maand met buck ingestroomd bij curcus gehoorzaamheid A. Daar leren we de basiscommando's.
Buck leert erg snel maar vind de hondenschool nog erg spannend. hij is onzeker naar vreemde honden en gromt dan of laat zijn tanden zien.
De hondenschool is daarom juist voor ons ook een plek om hem meer vertrouwd te raken met andere honden!
Deze hondenschool is erg gericht op een positieve benadering, er is ook ruimte om zelf invulling aan de commando's te geven zodat je het goed eigen kan maken.
De honden mogen na de les niet los met elkaar spelen,dat is alleen bij de puppy curcus.
ik ben erg tevreden over deze hondenschool. na deze curcus wil ik behendigheid of speuren gaan doen,even kijken wat Buck leuk vind.
Als hij de hondenschool spannend blijft vinden dan ga ik door met gehoorzaamheid B en zoek ik hiernaast een plek om te gaan schapendrijven.

gr mariaa en buckie

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Normaal gaan wij gehoorzaamheid volgen. Zyta nu ff niet maar hoop dat ze dat toch nog ooit zal kunnen hervatten. Spike heeft zijn brevet behaald en doet het ook heel erg goed, dat voor een Beagle. MAAR, 2 weken geleden hadden we clubwedstrijd. Hahahahaha, heb mijn ziekgelachen toen. Ik was thuisgebleven met ons meisje omdat het nog te zwaar was om zo lang te staan daar voor haar en te spelen met andere honden en toen kwam mijn man terug van zijn "wedstrijd" hahahaa. Spike kwam binnen, zijn kwispel en zijn kont vlogen er bijna vanaf, zo vrolijk was hij. Oei, dacht ik, die heeft een leuke tijd gehad, baasje was de wagen aan het afsluiten en kwam toen ook binnen en ja hoor, Spike had fantastisch SLECHT gepresteerd maar had zich rotgeamuseerd. Spike behaald normaal gezien tussen de 90 en 95% maar het was op de puppy-weide dat ze de test door lieten gaan en voor Spike is dat daar vooral Snuffeluurtje. Niks aan te doen, het was geen 90 of 95op 100 maar een dikke 33 op 100. We spelen op zich geen wedstrijd met Spike maar dit was clubwedstrijd en is altijd superleuk en met eigen volk, wat voor Spike goed is omdat hij het moeilijk heeft met vreemde honden, de eerste 2 lessen dan toch en bij echt wedstrijd spelen zijn het altijd zowat vreemdere honden en pleinen, dan is het pure stress voor Spike en we willen het gewoon lollig houden en dat is precies wat Spike gedaan heeft, pure lol gehad, veel gesnuffeld en vooral een leuke dag gehad. Pas op, hij was niet de laatste van de klas, hihihihi. De les erna hebben ze precies hetzelfde gedaan als met de clubwedstrijd en meneertje zou dan 96% behaald hebben, rare jongen. Maar we hebben goed gelachen, dat is een feit.

honden page profiel 3 doggies

Geeft niet, Spike...een pracht-score :-)
Als je maar lol hebt in je leven, toch?

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Haahahahaha Martie, inderdaad, niks ergs aan en het feit dat hij zo met heel zijn kont kwispelde als hij thuiskwam vertelde al genoeg dat hij zijn baasje had laten afzien, elk op zijn beurt denk ik dan, hahaha, we hebben nog de hele dag gelachen toen.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Sarah,

Gelukkig heeft Spike goed door dat jullie het trainen ook voor zijn plezier doen. Wel leuk dat hij de keer erna wel weer een hoge score haalde!

Groetjes,

Linda.

honden page profiel JanJan 3 doggies

Hoi Ilja,

vanaf dec gaan we in Hengelo met een aantal mensen het zoekhonden programma van de KNPV trainen. Dit is op zaterdagmorgen. je zou dan met jou hond kunnen gaan zoeken voorwerpen menselijke lucht, sorteren ed.

Jan

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Ja hoor, er zit echt geen druk bij te zien, puur voor de ontspanning en voor de stress van de werkweek even te vergeten en bij vrienden te zijn. En aangezien de honden genieten van de les is dat ook mooi meegenomen natuurlijk. Spike is soms niet te geloven, buiten het plein denken veel dat hij de meest agressieve hond is, komt hij op het plein en kan je hem los doen, alles wat je wil, die hoor je niet meer, enkel bij een vreemde hond maken we hem die les niet los dat hij kan wennen maar de keer erna gaat het wel weer. Spike die maakt precies een klik als hij het plein op gaat, precies alsof hij weet dat het daar te werken is, eens het plein terug af is hij weer helemaal anders, alles wat we al gedaan hebben om dat ook buiten het plein te doen lukken is mislukt, het is geen makkelijke hond, maar wel een lieverd, dat wel.
(voor ons dan toch)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi allemaal,

Ik lees wel dat jullie er gelukkig ook allemaal wel van het trainen met de hondjes genieten...
Dát vind ik heel belangrijk; "lol maken samen met je hond ongeacht het resultaat"!!

Mijn ervaring is dat je een goede samenwerking krijgt met je hond, je bouwt aan een "hechte band"....
Doordat je dan trots bent op je hond straal je dat uit, iets wat een hond dan weer oppikt en fijn vindt... :-)

Wat ik niet écht uit jullie verhalen haal is of jullie met beloningen werken, of dit taboe op jullie hondenschool...??

Ik heb altijd met de clicker + belonen..


Des te beter je band is, des te meer vrijheid je je hond kunt geven...
En des te meer je de hond overal mee naar toe kan nemen...

Hoop nog even te lezen of jullie mogen belonen op de hondenschool...
Zo niet, waarom dan niet...
En of jullie dan toch wel "thuis" belonen met oefeningetjes of goed gedrag...

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Jan,

Ik ga even contact met je opnemen...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ilja
Bij ons op cursus mocht je niet met beloningkjes werken want hun vinden dat je hond voor jou moet komen en niet voor de beloning we mochten alleen met onze stem belonen van goed zo meisje of van dat is braaf .Thuis werk ik wel met beloning niet elke keer hoor maar ik merk dat ze dan veel beter gaat.Voet bij voorbeeld deed ze nooit goed op cursus en thuis doet ze het al als ik een koekje in men handen heeft hoef ik niks te vragen .Maar goed op den duur wist ze ook als de training algelopen was en we gingen naar de auto dat ze daar wel wat lekkers kreeg .Maar ik durf te wedden als ik op cursus gegaan was waar je wel met beloning mag werken dat ze het dan veel beter gedaan zou hebben Maar ik vond het zo leuk om de cursus te doen bij het asiel waar taat gezeten had .Was ook altijd ontzettend gezellig.
groetjes joke en taat

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

hoi ilja,
wij mogen zelf invulling geven om de hond te belonen.
ik werk met voer (gewone brokjes) hierbij zeg ik op het zelfde moment "goed zo"
als een oefening ingesleten is dan voer ik nog maar af en toe. "goed zo" zeg ik altijd als het goed gaat.
de bedoeling is dat de woorden "goed zo" evenveel waarde krijgen als het brokje.(ongeveer het zelfde systeem als de clicker)
Bij het examen mag je géén voer geven!
Ik zie idd ook veel mensen tussendoor met speelgoed spelen als beloning....Buck heeft hier (nog) niet zo behoefte aan, keertje aaien en contact maken vind hij nu fijn genoeg.

gr mariaa

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Vanavond onze eerste training van de vervolg gehad. Was benieuwd naar de rit ernaar toe aangezien het autorijden nog een "probleem" puntjes is maar daar zijn we nu ook druk mee bezig en ik ben zonder geblaf en een bijna niet gestresste Loekie aangekomen op het trainingsveld!!

Toen ze door had waar we waren was ze helemaal hyper, ze vond het echt geweldig. We waren in totaal maar met 5 honden dus dat was lekker rustig. Op drie honden reageerde ze maar heel weinig maar nummer 4 werd continue angstvallig in de gaten gehouden en heeft ze ook geregeld naar staan blaffen (daar dus maar wat uit de buurt gebleven).

De oefeningen die we deden had ze vrij snel door maar was eigenlijk ook een beetje vals spelen omdat ik daar zelf met Loekie al mee begonnen was afgelopen maand...Halverwege merkte ik wel dat de vermoeidheid toe begon te slaan en hebben toen even rust genomen. Het was wel heel mooi om te zien hoeveel ze gegroeit is de laatste tijd, ben echt trots op d'r!! Over 2 weken gaan we weer verder (is eigenlijk om de week maar dat kan ik niet halen dus ja dan maar om de week, hebben we extra tijd om te trainen...)

@Ilja,

Bij ons op training wordt beloningsgericht getraind (positief gedrag wordt beloont en negatief wordt, daar waar mogelijk, genegeerd), slipkettingen en dergelijk zijn verboden te gebruiken. Tijdens de training (en eigenlijk ook mijn wandelingen) heb ik altijd stukjes worst bij om te kunnen belonen. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van de clicker.

Groetjes Elvira en poot van een vermoeide Loekie

honden page profiel Han & ZarahHan & Zarah 3 doggies

honden foto van Han & Zarah

Hoi Ilja!

Wij hebben een jaartje gehoorzaamheid gedaan en we zijn tot de C-klas geraakt dat was wel leuk! maar ik ben er mee gestopt omdat zarah daar de laatste tijden niet meer zo goed luisterde, en ik zag het niet meer zitten om verder te doen, en dus wou ik iets anders gaan doen met Zarah, ook wat zarah héél leuk vond want gehoorzaamheid vond ze niet echt heel fijn, dus hadden we gedacht aan Flybaal of Agility, we hebben dus uiteindelijk gekozen voor flyball, dit gaat zeer goed! ze vind het super! ze staat er voor te blaffen en springen voor dat wij aan de beurt moeten! ze doet het ook héél snel!
Ik ben heel blij dat we hier voor gekozen hebben!

Zo dit was mijn verhaal!
Tot lees! ;-)

Groetjes Han
High-Five Zarah!!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey Ilja,

Met mijn vorige hond heb ik ook behendigheid gedaan, hij vond dat ook super! Hij was een kruising hollandse herder met Greyhound.. hij ging dus als een speer!! Het was meer sport voor mij om het bij te houden :-D
Flyball vond hij ook leuk, maar hij zag er totaal het nu niet van in om terug ook over die hindernissen te gaan.. ik heb die bal toch al??
Wat hem wat traag maakte met het terugkomen :-D

Met Biko heb ik ook behendigheid gedaan, vond hij wel leuk, maar niet super. Dan merk ik dat het soms een beetje een 'mietje' is. Die wipwap is toch wel heel erg eng zo in zijn eentje.. zolang ik er naast sta durft hij het wel, met vol vertrouwen dat zijn 25 kilo opvang ;-) Maar als ik meer afstand maak, dan doet hij het mooi niet! Staat hij daar met zijn oren in zijn net en een lage kwispel van 'dit vind ik niet zo leuk hoor...'
Slalommen vond hij daarentegen het einde!

Met Biko heb ik vooral Frisbee gedaan, dat vond hij echt gewellldig en was hij ook erg goed in. Vooral ik moest heel veel oefenen met mijn techniek om te gooien.
Maar zowel behendigheid als Frisbeen mogen we niet meer doen omdat hij last van zijn rug heeft en dan zijn dat sporten die gewoon te belastend zijn.

We gaan nu wel af en toe schaapdrijven. Dat had hij tot hij bij mij kwam toen hij drie was nog nooit gedaan en we liepen het veld op en als vanzelf ging hij gewoon drijven. Zoooo mooi om te zien.
Alleen zijn oren deden het toen nog niet zo goed, dat gaan nu steeds beter :-)
Alleen kan dit ook niet te vaak, want ik merk dan hij meer last heeft met opstaan en dergelijk na het schaapdrijven, en dan vooral als we een paar weken achter elkaar zijn geweest.

Dus nu doen we doggydance, ZONDER muziek :-D ;-) Want dan vind ik het niet meer leuk!
Maar ik leer hem zo veel mogelijk oefeningetjes aan die hij wel kan, om hem toch bezig te laten zijn, nu al die andere dingen niet meer kunnen.
Hij heeft het hersenwerk gewoon nodig.
Ik krijg weleens opmerkingen van 'het is toch geen circushond, ik zou dat niet willen hoor' maar hij heeft het denkwerk gewoon nodig, dan heeft niets met circus te maken, daarbij vind hij het erg leuk! En daar gaat het toch om!

Zo heel verhaal! :-)

Hoop dat heel veel fijne lessen hebt met Sterre, want het is echt super!

Groetjes, Margje

Anoniem (Gast)

wat kun je ijgelijk doen met een border collie want die hebben veel beweging nodig

honden page profiel dogloverdoglover

honden foto van doglover

Met onze hond alle gehoorzaamheids cusussen gedaan. Het was gewoon erg leuk en gezellig voor ons beiden.
Toen op flybal gegaan want de hond was gek op tennisballen en dat werd helemaal niks.Nadat ik zelf 6 weken achter alle ballen aangehold had ermee gestopt.
Kort voor we zouden gaan speuren werd de hond zo ernstig aangereden dat het herstel ruim twee jaar duurde.
Dat was het einde van alle cursussen anders hadden we op zeker nog wel meer uit geprobeerd.

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

wij zijn voor de eertse x naar de basiscursus geweest
ik wist wel wat maar er zijn toch dinge die ik fout deed dus kan er alleen maar op beteren he ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb met Dobby net de 10 lessen van de basiscursus (hier, zit, blijf, lig, volg) afgerond. Met clicker en beloninkjes. We begonnen met 12 cursisten en instructrice + stagiaire en gisteren waren er nog 6 á 7 over. Dan heb je dus heel veel persoonlijke aandacht. O-)

Morgen hebben we examen, dat is niet verplicht maar eigenlijk voor de lol. Daar doen we gezellig aan mee. Daarna beginnen we op 26 oktober voor de Vervolg I cursus.

Ik weet nog niet wat ik met Dobby wil doen. Speuren of apporteren. Voor we aan zoiets kunnen beginnen moeten we zowieso Vervolg I, II en ik geloof ook III doen. Met 10 weken per cursus zijn we can dus met gemak 8 maanden verder. Waarschijnlijk ga ik ze allemaal wel doen. O-)

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

hai,
wijd oen ook behedigheid. :-D

het bevalt ons super goed zaterdag onze 6e les we hebben alles gehad op de katteloop na tommy vind het super leuk en je ziet ook vooruitgang bij hem !


jullie,
heel veel plezier en suc6 !

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

ik en remy doen op zich op wel veel vind ik zelf.

op maandag GG Beginners (maar wil misschien overstappen op combisport)

woensdag Behendigheid

zaterdag Flyball

ik vind het echt geweldig om te doen met Remy :-) lekker samen bezig zijn...voorwaarde is wel dat hij het zelf ook leuk moet vinden. dat is ook de reden waarom ik waarschijnlijk wil overstappen naar combisport (combinatie GG B en behendigheid) omdat remy alleen gehoorzaamheid saai vind :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus doen met je hond; wat leer je daar en hoe bevalt dat.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gaasperplas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^