verschrikkelijk verdrietig. !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een huis vol met dieren, veel honden in een huis, een vrouw die voor deze grote roedel zorgt.

een huis vol met dieren is een programma dat helpt bij het uit de hand lopen van te veel dieren.

deze keer een grote roedel met honden, niet een , niet twee , geen drie, nee vele, veels te veel.

honden worden niet uitgelaten, een huis vol met honden die geen eigen plekje hebben, elkaar door de stres maar aan het berijden zijn, slapen bij de eigenaar op een matras, zonder bescherming, en ga zo maar door.

door veel inpraten, hulp , is het nu zo dat de meeste honden naar het asiel gaan, en de vrouw een paar honden mag houden. verdrietig, huilende eigenaar, en als ik het zie zo, ze houdt van haar honden, maar het is echt uit de hand gelopen.

de honden die mee genomen zijn, blijven in het asiel een poosje bij elkaar, en als ze daar gesetteld zijn, gaan ze bekijken hoe het verder moet. en er wordt gezorgd voor nieuwe baasjes. hoop ik. wordt zo verteld.

zelf vind ik dat de gemeente toezicht moet houden uit het uit de hand lopen van zoveel honden in een huis, stel paal en perk aan deze hobby, van zoveel honden houden in een huis, het huis vervuild, de tuin vervuild, buren krijgen overlast, als gemeente heb je ook een taak, dat je deze mensen behoed voor een bonk ellende, want nu is het alleen maar huilen, hoewel er ook zeker opluchting is voor deze vrouw.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verschrikkelijk verdrietig. !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik ben het helemaal met je eens!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Mensen die zoveel dieren houden om het houden, hebben ook zeker hulp nodig...
Je mag die niet laten doen; niet voor de dieren en niet voor hun eigen welzijn.('ook opluchting voor deze vrouw')

Beter op tijd ingrijpen dan te laat...

Maar hoe moet de gemeente dat in de gaten houden? Dan krijg je misschien BigBrother toestanden?

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

hier in nederland moet je betalen aan de gemeente per hond, er zijn er wel heel veel die met deze wet een loopje nemen, er zou strengere controles voor moeten bestaan en niet als de inspecteur op ronde is iedereen verwittigen dat hij eraan komt. wij hebben 3 honden en betalen ook voor 3, bij veel is dat niet het geval

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

wat ik ook begrepen heb is dat het vaak begint met het redden van 1 en dan nog 1 etc en op den duur zijn het er zoveel. Pups worden en dan nog vaak geboren omdat ze niet geholpen zijn en dat zij zelf eigenlijk niet zien dat het niet meer gaat. 
Zelfde als met verzamelaars ed. ze hebben hulp nodig omdat zij de dingen niet zien zoals wij. 

En ja wellicht dat gemeente hier een strengere  toezicht op moet hebben maar dat zal lastig en moeilijk zijn maar een iets doen, eerder ingrijpen ... ja. 

Ben al blij dat ze nu, al is het via tv uitzending, ook nazorg en begeleiding blijven krijgen. 

Triest blijft het voor de honden hoe goed bedoeld alles ook is begonnen.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Wij wonen nog in een gemeente waar ze geen hondenbelasting heffen! Hoop dat het zo blijft...Maar wat triest voor die vrouw en die honden! Ze had wel degelijk een groot hart voor haar hondjes en zoals ik er tegen aan keek, gaven die honden alle gezinsleden de aandacht die ze elkaar niet konden geven! Vond het wel erg triest allemaal. Uiteindelijk heeft ze weer een aantal honden terug gekregen, omdat ze het niet aan kon dat haar dieren weg waren! Die vrouw heeft gewoon meer met honden dan met mensen....Die honden vullen denk ik een leegte op. Ze houden haar gezelschap en tevens zijn ze allen blij met haar! Het zit in haar hoofd niet goed! Daar zou ze rustig aan moeten werken en dan denk ik dat ze wel in ziet, dat het niet goed is om zo veel dieren in huis te nemen. Ik denk dat zo'n programma zo'n vrouw enorm overdondert! Het echte verwerken komt pas daarna....Vind ik hetzelfde met die programma's "mijn leven in puin!" Het probleem is echt niet van de 1 op de andere dag verholpen. Daar zit zoveel onder het probleem....

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Hier in Emmen komen ze bij meer dan 4 loslopende huisdieren al kijken naar de situatie. Ook heeft een meneer van de gemeente mij verteld dat je hier niet meer dan 4 honden mag hebben tenzij je laat registreren bij de gemeente.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eerder ingrijpen ? dat kan toch, zelfs als je geen hondenbelasting betaald, hier geen hondenbelasting, maar iedereen in de buurt weet toch dat er een hond hier woont, als ik zoveel honden zou hebben, zou iedereen dat toch opmerken.

het is geen asiel waar deze vrouw deze honden opvangt, bewonderenswaardig, maar het kan niet./

buren moeten bij de gemeente aan de bel trekken, voor de vrouw haar welzijn, nu moet ze al haar honden, een paar mocht ze houden afstaan, en als ik haar zag, zo in en in verdrietig, hoewel ze ook zelf inzag dat het goed zo was, en er ook een opluchting was. !!

en bij het huren van een huis, een contract waarin staat niet meer dan....... zoveel honden, zijn er meer dan worden ze in beslag genomen, misschien dat ze dan toch oppassen en er dan tijdig ingegrepen kan worden.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Helaas was de uitzending een herhaling van vorig jaar!

Maar zoiets moet niet kunnen vindt ik!

Als je een kennelregistratie aanvraagt bij de raad van beheer, dan mag je 10 honden houden in om het even welk huis en gemeente!

Verstandig, nee, heb ik dat gedaan, nee, kosten €240,= is eenmalig, maar geeft wel flink wat korting op de hondenbelasting als je dat doet, maar je krijgt wel controle over de vloer op je kennels en slaapplaatsen voor je honden.

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Tja,,, als ik mijn hart zou laten spreken zou ik ook veel meer honden hebben. Gelukkig gebruik ik mijn verstand.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

daar is de gemeente toch in 1e instantie niet voor
familie/buren/vrienden..... die zouden moeten ingrijpen, eventueel hulp zoeken

de gemeente komt pas veel later, ik vind tegenwoordig wel heel makkelijk gezegd
"dat de overheid het maar moet oplossen, voorkomen en reguleren"
waar is de eigen verantwoording van mensen en/of die van hun directe "naasten"??
echt wel een beetje bizar hoe makkelijk gemeentes/overheid tegenwoordig maar
overal de schuld van krijgen


is trouwens echt een oude aflevering, beetje raar om opnieuw uit te zenden
niet leuk voor die mevrouw ook, als ze de boel nu wel op orde heeft

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Dit was idd een herhaling en een aantal honden is ook terug geplaats bij deze mevrouw omdat ze niet om kon gaan met het gemis... dat vertellen ze er niet bij aan 't einde van 't programma maar werd achteraf wel bekend.

Beetje vreemd want waar blijft dan de hulp voor deze mevrouw en deze dieren?
Tuurlijk is het huis nu helemaal schoon en opgeruimd en zijn de viervoeters goed nagekeken en verzorgd door de da en 't asiel maar toch...
en natuurlijk kan ik me het gemis voorstellen en dat deze mevrouw het allemaal goed bedoeld is ook duidelijk denk ik maar toch... iets meer nazorg was misschien wel handig geweest want nu blijft er 'n beetje 'n vreemde nasmaak achter en dat had ik bij meerdere afleveringen eigenlijk wel.

Fijne dag allemaal

honden page profiel Tanja&BellaTanja&Bella 3 doggies

honden foto van Tanja&Bella

Hier ook verderop iemand die ons steeds weer de dierenbescherming over de vloer stuurt. Onze honden hebben het zo slecht is niet te geloven. "Ze krijgen niets te eten en worden niet uitgelaten"
Geen problemen mee! dan komen ze weer op een bakkie koffie.
Dan woord alles uitgelegd. de honden die mager en veel blaffen zijn onzekere angsthonden uit Spanje.

Helaas is dat iemand die zelf meer dan 6 honden heeft en een deel boven houd en beneden omdat er anders gevechten ontstaan.
Ze loopt iedere keer met 2 honden en ze worden maar 1 keer per dag uitgelaten. Ze is een type die naar de kans zoekt om ons op te hangen.

Waarom weet ik vandaag nog niet.
Heeft zo iemand überhaupt een reden nodig???

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dacht dat deze vrouw naderhand toch hulp heeft gehad ze zouden haar volgen en bij haar op bezoek komen en kijken of het goed gaat.

ook was er aan het eind van de uitzending toch zo dat ze een paar honden mocht houden.

als niemand wat doet ? buren vrienden enz. ? wie moet dat dan doen ? is de gemeente dan niet zo dat tie een maatschappelijk werkster of wat dan ook er op af kan sturen ? nu is het een t.v. programma, maar als dat er niet is ? wie moet dan ingrijpen ? ook gemeentes hebben toch wel iemand die ze er op af kunnen sturen ?

je kan ook bij de gemeente aankloppen als je een vlooienplaag hebt, dan sturen ze ook iemand, dus waarom dan niet voor dit soort zaken ? er moet toch iemand zijn die helpt ?

er is niemand die de gemeente de schuld geeft, dat lees ik hier toch echt niet, maar kan toch wel inspringen als er zo iets als dit geconstateerd wordt .

honden page profiel Tanja&BellaTanja&Bella

honden foto van Tanja&Bella

Ze stuurden de ambtenaren op de verkeerde mensen af.
Waar het nodig is komt het meestal te laat. :'(

honden page profiel MarijkeMarijke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verschrikkelijk verdrietig. !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dank u wel hondentrainer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^