zwemmen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Hallo  , ik heb een klein probleempje en ik he hulp nodig.
Mijn hond Bobby  die 1 jaar is kan wel zwemmen alleen hij durft niet echt , hij wil eigenlijk niet en dat vind heel erg stom !
Dus ik heb geprobeert om hem op tepakken en wat dieper is het water neer te zetten , alleen hij zwemt dan gewoon netjes het water uit en gaat dan verder waar hij meebezig is , en ik heb ook al geprobeert om hem telokken met een speeltje snoepje enc, dus wie kan mij helpen met mijn probleem ???!???

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Mag hij niet zelf weten wat hij wel of niet wilt?

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Waarom zou hij moeten zwemmen? Alleen omdat jij het stom vindt dat hij niet wil?

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik zou het niet forceren, lucky is ook geen zwemmer. Gij gaat tot zijn buik maar verder niet. Behalve als er andere honden bij zijn die wel graag zwemmen. Dan gaat hij wel wat verder. Dus misschien een keer samen met een andere hond gaan die wel grah zwemt?

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Als hij niet wil zwemmen zou ik hem ook niet pushen! Storm wil het ook (nog) niet, en ik laat hem doen... misschien komt het nog... en anders is het geen zwemmer ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Zou je het leuk vinden als ik jou continu het water in duwde als je simpelweg niet van water houd? ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind het heel knap dat je hond toch lekker terug zwemt en zijn ding toch gaat doen, wil zeggen dat tie het niet eng vind in het water.

je wilt graag dat je hondje zwemt ? wat je kan doen, het is lekker straks het water, ga samen, jij voorop de hond erachter aan, blijf evenwijdig aan het strand zodat jullie niet te diep gaan. wie weet vind tie het wel lekker als jij mee zwemt. probeer dat maar eens. :-D

of een blokje hout gooien, niet te ver bij hem vandaan, wie weet vind tie dat spel leuk, en zwemt tie erop af om het te pakken, aanmoedigen kan je gerust. twee meter bij de hond vandaan, gaat tie niet ? dan zwem jij er naar toe, kijk maar wat je hond doet, die wil vast wel mee. :-D

honden page profiel --

honden foto van -

erg probleem?
olly houdt ook niet van zwemmen
ik dwing hem ook niet
elk hond is verschillend
en als eentje er niet van houd, laat hem dan en dwing hem niet
zeker niet meteen het diepe inzetten, dat zal de hond ook niet bepaald leuk vinden


laat dit gewoon
hij vind het niet leuk
het is niet erg als hij het niet leuk vind
laat het dan :-)

honden page profiel silkesilke

mijn honden zwemmen ook niet behalve speedy
als ik er zijn balletje in gooi

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je moet hem ook niet dwingen om te zwemmen.
Niet elke hond houdt van zwemmen.

Als je het toch positief wilt aanleren wacht dan even tot het warmer weer is en ga samen het water in.
Gewoon een de riem en loop met hem mee het water in.
Gewoon lopen, niet perse zwemmen.
Ga de volgende keer gewoon een stukje verder.

Wilt ie echt niet?
Dan niet.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ik denk dat elke hond enorm kan genieten van zwemmen, en dat de hond in eerste instantie het water niet in wil is vrij logisch, en helemaal wanneer ze geen vaste grond meer onder de voeten hebben. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet van zwemmen houden, meestal weten ze gewoon niet wat ze moeten doen en dat maakt ze onzeker en dan vermijden ze het liever. De meeste honden kunnen niet zomaar zwemmen, dat moeten dan ze eerst leren. En daar hebben ze soms steun van de baasjes bij nodig, dus samen het water in gaan is een goede optie, en je doet het samen, en je kan de hond dan ook letterlijk ondersteunen. En wanneer de hond lekker samen met jou kan zwemmen, dus achter jou aan komt op een ontspannen manier, niet om letterlijk steun te zoeken of naar de kant te zwemmen, dan kan je pas bepalen of de hond het wel of niet leuk vind. Je kan in principe nooit zeggen dat je iets niet leuk vind als je het nog nooit hebt gedaan en beleeft.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Hallo  , ik heb een klein probleempje en ik he hulp nodig.
Mijn hond Bobby  die 1 jaar is kan wel zwemmen alleen hij durft niet echt , hij wil eigenlijk niet en dat vind heel erg stom !
Dus ik heb geprobeert om hem op tepakken en wat dieper is het water neer te zetten , alleen hij zwemt dan gewoon netjes het water uit en gaat dan verder waar hij meebezig is , en ik heb ook al geprobeert om hem telokken met een speeltje snoepje enc, dus wie kan mij helpen met mijn probleem ???!??? "


Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik vind het stom dat je je hond dwingt te zwemmen terwijl hij dat niet wil. ;-)



honden page profiel silkesilke

" Hallo  , ik heb een klein probleempje en ik he hulp nodig.
Mijn hond Bobby  die 1 jaar is kan wel zwemmen alleen hij durft niet echt , hij wil eigenlijk niet en dat vind heel erg stom !
Dus ik heb geprobeert om hem op tepakken en wat dieper is het water neer te zetten , alleen hij zwemt dan gewoon netjes het water uit en gaat dan verder waar hij meebezig is , en ik heb ook al geprobeert om hem telokken met een speeltje snoepje enc, dus wie kan mij helpen met mijn probleem ???!??? "

dat is stom je mag je hond nooit dwingen als het toch moet laat hem eerst wennen aan het zwembad of wat het ook is en als hij naar boven kijkt probeer het dan is een keer en als hij dat niet doet dan moet je het mischien nooit meer doen maar nooit dwingen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er mag best gepusht worden dat je hond leert zwemmen, als je hond zich onbehaagelijk in het water voelt, kan je er bij gaan. hand onder zijn buik, en samen erin. niet alleen laten gaan.

honden vinden het in het algemeen heerlijk alleen soms zijn honden angstig omdat ze altijd alleen erin moeten gaan, ga mee, de zomer is er het water is lekker niet te koud, samen zwemmen dan krijg je hond vertrouwen in zwemmen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mee gaan, hond aan de lijn houden en meegaan.







ga erin, en speel samen met je hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees van je dat je je hond mee neemt het diepe in, en dat je hond keurig terug naar de kant zwemt, en daar weer zijn gangentje gaat, super hoor.

je kan hem weer mee nemen, en dan jij ook samen zwemmen, blijf je evenwijdig aan de rand van het water, dus niet dieper maar wel dat je samen zwemt met je hond, heus je hond vind het prachtig.



zwemmen mag best wat gepuscht worden, waarom niet ? oefeningen die de hond moet leren zoals af zit en hier, wordt ook geleerd, zwemmen is een uitstekende beweging voor je hond. en als een hond angst heeft is dat wat anders, dan zijn er anderen oefeningen die de angst van de hond kan overwinnen, maar Suzanne de hond zwemt al keurig terug naar de kant. kan niet mooier, probeer het maar eens Suzanne, samen zwemmen. ;-)

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Je hond vooral niet in het water forceren door hem erin te zetten, of met de lijn mee te trekken. Ga er zelf in, probeer hem erin te lokken met je stem en vrolijk te doen, en eventueel met een koekje of een speeltje. En als hij eruit wil hem ook laten gaan. Het is natuurlijk leuker als je hond graag zwemt en speelt in water enzo, maar niet elke hond is hetzelfde. Want als de hond er geen plezier in heeft om te zwemmen, dan is het voor allebei niet leuk.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

lang niet iedere hond houdt van zwemmen, sommige honden mijden zelfs het lopen door plassen... dat worden dus nooit watterratten

dan kun je ze wel gaan dwingen, maar waarom zou je het niet gewoon accepteren dat je een hond hebt die niet van water houdt? problem solved ;-)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Je hond zelf een keuze geven.

Laat je hond, hond zijn en behandel hem niet als speelgoed.

Als een hond niet wil zwemmen, wil hij niet zwemmen.
E|n een balletje over trappen met je hond?????? Doe ff normaal zeg.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je hond pardoes in het diepe zetten is not done. Daarmee kan je bovendien bereiken dat je hond in paniek raakt en/of een hekel aan zwemmen krijgt of er angstig voor is.

Ik heb ook nog nooit een hond gedwongen om te zwemmen.
Al mijn honden op een speelse manier aan het zwemmen gekregen en zelf meegezwommen ter ondersteuning.

Bij mijn Kooiker, die gek op tennisballen was, heb ik de bal heel langzaam steeds een stukje verder gegooid. Op een gegeven moment kwam hij los van de bodem en had hij door dat hij kon zwemmen en was daarna een waterrat. Ik heb hem toen wel geleerd, dat hij alleen met mijn toestemming in het water mocht, anders ging hij elke sloot in.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" lang niet iedere hond houdt van zwemmen, sommige honden mijden zelfs het lopen door plassen... dat worden dus nooit watterratten "

Onze eerste hond vroeger hield dus écht niet van water. Liep niet door regen plassen en deed plas en poep het liefst onder struikjes als het regende. Een anti-water hond dus ;-) 
 
Mellow zwemt ook niet, pootje baden wel, tot haar buik. Ik vind het prima, zelf hou ik ook niet van zwemmen, óók niet als iemand me dwingt...

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Oke dankjewel voor de reacties...

Maar  ik heb Bobby helemaal niet gedwongen om in het water tegaan , ik zeg alleen dat ik het stom vind en wat ik geprobeerd heb. -_-

honden page profiel ZZ

De mijne is ook zeker geen zwemmer! Vind het ook niet erg..het is haar keuze ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Oke dankjewel voor de reacties...
Maar  ik heb Bobby helemaal niet gedwongen om in het water tegaan , ik zeg alleen dat ik het stom vind en wat ik geprobeerd heb. -_- "

 

Als je de hond oppakt en in het diepe zet, dwing je de hond wel degelijk ;)

 

Van de zomer ga je gewoon lekker zelf het water in. Je hond komt vanzelf wel ;) of niet maar dan is het echt iets wat je hond niet wil.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Oke, als het Zomer is dan probeer ik het wel nog n keer om zelf het water in tegaan en hem vrolijk teroepen of hem met een koekje telokken. Als dat niet meer lukt... dan kan ik het vergeten.

 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

" Oke, als het Zomer is dan probeer ik het wel nog n keer om zelf het water in tegaan en hem vrolijk teroepen of hem met een koekje telokken. Als dat niet meer lukt... dan kan ik het vergeten.

  "

 



Mijn hondje Lukie houdt wel van water, maar dan alleen als hij de bodem nog voelt.. Soms als het erg warm is gaat hij wel verder het water in, of als ik een stok gooi :-).

Maar dat mag hij van mij zelf weten..

Je kan idd van de zomer met hem gaan zwemmen :-D

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

oud topic.

 

Intussen heb je al vanaf 17 juni 2013 een hele zomer met beleid kunnen oefenen. 

Volgende forumvraag: Los en vast op commando bij pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^