diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jacky (Gast)

hallo,
mijn hond jacky is 6,5 jaar en krijgt sinds het begin van de zomer carnibest. nu heeft hij sinds enkele weken regelmatig last van diarree. soms zo erg dat hij het binnendoet. er zit dan ook wat bloed bij, helder rood bloed dat druppelsgewijs om de diarree heenligt. het vreemde van dit alles is, dat het daarna weer een week of 2 goed gaat en dan komt t weer. ben er nog niet mee naar de dierenarts geweest, want als ik wil gaan is het weer over. bovendien heb ik n keer gebeld en zei hij dat ik zijn voer moest verwarmen ...(dus met wat warm water erover niet in de magnetron ofzo) dat leek ook even te helpen maar na een paar weken was het weer zo ver.
ik meng zijn carnibest met gekookte rijst als hij weer last van diarree heeft. oh ja als hij diarree heeft moet hij ook wat overgeven soms echt wat eten , soms wat gal.
nou ja, om een lang verhaal kort te maken... heeft iemand een idee waardoor de diarree steeds terugkomt?
alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "diarree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hey jackie,
misschien rijst koken en het rijstewater laten afkoelen en aan je hond geven als vervanger van gewoon drinkwater, en doe misschien eens een beetje rijst door zijn eten heen, dat helpt heel goed voor dhiaree
hoop dat je er wat aan hebt het is zeker weten de moeite om te proberen.
groetjes mandy missy en molly

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Beste Jacky, de kans is groot dat je hondje met een chronische maag/darminfectie loopt. Naar de dierenarts gaan, zou ik zeggen. Ook als het net over is, gaan ze wel iets in het bloed ontdekken, of in de stoelgang. Neem alvast een staaltje mee als je gaat. Met deze symptomen kwam ik onlangs ook met mijn hondje bij de dierenarts. Een aangepast dieet, en medicatie verhelpen nu het probleem en mijn hondje is weer fit en gezond, zonder pijn en ongemak.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Ik zou inderdaad ook ff een staaltje laten controleren, ben je zeker of er een infectie in het spel is of niet. Dat beetje bloed kan eventueel, ik zeg wel eventueel ook wijzen op een adertje dat springt door te hevig te drukken of zo maar zeker ben ik daar niet van, beste is een DA-adviesje.

Succes en vele groetjes

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Jacky,

ik ben een vriendin van ingrid, zat even mee te lezen en las jouw verhaal.
bij regelmatige terugkerende diarree kan het ook zo zijn dat de hond is besmet met een parasiet die in het darmkanaal leeft, giardia. simpelweg wat ontlasting laten testen door je d'arts op giardia en bij postief ontwormen met Panacur, 3 dagen lang.
Verder zou ik de carnibest niet meer opwarmen en er zeker geen rijst doorheen mengen, dit omdat er al rijst inzit helaas (carnivoren eten nl geen granen), geef je af en toe wat botwerk rauw? dit kan nl ook de ontlasting verstevigen. 1 a 2 keer per week kan je de maaltijd vervangen door bot met vlees, dan krijgen ze over een hele week gezien genoeg voedingsstoffen binnen.
succes

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik zit ook aan wormen te denken...dat kan diarree met bloed geven...dus gauw naar de DA met een monstertje van zijn ontlasting!

Laat je nog even horen wat het was?

groetjes van Ingrid en haar honden

jacky (Gast)

bedankt voor jullie reacties!
ik zal deze week even naar de dierenarts gaan en wat ontlasting meenemen.
wat betreft eventuele wormen ... die zou ik toch moeten zien als ik de ontlasting opruim?
Ik ben overigens bij een dierenarts die op natuurlijke basis werkt.daar heb ik ook botjes gekocht en visstokjes, jacky vindt het allemaal heerlijk maar t gaat meestal fout in de zin van diarree. Hij kan op dit moment niets anders verdragen dan zijn carnibest(en ook dat gaat dus regelmatig fout) terwijl hij vroeger eigenlijk alles kon eten. Vroeger kreeg hij brokjes, dat at hij op een gegeven moment helemaal niet graag, hij heeft ook een tijd een leverherstellend dieet gehad (zijn leverwaarden waren veel te hoog en hij spuugde alleen maar gal), daarna een urinary dieet van royal canin omdat hij nierstenen had . Omdat hij geen plezier had in het eten van brokjes , zeker die urinary van royal canin (hij trok echt zijn neus op en liet het staan) ben ik overgegaan op carnibest. (dat was eind juni). Hij heeft naar mijn idee geen last meer van nierstenen want hij heeft geen kolieken meer gehad en zijn urine ziet er goed uit.
Wat ook nog erg raar is , is dat hij soms als hij zijn eten op heeft nogal raar doet... hij staat dan ergens in de kamer met zijn staart tussen de benen, knijpt zijn oogjes dicht ( je zou denken dat hij rechtop staat te slapen) en als hij een stukje gaat lopen is het net alsof hij in slow motion loopt en zo om kan vallen. na ongeveer 5 - 10 minuten is dit weer over.
uit mijn verhaal kun je lezen dat ik best al wat gedokterd heb met jacky ( en dit is nog niet eens alles, hij heeft namelijk ook nog last van atopie)
ik zal wat laten weten zodra ik bij de dierenarts ben geweest.
groetjes olga

honden page profiel olgaolga

honden foto van olga

hallo,
ik ben net met Jacky bij de dierenarts geweest, hij denkt aan giardia. heb panacur gekregen en hopelijk is het dan over. hij heeft de ontlasting niet getest omdat het schijnbaar een nogal dure test is.
heb ook nog een drankje gekregen wat jacky gedurende 2 weken door zijn eten moet ; gayasan. dit helpt ook zijn darmen tot rust te brengen.
ik wacht maar rustig af en hoop dat zijn diarree nu over gaat .
groetjes olga

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hey Olga,

De test is ook duur hoor, en de kuur kan geen kwaad, ook als blijkt dat het toch iets anders is.

Succes en laat je weten hoe het afloopt?

honden page profiel olgaolga

honden foto van olga

Het lijkt er gelukkig op dat de diarree over is... de ontlasting heeft weer een goede vorm, al is de kleur nog niet helemaal goed t is nog wat licht van kleur.
het enige waar hij nu nog last van heeft is dat hij geen zin heeft om te wandelen, maar dat heeft hij al heel lang. voor een jack russel van 6,5 vind ik dit wel vreemd. ik moet hem af en toe echt meesleuren (ik wil na zijn behoefte verder wandelen maar hij niet!). soms vraag ik me af of hij een spelletje met me speelt. meestal ga ik toch maar terug naar huis als hij dit doet want ik denk toch dat het een reden heeft (al kan ik me niet bedenken wat).Ach het maakt hem wel weer bijzonder en als het hierbij blijft kan ik er wel mee leven.
groetjes olga

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Olga,

Ik lees je verhaal en kijk naar de foto van je hondje...ik voel pijn rechts in zijn lijf...je zegt,dat hij niet wil wandelen en lichte ontlasting heeft.Kan duiden op leverproblemen/alvleesklierproblemen.Misschien is hij erg moe/heeft pijn,dat hij aangeeft niet verder te willen lopen...een hond liegt niet,die speelt geen spelletje met je...
Vraagje:is zijn lever/alvleesklier onderzocht d.m.v. bloedprikken of heeft de DA zijn buik goed afgetast?
Als hij moe blijft of je bent ongerust,ga dan terug voor verdere controle.

Wens je sterkte!

groetjes van Ingrid en haar honden

honden page profiel olgaolga

honden foto van olga

Hoi Ingrid,
Kun jij foto`s lezen? wat bijzonder zeg!
Wat jij nu zegt over die foto dat komt me heel bekend voor. jacky heeft namelijk leverproblemen gehad vorig jaar. ik dacht dat het over was.
Ik zal proberen in het kort het verhaal hier te schrijven zodat je er een beter beeld van krijgt.
Jacky heeft al zijn hele leven last van atopie, wat zich uit in vreselijke jeuk. Omdat de hyposensibilisatie niet heeft geholpen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij prednison. Niet mijn eerste keus natuurlijk maar de jeuk is zo erg voor hem en volgens de dierenarts was dit het enige middel.
vorig jaar in de herfst ben ik in overleg met een andere dierenarts gestopt met de prednison (toen had hij dus al ruim 4 jaar prednison gebruikt soms in hogere dosering soms in lagere). Na het afbouwen zijn de problemen begonnen. jacky begon gal te spugen en de dierenarts constateerde verhoogde leverwaarden (wat jij dus ook al in de foto zag). Om de leverwaarden weer goed te krijgen heeft hij een leverfunctieherstellend dieet gekregen. Rond die tijd kreeg jacky last van haaruitval. Hij werd kaal op zn flanken (had een kale broek aan) en daarna op zn buik. Maar volgens de dierenarts hoorde dit bij het stoppen met de prednison en hoefde ik me geen zorgen te maken. heb wel zijn urine laten testen op cushing maar dit had hij niet. Rond december/januari kreeg jacky last van koortsaanvallen. ze kwamen vanuit het niets en waren na een avondje ook vaak weer weg. ik was op die momenten heel bang dat hij dood zou gaan, een wandelingetje naar het grasveld zat er op die momenten niet in ik moest hem dragen om zn behoeftes te kunnen doen.
Omdat de dierenarts het ook niet meer wist ben ik met jacky naar wageningen gegaan. Daar konden ze niets op zn lever zien, maar zagen ze wel dat hij nierstenen had. Dus weer een ander dieet, urinary van Royal canin. Dit vond hij vreselijk vies, hij at er amper van. Ik kon hem ook nog laten opereren aan de nierstenen maar daar stond ik niet helemaal achter omdat ik toch de indruk kreeg dat hij door het dieet minder last ervan had. de koortsaanvallen verdwenen en hij had geen kolieken meer.
Rond de zomer toen de jeuk weer veel erger werd (in de zomer is het namelijk erger dan in de winter ook al is hij allergisch voor mijten in huis) ben ik naar een natuurlijke dierenarts gegaan (jacky werd namelijk ook nog eens heel chagerijnig naar andere honden, ging als een hond kwam plat op zn buik liggen en als de hond dichtbij kwam ging hij ten aanval heel vervelend want hij gaf eerst het verkeerde signaal af naar de honden. bovendien heeft hij me hierdoor ns in mn been gebeten)
De nieuwe dierenarts adviseerde me carnibest tegen de jeuk en ontgiften. helaas heeft het ontgiften niet tegen de jeuk geholpen want hij heeft er nog steeds last van. De carnibest eet hij gelukkig heel goed, hij heeft nog nooit zo goed gegeten.
Nou en sinds het eind van de zomer vakantie heeft hij dus steeds terugkomende diarree. Gisteren leek het erop dat het over was, maar vandaag vond ik zijn ontlasting niet mooi. was ook weer wat groenig.dus even aankijken en anders weer bij de dierenarts langs.
En jammer genoeg moet ik Jacky nu weer om de dag een halve tablet prednison geven (5mg) want de jeuk is weer te erg voor hem.
ingrid, ik weet niet hoe je het hebt gezien op de foto maar ik denk wel dat je de spijker op zn kop hebt geslagen. ik weet niet of je met dit verhaal nog iets kunt maar ik zou het wel heel fijn vinden.
in ieder geval al bedankt voor het lezen van dit verhaal en voor je vorige reactie.
groetjes olga

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Olga en Jacky!

Ik geef Reiki aan mensen en dieren via foto´s en krijg dan informatie door,als ik naar de foto kijk...soms heb ik er geen controle over en komt het ´ongevraagd/ongewild´ binnen...hoop,dat je dat niet erg vond.Mijn voorstel is dat we even persoonlijk met elkaar praten,het is best een hele ziektegeschiedenis met je hondje.Zielig hoor!
Je mag me een mailtje sturen via een pb en dan geef ik je mijn persoonlijke mailadres en dan kijken we samen verder.O.K?

Tot later!

groetjes van Ingrid en haar honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "diarree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^