Sommige hondenbazen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Dit snap je toch niet?? Net liepen we in het park, lekker rustig, er liep niemand. Komen we aan de uitgang, loopt er daar iemand met een grote hond (ik zal het ras niet noemen, zo hoeft niemand zich aangesproken te voelen) aan de leiband. We komen dichter en de hond gaat op de grond liggen, enorm gefixeerd op Charlie. Ik neem Charlie kort (hij liep ook aan de lijn, er geldt trouwens aanlijnplicht in dit park). We komen ter hoogte van de hond, springt die ineens recht en wil naar Charlie vliegen, en dit was zeker niet om te spelen! Gelukkig zat hij dus aan de lijn.

We lopen door en komen aan straat, ik kijk achterom en zie ik die man doodleuk zijn hond van de lijn halen. Dit doe je toch niet wanneer je hond net een andere hond wilde aanvallen?? Voor hetzelfde geld loopt er ergens in het park nog iemand met een hond.

Het is wel duidelijk denk ik dat ik een hekel heb aan mensen die hun hond laten loslopen op plaatsen waar het niet mag, en al zeker wanneer hun hond niet met andere honden kan. Het lijkt wel of het hun gewoon niet kan schelen dat hun hond een andere hond aanvalt. Ik verwacht gewoon dat je als baas steeds de verantwoordelijkheid neemt voor je hond. Weet je dat hij al eens durft uitvallen naar een andere hond, hou hem dan aan de lijn.

Wat denken jullie hiervan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sommige hondenbazen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

helemaal mee eens.':-)

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Ik denk aan een labrador, die gaat ook eerst liggen, en dan lekker opspringen, maar dan om te spelen;-)
Voor de rest, ik was er niet bij, dus is het moeilijk oordelen;-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Niet mee eens. Shadow kan ook uitvallen naar andere honden aan de lijn en raakt als je niet goed oplet ook zeker in gevecht met sommige honden. Maar als er geen andere honden zijn en ik de situatie goed kan overzien, dan laat ik hem gewoon los. Niet alleen sociale honden hebben naar mijn idee het recht om los te lopen, wel dient de hond altijd onder appel te staan.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik ben het er mee eens dat je hond onder appel moet staan, maar ik ben ook van mening dat je nooit op alles voorbereid kan zijn.
Het park waar we lopen bestaat uit een voetbalveld met daarachter een bos met wandelpaadjes, we hebben ook al vaak gehad dat we de hoek achter kwamen en dat er ineens iemand met een hond liep die we niet hadden zien aankomen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat je op basis van dit gebeuren niet veel kan zeggen. (Los van het feit dat je je hond bij aanlijnplicht in een park uiteraard aan de lijn moet houden. )

Maar een hond die opspringt als een andere hond hem nadert? Dat is niet zo abnormaal. De hond is eerst gaan liggen. Dat kan je interpreteren als een vraag om afstand te houden (kalmerend signaal). Jij komt toch dichterbij met jouw hond. De andere hond ziet dan geen andere mogelijkheid meer dan recht te veren en op te springen. Dat wil nog niet zeggen dat ie wou aanvallen. 
Ook is het zo dat honden die aan de lijn uithalen naar andere honden, vaak zonder probleem met andere honden kunnen als ze los zijn. Heel veel honden hebben dit: lijnfrustratie. Dat wil niet zeggen dat ze gemeen zijn, of niet sociaal. Ze kunnen gewoon niet om met de beperking van een lijn, het verhindert hen dat ze hun taal goed kunnen spreken. Eenmaal los kunnen ze dit wel, en kunnen ze wel met andere honden.

Je mag dus uit dit voorbeeld niet besluiten dat dit een hond is die niet met andere honden kan of gevaarlijk zou zijn.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

We moesten wel naderen, we liepen immers naar de uitgang. Ik was van plan om eerst de andere hond te laten passeren, maar die bleef liggen. En we kwamen helemaal niet zo dichtbij, er zaten nog enkele meters tussen ons en de hond.

Naar mijn gevoel was dit wel een aanval of was zeker een aanval geweest moest de andere hond los geweest zijn. Hij sprong aan een enorm snelheid omhoog, de baas had moeite om hem te houden. Hij vond het zelfs nog eens nodig om ermee te lachen..

Ja kan inderdaad uit deze situatie geen besluit trekken over de hond in kwestie, maar het gaat me over deze hondenbazen in het algemeen.
Charlie werd vorig jaar gegrepen door een loslopende hond (gewoon in de wijk), deze hond had al meerdere keren aangevallen (hoorde ik nadien in de buurt) en toch laten zijn bazen deze hond nog gewoon loslopen. Ik vraag me dan af waar de grens ligt voor deze mensen? Wanneer hun hond eens een kleine hond dood?

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

" Ik ben het er mee eens dat je hond onder appel moet staan, maar ik ben ook van mening dat je nooit op alles voorbereid kan zijn.
Het park waar we lopen bestaat uit een voetbalveld met daarachter een bos met wandelpaadjes, we hebben ook al vaak gehad dat we de hoek achter kwamen en dat er ineens iemand met een hond liep die we niet hadden zien aankomen. "


Daarom zeg ik ook dat je als baas van een niet sociale hond wel ervoor moet zorgen dat je de situatie kan overzien. Dus op een open veld bijvoorbeeld.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Daar ben ik het mee eens, op voorwaarde dat je je hond kan terug roepen (en hij dan ook naar je luistert natuurlijk) wanneer het nodig zou zijn.

Maar als jouw hond goed naar je luistert, geen probleem dan. :-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ik denk eerlijk gezegd niet dat die hond wou aanvallen...hoe stond Zijn staart en oren? Zijn algele lichaamshouding? Oke dat de baas hem daar losliet is niet netjes maar er zijn zoveel mensen die hun honden loslaten op plekken waar het niet mag. Maar ik was er niet bij. Gister liep ik met lucky en kwamen een meneer tegen met een Welsh terrier en lucky liep met een boogje en voor dat die hond voorbij liep bedacht het hondje even te gaan sneppen tegen luck, dus echt in de lijn hangen. Lucky stond heel stom te kwispelen en uit te dagen dus het is dan lucky's schuld
Dat die hond zo tekeer ging. Als ze los waren geweest was er waarschijnlijk niks gebeurt.

Dat een hond aan de lijn lelijk doet in jou ogen wil niet zeggen dat de hond agresief of niet sociaal is.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hoe zijn staart en oren stonden heb ik niet echt op gelet denk ik. Hij lag wel erg laag bij de grond (kop ook denk ik), zag er heel alert uit en fixeerde op Charlie. Hij lag stil, kwispelde niet.

Ik wil wel graag leren. ;-) Hoe kan je zien aan een hond dat hij niet zo'n goede bedoelingen heeft met jouw hond?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse was het niet :-D

ze is wel groot, :-D

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Haha vergeleken met bamse zijn alle andere honden klein;-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Nee Bamse was het niet. ;-)
De hond was ook zó groot niet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gelukkig niets gebeurt toch ? en ach de hond die ging liggen wil graag soms spelen, ze zaten allebei vast, hadden ze los gelopen wie weet hadden ze gespeeld....... gelukkig niets gebeurt toch ./ :-D

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Nee inderdaad gelukkig, maar uit deze situaties kan ik wel leren.

Ik wil graag de lichaamstaal van andere honden leren interpreteren, misschien heb ik dit geval verkeerd ingeschat, wie weet.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Lichaamstaal is best ingewikkeld, het gaat over het gehele plaatje. Gaat ie liggen Kan het een kalmerend signaal zijn, zou kunnen dat die hond onzeker is of gewoon wou spelen. Maar het zou ook kunnen dat hij idd geen goede intenties had. Dit alles kun je aflezen aan de hond. Maar bedenk dat elke situatie anders is. Een goed boek is hondentaal is lichaamstaal van martin gaus. Staan een hoop plaatjes en foto's uitgebeeld in verschillende situaties. Zoals ik zei is het best lastig, vind ik in elk geval. Honden hebben in 1 minuut al zoveel tegen elkaar gezegt, die dingen die missen wij gewoon en daardoor gaat het vaal fout.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Daar treed ik Denise & Lucky in bij. Het is een samenhang van intentie, situatie, interactie tussen partijen enz. Vergeet daarbij ook niet de lichaamstaal van de respectievelijke baasjes. Ook daar reageren honden op.Het is dus niet zo eenvoudig in regeltjes te gieten. Je moet het situatie per situatie bekijken.

Wat je wel kan doen in bijvoorbeeld het geval dat je hierboven beschrijft: doe zelf eens iets anders en kijk naar je hond, naar de andere hond. Misschien ga je dan heel ander gedrag zien dan je verwacht.
Bijvoorbeeld: in plaats van naar de uitgang te lopen, hou je afstand en ga je een eindje verder in het gras staan, kan je je eigen hond ook laten zitten of liggen en dan afwachten of die andere hond hierdoor toch niet gewoon gaat doorlopen.  
Het valt me ook op hoe weinig er in zo'n gevallen tussen de mensen onderling wordt gecommuniceerd, terwijl we wel van de honden verwachten dat ze het doen. Als er iemand bij de parkuitgang je weg blokkeert met z'n hond, kan je net zo goed aan die persoon vragen of ie aub wat ruimte wil maken voor jou en je hond, want dat je het niet helemaal vertrouwt. Niks mis mee om de andere te vragen je te helpen in situaties die je niet goed kan inschatten.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik denk aan... er zijn ook honden die aan de lijn gestressed zijn, gaan liggen en uitvallen en los van de lijn... Helemaal NIETS doen.... Ik denk dat Spot en Shadow ook weleens een andere honden eigenaar hebben laten schrikken... Spot deed dit laatst bij een pup, gaan liggen en grommend weer opspringen, waarschijnlijk omdat hij de pup eng vond en de GT die hem kent zegt ook, waarschijnlijk gebeurt er los helemaal niks. Los heeft hij nl echt nog nooit mot gehad met een hond ..

leen (Gast)

Denk dat het voor jezelf wel leuk zou zijn als je andere honden beter kunt inschatten. Wanneer je eens aangevallen bent (je hond bedoel ik) snap ik dat je onverwacht loslopende honden niet leuk vindt. Mr in dit geval lijkt het mij ook waarschijnlijk eerder speelse uithaal. En ja, dat loslaten lopen. Hier in belgie mag een hond eigenlijk nergens los dus ja...

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Weet ook niet of die hond perse wou aanvallen hoor.
Vino kan aan de lijn ook best lelijk uitvallen naar andere honden, denk ook dat veel mensen hier in de buurt denken dat ze agressief is. Ik weet dat het gewoon uit onzekerheid is. Maar moest ze los zijn zou ze zo helemaal niet reageren.
Een hond die aan de lijn uitvalt is niet altijd agressief..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Lobbes deed dat ook en die wilde ook niet elke hond verscheuren hoor... alleen sommige reuen had ie wat tegen (meestal juist als hij aan de lijn zat, want dan kon ie niet weg en meneer sprong wel eens een keer zowat in m'n armen toen een boze mopshond op em af kwam). hihi de schijterd..

snap het wel eigenlijk de reactie van die mensen.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

" Hoe zijn staart en oren stonden heb ik niet echt op gelet denk ik. Hij lag wel erg laag bij de grond (kop ook denk ik), zag er heel alert uit en fixeerde op Charlie. Hij lag stil, kwispelde niet.

Ik wil wel graag leren.  ;-) Hoe kan je zien aan een hond dat hij niet zo'n goede bedoelingen heeft met jouw hond?
"
Bayley doet dit ook, ze kwispelt soms niet en soms een klein beetje en hoe dichterbij je komt hoe leuker ze het vind en dan springt ze op en wil ze met de hond spelen. Dit kan voor jou bedreigend over komen maar ik weet dat mijn hond dit doet omdat ze wilt spelen, niet omdat ze de hond wil aanvallen.

Om even antwoord op je vraag te geven, mijn honden vermijden vaak zelf een hond die geen goede bedoelingen heeft. Soms zijn de signalen van een hond overduidelijk, zoals grommen en blaffen maar soms ook niet, een hond die stil is en haren overeind heeft is vaak onzeker maar dat wil niet zeggen dat ie iets naars van plan is. Hunter is onzeker met andere honden dus dan snuffelt ie en zijn haren staan overeind maar na een paar min is het vaak goed en gaat ie spelen. Ik zou zeggen als je het niet zeker weet, loop dan door.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Mijn oudste teef fixeert ook, eigen aan vele herders hoor ;-)
Bij het kruisen van andere honden gaat ze dus ook aan de lijn, je weet nooit, maar daarna gaat ze weer los hoor.

Dan vind je mij maar een onverantwoorde baas omdat ze wel los loopt. Ze berokkent niemand last. Als een ander er zelf de ganse dag lastig van wil lopen en er zelfs topics moet over openen op fora, is dat mijn zaak niet.

Dat fixeren is bij mijn teef overigens niet om schade te berokkenen aan andere honden met opzet, maar andere honden kunnen daar niet mee om en worden er ongemakkelijk van. Een "lieve" pose straalt ze dus niet uit naar andere honden, bjgevolg laat ik het niet toe (maar ik laat geen enkel contact met andere honden toe)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

" Dan vind je mij maar een onverantwoorde baas omdat ze wel los loopt. Ze berokkent niemand last. Als een ander er zelf de ganse dag lastig van wil lopen en er zelfs topics moet over openen op fora, is dat mijn zaak niet. "


Heb ik jou persoonlijk aangesproken dan? Ik dacht het niet..

Dit is dus precies de reden waarom ik het openen van dit soort topics vermijd, er is wel steeds iemand die zich aangevallen voelt..

Ik opende dit topic om mijn ervaringen te delen, en andere kijk te hebben op de situatie en bij te leren over hondentaal.
Met dit soort antwoorden ben ik niets.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Mikey van mij kan aan de lijn ook wel eens plat gaan liggen en staren. Volgens mij (weet het natuurlijk ook niet helemaal zeker) is het een beetje een onzekere houding. Ze wil graag even kijken en  misschien spelen maar eigenlijk durft ze niet zo goed. Ze gaat dan ook liggen en kan ook als de hond vlak bij is opspringen van hoi hier ben ik. Hier zit geen kwaad in verder, maar het komt soms bij mensen verkeerd over.
Als ze los is doet ze dit nooit. Ik denk dat wanneer ze los is ze wat zekerder is en ook een andere hond beter kan lezen en beter haar eigen signalen duidelijk kan maken.

Echt uitvallen aan de lijn heeft ze trouwens alleen naar grotere herder-achtigen. Maar dit uit zich in een luid geblaf (met opstaande haren van spanning) en komt voor uit angst door een paar keer een slechte ervaring als pupje. Het is meer van, als ik nou heel stoer doe dan ben jij misschien wel bang voor me en kom je niet in de buurt ;-) Maar wanneer ze dit doet gaat ze ook echt niet liggen.

Gr. Alexandra

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Tja ik was er niet bij, maar ik had vroeger een Labrador die net zo deed. En veel mensen dachten (omdat hij gromde en uithaalde) dat hij agressief was, dit was echter niet zo. Van zodra hij naar de andere hond toe kon, was het over...

En een kennis van ons had een Rottie die aan de leiband erg agressief uit de hoek kon komen naar andere honden, maar los was het een doetje. Ik ken de hond in kwestie niet die jij tegen kwam, maar er kan een verklaring zijn dat de baas hem wel durfde loslaten.

Dat gezegd zijnde, bel ik het wel eens dat het niet kan om je hond los te laten op plekken waar het verboden is, vind ik ook niet leuk als er een hond op Tibo komt afstormen !

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Wat je nu zegt over aanvallen, heb het niet gezien natuurlijk maar denk dat je het verkeerd geïnterpreteerd hebt.

Hier een hond van 50 kilo, en ja zij gaat ook liggen als er een hond komt, zelfs bij haar vriendinnetjes waar ze altijd mee speelt.
Ook als de hond dichtbij is springt ze op, los en vast zit hier een groot verschil in!
Als Jara vast zit springt ze op en gaat ze af en toe heel zwaar blaffen, ziet er voor vreemde misschien eng uit maar zij wilt gewoon spelen en frustreerd zich over het feit dat dit niet kan/mag aan de lijn.
En het ligt aan mijn gemoedsstand, ben ik gefrustreerd, boos of verdrietig reageert zij eerder zo dan als ik blij ben..
Soms springt ze alleen op en snuffeld, vind ze de hond niet interesant genoeg, vaak kleine, bange hondjes.

Is ze echter los...
Staat ze rustig op als de hond komt om een spelboog te maken en te gaan rennen :-)

Het zegt dus helemaal niets of de hond aggresief is of iets, Jara is nog NOOIT aggresief geweest naar een hond, sterker nog ze bijt vaak te laat of niet van zich af!

Hoop dat ik hetngoed heb uitgelegd en dat je het een beetje snapt, maar ik snap ook dat het er wat eng uit kan zien!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic gaat soms ook liggen fixeren..

Zo, dus!

Maar Cosmic is niet agressief. Uhm, hoewel, de volgende foto die ik gemaakt heb is deze..



Hihi, grapje hoor, dit is gewoon wild spel van d'r. Maar het ziet er inderdaad een beetje eng uit!

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

Ik denk ook dat het spelen was,maar goed lastig oordelen.
Mijn herder die begint fel te blaffen van de riem de nekharen omhoog en doet net of ze je wil op vreten,nou ja de hond dan.
Loopt ze los doet ze niks ze wil dan alleen maar spelen.

Daarbij als ze losloopt dan heeft ze bananen in haar oren als ze een andere hond spot.
Ze doet ze niks ,maar luistert ook niet,dus daarom gaat ze alleen maar los als er niemand loopt ,maar kom ik een hond tegen is het geen ramp.

Het is alleen best lastig omdat ze zo hard blaft aan de lijn worden veel mensen bang van haar en lopen er met een boog omhoog.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sommige hondenbazen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^