Neemt ze me nou in de maling? (Niet dus, maar wat is het dan wel?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VaniMVaniM

honden foto van VaniM

Hallo!

Ik heb een vraagje over mijn 6 maanden oude puber Zaza. Wij hebben haar van een stichting (Turkije), evenals mijn eerste hond Shiro (Roemenië).

Wij hebben haar nu 3 weken en de eerste week begon ik al gelijk met benchtraining, dit verliep eigenlijk beter dan verwacht want mevrouwtje vond de bench heerlijk, alles deed ze erin: dutten, spelen, knabbelen en slapen... en met slapen bedoel ik dan ook de hele nacht doorslapen.. 's Ochtends het deurtje open en mevrouwtje kon gaan plassen.. Nou een ideale eerste week om zo maar te zeggen.. (Ik sliep ook niet op de bank of iets dergelijks, haar bench staat in de woonkamer en een eindje verder tegenover staat het kussen van Shiro, ik wou de eerste nachten op de bank slapen maar ze keken mij allebei aan van ''hup naar boven en stoor ons niet''..)

Echter begint zij sinds 1,5 week elke keer te janken en te piepen.. Nou ja, ik vond dat een beetje vreemd want de eerste week heeft zij dit gedrag niet vertoont.. Maar goed, ik dacht misschien slaat de angst nu in, ik wil dat uitsluiten dus ik bivakkeer op de bank voor een week lang.. Het ging een week lang goed, perfect doorgeslapen.. Ik loop 's avonds het laatste rondje alleen met haar ivm het wandelen zonder trekken te oefenen, zij is vrij moe als ze thuis komt en wilt dan ook gelijk slapen.. Soms laat ik haar een uurtje eerder uit, of ik laat haar en Shiro nog even spelen, dit om de gewoonte te doorbreken zodat de situatie onvoorspelbaar blijft en zij geen kans krijgt om mij te lezen om zo te bepalen wanneer zij mijn aandacht kan treken door middel van gepiep en gejankt (ik zeg niet dat zij dit doet, misschien denk ik te ver door..)

Nou na een weekje op de bank te hebben geslapen vond ik het wel weer goed gaan, overdag is zij ook weleens alleen in de bench en dat gaat ook goed.. Geen gepiep of gejank, ze rust, speelt of slaapt.. Ik ben toen langzaam de nachten gaan opbouwen m.b.v. het trommeltje.. Dus de avond ziet er dan zo uit:
- Laatste rondje (of niet, ligt eraan waar ik zelf zin in heb en of zij er behoefte aan heeft)
- Bij binnenkomst zo min mogelijk aandacht geven zodat voor haar de overgang naar het slapen makkelijker gaat
- Nog even met Shiro dollen in de tuin 5 minuutjes, ik leg dan vast een botje klaar in haar bench en op Shiro zijn kussen
- De twee komen binnen, Zaza gaat netjes in haar bench liggen kluiven en het deurtje gaat dicht (zij heeft hier geen problemen mee)
- De eerste paar keren heb ik elke keer dat zij in haar bench lag haar beloond met ''Goed zo, brave meid'' en dan een koekje duidelijk zichtbaar uit het trommeltje pakken en geven
- Daarna in de deuropening staan met mijn rug naar haar toe, 1 minuut wachten en dan weer ''Goed zo, brave meid, knappe meid o.i.d. en dan weer koekje uit de trommel en geven

Hierna uitbreiden met de duur (dus meerdere minuten) en de afstand (in de gang staan, op de trap wachten, in bed wachten)

Hierdoor ging zij de link leggen, zolang het trommeltje er maar staat komt mijn baasje terug. Dit heb ik de eerste paar nachten echt een uur lang geoefend totdat ze 30 min stil was en uiteindelijk in slaap viel.. Twee nachten ging het probleemloos.. In die twee nachten NIETS veranderd aan de routine..

Maar vannacht was het weer raak en moest ik weer op de bank slapen want mevrouw hield het echt niet, ze begon zodanig geluid te maken dat de buurman aanbelde om te vragen of er iets aan de hand was.. Ik heb zelf de hele nacht niet geslapen, maar dat maakt me niet uit.. Als ik maar kom te weten wat er plotseling aan de hand is.. Ben ik te snel gegaan? Ik deed precies hetzelfde als wat ik de afgelopen nachten deed namelijk langzaam opbouwen.. Nu kan ze helemaal niet meer alleen zijn, na 2 min begint ze gelijk te piepen en te janken.. Om nog maar te zwijgen over het krabben en schoppen tegen de benchdeur.. Ik schrijf dit nu, en lees het terug en het valt me op dat het een beetje ''zeurderig'' overkomt, maar dit is niet mijn bedoeling, ik ben alleen een beetje gefrustreerd omdat het de eerste tijd zo goed ging!

Ik begrijp het niet, is dit nu aandacht vragen? Is ze echt bang? (Lijkt me echt sterk want ze kon het wel en sindsdien is er NIETS veranderd) Of heeft dit ermee te maken dat ze misschien loops kan worden? Gisteren speelden zij en mijn reu heftig met elkaar, zij bereed mij reu en mijn reu deed alsof hij dat ook bij haar deed, maar deed het toch niet.. Maar het zorgde wel voor een ongemakkelijke sfeer.. (Reu is geholpen)

Weet iemand hoe ik dit moet interpreteren? Sorry voor het hele stuk, maar dan kan ik het ten minste met alle details uitleggen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Neemt ze me nou in de maling? (Niet dus, maar wat is het dan wel?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Mischien inderdaad een aankopende loopsheid is gelijk waar ik aan moet denken.

honden page profiel VaniMVaniM

honden foto van VaniM

En hoe kan ik dit het beste in de gaten houden? En moet ik dit gedrag (piepen en janken) negeren? Of moet ik op de bank bunkeren tot haar loopsheid aanbreekt, om haar gerust te stellen?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sloopt ze dingen?Als ze niks sloopt zou ik eens kijken hoe het gaat als je de Bench deur open zou laten, als ze erin speelt e.d. neem ik aan dat de Benchdeur ook gewoon open staat?

Ik zou wel het piepgedrag negeren, want elke reactie erop zowel positief als negatief blijft aandacht die ze gaat combineren met het piepen.

ALs het in het begin gewoon goed ging als je niet bij ze sliep zou ik dat nu ook niet doen, als je de gelegenheid hebt zou je wel kunnen proberen of het werkt om een babyfoon te lenen en in omgekeerde functie te gebruiken zodat jij niet haar hoort maar zij jou kan horen ademhalen gewoon als test om te kijken of het gaat puur om je afwezigheid.. of om aandacht... gaat

honden page profiel VaniMVaniM

honden foto van VaniM

Hoi Renate,
Bedankt voor je reactie! Ja het is echt heel apart, de eerste paar dagen ging het prima.. Ik sliep een weekje op de bank, daarna langzaam aan opgebouwd tot het alleen slapen, ging prima een aantal nachten en nu opeens begint ze weer te piepen en te janken.. Vind het erg apart..

Toen ik in de woonkamer sliep stond de bench zo, dat zij mij niet kon zien.. Maar wel kon horen uiteraard.. Misschien dat een babyfoon helpt ja, ben gelijk op zoek gegaan haha! Bedankt voor de tip.. 

Even een ''domme'' vraag misschien.. Maar hoe weet ik of het gaat om mijn afwezigheid of aandacht? Ze kan u overigens wel Zit en Blijf erg goed in de bench..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Neemt ze me nou in de maling? (Niet dus, maar wat is het dan wel?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn eerste hondje (foto's)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^