Hond op de zetel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *Maurice**Maurice*

Hoi allemaal,

Even een vraagje, mag jullie hond bij jullie op de zetel?
Onze pup van 5 maanden zit een hele tijd voor de zetel te blaffen omdat hij er op wil zitten.
Maar een keer dat hij er op heeft gezeten blaft hij een hele dag door om toch terug die zetel te kunnen ook als wij er niet inzitten..

Hoe doen jullie dat?

Alvast bedankt voor advies! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op de zetel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK

honden foto van K

cash ligt hier de hele dag op de bank, en heeft er nog een kussen en dekbed bij ook:-D

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn honden liggen dolgraag op de bank. Lekker languit ;-)
Iedereen heeft zn eigen regels en grenzen, de hond moet hiernaar luisteren. Ik zou hem in jouw geval niet geven wat hij wil, omdat hij zoveel blaft. Pas als hij stil is mag hij op de bank/in de stoel.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Onze honden mogen niet op de bank of stoel, ze weten niet beter en proberen het ook dus nooit.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik ben benieuwd of bij de mensen waar de hond op de bank mag, hij dit ook automatisch doet/ wil doen als jullie ergens op bezoek zijn?
Ik heb mijn hond het eerste jaar niet op de bank gehaald. Haar vaste plek is nu al jaren de bank maar als we ergens komen waar geen honden of katten op de bank hebben gezeten maakt ze ook geen aanstalten om er op te gaan. Hebben er wel honden of katten op gezeten dan ziet ze het automatisch als een plek waar ook zij zou mogen zitten.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Nee Perdie weet heel goed dat dit alleen bij ons mag. Als we op bezoek gaan bij iemand doet ze het niet :-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi zal ook zeker niet zomaar bij iemand anders op bezoek op de bank springen. Doet hij thuis trouwens ook niet als er bezoek is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maurice, eens op de zetel met toestemming, altijd op de zetel. :-D

wil je dat niet ? blaft tie om er op te mogen ? je stuurt hem naar zijn plek of de kamer uit, mag weer terug komen , en dan op de grond aan je voeten liggen, blaft tie weer ? dan stuur je hem weg, net zolang tot tie het door heeft dat het taboe is dat tie op de bank komt.


honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Bij ons mogen ze ook allebei op de bank. Maar ze mogen er eigenlijk alleen opspringen met toestemming, maar dat vergeten ze wel eens en wij ook ;-) Ik merk dat ze heel graag op hun eigen plek liggen en af en toe komt er eentje bij ons knuffelen. Ik vind het echt super gezellig zo met de honden op de bank. En ik weet heel zeker dat ze s'nachts ook stiekem op de bank slapen :-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hier mogen ze gewoon op de bank en ze doen het ook als we ergens op visite zijn. Ik ga dan ook alleen bij mensen op visite met mijn honden als het mag. ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic ligt altijd op de bank, Punk héél af en toe. Punk heeft acht jaar lang geleerd dat ze NIET op de bank mag. Toen kwam Cosmic, die op dag één meteen op de bank ging liggen. Ik heb toen de afweging gemaakt, wat is makkelijker, het Cosmic áfleren of het Punk áánleren. Ik heb voor optie twee gekozen. Punk springt echter alleen op uitnodiging op de bank, en dan ligt ze er vijf minuten en kruipt terug in haar mand, daar ligt ze toch het lekkerst. Cosmic ligt de hele dag op de bank.
Punk snapt heel goed waar ze wél en niet op de bank mag. Bij vrienden van me (waar ze wel een logeert) weet ze dat het mag, daar springt ze meteen op de bank (bij gebrek aan een mand). Bij mijn moeder mag het écht niet, daar probeert ze het niet eens.

Cosmic is wat minder.. uhm.. slim? Of juist slimmer. Die probeert overal op de bank te komen. En dan is het niet zo dat ze op de bank springt. Nee, ze springt tegen iemand op die op de bank zit, laat zich kroelen, en trekt zichzelf dan met haar voorpoten op, op de bank, probeert zo een achterpootje op de bank te krijgen en hoppa, voor je het weet zit ze ineens naast je.

We moeten waarschijnlijk binnenkort terug verhuizen naar mijn moeder, dan moet ik Cosmic toch echt wel af gaan leren om op de bank te gaan zitten.. Dat wordt nog wat..

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier ook altijd op de bank :-) Alleen als we ergens op visite gaan dan mag het meestal ook. Op enkele uitzonderingen na.
Toch blijft ze het ook proberen op visite waar ze het niet mag. Ze kan dan ineens heel stiekum op de bank kruipen en heel stil gaan liggen. (misschien denkt ze dat we het dan niet zien of zo.. :-) ) Soms wordt er dan toegegeven van laat maar liggen en dan volgt er echt zo'n lekkere kreun/zucht van hehe, eindelijk een lekker plekje :-)

Als we thuis visite hebben dan mag ze ook gewoon op de bank. Zelfs bij heel veel visite weet ze zich er prima tussen te proppen. Maar meestal loopt ze dan meer rond enzo.
We hebben 2 banken, dus als er echt iemand niet van gediend is (komt gelukkig zelden voor) dan probeer ik haar natuurlijk wel op de andere bank te laten liggen.
Maar nog nooit echte problemen gehad.

Het enige dat ze vroeger erg deed was echt bovenop mensen gaanl zitten/liggen/lopen die op de bank zaten. Dit mocht van mij niet. Gewoon liggen oke, maar zo opdringen dan was het hup van de bank af. Ze mocht het dan weer opnieuw proberen maar weer te opdringerig betekende weer ervanaf :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Onze westy mocht het altijd want dat was maar een klein hondje. Sprong er zo bij toen ze nog jong was. Toen kwam onze golden... we vonden dat we hem het niet konden verbieden dus hij mocht het ook maar wel ALTIJD alleen op een deken wat daar speciaal voor op de bank lag. Anders zat alles onder het haar...

Nu hebben we weer een herder pup en die wordt nog iets groter dan onze golden en hij mag het niet. Onze westy kan nu ook niet meer op de bank door haar handicap. Dus nu  is het weer eerlijk voor iedereen...

Maar ik mis het nu al.. vond het altijd zo heerlijk met onze golden op de bank hij legde z'n hoofd altijd op m'n schoot en dan lekker knuffelen... ;-)

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Als Sep er in een wilde bui uit zichzelf op springt, zet ik hem er nog af.Hij mag straks best op de bank liggen, maar hij is nog jong en lerende, dus nu op uitnodiging van ons. Maar het is niet zo'n bank ligger, jammer genoeg :-D
Ik wil iig niet dat als hij een dolle stier door de kamer rent en dan op de bank springt. Dan gaat hij er af. Maar voor de rest springt hij er ook niet echt op, dit is nu 2x gebeurdt. Er af springt hij ook niet :P. Ik nodig hem uit, door mijn arm naar beneden te doen en dan zet hij zijn voorpoot op mijn arm, waarbij ik zijn kontje ondersteun en dat til ik hem op de bank (ik lig er zelf dan al op :-D). En als hij er af wilt, gaat hij staan dralen, dus dan zet ik hem weer op de grond.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

als je het toelaat, dan moet het ook altijd mogen...dus kies een ja of nee..
wil je het niet, gewoon consequent vol blijven houden..

hier mag het wel, ik vind het heerlijk de hond lekker op de bank erbij te hebben..soms is ze mijn kussentje, en soms ben ik haar kussentje :-)

als er bezoek is mag ze ook gewoon op de bank...

gaan wij op bezoek, tja, bij de een mag het wel, bij de ander niet..ze weet het ook wel, maar probeert het soms toch wel even. achja, geeft niet, het zou me eerder tegenvallen van dr als ze dat niet zou doen O-)



honden page profiel Jonas en LioJonas en Lio

honden foto van Jonas en Lio

Onze hond heeft een eigen een persoons bank waar hij in mag zitten. Dit werkt heel goed want hij gaat nooit in de zetels waar hij niet in mag

honden page profiel *Maurice**Maurice*

Bedankt voor al jullie snelle reacties! :-)
Ik heb besloten hem toch op de zetel te laten maar enkel op onze uitnodiging :-) 
Hij is echt heel erg aanhankelijk en is graag bij ons dus waarom niet dan hé :-)
Mercikes allemaal, echt een fijn forum! :-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Nee, hier mag Dobber niet op de stoel. Maar als het wel zou mogen, dan alleen op onze uitnodiging. Dus ik denk dat je wat dat betreft een goede instelling hebt ;-). Pas er wel mee op dat je je hondje niet laat manipuleren als het ware. Als hij blaft en jij zegt 'kom maar' is het in feite op jouw uitnodiging maar de hond ziet het nog steeds als het krijgen van zijn zin ;-). Dus pas daar wel mee op, voor je het weet heb je een dwingelandje in huis ;-). Succes, komt vast wel goed!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik zie het probleem in principe niet van een hond op de bank laten, tenzij hij/zij moeilijk gaat doen als je wil dat hij/zij er af gaat (bezitsagressie gaat vertonen)
Lady mag gewoon op de bank zitten wanneer ze dat wil, ze hoeft geen toestemming te vragen. Maar als ik wil dat ze ergens anders gaat zitten, dan wijs ik gewoon een andere 'plaats' aan en beloon haar dan voor daar netjes te gaan zitten..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als ik op de bank zit mag mijn hond er op als ik het zeg en moet hij er af als ik het zeg. Geen probleem. Als we op bezoek zijn geldt precies hetzelfde.
Als ik er niet ben of ik zit niet op de bank dan mag hij zelf weten wat 'ie doet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D :-D

als jullie bij mij op bezoek komen, mag, maar niemand op de bank, geen ene hond. :-D

bij mag iedere hond naar binnen, maar toch echt niet op de bank, zie het al als ik bij jullie op bezoek komt en Bamse mag op de bank, waar zitten jullie dan ?

juist, op de grond. :-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

jullie zullen nu moeten uitmaken wat jullie willen wat de hond wel en niet zal mogen in de toekomst. indien jullie er geen problemen mee hebben dat de hond op de zetel komt dan mag het. Het zijn dingen die jezelf moet uitmaken. :-D

onze hond mag op de zetel...

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Hij mag het maar alleen als ik toestemming geef, hij komt dan eventjes kijken en als ik geen klopje geef dan probeert hij het ook niet. ( klopje op de zetel...) We doen dit allemaal zo, dus ook de kinderen, als ze met hun laptop in de zetel zitten of chips aan het eten zijn dan kun je zo'n kwijlmachine naast je best even missen :-D Hij dramt ook niet door, gaat dan met een diepe zucht in zijn mandje naast de zetel liggen. Als er bezoek komt dan vind ik het niet passen, niet iedereen is even dol op een hond dus daarom heb ik het hem zo aangeleerd. Persoonlijk heb ik hem s'avonds graag dicht tegen mij, lekker gezellig samen tv kijken ;-)

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Falco mag het niet doen, en doet het ook niet als wij er zijn. 's Morgens echter, vinden wij wel haren terug in de beide zetels, dus mijnheer gaat er wel 's nachts op liggen. ;-) Maar eigenlijk hebben wij hem nog nooit kunnen betrappen. De snoodaard !

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Hier mag ze ook gewoon op de bank als er bezoek is en er is ruimte mag ze er gewoon nog bij is er geen ruimte ziet ze het wel en maakt dan ook geen aanstalte ofzo komt dan gewoon erbij liggen op de grond. als het bezoek het een beetje eng vind dan doe ik haar wel op de plaats maar na 2x zijn ze al gewend aan het beest en staat knuffelen voorop.

Bij anderen op bezoek ja wil ze ook gewoon op de bank en zal dit denk ik altijd blijven proberen omdat het hier thuis ook altijd mag. Met een nee en ik haar een plek aan wijs als haar plaats daar gaat ze daar wel liggen en anders gewoon naast me of ergens in de kamer.

Moet er ook bij zeggen dat veel mensen het gezellig vinden als ze erbij op komt liggen effe knuffelen met der dus ze mag ook wel vaak op de bank als we op bezoek zijn.

Ik zie het zo ik heb het laatste woord als het niet mag moet ze gewoon op de grond liggen mag het wel hops ze maar met der dikke kont erbij op.

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

Ja, hier mogen ze in de zetel. Als er bezoek is dan moeten die maar op de mat ( grapje ! )
nee, dan moeten ze wel effen plaats maken, maar dan zorgen ze wel dat ze ergens een plekje op de schoot of ertussenin krijgen ;-)

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Bij mij mogen ze ook gewoon op de bank.
Vind ik geen probleem.
Zolang je geen problemen er mee heb of problemen krijg met je hond waarom niet.
Eens op bank altijd op de bank ook als hij nieuw is haha
Sommige honden kunnen probleem gedrag vertonen.
Dan mag de eigenaar er niet op en gaat grommen en bijten dan zou ik het af raden en maatregelen nemen.
Ik vind het erg gezellig als Mikayla of Jony lekker bij me op de bank liggen.
Ik heb daar persoonlijk geen problemen mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op de zetel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Slimme chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^