UPDATE: Reading gehad, mijn bevindingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Oh ja, absoluut. Ik heb laatst een stuk zitten lezen in een boek, Blink dat gaat over hoe snel mensen indrukken kunnen verwerken en hoe snel zij ene oordeel hebben. Daar kwam een man in voor die getrained was in analyse van gesprekken van echtparen. Als hij naar een uur van een willekeurig gesprek keek, dat kon dus over de hond gaan, werk, de kinderen, de vakantie, whatever, kon hij met 95% betrouwbaarheid voorspellen of ze over vijftien jaar nog getrouwd waren. Keek hij naar 15 minuten, was het 90%. Dat leerde hij ook aan anderen en er was niks helderziends aan .... Minieme stembuigingen oppikken en kijken naar emoties. Gottman heette die professor. "

Je kunt ook een nieuwe woning betrekken en het gevoel hebben dat je je door een brei van spanningen/ruzie of wat dan ook heen moet worstelen, donkere wolken in ieder geval, terwijl er niemand aanwezig is en je niet weet wie er gewoond heeft, noch dat je de buren al kent die je iets vertellen. Ik heb dat 2 x meegemaakt, blijkt later dat in de ene woning een man had gewoond die iedere dag ruzie had met iedereen, ontzettend in de problemen zat enz enz en een zware burn out had. In de andere woning had een oud vrouwtje gewoond die de weg kwijt was (dementie).  Nou en ik ben vaak verhuisd, maar nog nooit zo sterk gevoeld dat zich daar van alles afgespeeld had.

Dus geen mensen met stembuigingen, geen vrienden die hielpen want in de eerste instantie doe ik altijd alles alleen en vrienden bewaar ik tot de dag van verhuizen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Ik reageer alleen even om mijn topic te verdedigen. Dit topic hoort wel degelijk thuis op HP, het gaat over mijn HOND en zijn welzijn. Als ik denk dat zo'n reading zou helpen, maar toch ervaringen en meningen wil weten, omdat ik wil weten of ik mijn hond er mee kan helpen, dan hoort dit op HP... 
Het gaat uiteindelijk om de hond.


Verder zou ik het waarderen als iedereen elkaar in hun waarde laat. Als je niets zinnigs te zeggen hebt over mijn vraag, vraag ik je vriendelijk niet te reageren. 
Ik ben hier namelijk om te leren, niet om ruzies/uit de hand gelopen situaties door te lezen. "


;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Eerlijk gezegd wel ja :-)  :-)
Zie me maar als hoeder van de onwetenden en redder van de beïnvloedbaren :-) "

Mensen die zo hardnekkig dingen willen gaan bestrijden zijn zelf bang om controle over het leven of wat dan ook te verliezen.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Je zelf schoon praten, proberen het moderatorteam onder druk te zetten, feiten verdraaien en d.m.v emotionele chantage proberen de rest te beïnvloeden.

Laat ik maar wijselijk verder niet ingaan op deze off-topic reactie "

mmmm...ik ben het vaak met je eens RVS...
maar nu niet, en ik vind deze reactie echt ongepast als Angela haar excuses aan
iedereen aanbied tegen wie ze te fel is geweest....
Daar is moed voor nodig.... ;-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Dan had ze het daarbij moeten laten of eigenlijk zoals in het geval met Goja via de pb het met de betreffende personen moeten regelen maar wat ze hier probeert kan echt niet.

Maar ik wil er verder liever geen woorden aan vuil maken.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Dank je wel Esther.

Het zou rvs sieren als hij ook zijn excuus aan mij (en de rest die hij heeft gekwetst) zou aanbieden, dat zou echt moedig zijn!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"
en kanttekeningen? ts vraagt hoe een reading werkt , niet of het al dan niet waar is "
Ja, en ik geef aan hoe iemand iemand anders het gevoel kan geven dat iets werkt terwijl dat niet op een speciale gave gebaseerd hoeft te zijn.

Om nog even op de vraag van TS terug te komen; ik *denk* dat veel verklaard kan worden uit onbewuste waarnemingen en gesprekstechnieken van de readers. Waarbij intuitie een belangrijk rol speelt en intuitie in mijn perceptie (ik zeg het maar even bij) is gebaseerd op onbewuste waarnemingen geïntegreerd in kennis en dan bedoel ik niet (alleen) boekenwijsheid maar vooral ook ervaring, noem het patroonherkenning. Zoals het voorbeeld wat Goja aanhaalt, een evaren chauffeur, veel op de weg zal dit ook eerder herkennen en erop anticiperen dan iemand met net een dag zijn rijbewijs. 
Dus van wie wil je weten hoe je hond zich voet; een ervaren persoon die 'tig honden in zijn vingers heeft gehad, open staat voor zijn omgeving, niet te dogmatisch aan regels vasthoud maar de tijd neemt om naar jou en je hond te kijken, of iemand aan wie je een foto stuurt en vertrouwen op diens 'gevoel' (tussen haakjes is niet beledigend bedoelt, maar even mijn omschrijving, weet niet of het de goede term is). 

@Angela; ik ben ook van het type eerst zien dan geloven ;-) verrijking voor het leven omdat het je namelijk ook dwingt om te zien, nieuwsgierig te zijn te onderzoeken en te leren. Ik moet de eerste wetenschapper nog tegen komen die niet aan alles durft te twijfelen. Dat is ook een manier van groeien. Geloven ongrijpbare zaken als verklaring van dingen die zijn en gebeuren voelt voor juist weer heel beperkend. En hoe meer ik lees over psychologie, brein, werking ervan en intuitie, hoe fascinerender het wordt.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Dan had ze het daarbij moeten laten of eigenlijk zoals in het geval met Goja via de pb het met de betreffende personen moeten regelen maar wat ze hier probeert kan echt niet. "

en wat jij gisteren zei kon wel? ik heb van jou anders nog geen excuses gelezen, dus angela is heel wat volwassener dan jij.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Niet voor alles in het leven is een wetenschappelijk onderzoek. Soms zijn er gewoon dingen die gebeuren, waarom is dat zo moeilijk te bevatten.
Als je ziek wordt of als er iets gebeurt, dan is er vaak ook geen aantoonbare oorzaak voor te vinden. En dus zul je je daar bij neer moeten leggen.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen visie, maar is het zo moeilijk om dan de visie van een ander te respecteren, in plaats van onbeschofte dingen te zeggen, waarvan men weet (en dat is ook innerlijk weten!!) dat je iemand gaat kwetsen. Met voorbedachte rade gaat kwetsen, dat is toch niet leuk, dat is onnodig en men weet heus wel dat het zeer doet bij diegene. Waarom dan toch doen?!

En weet je trouwens dat er een onderzoek is geweest (ooit op tv gezien en nee, ik ga geen link zoeken;-)) naar mensen die in een psychiatrische inrichting verblijven maar die daar eigenlijk niet horen, omdat ze spiritueel aangelegd zijn, of te wel dingen kunnen zien, voel, horen? Maar omdat de maatschappij dat verbiedt, en daar hebben we het al, worden ze niet begrepen en dus weg gestopt.

Ik word mijn hele leven al niet begrepen, niet door mijn ouders, niet door mijn 6 zussen en broer boven mij, niet door andere familie en eigenlijk maar heel weinig mensen die weten hoe ik ben. Ik ben wat dat aangaat, ontzettend eenzaam geweest en dat in een gezin met 7 kids.
Als ik als 2 jarige (en jonger kan ik je vertellen) al dacht dat ik helemaal niet in het gezin thuishoorde en dat ik wel geadopteerd zou zijn, zegt waarschijnlijk wel genoeg. Helaas is dat niet zo, anders was er inderdaad een verklaring voor geweest.
Het is dat ik mijn lief heb die met mij kan lezen en schrijven, een half woord nodig heeft, aan mij kan zien hoe en wat en dat ik hier op HP 2 verschrikkelijke lieve mensen heb die mij ook begrijpen, maar anders was ik wel heel erg eenzaam.

Iedereen in zijn waarde laten, is toch het minste wat we kunnen doen in ons leven. Het leven is dan wel een groot leerproces, maar het is toch niet te veel gevraagd om mensen niet te kwetsen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Geen kritiek maar een aantal mogelijke behandelingen in de geneeskunde ontstaan doordat mensen nieuwsgierig zijn en gaan zoeken en niet accepteren dat iets niet lukt :-)En serendipiteit; zien wat je ziet en er vervolgens uitgebreid naar gaan kijken. 
Kwetsen was mijn bedoeling niet, twijfelen doe ik mijn hele leven lang aan alles en iedereen inclusief mijzelf.
Fijne dag nog verder :-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Je zelf schoon praten, proberen het moderatorteam onder druk  te zetten, feiten verdraaien en d.m.v emotionele chantage proberen de rest te beïnvloeden.

Laat ik maar wijselijk verder niet ingaan op deze off-topic reactie "

waarom nou meteen weer zo persoonlijk en schofferend....want je schijnt te weten wat we allemaal missen en niet kunnen...maar komt met weinig nieuws onder de zon...
Als je al dan zo nodig de discussie wil voeren doe dit dan volwassen!

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Maar wat eigenlijk nog veel leuker is, schrijf hij:

Laat ik maar wijselijk verder niet ingaan op deze off-topic reactie
en vervolgens kan hij het niet laten, maar zet dan weer onder zijn volgende bericht:

Maar ik wil er verder liever geen woorden aan vuil maken.

Nou, hou je dan ook aan die afspraak!!
Ik wacht geduldig nog op een excuus, die van mij heb je al gehad, maar helaas zie je dat ook niet in. Jammer, een gemiste kans.
Ik ga je voortaan negeren, lijkt mij véél beter!! Als jij dan hetzelfde wil doen.....graag!!

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

@ RVS, echt, jouw reacties zeggen zoveel meer over jou dan over wie dan ook in dit topic. ik ben blij dat je mensen je ware aard laat zien.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"
Je kunt ook een nieuwe woning betrekken en het gevoel hebben dat je je door een brei van spanningen/ruzie of wat dan ook heen moet worstelen, donkere wolken in ieder geval, terwijl er niemand aanwezig is en je niet weet wie er gewoond heeft, noch dat je de buren al kent die je iets vertellen. Ik heb dat 2 x meegemaakt, blijkt later dat in de ene woning een man had gewoond die iedere dag ruzie had met iedereen, ontzettend in de problemen zat enz enz en een zware burn out had. In de andere woning had een oud vrouwtje gewoond die de weg kwijt was (dementie).  Nou en ik ben vaak verhuisd, maar nog nooit zo sterk gevoeld dat zich daar van alles afgespeeld had.

Dus geen mensen met stembuigingen, geen vrienden die hielpen want in de eerste instantie doe ik altijd alles alleen en vrienden bewaar ik tot de dag van verhuizen. "

Het grappige is dat ik iets enigzins vergelijkbaars meegemaakt heb; wij moesten gaan verhuizen naar de andere kant van het land, namen een verkeerde afslag, kwamen door een dorp, gh leuke plek. We reden door naar het dorp waar ik een huis had gezien. Prachtig huis maar ik stapte uit de auto en dacht 'hier wil ik niet wonen' en uiteindelijk zag ik op internet een huis in dat eerste dorp en dacht 'ja, da is het' . Achteraf hoorde we van het tweede dorp; erg gesloten, kom je al buitenstaande nooit tussen, niks voor jullie.' 
De energie van een plek oppikken vind ik niet raar; dat eerste dorp heeft winkels, cafe, terras, ligt aan een rivier en is van oudsher ingesteld op vreemden over de vloer. Het huis was nogal... Uhm ... Oud en moest gestript en was een rommetje maar dat er mensen hadden gewoond die van het leven hadden genoten en goed genoeg is ook wel goed, ja dat kon je er wel uit opmaken. Dat tweede dorp was midden op een doordeweekse dag doodstil, geen enkele winkel of bedrijvigheid, omgeven door hele hoge bomen, tja, ik snap wel dat ik dat voelde en ga op dat soort momenten op mijn intuitie af. Die gebruik ik in mijn werk ook vaak, terwijl veel mensen mijn baan als 'rationeel tot en met" zouden zien. 
Hmm, nu ik er zo over nadenk heb ik misschien wel het meeste moeite met het onvoorwaardelijk ergens in geloven zodat er geen ruimte is voor onderzoek, kritische blik en dus ook juist door het geloof - niet geloof in de discussie de ruimte voor echt onderzoek van wat er gebeurt en hoe je misschien iets kan ontwikkelen, de kop in wordt gedrukt.
'Jij gelooft niet, praat niet met ons mee, weg wezen dus' (niet van jou hoor). Maar ik ga :-) van de zon genieten, yoga doen ;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Aan onvoorwaardelijk geloven gaat bij mij zeker onderzoek aan vooraf, alleen een ander soort.;-)

PS, bij mij waren de huizen beide goed verzorgt en beide keren was ik blij met de omgeving.O-).....;-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Hmm, nu ik er zo over nadenk heb ik misschien wel het meeste moeite met het onvoorwaardelijk ergens in geloven zodat er geen ruimte is voor onderzoek, kritische blik en dus ook juist door het geloof - niet geloof in de discussie de ruimte voor echt onderzoek van wat er gebeurt en hoe je misschien iets kan ontwikkelen, de kop in wordt gedrukt.
'Jij gelooft niet, praat niet met ons mee, weg wezen dus' (niet van jou hoor). Maar ik ga :-) van de zon genieten, yoga doen ;-) "

de discussie gaat in feite niet over het wel/niet geloven, want daarin staat iedereen vrij. het gaat om de "dat bestaat niet, en jullie zijn gek dat je denkt dat het wel kan" reacties. jij verwoordt je op een normale manier, dus reageert niemand raar op jou.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Hoi Angela, de berichten die ik verwijdert heb waren inmiddels al gelezen door de mensen waarvan ik vond dat ik ze enige verduidelijking schuldig was. 
Ik was in eerste in instantie niet van plan deze berichten naderhand weer te verwijderen.
Maar vanochtend, toen ik las hoe Koran en Bijbel naar voren werden gedragen al schutverweer... toen besloot ik dat ik mijn verhaal hier 'helaas' niet leek te passen en het door sommige als storend of opdringerig ervaren kon worden.

Om te voorkomen dat ik gekwetst zou raken, of in de verdediging zou 'willen' gaan. Heb ik daarom nu 3 lege tekst veldjes onder mijn naam staan. 

Neemt niet weg Angela, dat ik enorm waardeer van je, hoe je deze reacties van me ontvangen hebt. 
En dat geld overigens ook voor Karin! "

Ik quote mezelf even, anders mist Angela hem wellicht (het gaat hier zo snel)
En deze reactie is gericht aan Angela, inmiddels alweer op de vorige pagina.. vandaar.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

precies!...ieder zijn ervaringen en geloven  en wetenschappen,zo leren we een boel van elkaar en gaan er geen topics op slot! Dus iets anders denken prima...maar niet persoonlijk worden.(dom schizofeen zal wel ff vertellen hoe je het moet doen...
Vertel je eigen ervaring ...dan kijken wij wel wat we ermee doen ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

voila ;-) das gesproken.
heeft TS nu eigenlijk een antwoord op haar vraag? ik hoop voor haar van wel :-D

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Het is ook geen kwestie van gelijk hebben/ krijgen, maar waar je in gelooft... :-) dat kunnen we best op een volwassen manier met elkaar delen.. ;-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" voila ;-) das gesproken.
heeft TS nu eigenlijk een antwoord op haar vraag? ik hoop voor haar van wel :-D "

hahaha, ja, om terug te komen op die vraag: ieder medium doet readings op zijn/haar eigen manier. de een legt kaarten, de ander pendelt, gebruikt runestenen, zand, of zelfs koffiedik. er is niet 1 juist antwoord op die vraag. let er wel altijd op dat de kosten niet te hoog zijn, want dan heb je dus te maken met een oplichter.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik ben benieuwd naar haar ervaringen ;-)

honden page profiel Watson & PéWatson & Pé 1 doggies

honden foto van Watson & Pé

Waar zie jij een vraag? En dat onderuit halen vind ik ook wel meevallen.
Ik krijg de indruk dat jij wel een beetje erg agressief reageert. Ik vind RVS wel een punt hebben .

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Waar zie jij een vraag? En dat onderuit halen vind ik ook wel meevallen.
Ik krijg de indruk dat jij wel een beetje erg agressief reageert. Ik vind RVS wel een punt hebben . "

uhm, de titel is een vraag.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Waar zie jij een vraag? En dat onderuit halen vind ik ook wel meevallen.
Ik krijg de indruk dat jij wel een beetje erg agressief reageert. Ik vind RVS wel een punt hebben . "

Ben jij soms RVS?

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

een vriendje van wellicht. Komt ook even stoken, laat gaan Mary.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

"

PS, bij mij waren de huizen beide goed verzorgt en beide keren was ik blij met de omgeving.O-).....;-) "


;-)verzorgt moet verzorgd zijn.;-)

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

"
Ik quote mezelf even, anders mist Angela hem wellicht (het gaat hier zo snel)
En deze reactie is gericht aan Angela, inmiddels alweer op de vorige pagina.. vandaar. "

Ja, in dit topic (!!!) kan je beter maar quoten dan op reageren klikken. De berichten sneeuwen zo hard weg.....

Bedankt voor de uitleg, blijf het moedig vinden hoor, dat je het op wilde schrijven. Ik denk dat we allemaal onderhand wel gekwetst zijn in dit topic......jammer genoeg.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Wat ik nog het mooiste vind van deze materie is dat het mij in de eerste instantie inzichten in mezelf heeft gegeven en niet eens van buitenaf in de vorm van een reading/therapie, maar in mijn eigen innerlijk.
Vaak niet de meest positieve dingen over mezelf, dus behoorlijk confronterend. Tegelijkertijd ook de handvaten (vatten) hoe er mee om te gaan.

"Zit in jezelf" zeggen sommigen, ja..ook, daarom weet ik dat alles verband met elkaar heeft en informatie uit jezelf kan komen of van buitenaf naar je innerlijk toe.
Als het van binnenuit komt ervaar ik dat als "vanuit mijn buik"en als het van buitenaf komt ervaar ik dat als "het werd me ingefluisterd", (in mijn linkeroor nota bene ;-)).

Ik vond het leuk om dit te vertellen, omdat het niet zomaar flauwekul is wat er gebeurd als je leeft met die materie.

Waar het dan ook vandaan komt, het zorgt er in ieder geval voor dat ik altijd overal een oplossing voor heb,wàt het probleem ook is.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Dan had ze het daarbij moeten laten of eigenlijk zoals in het geval met Goja via de pb het met de betreffende personen moeten regelen maar wat ze hier probeert kan echt niet.

Maar ik wil er verder liever geen woorden aan vuil maken. "

Ik wil dat bewijs dan wel eens zien, hoe Angela het mod team onder druk heeft weten te zetten. Dat zou wel heel knap zijn als je een mod team onder druk kunt zetten. Een simpele 'mod' melding volstaat daar niet bij.

pagina 6 van 11 12 3 4 5 67 8 9 10 11
Volgende forumvraag: pups beschikbaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^