Voor Mary-Ann :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Die heeft net een pupje in huis. Een groot pupje, dat wel! Mary...voor het geval jouw pupje strakjes pup -of nog erger- pupBer gaat worden...hier kun je je alvast voorbereiden! Ooit door mij geschreven en bewaard....voor andere enthousiaste pupeigenaren.

GOOD-BYE PUPPY!


Ja, het is zover. Ik heb afscheid moeten nemen van onze dierbare pup. Nu zal u denken wat ontzettend verdrietig, nou, dat vind ik ook!!! Ik heb hier best wel menig traantje om gelaten de afgelopen week. Dit is vreselijk en overteerbaar. Je weet dat die tijd ooit komt, maar wanneer? Bij de een is het al met 6 maanden en bij de ander is het maanden later.

Gelukkig is onze Briard 'lang' pup geweest, en dat was ook weer fijn te noemen. Wij hebben er alles aan gedaan om hem een pracht puppytijd te geven, zodat hij kon en mocht leren, ontdekken en spelen. Nu is het definitief voorbij, die tijd komt nooit maar dan ook nooit meer terug. Oh, wat heb ik genoten van al die teddybeerachtige reactie's die mensen konden geven. Kinderenhandjes wat altijd door zijn haren wilde wroeten. Het oncontroleerbare motoriek van zijn pootjes om vervolgens met een duidelijke plof, zichzelf op de grond te torpederen om daarbij zijn bibs fier de lucht in te steken. Dan het zwaaien van zijn staartje.....aandoenlijk! Hij kon zo lekker economisch zwaaien dat het afstoffen in huis niet meer hoefde. Toegegeven, das wat teveel voor een Briardje, maar mijn salontafel was altijd stofvrij. Dat dan weer wel. Zijn eerste graafkunstje op het strand, zijn eerste kennismaking met de buurthondjes, zijn eerste autorit, zijn eerste kluifbot, zijn eerste echte halsband, zijn eerste puppyshow en ach, al die eerste keertjes zijn allemaal geweest.

Hij is nu 100% puppy-af!

Ik zag het al met lede ogen aankomen. Zijn groei en zijn karakter ging vormen aannemen en hij waagde af en toe iets teveel te drammen. Begon te grommen naar andere reuen die net als hij ook gewoon op de dijk liepen. Nee, mijn puppy, euh pardon: pupber wenste dat niet meer. Daar waar hij maanden mee heeft gespeeld wilde hij nu niet meer in zijn gezichtsveld hebben. Ook het buiten lopen werd een hel. Normaal was het dat mijn pupje een beetje trok, nu is het een raket wat vooruit schiet en ik vlieg erachteraan. Nog net de riem vasthoudend en met pijn in mij hele lijf kwam ik thuis. Hij heeft nu ook van die dagelijkse activiteiten ontwikkeld waar niet vanaf geweken mag worden. Hij wenst de boel te bepalen en als je daar niet aan toe geeft is puber beledigd. Zo heeft hij iets nieuws en dit nieuwe bevalt mij helemaal niet. Puber wenst in de ochtenduren twee keer te worden uitgelaten met een rustpauze van een half uur. In het eerste deel doet hij alleen een plas en eist naar huis te gaan. Dan eten en drinken en dan dient meneer mee genomen te worden voor zijn tweede ronde. Natuurlijk weer voor een plas (mannen zijn en blijven zeik....!) en de grote boodschap. Dat wij daar geen tijd voor hebben is niet zijn zorg en dus houdt hij de stop erop in de eerste ronde. Tja, mijn pupje deed alles keurig in één keer maar mijn puber niet.

Gisteren is mijn puber netjes weer op de rails gezet en... ik ook. Wat een eyeopener was die training. Het viel mij al op dat hij elk commando van mij negeerde en niet netjes naast mij ging zitten. Alle andere honden deden dat wel en dan voel je je zo naar. Waarom mijn puber nou niet? Die nam de hele les over. Hij wenste te gaan spelen en niks luisteren. Trekken aan de riem, drammerig zwaaien met zijn staartje, de trainer en trainster uitdagen door zijn voorpoten op een clownsmanier op de grond te laten ploffen. Tegen iedereen opspringen en nog had mijn puber geen genoeg. Nee, als een andere hond reageerde dan was hij een en al alertheid. Dat was zijn doel daar ging het hem om. Mijn trainer greep in met de woorden 'dit kan niet dit is te gek, uw puber neemt ons allemaal in de maling.' Ik kreeg een andere riem -lijkt op een stoffen ketting maar is het niet- en mijn puber ging over naar de trainer. Die liep twee meter met mijn puber en ja hoor, pubertje trapte erin. Wat puber niet door had was dat niet ik maar een door de wol geverfde trainer aan de andere kant van de lijn stond. En daar was ineens de strijd tussen puber en de trainer.


Gelukkig heb ik een trainer die zijn mannetje staat en puber zette zich schrap, was niet van plan om ook maar een milimeter in te leveren. Het werd snauwen, poten schrap in het gras, blaffen en grommen. Trainer gaf niet op maar deed er juist een schepje bovenop. Niks geen eigen leven gaan leiden, luisteren en niets anders. Die minuten durende strijd vond ik een eeuwigheid duren. Puber aan de ene kant en trainer aan de andere kant met een stevige lijn ertussen. Tot........puber het opgaf. Zag ik dat nou goed? Liep puber uit zichzelf naar de trainer toe? Was de lijn los? Kon ik dat ook? Ja hoor, het is mij gisteravond gelukt om rustig van het veld af te lopen met een rustige puber naast mij. Puber is nu respect aan het vergaren, alhoewel????


Vanochtend wenste meneer weer in twee keer te worden uitgelaten en kennelijk is hij gisteravond nog niet vergeten. Hij kauwt vanaf vanochtend op zijn bench en zijn brokken keurt hij geen blik meer waardig, laat staan dat hij het eet. Trainer maar even gebeld en ik mag hem maar één keer uitlaten. Dan maar knijpen, hij moet het leren. Na 5 minuten zijn volle etensbak weghalen, hij wil geen ochtendmaal dan krijgt hij geen ochtendmaal. Benchdeur dichthouden en afleiden met een kauwbot. Jaja, mijn pupje is werkelijk vertrokken en komt nooit meer terug.....vaarwel pupje en welkom puber.

Ook nu zullen we jou begeleiden todat je een volwaardige en sociale Briard bent geworden. Met o.a. hulp van die trainers waar je niet meer naartoe wil. Ik weet het puber: het valt allemaal niet mee en naar mij luisteren wil je al helemaal niet. Maar als ik je nu beloof dat het echt goed komt en dat ook jij straks los naast mij kan lopen, wil je dan misschien je ochtendmaaltje opeten? Nee, je wenst het niet? Ook goed, dan haal ik het net zo hard weer weg en sterke voor vandaag en voor al die andere puberdaagjes. Ik leer namelijk snel en ik ben heel erg consequent daarbij heb ik supertrainers gevonden die heel veel van pubertjes houden. Volgens mij vinden ze die lekkere, stevige, pubers een uitdaging. Ja, ik voel mij echt gesteund door de snoepjesschool. Euh foutje, de snoepjes mogen voorlopig eventjes niet. Geen eten geen snoepjes. Ja, ik mag ze al geurend op de ijskast leggen en meer niet. Daar liggen ze nu, in een geopende tupperware bakje en daaronder ligt een kwijlende puber die niet meer bij zijn brokken kan. Lastig, heel streng, maar we kunnen niet anders. Om 17.00 uur krijg je weer een nieuwe kans en dat is dan weer hoopvol.

Z U C H T!


Maar toch, welkom puber! Ook van jou gaan we genieten. Tijdens je nu al weer wat langere wandelingen. Je eerste schokkende stapjes naar het volwassen hondenleven. Met af en toe een kleine terugval en dan noemen we je heel vertederend, ons pupBer. We helpen je hoor, we laten je niet zwemmen. Ook jij zal een schitterende Briard worden al is het maar qua karakter. Deze periode is moeilijk maar zo prachtig. Ook nu zullen we er voor je zijn en hopelijk begrijp je dat we af en toe moeten ingrijpen voor je eigen bestwil.

Onze Basje wordt een Barca en is 9 maandjes jong.....
p.s. Bassie, als je tijdens een spannende film weer eens langs de t.v. loopt of expres stilstaat maak je dan een beetje kleiner. Ik kan de ondertiteling niet meer lezen en mis echt complete delen van mijn film!

Mary-Ann, inmiddels is Barca bijna 17 maandjes en we zijn NOG NIET door de pubertijd heen!

Geniet van je pup....en voor later of wat eerder: heel veel sterkte. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor Mary-Ann :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AmyAmy 3 doggies

honden foto van Amy

Hoi Wilma,

Ik heb weer in een deuk gelegen van je verhaal...ben je stiekum columnschrijfster of zo?

Amy was nog niet aan het puberen en Tossie is die tijd allang voorbij...alhoewel....volgens mij is ze nu in een tweede jeugd met een tweede puberteit aan het komen!

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Hoi Amy,

Als mijn Bassie het ooit in zijn bolle hoofd haalt om er een tweede jeugd en de daarbij behorende tweede pubertijd aan vast te plakken: kill ik h'm!

Dat doet hij mij niet aan. Volgens schema heb ik namelijk nog +/- 1 1/2 jaar te gaan......en dan nog een keertje...NO WAY!

Dat gunde ik mijn kinderen niet eens, laat staan mijn Bassie.

Nu moet ik er bij zeggen dat een zoon, de jongste, erg vroeg in de pubertijd kwam. Pre-pubertijd zo rond zijn 8ste jaar. Hij is nu 23 jaar en is er nog niet uit....nee, al die rondvliegende en tegen elkaar kletsende hormoontjes, dat trek ik niet. :-)

honden page profiel Mary-AnnMary-Ann 3 doggies

honden foto van Mary-Ann

Wilma je bent een geweldige schrijfster !!

wat een genot om dit te lezen !

En dan nu inhoudelijk,... LOL
ik kom niet meer bij. Staat mij dit echt allemaal te wachten ?
Holysh...
Terwijl ik dit lees, ligt Howy heel tevreden, maar alles behalve stil te slapen in zijn bench. Hij doet qua decibellen niet onder voor zijn baas wanneer hij slaapt. Ik kijk naar hem en zie in gedachten alle door jou geschreven momenten voorbij komen.
Gaat dit zo aandoenelijke menneke echt zo worden ? Hemel, woei, hoe , hoe.. doet mij eens het nummer van die trainer!!

Ik geloof dat ik nu nog meer van mijn pup ga genieten, al was het maar om energie te vergaren voor wanneer hij de pubertijd in gaat.
En ik vrees met grote vrezen, dat jouw mailbox roodgloeiend gaat staan ;-)

17 maanden zeg je? Gaan ze niet na de pubertijd nog een andere fase in voordat ze echt helemaal zichzelf zijn ? Arme jij! Ik zou je dvd recorder maar verplaatsen naar de slaapkamer als ik jou was.

Lieve Wilma, dank voor dit gewelige verhaal! Je hebt mijn dag gemaakt!

Mag ik dit knippen/plakken op Howy zijn weblog? Uiteraard met bronvermelding !

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Hoi Mary-Ann,

Ja hoor lieverd, je knipt en plakt maar!

Veel, heel veel sterkte met Howy. Ik ga kind twee even welkom thuis heten, die is net terug van zijn proefrijexamen. Ik ben al moeder genoeg om in te schatten dat hij daar niet goed doorheen is gekomen! Eventjes een glaasje troost inschenken en dan kom ik zo terug op 'snurken'....de mijne heb ik het ziekenhuis in gekukelt...omdat de hond snurkte.

Tot zo

honden page profiel Mary-AnnMary-Ann 3 doggies

honden foto van Mary-Ann

Oh wee, dat zal weer een verhaal worden ;-)

De mijne heeft er ook voor in het ZH gelegen. Moet nu met een ademapparaat slapen. Menn.. tis nog nooit zo rustig geweest in huis 's nachts. Ehmm dat was tot Howy kwam ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**



Prachtig verhaal weer, Wilma... :-D

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hoi Wilma
Wat een geweldig verhaal! Mochten ze in de Woef, Waf, Mijn hond als vriend of wat dan ook een columniste nodig hebben, verwijs ik ze naar dit forum en naar jou!! :-)
Ik heb in ieder geval in een deuk gelegen.
Yvonne

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi wilma
Geweldig verhaal weer ik heb genoten
Taat is 6 die heeft soms ook nog last van de puper tyd dus jullie zijn gewaarschuwd
groetjes joke en taat

honden page profiel Mary-AnnMary-Ann 3 doggies

honden foto van Mary-Ann

tis gelogd hoor !! ;-) Enneh, ik heb het goed in mijn oren geknoopd, ik geniet.. nu met een beetje extra ;-)

Anoniem (Gast)

Hoi Wilma,

Wat heb ik weer genoten van je verhaal 8-)
Sjenna is ook zo lekker aan het puberen nu 13 maanden,echt een boef,dus het was heel herkenbaar.

Ik heb als ik mazzel heb, nog een maand of 4 te gaan,als het goed is,of schoon ik het idee heb dat ze gezien haar gedrag,het leven een groot feest vindt en nooit volwassen wordt 8-)

Is het geen idee,om je verhalen te bundelen?

Groetjes Johanna en pootjes Jimmy,Daisy ,Sjenna.



honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje . 3 doggies

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hoi Wilma,

Wat heb ik weer genoten van je verhaal 8-)

Sjenna is ook zo lekker aan het puberen nu 13 maanden,echt een boef,dus het was heel herkenbaar.

Ik heb,als ik mazzel heb,nog een maand of 4 te gaan,als het goed is,of schoon ik het idee heb dat ze gezien haar gedrag,het leven een groot feest vindt en nooit volwassen wordt 8-)

Is het geen idee,om je verhalen te bundelen?

Groetjes Johanna en pootjes Jimmy,Daisy,Sjenna

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Hallo,

wat een schrijverstalent zeg, dat ik jou was ik bundelde alle verhalen samen en ging er mee naar een uitgever of meerdere en wie weet.....

groetjes
Patsy & Toshi ;-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Wilma,

SCHITTEREND!!!!:-)))

Heerlijk om je verhaal te lezen en het geeft ons ook nog een beetje hoop;-)

Gr. Esther

PS Wij mogen a.s. zondag voor het eerst (jippie, eindelijk!) naar de hondentraing hoop dat onze trainers ook op een puber voorbereid zijn:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor Mary-Ann :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^