eventjes een kleine ergernis van mezelf...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NeleNele

Hoi iedereen,

Ik ben een lid van hondenpage en ik lees dagelijks de berichten op het hondenforum, ik reageer niet altijd omdat ik zelf niet overal iets van af weet.
Wat mij opvalt is dat heel vaak mensen met een vraag zitten en die ook durven stellen op het forum ... en dat hier dan zo cru of ongepast op word gereageerd... is het nu zo moeilijk om de mensen gewoon een beetje goede raad te geven en vriendelijk te blijven.
Ik ben van mening dat als je dat niet kan, je beter gewoon niet kan reageren omdat je zo leden van het hondenforum wegjaagt... een mens zou al schrik krijgen om een vraag te stellen.
Ik heb dit niet op een specifiek iemand maar soms lees ik echt dingen waar van ik denk " zou je nu zelf graag zo'n reactie krijgen?"...

hoop dat niemand zich hierdoor aangevallen voelt maar dat er gewoon wat meer vriendelijkheid en verdraagzaamheid is op het forum... je kan nou eenmaal niet alles weten...

groetjes ,

Nele

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eventjes een kleine ergernis van mezelf..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hoi Nele
Misschien heb je juist de "verkeerde" topics gelezen, die waarin de vervelende gasten zo bezig zijn. Want ik ben juist van mening dat hier altijd zo geduldig gereageerd word. En met respect. Ik heb al een paar keer advies gevraagd en nog nooit een vervelende reactie gehad! Ik vind het top hier.
Yvonne

honden page profiel NeleNele

hoi Yvonne,

ja maar ik heb hier ook al heel wat goede raad gekregen maar ik lees de laatste tijd toch wel niet zon vriendelijke antwoorden... misschien dat het door die vervelende gasten komt ik weet het niet.
ik vind dit ook een super leuk forum, daarom dat ik dit topic plaats, zodat het ook leuk blijft en dat het niet verpest word door enkele vervelende mensen...

groetjes
Nele

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hoi Nele
Helemaal met je eens.
Groetjes van Yvonne

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Nele,

Je valt niet echt met de neus in de boter.

Als het goed is dan kan deze persoon niet meer reageren en dan kunnen we weer met z'n allen er een leuk forum van maken.

Groetjes van esther

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hoi Nele,

Je hebt gelijk wat je schrijft hier over bepaalde reacties op het forum...

In een wolvengroep gaat de roedelleider bij onenigheid onder ranglageren rustgevende geluidjes maken om de gemoederen te sussen...

Dus het is taak aan de ´roedelleider´ hier(webmaster) en misschien een goede alphateef(moderator) de gemoederen te sussen.Een lid van het forum bannen is niet de oplossing.Er zijn meerdere mensen(en er volgen echt nog wel meer),die de strijd in stand houden door te blijven reageren en het vuurtje steeds maar weer aan blijven wakkeren.Nu krijgt Monika overal de schuld van,ik vind dit zeer onterecht.Er zijn meerdere onruststokers hier,die bewust of zelfs onbewust(geloof ik) de strijd aangaan met een ander...

In een groep honden of wolven wordt eerst met een grom,dan met een knauw of evt. met een gevecht etc. de geschillen beslecht.Dan is het ook over en duidelijk voor iedereen.Wat doet de mens?Blijft maar zout in wonden strooien,zijn eigen pijn op anderen projecteren,anderen beschuldigen etc.Misschien kunnen we wat leren van onze hond...die leeft in het hier en nu en zal in een groep snel en duidelijk weer voor rust willen zorgen in de groep,want ze hebben elkaar nodig om te overleven...

Salut!

Ingrid en haar roedel van 7

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Persoonlijk vind ik discussies helemaal passen op een forum. En je mag het niet met elkaar eens zijn, dat maakt helemaal niet uit.

Het gaat te ver als iemand letterlijk 160 keer hetzelfde bericht gaat plaatsen, dat zoiemand een ban krijgt, lijkt me dan logisch, anderen kunnen het forum dan niet meer fijn lezen.
Verder denk ik dat je met elkaar een beetje een vorm van omgang moet zien te vinden. Schelden en vloeken, mag nooit naar mijn mening. Zo ook niet het persoonlijk aanvallen van iemand. (niet: jij bent dom, maar: wat je zegt vind ik dom)

Het is ook een beetje wat je ziet onder discussie of strijd aangaan. Ga die persoon een strijd aan, puur om te strijden, of gelooft hij of zijn echt ergens in en wil dat duidelijk maken?
Strijd kun je alleen maar voeren als er iemand tegen strijd.. dus er zijn altijd meer 'schuldigen'.

Zolang je respect hebt voor een anders mening en de discussie op inhoud voert, dan vind ik dat het oke moet zijn.

Groeten, Margje

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hallo,

Ik zelf vind het jammer dat er mensen zijn die dan toevallig alleen de topics lezen waar "lompe"discussies gevoerd worden en de overige 97% positieve berichten helemaal buiten beschouwing laten. Hoe vaak komt het nu voor dat het hier grillig is en dat er botte/ongepaste antwoorden gegeven worden?? Het is in de laatste maanden een aantal keren gebeurt en vaak door mis-communicatie of doordat bepaalde personen elkaar gewoon niet liggen. In het geval Monica, vind ik dat ze het er zelf naar gemaakt heeft, dat niemand meer naar haar wil luisteren en dat het logisch is dat niemand daar meer tijd in wil steken. Ik ben normaal ook een persoon die eigenlijk bij iedereen de vrede wil houden, maar in zo'n "zielig"geval zeg ik ook...Sorry, maar je hebt het er zelf naar gemaakt. Een discussie op zijn tijd is niet verkeerd, als beide partijen elkaar dan wel respecteren in hun mening....Dan is er in mijn ogen niets aan de hand....

Groetjes Monique

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Hallo,

waar veel mensen samen komen zullen er altijd op tijd en stond "hevige" discussies zijn, aan de forumbezoekers zelf om te beslisen of ze er op antwoorden of niet. Maar gun elkaar nog het respect.
Wanneer er geen of weinig reactie komt op een item zal de betreffende persoon zijn/haar conclussies wel nemen.

laten we samen zorgen voor een fijn en leuk forum.

Groetjes Patsy :-)

honden page profiel moontjemoontje

zielige vertoning hier

honden page profiel 3 doggies

Er is ook niet altijd één waarheid en helaas wordt soms geantwoord alsof dat wel zo zou zijn. Veroordelend zelfs... op zich kan dat ook irritatie wekken, want geen hond is hetzelfde en dus wijken behandelmethoden/training enzovoorts ook van elkaar af. Voorbeeld: ik trainde mijn Border met een clicker. Al snel kwamen de instructeur en ik tot de conclusie dat mijn hond een combinatie van clicker en correctie/straf nodig had, puur door zijn karakter en hardheid. Soms moest ik keihard corrigeren... Ben ik dan een boeman? Doe ik het fout? Nee, ik doe wat MIJN hond op zo'n moment nodig heeft. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden vanwege de diversiteit van rassen en karakters (en soms situaties).
Daarom schreef ik ook: leven en laten leven. Iedereen probeert het zo goed mogelijk voor zijn/haar hond te doen, anders ben je niet op een forum...heb je het slecht voor met dieren dan blijf je juist vér bij zo'n forum vandaan. Ik hoop dus ook dat ieders mening/trainingswijze gerespecteerd kan worden.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Martie,

Even een verduidelijking. Monika trainde met een prikband. Dat was al bekend voor mijn tijd hier op dit forum. En het werd heel netjes besproken, in elk geval werd ze er niet op afgerekend.

Rond de tijd dat ik op het forum kwam ging het echter spelen dat ze met Pointer dusdanige problemen thuis kreeg, o.a. het aanvallen van haar andere hond en het uitvallen/happen naar voorbijgangers. Dusdanig grote problemen, vooral qua aanvallen op haar andere hond, dat er hier grote bezorgheid rees over Pointer's toekomst. Na nog zo'n vechtpartij waarbij de nek van de andere hond openligt, in een opwelling laten inslapen? Het leek er zeker op dat Pointer dit risico liep.

Ondanks dat wilde Monika doorgaan met trainen, en daarbij de prikband blijven gebruiken. Terwijl hier het gevoel overheerste dat het stoppen met trainen of in elk geval het stoppen met het gebruiken van de prikband deze nog jonge hond zeer veel goed zou doen. Op dat moment werd het gebruik van de prikband idd een issue. Om niet te zeggen heet hangijzer. Maar daarvoor? Nee, het werd netjes besproken, en Monika werd netjes behandeld, ook door tegenstanders van de prikband.

Rond die tijd liepen de emoties hoog op, omdat er een lieve hond gevaar liep. Te hoog, misschien, achteraf bekeken. Maar wel begrijpelijk. Daarbij werden adviezen gevraagd en weer terzijde gelegd, er werd niets mee gedaan. Dus dan heb je te maken met een hond in de problemen en sta je daarbij ook nog eens machteloos. De handen ervan aftrekken, is dan het enige wat je kunt doen.

Is het gebruik van de prikband een issue op dit forum? Het gros van de leden hier is en blijft hier tegenstander van. Persoonlijk, als ik bij het trainen met mijn hond alleen bepaalde resultaten kan boeken als ik mijn hond ervoor pijn moet doen of angst aanjagen, dan ga ik ervan uit dat mijn hond aan het trainen geen enkel plezier beleeft, en dan kies ik ervoor om te stoppen met trainen. Voor mij valt dit onder het aloude 'het doel heiligt de middelen', een gezegde dat gezien de menselijke natuur niet voor niets als waarschuwing wordt aangehaald. En ik heb teveel respect voor alledrie mijn honden om zo met hen om te gaan.

Aan de andere kant heb je Ingrid (van Dibbes) die haar rotweiler eerst getraind heeft zonder slipketting of prikband en nu een stap verder is gegaan richting IPO. Ingrid is hier een zeer gewaardeerd forumlid vanwege haar voedingsadviezen.

Zelf moet ik er niet aan denken om Christo een prikband om te doen, bij de gedachte alleen al wordt het me koud om het hart. Maar ik heb ook nooit zoals Ingrid op een trainingsveld gestaan en de stralende ogen en het plezier van haar hond gezien bij het uitvoeren van de diverse oefeningen. Ook weet ik hoe enorm opgewonden een dober/rotweiler kan raken, en hoe moeilijk het kan zijn om dan toch tot hem door te dringen. En misschien is het idd zo dat een prikband dan het enige middel is om op zo'n moment je hond uit die 'trance' te halen, al zou ik het zelf eerst op allerlei andere manieren proberen. Bovendien heeft Ingrid heeft het wat mij betreft ook enigszins 'verdiend', als je het zo mag zeggen, om met een prikband te werken, omdat ze eerst, op een lager niveau, het zonder slip- of prikband gedaan heeft. En ga ik ervan uit dat zolang Dibbes buiten het veld qua gedrag goed in zijn vel zit, hij het trainen nog leuk vindt. Haar hond, haar keus. Maar dan kan ik alleen voor mezelf spreken... Iemand anders hier kan er alsnog triest van worden of er mordicus op tegen zijn.

En dan is de vraag, is dit openbare forum echter een geschikte plek om de voordelen en het beste gebruik van een prikband/TT te bespreken? Als het gros hier koud van om het hart wordt? Waarschijnlijk is dit algemene hondenforum niet de beste plek om de africhting van honden te bespreken. De meeste hondenfora hebben daar een aparte sectie voor, en dan nog laaien de emoties daar hoog op als er zaken besproken worden als prikbanden en TT.

En veel belangrijker nog, als elke idioot aan een prikband of Teletac (voor de niet-ingewijden, stroomhalsband) kan komen en die op zijn hond kan knallen? En als al gebleken is dat er hier een aantal zieke geesten meelezen wat we hier allemaal zeggen? En dan zeg ik nu even op persoonlijke titel, nee, dat is hier niet op de juiste plaats.

Nog even, en dan voor het laatst, terug op de kwestie van een ban voor Monika... ten tijde dat de emoties rond de kwestie Pointer zo hoog opliepen, verlaagde Monika zich tot het gebruik van scheld- en schuttingwoorden. Hiertegen moesten de moderators meerdere keren optreden. Toch was noch de kwestie van Pointer,noch het gebruik van scheldwoorden aanleiding voor een ban. Een tijdlang werd ze genegeerd, en bleef weg van het forum. Zo doen we dat hier meestal.

Toen ze terugkwam was ze wat sommigen betreft niet welkom. Voor mij was de grens bereikt met het vinden van schuttingwoorden in pb's in mijn pb-box, niet de eerste keer, wel de tweede en de derde. Maar was dit aanleiding tot de ban? Nee.

Wat was wel aanleiding tot de ban? Op een zondagmiddag plaatste monika honderden en dan echt honderden berichtjes, achter elkaar, in een topic over het verwijderen van vrienden. Dit ging zo'n drie uur door. Op dat moment besloot Arjen om haar account te verwijderen, en maakte gebruik van de extra mogelijkheden die hij als forumbeheerder heeft om al die berichtjes ook in één klap te verwijderen.

Heeft de aanloop meegespeeld? Kan best, weet niet, 't was Arjen's beslissing. Maar op zich is het achter elkaar plaatsen van honderden berichtjes een wijze om de sanctie te ontwijken die moderators kunnen gebruiken, het verwijderen van berichten. En dan is het op ieder forum, ook dit forum, al snel klaar.

Dus terugkomend op wat je hier zegt over diverse trainingsmethoden... ja, er is een zekere mate van respect voor andere trainingsmethoden, en dan kan ik voor mijzelf spreken, en denk ik ook voor een paar anderen. Maar laat dit respect ook wederzijds zijn. En dan komen we er wel:-)

Groetjes,

Linda.

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch 3 doggies

honden foto van mandy missy molly en butch

Hey Nele,
je hebt gelijk er zijn idd een paar topics geweest maar mensen heel bot hebben gereageerd maar ik moet zeggen dat ik zoiets gewoon negeer dat is gewoon kinderlijk gedrag.
Ik denk dat mensen hier zitten voor de gezelligheid en hier en daar graag advies willen krijgen/geven.
Mij jagen ze hier niet weg vind het veels te gezellig hier en dan ken ik negatieve berichten lezen tot ik een ons weeg ik meng me daar niet in en hoe het gewoon leuk, moet jij ook doen maar je maar geen zorgen over die mensen.
groetjes mandy en missy

honden page profiel moontjemoontje

Linda?
Als je een verhaal verteld, wees dan ook eens een keer eerlijk aub?
Je haalt een persoon helemaal naar beneden, terwijl die bepaalde dingen hier op het forum, niet heeft gedaan.
Ja Linda?
je weet het weer eens zo goed.
En ik ben het met martie helemaal eens.
Jij bent degene geweest die haar helemaal naar beneden heeft geschreven met jou leugens.
Want je kent de persoon helemaal niet persoonlijk

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik zie een krabbel staan bij Moontje.Ik vind dat echt niet door de beugel kunnen en dan nog onder anonieme afzender,wat laf!Nee,echt mensen...respect voor jezelf en de ander,zo haal je ook jezelf omlaag en kwets je de ander.Vind ik niet nodig,niet als moderator,maar ook niet als mens...waar zijn mensen hier in godsnaam mee bezig!Bah!!!
Ga je frustraties maar ergens anders botvieren,maar niet op dit forum.Wees beleefd,ten alle tijde!

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

hey ingrid!!!

ben het echt met je eens wat belachelijk die mensen zeg!gewoon f@@#@#&$*@@&&#ing irri!

als je een e-mail notificatie krijgt zie je wat ze neerzetten nou ben het er mee eens dat het weggehaald word! niet normaal!

maar we gaan lekker door met advies geven/krijgen!
want met honden ben je noooooooit uitgeleerd!haha

groetjes

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Sorry,Aadje...misverstand denk ik...maar ik doel niet op het berichtje van Moontje hierboven,maar wat een anoniempje als krabbel aan Moontje heeft geschreven...lees maar even zelf...

Salut!

Ing et chiens

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey Ingrid,

Nu had ik, en meerdere met mij volgens mij, ook een naar bericht bij mijn krabbels staan van ene 'anoniempje'.
Er is gewoon iemand die dit blijkbaar grappig vind.
Is zo iemand nou echt stoer, dan zet diegene gewoon zijn naam er even bij.

Internet is wat dat aangaat misschien een beetje te anoniem. Alhoewel aan het IP-adres te zien is waar het vandaan komt.

Groetjes, Margje

honden page profiel AmyAmy

honden foto van Amy

Het is het nadeel van zo'n "open" forum, daardoor kan iedereen zonder zichzelf "bloot" te geven reageren met soms nare gevolgen vandien.
Er is maar een woord voor: jammer.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Jeetje, blijkbaar is het hier ook nog steeds niet geluwd. Wat jammer zeg. Ik heb op het forum, op de topicstarter ff te beantwoorden, eigenlijk nog geen slechte of onrespectvolle antwoorden gehad. Ik heb ook niet alles gelezen, dat niet want er zijn zoveel topics maar tot nu toe heb ik het zelf nog niet ervaren. En wat geweest is de voorbije dagen, ja, daar wil ik het voorlopig ff niet meer over hebben.

Groetjes

jaco (Gast)

Dat kom er van als je mensen met een andere kijk op de zaak ze berichten weg te halen.Als dit zo door ga ga ik gewoon door hier mee.

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto

honden foto van nele - Tiësto

Als iedereen nu gewoon een beetje volwassen doet dan zijn er toch helemaal geen problemen é. Maar ik stoor mij er eerlijk gezegd ook soms aan en laatst liet ik me eigenlijk ook vangen door iemand die als gast op dit forum zit.

Laat de mensen toch gezellig babbelen met elkaar over dingen die hen aangaat. Een forum dient echt niet om elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren maar om zoveel mogelijk info te verzamelen van mensen die het in de praktijk hebben meegemaakt.

saluutjes

Nele en Tiësto

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eventjes een kleine ergernis van mezelf..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^