Gebroken teentje :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep heeft een gebroken teentje ...

Gisteren deden we mee met de cairnwandeling in Arnhem. Alles ging perfect. Honden hadden het naar de zin, de mensen waren allemaal leuk en gezellig. We moesten wel wat bergen beklimmen (conditie van niets heb ik ....). En toen moesten we naar beneden .... Over een pad met stenen en steentjes, maar ook gras en aarde, eigenlijk niet dat je denkt, echt bijzonder.
Maar in ene loopt er 1 lichte donder mank ... Shoot ... dat is die van ons!!!!
Gelukkig veel ervaren mensen bij ons :-D, dus ook die water bij hun hadden (hadden wij ook, in de auto ;-)). Pootje gespoeld. Misschien dat hij het wat verzwikt had, of op brandnetel had gestaan.
Dus even geprobeerd los te lopen (dat wilde hij zelf heeeeel graag), maar hij bleef hinken. Dus opgetild en later aangelijnd laten lopen (en ook weer opgetild, en weer laten lopen, en weer opgetild, jullie zien het vast al voor je ;-)).

In de auto op de terugweg kon hij even flink slapen. Thuis heb ik hem in het bad gezet met een flinke laag water, zodat zijn pootjes konden weken, maar er kwam niets uit ... Wij hadden zelf ook niet het idee dat er wat in zat. Wel merkte dat zijn 3e teentje erg gevoelig was.

Vanochtend weer gevoeld en huh ... er zat wel ERG veel beweging in en het deed ook zeer. Hij liep ook alleen maar NOG manker dan gisteren. Bij een verzwikking leek het mij dat het iets beter moest gaan. Dus toch maar de dierenarts gebeld en om half 12 konden we terecht.
En ja hoor ... zijn 3e teentje was blauw en wat dik en zij voelde ook erg veel beweging wat aangaf dat het gebroken was. Je kunt dat alleen niet gipsen ...
Nu dus vast getaped aan zijn 2e teentje, een injectie met pijnstilling en voor 8 dagen pijnstilling mee en ..... iig 4 weken lijnrust ...
Oei ... dat gaat denk ik een moeilijke worden, maar het zal niet anders zijn ... Het is wel een brok energie ....

Iemand nog tips hoe ik het met die lijnrust moet aanpakken? Tegenover ons huis is het perkje waar hij poept en plast (zo'n 10 meter van de voordeur), maar omdat hij zoveel pijn heeft en in huis ook nauwelijks loopt, til ik hem vaak daar naar toe ....
Hij heeft ook een schoentje mee gekregen voor buiten lopen, zodat zijn pootje een beetje schoon blijft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gebroken teentje :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik heb iig nog een denkspel en een kong wobbler besteld en gedroogde visjes (kan hij gaan vissen, zoals Jeanine van Caintie een keer liet zien).

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Beterschap voor Sep!

Een gebroken teen is lastig, goed dat je een denkspel en kong besteld hebt. Je moet hem toch een beetje rustig zien te houden.

Hopelijk geneest het snel.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Dank je wel!
Hij loopt nu wel steeds weg als ik naar hem toe wil ... zeker bang dat ik hem wil pakken en dat weer naar de da gaan of zo ...
Hij lijkt ook wel doodmoe, dus hij ligt lekker in de tuin in de schaduw, bakje water bij de hand en zo af en toe geef ik hem even een aai .... Maar hij ziet er eigenlijk best wel zielig uit ... :(

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ach, arm Sepje. Inderdaad lekker zijn koppie laten werken en verder weet ik het ook niet zo goed.  
Brokjes in huis verstoppen zal ook geen succes zijn, want dan moet ie alsnog lopen en dat doet juist pijn. 
Lastig. 

Nou ja, beterschap voor Sep en geef hem maar een aai over zijn bolletje.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Beterschap!!, en sterkte met de rustperiode, dat is erg moeilijk!!

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

beterschap! met rust geneest het meestal heel goed. ooit een kat gehad met gebroken poot, en na een tijd benchrust was het weer genezen, zonder gips.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Net als bij mens is gebroken teen even pijnlijk maar kan je er weinig aan doen i.d.d. vast tapen aan andere teen. Dinos heeft waarschijnlijk ook een keer teen gebroken groot boerenknol waar hij zijn neus bij uit stond te likken ging per ongeluk op zijn poot staan hoop gejank en zag er zo één twee drie niets aan, liep wel wat mank maar na dag weer de oude wel staat teen niet helemaal recht meer. en past hij nu op bij paarden dat hij er niet te dicht bij komt jammer probeer hem er over heen te helpen.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep heeft goed geslapen vanacht. Hij was gisteren toch ook vooral heel erg moe ...
Maar hij wilt er nog niet echt op lopen, hij tilt hem steeds op en probeert hem te ontlasten. Maar ik weet niet of dat van de pijn komt, of door het intapen, dat dat niet lekker loopt.

Hij eet en drinkt verders goed. Zijn pijnstilling ging er ook in als zoete koek, want dat smaakte erg lekker :-D. Nu maar hopen dat het vanaf nu alleen maar beter gaat!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

O, wat zielig! En wat een zorg voor jullie. Lijkt me inderdaad moeilijk om hem te entertainen. Ik heb een hondje gehad met spierblessures. Een kennis had een oude kinderbuggy. Daar nam ik hem in mee en ging gewoon wandelen. Hij vond het heel leuk en bleef keurig zitten/liggen. Maar ik moest hem wel vast maken, want iedereen wilde hem aaien. ( Ach, wat schattig! Waarom zit hij in dat wagentje?) Zo kon hij toch fijn mee en rondkijken. Thuis was hij dan toch wat rustiger.
Veel beterschap!

honden page profiel Jeanine & CaintieJeanine & Caintie 3 doggies

honden foto van Jeanine & Caintie

Hij zal ook wel moe zijn door de wandeling, wat er gebeurt is en de DA alles moet even verwerkt worden in zijn koppie.
Hoe lang moet het in de tape blijven? Kan me voorstellen dat tape ook niet heel lekker zit, het is qua rust wel goed dat nog even niet belast is/wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat vervelend, duur toch gauw een vier weken eer de breuk herstelt is, en zeker zes weken aan de lijn houden. als tie er niet op gaat staan doet het nog pijn.

de eerste tijd maar wat optillen, met de dag zal het beter gaan. vervelend hoor. gespalkt en schoentje aan zal zeker helpen.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Tape moet als het even kan blijven zitten tot de controle op 6 juni. Hij zit er verders niet aan, dus dat komt wel goed!

Vanmiddag hebben we even samen "gecruised", geweldig om te doen!!!! Maar ik was toch wel wat bang dat hij er uit zou gaan (echt, ik had hem zo vast gemaakt dat hij wel kon verliggen, maar er echt niet uit kon, maar toch vond ik het spannend!).





honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

er is geen foto van genomen? Dat zou ik toch wel absoluut laten doen om te weten hoe de breuk is.

En verder is rust = rust bij me. Bench in en enkel eruit voor het hoogstnodige, geen andere bezigheden erbij.
Volledig herstel primeert boven een paar weken verveling.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Nee er is geen foto genomen. Hij moest lijnrust hebben, dus hij mocht niet lopen. De verwachting was wel dat het snel zou genezen, omdat hij nog jong is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gebroken teentje :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Cane corso x Dalmatier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^