broodfok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

hey
ik wou het even hebben over broodfok.
je ziet etegnwoordig zoveel mensen die toch bij broodfokker kopen.
erg want achteraf komen ze bedrogen uit.
heb hier al verhalen gehoord en zelf ook al uit ondervindingen van vroeger.
pup die niet kunnen drinken uit bakje die konijnpuppet gewoon zijn...dode pups...zieke pups...
maak er mij soms wel druk in.
gisteren kwam ik in dierenwinkel en zei een meisje kijk nog een chi...ik keek verwonderd naar haar pup en vroeg is ze ook chi...ja zei ze,waarop ik zei een kruising neje zei ze raszuiver 8 wkeen en 2 kilo.
de pup was groter dn mijn volwassen chi...
tgenwoordig zijn er zelfs al valse stambomen in de omloop...en nog zoveel mensen die nieets weten van broodfok of hoe en waar op letten bij kopen van pup.
ik heb haar de raad meegegevn als ze ooit pup koopt op te letten.
koop waar de zogende mama bij zit en niet waar zoveeel verschillende rassen samen zitten en dta de pups in hui moeten zitten niet in een stal in eenn bak....
is er nergens een zwarte lijst want ken wel een paar namen van fokkers (broodfokkers)
even deze site ook doorgeven kun je meldingen doen ivm broodfok
www.broodfok.be

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "broodfok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

ik vind dat zo naar :'( broodfok! waarom bestaat het nog!!!?

ja ze moeten echt zo'n zwarte lijst hebben. zodat niemand er meer intrapt!

al die hondjes die jaarlijks overlijden... ):

honden page profiel Mona LizaMona Liza

honden foto van Mona Liza

Maar ja zolang de NL-wet dusdanig mild is, zal de broodfok in stand blijven. Zolang een hond een plek heeft waar hij warm en droog zit, vers drinkwater, voldoende eten krijgt, gebeurt er helemaal niets! Dat die honden als fokmachines hun levenlang in donkere schuren verblijven waar puppies geboren worden die totaal contactgestoord zijn omdat ze tijdens de verschillende levensfases dat ze bij de broodfokker zijn, nagenoeg geen contact leggen met mensen, groot én klein andere dieren, geluiden etc. lapt de wet helaas nog steeds aan haar laars! Dan speelt er nóg een factor mee: de prijs. Met name de zogenaamde mmode-hondjes, als voorbeeld Chihuahua, zijn bij een erkende fokker erg duur in aanschaf. Bij een broodfokker is het een stuk goedkoper waardoor mensen vaak kiezen voor kwantiteit i.p.v. kwaliteit. De kater komt vaak past later, want een doorgefokte hond betekend heel vaak ellende!

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

hey idd nu profiteerd de broodfokker van chihuahuahype ze verkopen ze soms voor acties tegen de prijs van 500 euro en dan dag nadien kosten ze weer 1500 dat mensen er zo in blijven lopen heb nu zelf pupjes en hoor vaak slechte reacties van dode en ziek pups maar ook van ja bij broodfokker kost het 250 euro minder maar ze denken niet aan de toekomst en wat ze er mss bij dierenarts moeten insteken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Schandalig ja, dat zoiets nog bestaat... :'(

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

heb nu een onverwacht nestje van mijn chi's heb zelfs een mail gekregen van broodfokker die mn pups wil overnemen voor 200 euro meer dan ik vraag....ze ijn echt gek geworden zeker...hou ze nog liever zelf als ik geen goed thuisje vind...ben echt blij dat ik al 2 superthuisjes heb voor mn pupjes...als ik er geen superthuisje voor vind hou ik ze zelf

honden page profiel Mona LizaMona Liza

honden foto van Mona Liza

Ja er worden complete nesten opgekocht door die broodfokkers om vervolgens in een puppiefabriek als broedhok te mogen fungeren.

Amy (Gast)

Broodfok, een groot probleem dat niet makkelijk op te lossen is.
Aan de ene kant de broodfokker die alleen aan geld denkt. Aan de andere kant de koper, die naief, maar met goede bedoelingen een pup aanschaft en zo met zijn geld de broodfok in stand houdt.
De broodfokker is de schuldige maar als minder mensen een pup uit de broodfok aanschaffen zou het probleem vanzelf ophouden te bestaan.




honden page profiel sally sally

honden foto van sally

eigenlijk zouden ze je moeten verplichten als je een pup of hond wil aanschaffen les te volgen waar je op moet letten wat en waar je koopt en dat je enkel met dat bewijs pup of hond zou mogen kopen zo zou mss een manier zijn om broodfok uit te bannen he
veel mensen kopen een hond en wteen ook niet wat te verwachten en waar aan beginnen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Aan de andere kant de koper, die naief, maar met goede bedoelingen een pup aanschaft en zo met zijn geld de broodfok in stand houdt.
Euh niet alleen naar naief, maar ook lui (geen moeite willen doen te zoeken naar een fatsoenlijke fokker), ze willen NU een pup, en niet pas over een paar weken, en ze willen een 'rashond' maar het mag natuurlijk niks kosten..
Als wij kopers nu eens ophielden te kopen was het snel afgelopen.

honden page profiel Mona LizaMona Liza

honden foto van Mona Liza

@ Mexx maar ja da's een utopie want er blijven helaas mensen doorgefokte, mode-honden kopen die vervolgens in asiels belanden. Dat hadden we al met de Dalmatiër n.a.v. de film en dat zien we nu weer bij de Chihuahua. Heel erg triest... men weet half niet waar ze aan beginnen. Oh wat een leuke hond! Zonder zich te verdiepen in het ras schaffen ze zo goedkoop mogelijk een hond aan.

honden page profiel DoggyDoggy

honden foto van Doggy

Hallo,
Broodfok is heel moeilijk uit te roeien, zoals hierboven al gezegd; als mensen in winkels blijven kopen blijven de broodfokkers ook bestaan. Ik dacht dat de wet veranderd was(België) geen dieren meer in de winkel, maar toch zie ik puppy’s zitten. Het enige wat zou helpen is veeeeel strenger optreden door de overheid, en ten 2de meer en strengere bevoegdheden en controles van de dierenpolitie, als die al bestaat(in België weet ik het niet)of die bestaat, of de dierenbescherming veel meer bevoegdheden geven, maar dan nog is het moeilijk, want die weten altijd de achterpoortjes van de wet te vinden.
grtn

honden page profiel alberdienalberdien

honden foto van alberdien

WE waren gisteren bij een puppy farm net over de grens, op onderzoek uit of een van mijn 10 gestolen pups, whippet, door W i n, daar terecht was gekomen.
Hij leek sprekend, maar om nou mijn eigen pups ook nog te betalen. Moederhond is al terug gekocht.

Ze halen de pups uit Hongarije, af en aan, Daar moet een einde aan komen!

honden page profiel RiekyRieky

honden foto van Rieky

En dit allemaal ook nog op dierendag :'( !

Amy (Gast)

@Mexx

denk dat lui op sommige kopers waarschijnlijk wel van toepassing is. Maar denk dat er bij het merendeel andere dingen spelen.

Kopers die geen argwaan koesteren omdat ze zelf dieren niet als handelswaar zien en daardoor niet alert zijn op broodfokkers (zoals de waard is, vertrouwd hij zijn gasten)
Slinkse verkoop technieken van broodfokkers.
Kopers die beperkt zijn in hun financieen, en dan heb ik het niet over mensen die voor een dubbeltje eerste rang willen zitten.
Mensen die niet perse een rashond zoeken en een kruising prima vinden.







honden page profiel sally sally

honden foto van sally

ik heb ook in het verleden honden gekocht bij broodfokker wist niet beter waar moest je zoeken als er geen internet is he.
heb er ook eentje uit asiel gehaald...
over honden in diernwinkels mag niet meer in belgie idd en je ziet het ook niet zo vaak meer maar bij chistore in hasselt en animalexpres zitten die honden in een klein glazen kotje....ik ken er hier nog par fokkers in mijn buurt de hondjes zitten in glazen bokaal van 50 op 50 cm...schande he...als je ze ziet zou je ze allemaal willen meepakken omdat het zo zielig is maar zo blijft het bestaan natuurlijk
er zouden eigenlijk strengere wetten moeten komen
ik zit nu zelf met pupkes was eigenlijk niet de bedoeling het is nu zo heb me verdiept en doe mn uiterste nest ben er de hle dag ook mee bezig zindelijk en socialiseren enzo en goede thuis zoeken
ik krijg biedingen voor zelfs meer dan mn vraagprijs.ik krijg te horen mn dochter zag de chi film en wil een chi...ze wil het zo graag ze is 4...ik had gezegd weet je wat ga langs barts smit daar zal je wel voor een mooi prijsje een leuek chi voor je dochter vinden
de mesnen willen het kopen gadgets....en als de rage voorbij is wat dan met de chi'kes....vind het erg...eigenlijk zouden mesnen het moeten opzoekn alles over het ras wat ze willen...dan zouen de asiels ook minder vol zitten.er zou beter een wet komen dat je een papier in handen moet hebben een soort opleiding voor je een pup mag kopen...

Amy (Gast)

Hoi Sally,

zou mooi zijn als mensen eerst een diploma moeten halen voor aanschaf van een pup. Maar twijfel of dat wettelijk haalbaar is.
Misschien moeten de regels voor broodfokkers aangescherpt worden, daarnaast strengere handhaving en hogere boetes. Samenwerking met de belasingdienst etc.
Ze financieel zwaar treffen heeft misschien het meeste resultaat.

Groetjes

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

idd klopt wat je zegt
kzou het een goed idee vinden soort diploma er zijn zoveel mensen die niet wteen waar ze aan beginnen
er zouden veel minder asielhonden zijn en dan zouden ze ook gouden raad kunnen meekrijgen waar wel kopen en waar niet en als ik dan luidop mag dromen als je dan zo een diploma in bezit had kreeg je nog een extraatje als je bij een erkende rasfokker ging ;-)
maar zijn dromen he hopelijk komt er ooit echt zoiets
lees zoveel horor verhalen he en zie nu zoveel mensen met een zogezegde chi die ze als raszuiver kochten en niet eens van ver op een chi lijkt...waarom moeetn ze persee gaan kruisen...moest het in werkelijk heid gaan zouden er mss mensen zijn die kat en hond zouden kruisen of konijn kat...gelukkig gaat dat niet...maar je ziet soms zo gekke combinaties...snap het gewoon niet...kzal hier eens wat zetten wat van het internet heb gehaald


een van de verhalen op het net en er zijn er zo nog veeeeel meer


Mams
(Dit verhaal begint ongeveer 8 weken voor jij die dierenwinkel
binnenstapte.)
Het is hier vochtig, kou en vooral donker, zo donker... . Mijn naam is
"teef uit het 3de hok van links". Zo noemen ze me toch altijd als ze het
over me hebben. Ik ben 3 jaar. Ik ben bijna 60 dagen zwanger en ik heb zo'n
honger. Hopelijk krijg ik straks nog iets te eten. Op veel hoop ik al lang
niet meer maar gewoon een snede brood, daar zou ik al blij mee zijn.
We zijn hier met ongeveer 25 teven. Allemaal op de een of andere manier
familie van elkaar, mijn mams zit 2 hokken verder. We zien elkaar echter
nooit. We mogen enkel uit ons hok om gedekt te worden en dan nog vaak
brengen ze de reu gewoon naar hier. Hij zit immers maar 6 hokken verder. Ik
vraag me vaak af hoe het hierbuiten uitziet. Zou het overal zo donker zijn?
Ik heb zo'n honger....en ik voel dat mijn buik stilaan onrustig wordt,
volgens mij gaan mijn pups stilaan komen. Tja na 5 nesten op een goede 2
jaar tijd weet je wel hoe het gaat hoor. Ik voel me zo alleen...was er maar
iemand die me effen gezelschap kwam houden, niet lang, heel even zou al fijn
zijn....
(enkele dagen later)
Wel mijn pups zijn geboren, ik weet niet goed wanneer, dag of nacht, het
is hier altijd donker, je verliest zo snel de tel. Er zijn 3 reutjes en 5
teefjes geboren. 1 teefje heeft de eerste 24 uur niet gehaald. Ze zag er zo
ziek uit. Ik heb gebruld, gegild, maar niemand kwam me helpen, een beetje
later was ze dood. Een paar uur later kwam 'die man" binnen, hij mopperde
wat over dode pups en hij nam haar mee. Ik vraag me af waar ze nu is. Ik heb
nog altijd zo'n honger. Mijn pups ook! Het is zo zwaar zo zwaar, maar toch
ben ik weer een beetje vrolijk, eindelijk weer wat leven rondom mij. Hoewel
ze wel heel stil zijn hoor. Hopelijk zijn ze niet allemaal ziek! Zou ik wat
fout doen? Mijn buik doet zo pijn.
(5 en een halve week later)
Ik ben weer helemaal alleen. Gisteren is "die man" mijn pups komen halen.
Ik had me zo voorgenomen deze keer blijven ze bij mij. Hij neemt ze me niet
meer af. Maar het enige dat mijn protest heeft opgeleverd was een klop op
mijn kop en een stampt tegen mijn buik. Mijn puppies wilden helemaal nog niet
weg van me. Ze zijn nog zo klein oh zo klein. Ik ben zo bang, waar zouden ze
naartoe gaan? Ze kennen niets van de wereld enkel dit hok. Ik wou dat ik ze
meer had kunnen leren maar ook ik ken enkel dit hok. Ik ben hier geboren en
hier nooit weggeweest.
Mijn buik doet zo verschrikkelijk pijn. De eenzaamheid is ondraaglijk.
Nooit iemand om mee te spelen of om lekker tegenaan te kruipen. En toch
probeer ik vriendelijk te zijn tegen "die man" in de hoop dat ik is een aai
of een lief woord krijg, maar ik doe telkens wat fout. Mijn buik doet zo
pijn. Ik hoop dat mijn pups wel weten hoe ze het goed moeten doen, ik heb ze
zo weinig kunnen leren, ik hoop dat ze zich redden. 3 van de 7 pups waren zo
ziek. Hopelijk knappen ze snel weer op.
De pijn in mijn buik wordt erger en erger. Zou er iets mis zijn? Ik gil
van de pijn maar niemand komt. Ik ben zo verschrikkelijk eenzaam. Wat doe ik
toch fout?
Met ieder uur dat voorbijgaat wordt de pijn erger en ik heb het zo warm, zo
vreselijk warm. Ik heb het opgegeven om te gillen, er komt toch niemand.
Zoals altijd sta ik er alleen voor. Ik heb het zo koud, zo warm, zo koud. Ik
ril er van....en dan die pijn , ik weet niet hoe lang ik dit nog
volhoudt....had ik maar meekunnen gaan met mijn pups. Gewoon 1 keer de
buitenwereld zien. Zou het daar ook zo donker zijn?
De pijn is niet meer te verdragen. Ik denk dat ik maar stilaan ga slapen,
waarschijnlijk wordt ik nooit meer wakker, maar weet je. Mijn mams heeft me
ooit een verhaal verteld van een wereld waar bomen zijn en gras en licht en
andere honden om mee te spelen, wie weet ga ik daar nu wel
naartoe...
Een paar uur erna komt "die man" aan, hij zucht wat over rotteef en hij
roept, hey er is er hier eentje dood.....
Pups
Amper 5 en een halve week en "die man" kwam ons bij onze lieve mams halen. Hij
grabbelde ons vast aan nek poten, staart, waar hij ons maar kon pakken. We
werden met zijn allen in een doos gestoken. Het was zo eng. 3 van ons zijn
zo ziek. Alles is zo donker, waar gaan we naartoe, wat gebeurt er, waarom
kan mams niet mee? Honger...zo'n honger.... .
Wat een raar geluid, net een beer die naast ons brult en de wereld beweegt
plots, konden we nu maar zien naar waar we gaan. Wat gebeurt er toch. Zo
bang..."die man" brult dat we onze kop moeten houden....
Een half uurtje later is alles plots stil. Oh hey, daar gaan we weer,
hobbel, hobbel.... .
De doos gaat open....jeetje wat is het hier licht!!! Mijn ogen...wat doet
dat pijn, we zien niks.... "die man" en een andere mopperen wat over 2 dode
pups....Oh nee 2 van onze zusjes zijn dood. De rest wordt uit de doos
gehaald. Ze gooien ons in een hok....het is hier zo licht. Zoveel
mensen, zoveel lawaai. Zo bang... iedereen lacht en tikt tegen het hok.
Zeer belangrijk voor mensen die een hond willen kopen:
1 van die iemanden kan jij zijn. Koop nooit een pup bij een dierenwinkel
of broodfokker. Dit hebben alle pups die je daar ziet meegemaakt. Als je
zo'n lief kopie naar je ziet kijken denk dan aan zijn mams die ergens in
een donker hok zit. ( Kijk bovendien is naar dat magere lijfje met bolle
buikje ongetwijfeld vol van de wormen, omdat ontwormen teveel kost) Door de pups te kopen die te koop zijn in deze winkels en fokkerijen, hou je deze
handel in stand en zullen honden onder deze omstandigheden hun leven moeten doorbrengen! Pups horen NIET op te groeien in een donker hok of in de etalage van een winkel, pups horen lekker in de huiskamer op te groeien. Overladen door liefde en steun van mams en de baasjes van mams.
Als dan zo'n verkoper je begint wijs te maken dat je voor 30 euro meer
zelfs een stamboom meekrijgt, waarschuw deze persoon dan, dat dat illegale
praktijken zijn. Stambomen voor pups worden aangevraagd voor de geboorte al,
niet 8 weken erna en al zeker niet in een dierenwinkel.

honden page profiel sally sally

honden foto van sally


Het is eenzaam in mijn kooi
Ik droom van de zon, van het gras
Ooit zag ik door een raam
hoe mooi het echte leven was.

Ik ken geen knuffel, geen aai,
Voor mij geen nieuw begin
Ik zou graag uw vriendje zijn
Een deel van het gezin

Enkelingen besloten
Voor hun ego en voor het geld
Dat na het produceren
Mijn dagen zijn geteld

Waarom moeten we dit doorstaan
Wij leven in het duister
Ons afzien is voor jullie
Niet meer dan licht gefluister

Wij huilen zacht en vragen
Wie er voor ons vechten zal
Voordat ik sterf wil ik slechts één ding-
Ooit eens spelen met de bal.

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

Ik ben wat je zou kunnen noemen een "schrikhond", niet dat ik zou bijten hoor, zelfs dat durf ik niet. En toch zit ik goed in mijn vel, thuis dan want buitenkomen....nee, dat is naar mijn idee te gevaarlijk. Ik voel me goed als ik honden, veel honden en mijn ma rond me heb. En dat komt allemaal door mijn verleden.

Ik ben geboren in een donker hol, "een kelder" wat ze in mensentaal noemen. Mijn zussen, tantes, nichten, nonkels, broers,.. allemaal leefden we in die kelder. Er werd van ons verwacht dat we zo rap en zoveel mogelijk zwanger werden, want we waren allemaal witte Bouviers of wat er kan voor doorgaan en dat lag goed in de markt. Ik groeide op en wist niet beter. Tot op de dag dat de man die ons "bezat", met zijn donkere zware laarzen naar beneden kwam en mij naar boven sleurde. Ik wist niet wat er gebeurde. Alles was vreemd voor mij en ik beleefde de schrik van mijn leven. Zeker toen hij me in een ijzeren ding met wielen sleurde. Volledig over mijn toeren was ik toen dit ding zich ook nog in beweging zette. Ik kwam wat tot rust toen dit ding op een plek stil hield waar ik luid geblaf hoorde. Ik dacht, zo erg kan het niet zijn want ik ga gewoon weer een kelder binnen en het leven gaat gewoon door. Ik blokkeerde dan ook volledig toen ik uit dat ding werd gesleurd, een stuk touw om kreeg en mee getrokken werd in een lokaal waar mensen waren. Ik merkte dat het opeens stil werd en iedereen mij aanstaarde. Ik hoorde duidelijk mijn baas roepen terwijl hij al weer weg ging "hier, aan deze kan ik niets meer verdienen, je ziet maar wat je met haar doet". De mensen rond me antwoorden hier niet op want het bleek dat ik niet de eerste kweekhond was die hij hier dumpte.

Van de eerste uren herinner ik me niet zoveel want ik was in shock. Later bleek dat ik in een asiel was, dat ik bij de dierenarts op controle was geweest en dat er een meisje zei " Ik heb wel een plaatsje vrij voor dat oude sukkeltje". Sukkeltje....? Moi....? Ik was een 7 jarige, 50 kilo dik, op poten lopend, stinkend tapijt !!! En alle honden die ik had gekend waren ook zo. Waar was het probleem van sukkeltje...dit kenden we niet, voor ons waren we gewoon hond en niets meer. Weer moest ik in een ijzeren ding maar deze keer bleef dat meisje naast me zitten en sprak me lieve woordjes toe waarvan ik niets begreep. Spreken ze in een mensenwereld tegen zoiets als ik...? Ik wist het niet. Ik kreeg de naam Diddel.

Thuis gekomen voelde ik me al ietsje beter want ik had opnieuw vele zussen rond me en ik begreep dan ook niet dat iedereen me aanstaarde toen ik wegvluchtte in de kelder. Ik werd er weer uitgehaald en kwam er ook nooit meer in.

Ik leerde wat een mand is, een knuffel, een aai, een snoepje en ik weet zelfs wat een zetel is! Ik kreeg er één voor mij alleen die ik graag deel met mijn zus de York. Dat meisje is mijn ma geworden en dat, dat vergeet ik nooit. Dat toon ik haar iedere dag opnieuw, al 9 jaar lang, met een likje en een zachte poot. Mijn naam veranderde door de jaren heen in Diddeldom, omdat ik zo braaf ben, iedereen met rust laat en nooit ruzie maak met mijn zussen.

Ja, het gaat goed met mij.....heel goed. Diddeltje, in dit verhaal probeer ik jou trouw en liefde naar mij toe te verwoorden. Je bent een schat, die nooit problemen maakt. je accepteert alles wat ik mee naar huis breng. Je maakt nooit of nooit ruzie. Ik weet, Diddeltje dat het enkel en alleen jou liefde en trouw naar mij toe is die je iedere angst zou doen overwinnen. Vandaar Diddel, dat ik vooral jou zo graag nog een tijdje het leven op een boerderijtje zou willen geven. Ik kon je enkel uit die kelder halen en je een stadsleven bieden. Dat trappen lopen wordt in perioden voor jou zo moeilijk.

Hou nog even vol Diddel want we zoeken, we zoeken nog altijd om een klein boerderijtje.... Mag ik hopen dat het ook nog JOUW boerderijtje mag worden. Het gaat je nog een hele tijd goed, lieve trouwe hond.

Diddel heeft nog het geluk gehad om 3 maanden op het boerderijtje te kunnen wonen. Daar is ze zachtjes heengegaan. Rust nu maar zacht lieve Diddel!

honden page profiel Mona LizaMona Liza

honden foto van Mona Liza

Och mensen, wat een ellende... ik zit hier als een klein kind te snikken achter mijn pc. Het is dat we geen eigen rechter mogen spelen maar anders...

honden page profiel Ingrid en DootjeIngrid en Dootje

honden foto van Ingrid en Dootje

Oh ik krijg iedere keer weer kippenvel van dat soort verhalen. Ook ik zit hier met tranen in mijn ogen achter mijn pc. En geef Do nog maar eens een dikke knuffel. :'(

ingrid (Gast)

Ik heb al dertig jaar een hondenkapsalon en probeer al twintig jaar de klanten weg te houden bij die broodkwekers.Het probleem blijft dat honden uit de broodkweek nou eenmaal,meestal,goedkoper zijn dan honden met een stamboom.Vanaf het moment dat mensen euro's moeten betalen doen ze aan selectieve dierenliefde en zal zelden nog iemand denken aan de moederhond die een rottig leven heeft.Regelmatig krijg ik als antwoord dat het hun echt niet kan schelen hoe hun pupje in de winkel is geraakt.En mensen vergeten heel vlug de beelden van tv van de dierenmishandelende broodkweker.Zij behandelen hun hondje toch goed...maar dat dank zij hun aankopen in de dierenwinkels die ellende blijft duren,daar willen ze zelfs niet over nadenken.Net zoals ze niet willen nadenken over dat stukje vlees op hun bord,dat heeft net als die hondjes ook niet zo'n leuk leven gehad.Maar dat zien ze niet in de supermarkt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Idd Ingrid, dat heb je heel mooi gezegd. Mensen wuiven dit soort zaken weg uit hun geheugen/bewustzijn, omdat het voordelen oplevert om er niet aan te denken...

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

ik heb ook nog bij broodfokkers gekocht had een sharpei betaalde daar toen 40.000bef = 1000euro voor
ben ook naar fokkers gaan kijken lagen de bedragen tussen de 2000 en 3000 euro...maar als ik dan achteraf bekijk wat ik aan dierenartskosten medicatie biopsies operaties heb uitgegeven....het ziet er in begin gezond uit maar na jaren keert het meestal dat weten veel mensen niet en je kan ook geluk hebben dat je broodfokpup niks mankeerd...als je die fotos dan ziet die bij de verhalen staan...soms denk ik zou het niet mogelijk zijn met petities enzo....denk er me soms suf van

honden page profiel Mona LizaMona Liza

honden foto van Mona Liza

Tja het is mens-eigen he op het moment dat iets ze niet goed uitkomt om over NA TE DENKEN, krijgen ze selectief geheugenverlies. Piet Hein, zijn naam is klein, zijn daden waren groot... Ja de tijd van de jongens van stavast is alweer lang vervlogen! Zien we iets van bio-industrie zetten we de tv op een ander kanaal. Want we MOETEN iedere dag een stukje vlees en bij de scharrel-slager is het nu eenmaal te duur! nee, we kiezen er niet voor om dan drie keer per week vlees te eten, ben je gek! Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi
op de site van raad van beheer stond toch ook altijd een zwarte llijst of een link ernaar

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

had eens gezien maar zie nergens iets wat ik kan toevoegen hoor
heb het wel al gemeldbij site broodfok

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ja ik doe er ook niet aan hoor
ik ben dr helemaal voor naar frankrijk gereden maar weet dat ik nu een goed hondje heb
ik heb ooit een stafford gekocht zo in een dierenwinkel op kruiskade was toen 19 en wist niets van stamboom ik kocht met de wetenheid dat hij een stamboom had achteraf heel gedoe geen stamboom woonde in rdam en moest hem na 2 jaar met spoed herplaatsen omdat ze hem zochten de politie zat gelukkig in verhuizing hij zit wel bij een kennis dus dat is fijn

daarna heb ik herplaatsers gedaan en nu maakte wij de keus om echt goed te zoeken naar een echte fokster alles officieeul met stamboom ja ik wilde t liefst ook meteen toen een pup er stonden op dat moment kruising vastgotaspets en jack russel dacht ik op marktplaats prachtig maar ik hield mezelf voor of ik weer t zelfde wilde meemaken en dus zijn we nu 2 jaar verder en heb ik mijn tula met stamboom frans erkende fokstert koste tijd en bijna 24 uur moeite rond rijden naar frankrijk en terug maar ik heb zekerheid en dat vind ik heel belangrijk

t zou een leuk idee zijn om op het forum een knopje te hebben met zwarte lijst fokkers maar helaas denk ik onmogelijk gezien de rechten van de mensen anders word t forum straks uit de lucht gehaald dat willen we niet

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

idd jammer dat het niet bestaat zo zwarte lijst

amaai wat een moeite maar het is de moeite waard he
heb ook bij broodfokkers gekocht in het verleden zoals je zei ook jong en niet weten en geen internet om op te zoeken enzo he

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "broodfok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^