stafford pup begint te blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel albertoalberto

mijn mecheltje alles geprobeert krijg er niets uit ... zal dan maar nog efkes wachten ivm haar leeftijd 

maar mijn stafford pup begint snachts te blaffen naar andere mensen die dichter bij komen ( richting ons ) is dit bescherm gedrag ? of niet  ohjah , vandaag heeft hij staan grommen en blaffen voor de raam  naar de tuinman die in ons tuin bezig was is dit waaksheid of dominantie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stafford pup begint te blaffen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

een kort antwoord:

geen van beiden, je hondje is onzeker en probeert dat nu met verbaal gedoe te compenseren
1 effect heeft het, jullie geven het aandacht, en zo wordt hij gesteund.

het is belangrijk dat je je hond duidelijk maakt, dat dat alarmeren echt niet altijd nodig is, en dat als jij zegt dat het goed is, het ook goed is.

een stafford is, voor zover ik het weet, helemaal geen echte waakhond, maar juist een hond die graag mensenvrienden maakt, dat is een fijne eigenschap, alarmeren (blaffen om de baas ergens op atent te maken) kan wel prettig zijn, maar uiteindelijk vaak alleen als de hond ook stopt met blaffen als je dat vraagt.

maar voor nu.. in het donker blaffen naar mensen.... pure onzekerheid
achter het raam te keer gaan..... onzekerheid
en zeker geen waaksheid of laatstaan 'dominantie"

werk aan de winkel dus ;-)

honden page profiel albertoalberto

sorry hoor , maar bij de ouders van mijn stafford pup zou je je hand niet door de brievenbus steken hoor , het is geen waakske rass maar als ze waaks zijn zijn het goede wakers

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" sorry hoor , maar bij de ouders van mijn stafford pup zou je je hand niet door de brievenbus steken hoor , het is geen waakske rass maar als ze waaks zijn zijn het goede wakers "


tja, als jij het zo ziet, dan is dat zo
lijkt mij heel onwenselijk gezien waar het ras voor staat : mensvriendelijkheid

maar ik merk dat wat ik schreef jou heel slecht uitkomt en niet is wat je horen wilt
so be it......

mijn hond is een pure verdediger, maar je kan gerust binnenkomen
je komt er alleen niet meer uit, happen en bijten om het happen en bijten.......
en dat waaks noemen en nog sterker: wenselijk..........
jammer vind ik dat.

@edit
ik lees net je andere topic, het is me bij deze duidelijk
zonde van mn tijd

honden page profiel albertoalberto

neen , wat ik wil zeggen is deze ras is mensen vriendelijk ja maar je kunt niet 1stempel gooien van dit ras word niet waaks , er zijn altijd staffords die uiterst waaks worden ... meschien de mijne niet , maar er zijn er bij van wel trouwens je hoeft niet te reageren is jou niet gevraagd geweest

honden page profiel KK

honden foto van K

zo moet je hier net beginnen tegen de vaste forumleden, dan zal je niet veel leuke reacties meer krijgen.ja, mijn stafford is enorm waaks, maarrrrr, buiten zal zij nooit naar mensen blaffen, omdat IK de leider ben, en niet zij.
als een hond het gevoel heeft dat ie jou moet beschermen, wil dat zeggen dat ie zich niet veilig voelt bij jou, en jij dus niet de leider bent. ook vast niet wat je wilt horen, maar wel de waarheid. of het nu onzekerheid is of bescherming, beiden komen alleen voor als de hond zich niet veilig voelt.

honden page profiel albertoalberto

onveilig belachelijk gewoon ;-) stelletjes ...;  hoe kan mijn hond zich onveilig voelen bij mij als ik veel liefde geef het beste voer koop . en veel mee bezig ben , ja daarmee voel ik mij beledigt ja

honden page profiel KK

honden foto van K

een leider zijn zit hem niet in liefde geven, voer kopen of met hem spelen. dat zit hem in duidelijke regels, consequent zijn, en dat soort dingen, zodat een hond zijn plek weet in de roedel.dat is zeker niet belachelijk. hoe lang heb jij eigenlijk honden, dat je zo raar reageert? ik heb 18 jaar herplaatsers, met de meest uiteenlopende problemen, en weet echt wel waar ik het over heb.
dat gevoel krijg ik bij jou dus niet.......

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel albertoalberto

in dat geval karin is dit anders .. moet ik duidelijk zeggen dat je meer ervaring hebt dan mij .. trouwens jij hebt ook een staff ik heb gemakelijker te luisteren naar mensen met ervaring en met dezelefde rass . goja weet presies niet veel over staffords en zegt dat ze niet waaks kunnen zijn ( zo begrijp ik het )

honden page profiel KK

honden foto van K

nee, dat zegt goja niet, ze zegt dat dit geen waaks ras is, en dat is ook zo, maar dat wil niet zeggen dat ze nooit waken. mick heeft ook veel ervaring met het ras, maar ik zou je aanraden om hem met respect te antwoorden, want ik ken hem langer dan vandaag;-)vertrouwen en veiligheid zijn dingen die moeten groeien bij een pup. train je met hem/haar bij een hondenschool?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik denk dat je je moet bedenken wat waaks is en wat de reden is waarom een hond/pup hard tegen een tuinman blaft of in het donker tegen willekeurige mensen.
Dat heeft naar mijn mening niets te maken met waaksheid, maar alles met onzekerheid
maar ja....... dat wil je niet horen dus

Ik denk te durven zeggen wel iets van honden te weten en zeker van waak en verdedigers en dan nog wel wat langer dan 20jaar ;-)

Ik zou overigens van geen enkele "fokker" van welk ras dan ook een pup willen waarvan de ouder honden zo onbeheerst reageren bij de brievenbus.

honden page profiel KK

honden foto van K

" in dat geval karin is dit anders .. moet ik duidelijk zeggen dat je meer ervaring hebt dan mij .. trouwens jij hebt ook een staff ik heb gemakelijker te luisteren naar mensen met ervaring en met dezelefde rass . goja weet presies niet veel over staffords en zegt dat ze niet waaks kunnen zijn ( zo begrijp ik het ) "

mijn staff is trouwens niet de makkelijkste, maar zij heeft dan ook veel meegemaakt. geheel tegen de karaktereigenschappen in is zij liever voor honden dan voor vreemde mensen. zij heeft een probleem met vertrouwen van mensen, omdat haar vertrouwen beschadigd is. als ik niet bij haar ben valt ze mensen aan.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Eerst moest ie leren blaffen en nu mag het niet meer, beetje verwarrend niet? Het meeste ongewenst gedrag is er zelf ingemaakt als baas zijnde. Er zijn veel mensen geweest ib je vorige topic die je hebben verteld om het niet te doen. Nu heb je ze geleerd op iets te reageren door te blaffen. Vind het een beetje tegenstrijdig. En onwijd verwarrend voor je hond.

honden page profiel albertoalberto

moest aleen blaffen als de deurbel ging ....

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Hoi Alberto,

Als eerste, behandel de mensen hier met respect, ook al ben je niet met de antwoorden eens. Iedereen heeft het beste met jou en je hondje voor.
Wij hebben hier 2 staffs rondlopen. De engelse staff is alles behalve waaks. De amerikaanse staff is behoorlijk waaks. Dit is niet aangeleerd, maar doet ze vanuit zichzelf. Ik moet hierbij wel vertellen dat dit geen raszuivere is. Ze waakt bij schemering en 's avonds meer dan overdag. Als ik of mijn vriend zeg 'Klaar!' dan stopt ze ook. Misschien kun je met je pup hierin trainen door je hond af te leiden, of de pup weg te halen bij het raam als hij/zij aanslaat.

Groetjes Denise

honden page profiel albertoalberto

het is een ast , en nachts blaft hij maar gromt hij niet , maar als we dichter bij zijn riekt hij aan de mensen en dan is zijn geblaf over wilt hij zelf een aai .

ik heb geen stamboom dus zekerheid is er niet dat het een puur is , maar zijn ouders waren wel staffords ,

honden page profiel albertoalberto

"
Ik quote mijn vraag nog maar een keer.... Kleine toevoeging, is het een AST of een SBT?

De AST kan idd waaks zijn, maar dan nog is het puur alarmeren wat ze zouden mogen doen (zolang het op 2 poten loopt),   Agressie naar de mens is een serieuze fout, terughoudendheid is iets wat ik bij meer AST's begin te zien en vind ik ook zeer onwenselijk! 

Er zijn tig manieren om het blaffen aan of af te leren, de vraag wat dat betreft is waarom? Afleren kan ik me voorstellen, maar je het werkelijk aangeleerd of begrijp ik nu helemaal niets meer van dit topic..... "

wat bedoel je met zolang het op 2poten loopt ?

honden page profiel KK

honden foto van K

"
wat bedoel je met zolang het op 2poten loopt ? "
zolang het een mens is, want veel staffords worden hond-agressief als ze volwassen zijn. dat zit wel in het ras, maar mens-agressie niet.

honden page profiel albertoalberto

" zolang het een mens is, want veel staffords worden hond-agressief als ze volwassen zijn. dat zit wel in het ras, maar mens-agressie niet. "

ok nu begrijp ik het , neen van vreemde honden moet ze ook niet weten , daar word nu al aan gewerkt ( bv vanvreemde  grote rassen duitse herder , enzo ... moet zo niks van weten , heeft ze angst voor maar dan voor kleinere honden is ze niet bang ,   dit gaan we stilletjes aanleren om vreemde honden te vertrouwen

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Je wilde toch dat je hond ging blaffen. Die snapt echt niet dat dat alleen mag als de deurbel gaat.

Daarom zei ik in je vorige topic ook wees blij dat hij niet blaft. Nu heb je gedrag wat je wat je niet wilt en je pup wordt er alleen maar onrustig van.

honden page profiel albertoalberto

sory hoor maar ik heb haar dit gedrag niet aangeleerd dit heeft ze zelf gedaan hoor en nee ik heb haar niet beloont , ( rukje aan de touw als we haar uitlaten ze stopt dus ook , meestal komen mensen kijken naar de hond ook ( een schattige staffje wie wilt die niet strelen

honden page profiel albertoalberto

" sorry hoor maar ik heb haar dit gedrag niet aangeleerd dit heeft ze zelf gedaan hoor en nee ik heb haar niet beloont , ( rukje aan de touw als we haar uitlaten ze stopt dus ook , meestal komen mensen kijken naar de hond ook ( een schattige staffje wie wilt die niet strelen "

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

In je vorige topic zeg je dat ze ook mogen blaffen als er activiteit is want er lag zo veel van waarde in huis.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/153736/hond-leren-blaffen-?-.php

Nu is je hond vanzelf gaan blaffen is het niet fijn meer. Schiet mij maar lek, ik zal wel blond zijn.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Mijn hond blaft als hij iets hoort en hij is heel onzeker. Bij hem helpt het als je zegt het is goed ik heb het gezien en hem daarna weer naar zijn plek leiden.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

nog 1 poging: blaffen op de deurbel is een aangeleerd truckje
eigenlijk is het geluid van de deurbel gewoon een trigger/commando

het maakt niet uit wie die deurbel indrukt, al gebeurd het op afstand
een hond die geleerd heeft te gaan blaffen als hij dat geluid hoort........blaft
en verder zegt het niets, ook niet voor mensen die kwaadwillen
want.....blaffende honden bijten niet (dat gezegde komt ergens vandaan he)

als je het tot dat blaffen had willen beperken had je dat vrij simpel kunnen intrainen

wat je hond nu doet is blaffen omdat iets de hond ongerust/onzeker maakt
en ze jou erbij roept, op zichzelf is dat soort alarmeren helemaal niet onplezierig
echter....... ik begrijp nu dat ze het op momenten doet dat het totaal onnodig is
en dat is wel onwenselijk, het feit dat er geblaft wordt op momenten dat het niet nodig is
geeft aan dat de hond zich onzeker voelt

een hond die vertrouwt op zijn baas zal in een situatie die hij / zij eng vindt
eerst aan zijn baas refereren, als blijkt dat die rustig en betrouwbaar is zal de hond
niet zomaar tegen mensen aan staan gaan blaffen

vrijwel iedere hond kan je leren te gaan blaffen als de bel gaat
dat is gewoon een truckje
vrijwel iedere hond kan je wel leren te gaan blaffen als er mensen op het terrein komen
dat is nog steeds een truckje
(het zegt nameljik niks over waarom de hond blaft)
als dat meermalen gebeurd, en jij beloont het, is het gedrag zo "geconditioneerd" wat wil zeggen dat de hond het gedrag zal blijven herhalen, gewoon, omdat het gewoonte is.
dan kan je ook nog wel wat scherpe(re) rassen zo gaan "opvoeden" dat ze mens agressief
worden, en met blikkerende tanden voor bezoek staan, is bij een ras wat scherpte in zich heeft, helemaal nie zo moeilijk, als je er maar dom genoeg mee omgaat.

en dan zijn daar de echte waak- en verdedigers, honden die de zaken rustig bekijken
hun stem pas laten horen als het echt nodig is, maar dan wel met de reden
"pas op, want ik woon hier, dit is mijn terrein, en misschien laat ik je er wel op, maar ik laat je er niet meer van af". Deze honden behoren vrijwel altijd tot een aantal waak-en verdedigingrassen en zijn grote sterke dieren (die dat heel goed weten)

en dan nog....... ik wens dat helemaal niet, mijn hond heeft het wel degelijk in zich, en ik kan het er niet uithalen, maar waarom zou ik "spullen" willen beschermen met mijn hond, als kwaadwillende die zogenaamde kostbare spullen perse willen hebben, maakt zelfs mijn hond uiteindelijk geen schijn van kans.

maw: als jij had gewild dat je hondje aanslaat op de deurbel, had je daar gewoon een spelletje van moeten maken, want dat is het in feite, want al laat je die bel dan op afstand afgaan, zonder dat er iemand staat, zal de hond nog aanslaan, wat dan gelijk bewijst dat dat NIETS met waken van doen heeft.

ik hoop dat je hier op HP nog eens goed rond neust, over honden gedrag
en wat wenselijk is om aan te leren, want anders zou je over een jaar, weleens met een hond
kunnen zitten waarin gedrag zit wat gewoonte is geworden wat helemaal niet zo leuk is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stafford pup begint te blaffen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^