Wat doen jullie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MvrCMvrC

honden foto van MvrC

Hallo !

Wat doen jullie met pup en/of volwassen hond.

Wel/niet op de bank, waar slapen, met of zonder bench ?

En wat doen jullie als je weg gaan..

Ik ben erg benieuwd hoe jullie het doen,




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Perdie is een volwassen hond. Ze heeft een mand waar ze in kan slapen, maar ze mag ook op de bank. Ze sloopt niet als we weg zijn dus geen probleem. Met een pup zou ik eerder starten met de bench aan te leren zodat ze zeker niet slopen als je kort weg gaat en ze daar ook wat rust kunnen nemen :-)

honden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzo

ze mogen allebei niet op de bank of stoel.
max slaapt in zijn bench en bram in de bijkeuken.
als we weggaan doen we max in de bench en bram naast de bench

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

oudste woont al haar hele leven binnen, mag niet in de zetel (behalve soms)
Altijd los gezeten. Slaapt op haar kussen. Heeft een periode gehad dat ze 's nachts in de zetel kroop (om dan vliegensvlug naar haar kussen te sprinten als er iemand binnen kwam haha), maar dat doet ze nu niet meer.
Als ze eens alleen thuis is, zit ze ook gewoon los.

De andere zitten in een kennel, van pup af aan, slapen ook buiten,

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Punk ligt overdag in één van haar manden (ze heeft er vier, haha) en komt op uitnodiging op de bank. 's Nachts slaapt ze in één van haar manden, in de huiskamer, ze heeft ook een mand in de slaapkamer maar die gebruikt ze eigenlijk nooit.
Cosmic ligt overdag voornamelijk op de bank, 's nachts slaapt ze bij mij in bed.

Als ik weg ga zijn ze allebei los in de huiskamer/gang/keuken, ik ga er vanuit dat Cosmic dan op de bank ligt en Punk in een mand. Cosmic heeft ook een bench maar die gebruikt ze nagenoeg nooit, ze eet wel in de bench. Cosmic is pas sinds kort uit de bench als ik weg ben of slaap, voorheen zat ze in een dichte bench.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ze mogen hier wel op de bank, maar alleen met uitnodiging!

Als we weg gaan gaan er 3 in de bench, en 1 blijft los.

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Bella is volwassen,en mag op de bank wanneer ze wilt.Ze heeft geen bench, en ze mag slapen waar ze wilt (boven/ beneden)
Als ik wegga laat ik alles voor haar open,ze wilt toch op bed;-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Onze pup heeft een bench en een kussen. S nachts in de bench overdag staat ie gewoon open kan die zelf bepalen waar die wil liggen. Hij mag niet op de bank. Nu ik dit schrijf i pad, probeert ie bij me op de bank te komen de kleine boef. ':-)

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Pebbles en Indy mogen liggen waar ze willen, het zijn wel kleine hondjes (leeuwhondjes)Ze slapen op onze kamer, elk in hun eigen bench. Als we even weg zijn, gaan ze beneden in de bench, maar als we langer weg moeten komt mijn moeder babysitten (of heet dat dan dogsitten?) Ik krijg het niet over mijn hart om hen langer dan 2 uurtjes in de bench te laten, en mijn moeder gelukkig ook niet!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Eerst alleen op de bank op uitnodiging, toen mochten ze erop wanneer ze maar wilde en nu weer enkel op uitnodiging.  (gaat prima nooit geen probleem geweest en ze komen ook echt niet op de bank  zonder uitnodiging)

Slapen was eerst beneden in een bench, toen boven in een bench en nu weer beneden in een mandje.

Als we weggaan gaan ze meestal mee maar als het niet kan zijn ze beneden.
Ze hebben een hele poos boven gezeten omdat Joy niet beneden kon zijn zonder te blaffen en te janken maar nu dat ze ouder is, is ook dat geen probleem meer.

Kortom veel wijzigingen maar deze zijn allemaal zonder problemen verlopen en ook de hondjes moeten zich aanpassen aan de situatie net zoals wij mensen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb maar een hond, het huis is ook haar huis, als pup waren er af en toe regels, zoals als ik weg was dat ze de ren in ging, een ren van 3 x 4. daar zat ze lekker veilig dan, een bench heb ik niet, neem ik ook niet. ben nog van de oude stempel, vroeger bestonden er geen benches. ben ik thuis dan mag ze door het hele huis banjeren. nee niet op bed niet op de bank, en niet de trap op. de trap op is onder begeleiding, en dat is alleen als IK naar bed ga, mag ze mee, ze slaapt lekker in de koele badkamer met het raam open, en een vetbed ligt naast mijn bed, ze maakt zelf uit waar ze slaapt.

nu is ze volwassen, en ze mag overal in huis lopen, liggen of wat dan ook, nee niet op de bank, en het liefst is ze buiten als ik niet thuis ben.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Mike is een volwassen hond van 3 jaar. 

Hij slaapt op zijn plaats (vroeger een matras met deken, tegenwoordig een megagroot kussen) in de woonkamer en heeft geen bench. 

Hij mag niet op de bank. Sterker nog, hij WIL niet op de bank. Maar ik zou het stiekem wel graag willen. O-) 

Als wij weg gaan, blijft Mike los in de woonkamer.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Onze honden mogen gewoon op de bank. 's Nachts moeten ze beneden blijven, en mogen ze liggen waar ze willen.Wij hebben een bench staan, maar meer als 'veilige rustige plek' en niet om ze in op te sluiten. Ik merk dat Odi graag in de mand of in de bench slaapt, Sascha daarentegen pikt altijd de stoel in om een dutje te doen.

Dus ze mogen hier vrij veel, mits ze zich aanpassen aan ons. Als wij op de bank willen zitten, moeten ze wel opschuiven of wegwezen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Onze honden mogen op de bank maar het is meer Tuur die erop ligt. Toen nanook kleiner was in de bench. Maar nu slapen ze daar waar ze willen beneden, mogen niet naar boven. Nanook ligt meestal in de hondenkamer wel met deur open en de rest gewoon in huiskamer. 
Als ik weg ga voor een boodschap en de kids zijn nog thuis dan gewoon los. Soms als Nanook met Tuur wilt spelen ( maar hij is daar niet zo van gediend is al een oudje ) dan in achterkamer maar met buitendeur naar ren open en als er niemand is en ze heeft zo'n bui in hondenkamer met deur dicht. Maar dat is maar zo heel af en toe. 

verder zijn ze hier eigenlijk zelden helemaal alleen thuis. Ik werk niet of de kids zijn er.

honden page profiel MvrCMvrC

honden foto van MvrC

Ik moest heel even alle reacties lezen !


Hier gaat het als volgt.

Voorheen mocht Prada wel op de bank, sinds de komst van Sky mogen ze beide niet op de bank.
We werken zonder bench, als ik twee dagen geleden had gereageerd kon ik nog zeggen dat er niks gesloopt was haha.

Maar toen we Tyson nog hadden hadden we op een jaar tijd drie keer een nieuwe bank kunnen aanschaffen, dus we zijn er uiteraard van bewust dat er iets gesloopt kan worden.

Ze hebben een hele grote kussen, dat is hun plekje en daar komen we dan ook niet op.

Boven hebben we ook een grote kussen en daar slapen ze op, maar zodra het slopen eruit is dan zullen ze beneden slapen. Nu moet ik wel zeggen dat Prada niet sloopt etc, maar dat het Sky is.
Maar hij is nog een pup dus leert op het moment.

Als wij weg gaan dan ook zonder bench maar we bouwen het momenteel nog op althans voor Sky, prada kan prima alleen thuis zijn en we weten ook dat ze dan beide op de bank gaan liggen haha.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Wij hebben een volwassen hond, hij mag op de bank of stoelen alleen als wij zeggen dat hij er af moet gaat hij ook er af. Hij heeft een lekker kussen geen bench meer, als we weg zijn is hij los in de kamer.
Waar hij dan gaat liggen mag hij zelf weten.


Wel grappig we waren pas op vakantie en meteen zijn kussen op de grond gelegd hij heeft helemaal niet getaald naar op de bank liggen. Wel handig.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Bij ons een volwassen hond. Hij mag niet op de bank of stoelen. Hij heeft zijn eigen kleed waar hij op kan liggen en zijn bench waar hij in gaat als we weg gaan of gaan slapen.

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

Ze komt niet op de bank, ze komt niet boven en als wij aan het eten zijn (dineren) moet zij op d'r plaats liggen want ze heeft een hondenkussen van 2 bij 2 ':-). Pas als de tafel is afgeruimd is zij aan de beurt voor d'r eten.Als we weggaan dan kijkt ze maar waar ze ligt. We laten wel de deur van de woonkamer naar de gang op een kier. Als we terugkomen ligt ze altijd bij de voordeur.
(edit: 9 van de 10x gaat ze mee hoor!!)

honden page profiel willemienwillemien

honden foto van willemien

Hier mochten ze eerst op de bank, maar op een gegeven moment ging het zover dat wij bijna in een hoekje gedrukt zaten en de dames lekker lang uitgestrekt op de bank lagen, toen werd Sheila ouder en liet wel eens een plasje lopen en dat is ook niet bevorderlijk voor een stoffen bank daarom gekozen voor een leren bankstel, maar die wilde ik dan toch wel netjes houden dus vanaf dat moment moesten ze op hun eigen plek en dat ging zonder problemen, helaas moesten we deze week Sheila in laten slapen dus nu maar 1 hond meer :(, maar toch blijft de regel dat Laika niet meer op de bank mag, alleen we komen sochtends wel eens de trap af en horen dan heel snel een hond van de bank afspringen en in haar mand duiken:-D
Als we weggaan mag Laika gewoon in de woonkamer blijven, we ruimen wel heel goed op dat ze niet in de verleiding komt iets te gaan slopen, een bench hebben we niet, nooit gehad ook en het gaat gelukkig prima, boven mogen ze bij ons niet komen, ze probeert het niet eens vind de trap maar niks dus dat is nogal makkelijk ;-)

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

Zena mag alleen op de bank op uitnodiging.. dit gaat eigenlijk hartstikke goed

ze slaapt in haar bench die in de woonkamer staat naast in de hoek naast onze tv meubel.

als we weggaan dan zit ze in de bench, dit is er zo ingegroeid na haar sloop carriere als pup.

haar bench is haar heiligdom totaal geen straf.. sterker nog overweeg nu om hem overdag vaker dicht te doen omdat ze er anders helemaal niet meer uitkomt ;-) O-)

honden page profiel Watson & PéWatson & Pé

honden foto van Watson & Pé

Watson loopt vanaf dag 1 door het hele huis. Geen bench...
Ik blijf dat een soort "kooi" vinden en ik stop m'n hond niet in een kooi. Die had je vroeger ook niet. Begrijp intussen wel dat een hoop mensen hun hond leren dat een bench ook een soort "savehouse" kan zijn maar persoonlijk vind ik het nix.
Z'n mand staat in de huiskamer en daar vind 'ie het prima. Naar boven gaat 'ie niet (hij durft niet alleen naar beneden :-D) behalve als we gaan slapen.
In de kast ligt z'n kussen en daar begint 'ie de nacht maar hij eindigt eigenlijk altijd overdwars in bed... Liefst op zoveel mogelijk kussens... ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Hallo !

Wat doen jullie met pup en/of volwassen hond.

Wel/niet op de bank, waar slapen, met of zonder bench ?

En wat doen jullie als je weg gaan..

Ik ben erg benieuwd hoe jullie het doen, "
Onze 2 beren liggen waar ze willen liggen.dus bank.?, ja daar liggen ze ook wel eens.
Slapen..doen ze op de grond.heb 2 prachtige hondenbeden staan, "maar neeee daar gaan we niet opliggen natuurlijk"
Bench heb ik zelf gewoon een vreselijke hekel aan omdat onze honden daar gewoon niet in kunnen.
Weet niet wat het is, maar is gewoon niet ons ding.
Nou hebben wij wel het geluk dat we genoeg ruimte op ons erf hebben voor een kennel.
En daar kunnen we onze asielzoekrt overdag inzetten als we niet thuis zijn.
En eerlijk is eerlijk, da's eigenlijk gewoon een mega bench van 4 bij 3 meter..
Landseerteef blijft gewoon binnen omdat ze dat het lekkerst vind, heeft dan alles tot haar beschikking.
Van de keuken , tot de slaapkamer.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ginny is nu twee, mag op de bank en ook in bed (vind ik stiekem altijd wel gezellig :-D) Verder staat er een bench voor haar op mijn slaapkamer waarvan de deur eigenlijk niet (meer) dicht gaat - alleen heel sporadisch, zoals toen ik onverhoopt midden in de nacht met mijn ma naar de eerste hulp moest. Verder is ze eigenlijk niet alleen thuis en is de bench meer haar 'holletje' dan iets anders. Verder heeft ze net een dure nieuwe mand gekregen voor in de woonkamer, maar mevrouw ligt liever op de vloer =/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: een puppy erbij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^