TROS Radar NED 1 maandag 27 mei 2013 - 20:30 uur Rashondenleed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

of onder te brengen bij anderen honden, dat is gebeurd en zal ook dan in de toekomst gebeuren.


vandaar dat DNA afnemen ook een goed punt is, er zijn al rassen waar dit bij gebeurt, ondergeschoven honden kan dan niet meer. goed punt DNA.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "TROS Radar NED 1 maandag 27 mei 2013 - 20:30 uur Rashondenleed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nieuwsbrief Dier & Recht 28 mei 2013
 
 
Het korte leven van Buddy
TROS Radar besteedde gisteravond aandacht aan het dierenleed als gevolg van ongezond en onverantwoord fokgedrag. Mevrouw van Winden vertelde in de uitzending over Buddy, de golden retriever, die zij had gekocht bij een kennel in Noordwijk. De fokkers van deze kennel fokken golden retrievers waarbij er kennelijk niet altijd even zorgvuldig wordt gekeken naar erfelijke aandoeningen van de honden. Er is gebleken dat zij honden fokken met erfelijke aandoeningen.
 
Buddy leed aan de erfelijke aandoeningen: Cataract, Microphthalmos en Retina Dysplasie. Dit zijn diverse oogziekten die kunnen leiden tot volledige blindheid bij het dier.
Buddy
Naast aandoeningen aan zijn ogen, had Buddy ook nog last van zijn voorpoot. Dit bleek de erfelijke aandoening Heupdysplasie (HD) te zijn. Hierdoor kon Buddy niet goed lopen en had constant pijn. De bezorgde eigenaar is naar de dierenarts en diverse specialisten gegaan om Buddy te laten behandelen. Het mocht helaas niet baten. Buddy kreeg steeds meer klachten waaronder ontstoken wervels, hoge koorts en kortademigheid. De dierenarts heeft de jonge hond uiteindelijk moeten laten inslapen. 
 
De fokkers
Helaas zijn ook deze fokkers geen echte dierenvrienden. Ze verkopen in hoog tempo pups die niet altijd even gezond zijn voor zo’n 800 euro per stuk en de honden waarmee wordt gefokt zijn dus constant zwanger. Als reactie op het nare verhaal van Buddy hebben de fokkers enkel een nieuwe pup aangeboden, terwijl de medische papieren achterwege bleven. Daarnaast komen ze niet tegemoet in de hoge kosten die zijn gemaakt om Buddy te behandelen. Dier&Recht is een procedure tegen deze fokkers gestart.
 
Artikel 19
In de Tweede Kamer wordt momenteel gedebatteerd over Artikel 19: Besluit gezelschapsdieren. Wij willen de staatssecretaris overtuigen dat dit artikel voor alle hondenfokkers gaat gelden zodat ook een hobbyfokker verantwoordelijk kan worden gesteld indien er wanpraktijken met rashonden plaatsvinden.  
 
Klik hier om de petitie te tekenen.
Bekijk uitzending TROS Radar hier.
Met vriendelijke groet,
Het team van Dier&Recht

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nieuwsbrief 2 juni 2013 - Dier & Recht

     Hondenvrienden, bedankt!
 
Hartelijk dank als u inmiddels de tijd hebt genomen om de petitie te tekenen.

Wij hebben sinds de uitzending bij TROS Radar afgelopen maandag al enkele duizenden handtekeningen verzameld in strijd voor betere welzijnsnormen voor honden.

Momenteel onderhouden wij intensief contact met diverse politici en ambtenaren uit politiek Den Haag over dit onderwerp waarover dinsdag wordt gestemd.

Het is van essentieel belang staatssecretaris Dijksma ervan te overtuigen dat het welzijn van honden enkel wordt verbeterd door de wet voor alle fokkers te laten gelden. Misstanden kunnen hierdoor beter worden aangepakt en gedupeerden gecompenseerd.
 
Klik hier om de petitie te tekenen.


Heeft u de uitzending gemist? Klik dan hier om TROS Radar te bekijken.

Maandag zullen wij de petities naar staatssecretaris Dijksma sturen dus deel de petitie nu nog met al uw contacten. Want hoe meer handtekeningen des te meer druk wij kunnen uitoefenen.


Met vriendelijke groet,
Het team van Dier&Recht

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Ik vind dit persoonlijk wel veel voor maar een hobbyfokker, ik zou er al niet graag een hond halen. Mijn persoonlijke keuze zou dan uitgaan naar een fokker die de andere teven dan een jaartje laat wachten. Je hoeft niet perse met elke teef die je hebt volgens een vast schema te fokken lijkt me... Uitzonderingen daargelaten als er echt een goede reden voor is, maar vaak vind ik het onnodig. "



Daarnaast vind ik dat de regels moeten gelden voor alle fokkers. Dus ook degene die maar een nestje fokt.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

Ik vraag me wel nog steeds af hoe dit in de praktijk gaat verlopen.

Dus al die kennels met hun tientallen verschillende rassen gaan nu hun ouderhonden moeten testen op alle mogelijke aandoeningen. Hoe zit het met de pups die ze bv uit de oostbloklanden ingevoerd krijgen? Hoe gaat dat ooit aangetoond kunnen worden als ze die ouderhonden vast niet eens meer terugvinden.

En ik vind net als Angélique dat dit mag gelden voor alle fokkers. Als je niet wil testen fok je naar mijn inziens niet voor het welzijn van de hond maar voor je eigen plezier.
Veel minder pretnestjes dan als ze risico lopen dat de pupkopers anders binnenkort een schadevergoeding komen vragen.

honden page profiel Joke van de VondervoortJoke van de Vondervoortbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Joke van de Vondervoort

pijnlijke voorpoot en dat zou HD zijn?????? Mmm volgens mij moet dierenrecht toch nog even op les......

Ik voel me niet aangesproken en fok met gezonde dieren maar een gen kan rare dingen doen en zo heeft een pupje een afwijking. Ik heb goedgekeurde testen kan je dan nog aangesproken worden door de pupkoper?.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "TROS Radar NED 1 maandag 27 mei 2013 - 20:30 uur Rashondenleed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^