Wat doet jouw hond in een losloopgebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik lees toch steeds vaker hier dat ook al is het een losloop gebied en de hond dan geen lijn om heeft, hij toch bij de baas moet blijven lopen.
Wat is dan de fun voor je hond om in een losloopgebied te zijn?

Ik heb een hondje die het nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen. Je merkt het aan zijn gedrag als hij dat niet goed kan (net als wanneer hij niet voldoende rust krijgt, dat merk je ook). Hij moet gewoon even als een dolle kunnen rennen en vliegen (ja echt ... die oren gaan in gestroomlijnde stand, het lijkt net alsof hij gaat opstijgen).

Als ik dus met Sep hier in het bos (nou ja ... bos ... het is een aangelegd bos, meer een groot park) loop, mag hij van mij dus rennen en vliegen.
Maar ... ik blijf wel de omgeving scannen op fietsers, joggers, andere honden en wandelaars. Net liep een meneer zonder hond door het bos en bij het passeren wilde Sep tegen hem opspringen (ik probeer het er uit te trainen, maar elke keer gaat iedereen hem maar aan halen ... grrrr, ik ga daar strenger op worden!), dus ik Laag! en hij ging laag. Daarna wilde hij achter die meneer aan gaan rennen. Dus ik heb hem bij mij geroepen (en hij kwam!!!!). Met een lekker koekje beloond. Daarna heb ik er voor gezorgd dat er voldoende afstand tussen die meneer en ons bleef, zodat Sep die man niet steeds voor zijn voeten zou gaan lopen. Nu is Sep gelukkig een hond (tot nu toe ;-). Hij is morgen 7 maanden dus er kan nog van alles veranderen :-D) die max. een meter of 10 a 15 bij mij weggaat. Dus ik heb een redelijk overzicht. Ook als hij achterblijft en ik roep hem (gewoon bij naam, of een kom geen hier, want dan moet hij echt bij mij komen en de rest is om door te lopen) komt hij er aan (en sjeest door ;-)). Ik heb vandaag nog eens de proef op de som genomen. Ik ben blijven staan en hij is toch niet verder gegaan.

Maar waarom zou je naar een losloopgebied gaan (waarvan ik juist denk, daar kan de hond zijn energie even lekker kwijt), als je wilt dat hij de hele tijd netjes naast je blijft lopen?

Ik snap die logica niet helemaal. Ik zou graag horen wat jullie beweeg redenen daar voor zijn. Want ook los en aan het rennen hoeft een hond geen overlast te bezorgen (er rende zelfs een grote zwarte hond waarvan in geen velden of wegen een baasje te zien was (daar ben ik dan weer geen voorstander van) rond, maar die liet de andere honden gewoon met rust, die was alleen maar lekker aan het rennen).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doet jouw hond in een losloopgebied?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

als Wifi los loopt, dan blijft die gewoon op het pad (hoeft niet van mij), dan komt ze vaak voor de gezelligheid naast me lopen (hoeft ook niet), maar ze kan wel op eigen tempo snuffelen en rennen als ze wil. wat is dan de meerwaarde: ze mag zelf beslissen of ze 50 meter voor me loopt of 20 meter achter me loopt te snuffelen en dat vind ik waardevol.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik laat Kelly ook altijd gewoon los lopen en ze mag gaan waar ze wil, maar ze houdt mij altijd in de gaten en verliest me niet uit het oog. Hierdoor loopt ze nooit ver weg, wat ik natuurlijk handig vind ;-)

In ons losloopgebied mogen geen fietsers en brommers langs. Helaas negeren heel veel mensen dit, waardoor ik ook altijd moet opletten op fietsers. En als ik ze aanspreek krijg ik weer de volle laag dat ik mijn hond bij mij moet houden (terwijl Kelly bijna altijd netjes naast me loopt ook al is ze los) ;-) Daar kan ik wel echt heel boos om worden...

Maar ik vind dus ook dat je je hond gewoon los moet laten (als dat kan natuurlijk), zodat ze lekker de ruimte hebben om gek te doen :-)



honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Allereerst waarschuw ik iedereen dat Luca een actief lomp gewicht is en vraag ook of hij dan los mag :-D Zelf kijk ik of er geen te kleine hondjes zijn of pupjes die hij omver zou kunnen stormen. Als het mag laat ik hem los en ja dat is één gekke bende. Dan kijkt iedereen die Engelse Bulldog aan van "wat doet die nu?" Omdat bullen meestal niet zo actief zijn :-D

Luca botst lekker vrolijk rond en loopt mee achter de andere hondjes aan :-D Hij heeft er super veel plezier aan :-D

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Die van mij lopen ook niet pauzeloos bij me hoor. Ik roep ze wel even als ik een situatie zie die daarom vraagt (mensen met aangelijnde hond, honden die bepaalde signalen afgeven, paarden, etc) maar verder laat ik ze lekker doen wat ze willen.

Mede daarom loop ik het liefst zonder andere mensen tegen te komen. niet omdat ik me zorgen maak of dat niet gezellig vindt, maar omdat de honden dan geheel ongestoord samen kunnen doen en laten wat ze willen.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Hier mag Pim ook doen wat hij wil, of hij nu op het pad of een heel stuk van het pad afloopt etc. Ik roep hem terug als er mensen aankomen, aangelijnde honden etc. Maar bij niet aangelijnde honden, mag hij daar gewoon heen en kan hij even lekker spelen. Daarnaast kan hij lekker op zijn gemak snuffelen, rennen, rollen, zonder dat hij aan een lijn zit ':-)

honden page profiel Carla Carla 3 doggies

honden foto van Carla

hier hebben we ook 2 parken met een losloop veld net langs een drukke weg terwijl er de pad over ook een grasveld ligt maar daar mogen ze niet loslopen ;-). Kunnen ze waarschijnlijk toch zeggen dat ze de hondenbelasting 'goed' besteden.Ons oudje is slechthorend en slechtziend en wijkt daarom al niet ver van onze zijde onze Blondie echter gaat lekker los in het park en houdt ons wel in de gaten en komt ook terug rennen als ik me bijv. achter een boom verstop.
Vanmorgen ook weer loopt er daar een vrouw met 2 honden allebei aan een riem die nogal boos naar onze Cocker kijkt als die richting haar aangelijnde honden loopt en dan naar mij opkijkt zo van hou je hond bij je! Ok doe ik ook ik roep haar en ze komt vrijwel meteen naar mij toe. 
Maar dan denk ik ook wat doe je in een losloop gebied met je aangelijnde honden terwijl je de pad over en zowat overal in Oss je honden aangelijnd uit kunt laten??!!
De losloopgebieden zijn hier al zo schaars en dan moet je ook nog rekening gaan houden met aangelijnde honden. Doe ik wel want ik wil gewoon geen ruzie maar het irriteert me wel.
Een tijd terug had ik er ook zo eentje die zijn hond op onze Cocker af wilde sturen en riep pak ze, pak ze. Hij in een losloopgebied met aangelijnde honden ik die onze Cocker daar al weg wilde halen en daar volop mee bezig was en hij dan op zo'n manier. Ik heb hem maar mooi gelaten ga aan dat soort mensen nog niet eens energie besteden. Maar AARGGGHHH!!!!!;-)
Ik vind dat honden in een losloopgebied gewoon vrij moeten kunnen lopen en rennen en wel dat je rekening moet houden met elkaar en dit ook een plek is om gewenst gedrag te kunnen oefenen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ik wandel en Casper drentelt om mij heen. Op t pad, in de bosjes, spelen, rennen zwemmen. Wat hij wil. Hij is een onzekere hond die toch alles aftast vanaf een afstand. Hij blijft goed bij me in de buurt.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wij hebben geen losloopgebieden maar wel een hondenweide en ik laat de honden ook wel eens los waar het niet mag. ze moeten niet naast me lopen maar ik roep ze wel telkens bij me als ik iemand tegen kom. op de hondenweide ligt dat anders, kom je daar dan moeten mensen er tegen kunnen dat ze begroet worden.
in een losloopgebied zou ik ze wel bij me roepen maar moeten mensen niet zeuren als ze toch even besnuffeld worden.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

Die van mij loopt meestal stukje vooruiten na paar meter wacht ze en als ik weer dichtbij ben gaat ze weer vooruit

Is voor Hope best moeilijk om haar eigen ding te doen
Maar gaat wel steeds beter:-D

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Tja, lootje mag dan lekker haar gang gaan...

zo af en toe roep ik dr even terug, gewoon om te trainen, of laat haar even volgen en dan weer vrij..

verder gaat ze dr gang, meestal is dat gewoon even heen en weer rennen, alle paadjes in schieten en een beetje snuffelen. behalve wanneer ik een situatie zie dat ik dr beter even bij me kan roepen.
of als ze te ver van me af gaat roep ik dr even terug of laat dr wachten.

tenzij ik het vraag loopt ze iig niet strak naast me en dat hoeft ook helemaal niet

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi en Sascha mogen altijd hun gang gaan. Lekker zwemmen, spelen, rennen.. 
Als er een gezin met kinderen loopt of er komen paarden aan, gaan ze altijd netjes even vast.
Nooit problemen gehad met mensen. Wij gaan meestal wel 's avonds, omdat het dan net wat rustiger is.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max rent voor me uit. Komt weer terug en ga zo maar door... Als er geen sloot of iets dergelijks tussen zit gaat hij overal op af.. Mens, hond, maakt niet uit... Dus helaas kan hij niet overal los..... (ook waar t mag niet dus...)

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje . 3 doggies

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Mijn hondjes mogen ook rennen en spelen in een losloop gebied..alleen ze doen het niet,blijven altijd bij me lopen,hooguit een meter van me vandaan..ze snuffelen wel en doen hun behoefte..dat is het alleen.Floortje van 11 maanden gaat rennen en gek doen maar houdt mij ook in de gaten,als ik een andere kant op loop staat ze bij me :-)

Misschien denken de mensen ook wel die honden moeten bij haar blijven lopen,wat zielig is dat :-D

Gr.Joke

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

Die van mij zijn los minder in mijn omgeving te zien dan een doorsnee huishond maar daar voor ga ik juist naar losloop gebieden.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

honden foto van Peter

Kyra blijft altijd een paar meter naast ons lopen. Ze weet dat ze (bijna) alles mag waar wij lopen. Soms roepen we haar bij ons als ze naar een baagersloot loopt om pootje te gaan baden, maar voor de rest zoekt ze het maar uit. We houden elkaar altijd in de gaten. Als ze andere honden tegenkomt wil ze wel altijd spelen. Hoe klein de honden ook zijn :-D

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Ik heb geluk, mijn losloopgebied is 1 grote zandbak met een paar vennetjes erin, dus goed overzichtelijk.
De 2 langpoten mogen alleen daar los omdat er grotendeels een hek om staat.

Wat Lola betreft:
Die mag wat vaker los omdat ze goed luistert en ik haar van pup af aan geleerd heb dat ik haar altijd in mijn zicht wil hebben. Zij gaat ook niet van het pad af.

Ik vind loslopen prima, iets verder bij me vandaan, rennen, gek doen, snuffelen, ergens blijven hangen omdat het zo lekker ruikt, prima.
Maar nooit helemaal uit mijn zicht. Ik wil weten wat ze uitspoken aangezien ik, losloopgebied of niet, verantwoordelijk voor mijn honden ben.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

In het losloopgebied kan Rocky eens lekker overal snuffelen, dat was hij helemaal niet gewend.
Hij gaat nu ook meer van het pad af maar moet me wel kunnen zien.

Komt er iemand aan met een aangelijnde hond dan roep ik hem bij me, ook met grote honden wil ik dat hij bij me komt omdat hij daar nogal minder leuk op reageert.
Ook als er fietsers, paarden, grasmaaier aankomen moet hij even bij mij komen voor zijn eigen veiligheid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doet jouw hond in een losloopgebied?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mag dat wel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^