Trekken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RockyRocky

Hallo allemaal,

Sinds een aantal dagen heb ik een jonge Mechelse Herder pup van acht weken. Het is een erg lieve pup. Alleen twijfel ik of ik wel de juiste aanpak geef tijdens het uitlaten.
Soms blijft Rocky spontaan zitten als er andere mensen in de buurt zijn. Volgens mij doet hij dit omdat hij nog bang is. Op momenten als dit trek ik hem mee aan de lijn. Alleen soms moet ik echt hard trekken voordat hij meekomt.
Is het verstandig om hard te trekken zodat de pup meekomt?

Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trekken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Probeer hem te motiveren. Wat vindt hij leuk? Een vrolijke stem, een speeltje, iets lekkers? Probeer hem uit zijn "blokkade" te lokken met iets wat hij geweldig vindt, en geef hem dit dan als beloning zodra hij een stap zet, klein beginnen, en steeds verder opbouwen tot hij weer gewoon mee loopt. Succes! ;-)

honden page profiel RockyRocky

Bedankt voor de tips. Het valt mij inderdaa dop dat hij wel meekomt als ik enthiousast zijn naam roep. Een speeltje lijkt mij ook een leuk idee.

Bedankt.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

bang van mensen? Van welke fokker komt die? Ik zou hem nu zoveel mogelijk socialiseren (op de bus nemen, trein, aan school, in winkelstraat,...) en verder veel rust bieden.
Als hij even toeslaat, laat hem dan even zitten. Het is nog maar een pup die ook even alle prikkels moet verwerken. Na enkele seconden kan je hem heel vrolijk tot je roepen en belonen als hij komt. Trekken aan de lijn gaat averechts werken

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Je hebt hem een.paar dgn.....het is een.jonge pup,ga zeker niet trekken aan de riem!
Idd motiveer hem,maar laat hem ook de nieuwe dingen tot zich nemen.

honden page profiel RockyRocky

Duidelijk. Bedankt voor de reacties. Hier kan ik zeker wat mee.
Is het alleen wel verstandi gom de pup al mee te nemen in het openbaar vervoer? Of andere drukke plekken? En is he took wel verstandig om de pup op deze 'lange' reizen mee te nemen?

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

Ja het is juist nu verstandig om de pup overal mee naar toe te nemen. Zo'n jonge pup kun je steun bieden door hem op te tillen en zo kan hij vanuit zijn veilige plaatsje de wereld verkennen en raakt hij gewend aan drukte. Ik nam Senne (duitse herder) mee naar de markt, het schoolplein, koeien in de wei, strand, enz. En doe zelf zo normaal mogelijk, zo leert de pup dat hij niet bang hoeft te zijn, want zijn baasje is het toch ook niet? Af en toe kun je hem neerzetten, probeer dat op te bouwen.
Wel moet je ervoor zorgen dat alles niet te lang duurt, dus inderdaad geen lange reizen, of een hele middag naar een drukke plaats. Dan kan hij overprikkelt raken en dat is ook weer niet de bedoeling.
Succes ermee!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Probeer spanning op de riem te vermijden. Geef je pup rustig de tijd om alles te verkennen. Wanneer hij wat tijd heeft gehad kun je heb weer uitnodigen om mee te komen door op op je hurken te gaan zitten en zijn naam te roepen. Neem een beloning mee op zak zodat je hem kunt belonen als hij mee komt.
Is het uiteindelijk toch allemaal te indrukwekkend dan je kun hem ook optillen en een stukje verder weer neerzetten.

Honden linken gebeurtenis/beleving aan gebeurtenis. Op het moment dat hij is spannends vind en gaat zitten en hij daar als reactie op krijg dat hij wordt mee "getrokken" aan de riem kan dit voor hem een nare beleving worden en wordt de beleving gekoppeld aan de situatie. Spannende dingen->spanning op de lijn->onprettig wordt spannen dingen=onprettig.

honden page profiel RockyRocky

Super bedankt. Over het optillen van d ehond was ik erg onzeker omdat ik me afvroeg of dit wel handig is voor zijn ontwikekling. Nu ik weet dat dit mag, en met alle andere tips, zal ik een stuk verder komen. Heel erg bedankt allemaal!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Het optillen wordt een ander verhaal als er een andere hond bij is. Dan de hond lekker op de grond laten en wachten tot de andere hond voorbij is.

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

Mij werd geleerd om de pup inderdaad niet op te tillen als hij middenin een spannende situatie zat, maar juist vooraf. Anders bevestig je alleen maar dat het inderdaad spannend is!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trekken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gespleten nagels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^