Vlees van de halalslager voldoende?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anne-Marie (Gast)

Hoi iedereen, 
Ik werd daarnet aangenaam verrast door mijn buurvrouw. Haar schoonbroer is eigenaar van een halal slagerij en ze had mij gezegd dat ze eens iets ging meebrengen voor mijn woefkes. Nu komt ze vandaag aanzetten met een zak van 12 kg vlees, helemaal gratis. En ik kan elke week zo een zak krijgen als ik wil! Nu zit ik hier te lezen over vers voer en ik was eigenlijk wel aan het denken om over te schakelen. Alleen zag ik dat veel mensen verschillende soorten vlees voeren en ook iets van bot en groenten bijgeven. Dus mijn vraag is, kan ik alleen dat vlees voeren of moet ik ook andere dingen bijgeven? Eerst wat meer info:
- mijn woefkes zijn een berner van 45 kg en een golden retriever van 32 kg. Zijn 2 reuen van 5 en 4 jaar oud. Ze krijgen nu korrels maar met etensresten bij, er zijn echt maar weinig dingen die ze niet lusten, en ook elke week kauwbotten.
- het vlees zijn van die vleessnippers, allemaal rood vlees. Kvind het echt wel deftig, er zit wel wat vlies en vet aan maar echt niet zo veel. Hier en daar kleine stukjes kraakbeen, en er zitten ook hersentjes tussen. 
- ik las hier de 2% regel dus dan zouden ze 900 en 640 gram nodig hebben. Ik denk dat ik ze ook wel af en toe korrels ga gevenom ze daar gewoon aan te houden voor als we eens weg gaan. 
Alvast bedankt voor de reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlees van de halalslager voldoende?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Wow! Dat zijn nog eens buren.Nee vlees alleen is niet voldoende. Ik stel niet zelf samen maar er komt wel wat bij kijken.
Je moet deels bot voeren voor de mineralen, deels orgaanvlees en deels spiervlees. Daarnaast moet je ook 4 verschillende diersoorten voer per x dagen. Sommige mensen zeggen dat je ook vis en groente moet bijvoeren maar dan niet te veel!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

70 % vlees 15 % bot 15 % orgaan, kan wat afwijken maar dat is mooi zo.

hier wordt vijf diersoorten per week gegeten, is niet nodig, drie in de week is al voldoende, drie in drie weken ook.

bot hoort wel gegeven worden, paardensnippers zit geen bot aan.

en orgaan is ook nodig voor je hond, levertjes maagjes hartjes en pens.

vis een keer in de week een vette vis prima, andere vissoorten mag ook maar dan niet te vet.

groenten is niet nodig, hoewel hier wel gedroogde kroten gegeven wordt, paar keer in de week, maar nodig is dat niet.

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Dit is wel een goede link voor als je net begint:http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,17448.0.html

Anne-Marie (Gast)

Als er gesproken wordt van bot, gaat dat dan over kauwkluiven? Hier krijgen ze zo van die grote gerookte benen van koeien. Is dat dan voldoende? Of gaat het over een gemalen supplement?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Nee, gerookt bot (al het verhitte bot) is niet goed om te geven, dat kan gaan splinteren. Rauw geven dus, je kunt dan bijv. denken aan karkassen (eend, kip). Het is overigens wel verstandig om je honden een tijd vers te geven (zou beginnen met kvv) om de zuurgraad in de maag bij te stellen zodat botten verteerd kunnen worden.

Edit: ook dragende beenderen worden niet geadviseerd aangezien die te hard zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlees van de halalslager voldoende?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: de laatste reis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^