goede tips gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hensen tonyhensen tony

honden foto van hensen tony

hallo aan allen ,
wij zijn trotse bezitters van een engelse cocker spaniel en een american stafford , de stafford is ongeveer een jaar geleden erbij gekomen , terwijl de cocker al 4 jaar alleen was ,en tot nog toe ging alles relatief goed al moet ik zeggen dat er soms wel eens een strubbelinkje was tussen de twee , maar sinds kort word het wel een beetje te erg en zijn er de voorbije twee weken al een paar serieuze gevechten geweest . dit kan hier mss een lange brief worden maar ik wil zoveel mogelijk vertellen wat er allemaal gebeurd zodat we hopelijk dankzij dit forum aan een goede tip kunnen krijgen om ons probleem op te lossen . even ter verduidelijking kyra is de cocker en lex is de stafford . sinds een paar maanden neemt kyra altijd een schoen of zo van mijn vrouwtje voor bij haar te legggen als ze in de zetel ligt waar ze dan redelijk waaks over is en eerst ging ze een beetje grollen als er iemand te dicht bij kwam zeker als lex te dicht in de buurt kwam maar het kwam nooit tot een gevecht , ook naar eten toe is dat zo al zet ik twee potten met eten . ik weet dat er in de hondewereld de regel is van de eerste in huis is de baas maar de ruzies worden te erg en zou niet willen dat het te erg gaat worden want een gevecht tussen die twee , ik kan je verzekeren er is geen èèn van de twee die afgeeft , wat ik mij ook afvraag , lex is in haar loopse periode eens kunnen weglopen , kan het nu zijn dat ze ergens een reu tegengekomen is en nu in verwachting geraakt zijn dat kyra da mss merkt en daardoor zo een gedrag vertoond , het is nog vroeg om vast te stellen dat het zo is want de loopsheid spreekt maar van ongeveer 2 weken terug . ik hoop echt dat iemand van jullie mij kan hierover nuttige tips kan geven
                                                                           mvg

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "goede tips gezocht " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Zijn het beide teefjes, dit wordt me niet geheel duidelijk uit je verhaal.

Ik denk dat je al 2 dingen makkelijk kan voorkomen namelijk niet meer toe staan dat Kyra bv een schoen of andere spullen van jullie meeneemt en daar bij gaat liggen en haar toe eigent.
Dan kan daar al geen strijd om bestaan.
2e geef je honden in een apparte ruimte eten dan is de strijd er niet om voedsel van elkaar te pakken en kunnen ze in alle rust eten.

Je zou er ook voor kunnen kiezen Kyra niet meer op de stoel/bank te laten maar gewoon beide op de grond.

Tja en weglopen in een loopse periode kan altijd voor een ongewenste zwangerschap zorgen.
Mijn advies hier in neem even contact op met de dierenarts voor hoe nu verder want als Lex nog erg jong is is het voor haar gewoon heel onverstandig nu al een nestje te krijgen.

honden page profiel hensen tonyhensen tony

honden foto van hensen tony

het zijn beide teefjes
maar lex is ook ongeveer 2.5 jaar , en is erbij gekomen sinds een jaar ongeveer. appart eten hebben we al geprobeerd , heb hier juist bij een van jullie gelezen om het probleem ( de schoen dan ) weg te nemen maar dat kan ook simpelweg een stom stukje papier zijn dat ze dan bij haar neemt en voor zal schermen , wat wel het geval is , is zoals er juist bij èèn van jullie is beschreven dat lex niet meer laat domineren zoals in het begin dat ze hier was

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Wat je niet vermeld is in welke situaties die honden in conflict raken. Dat is wel een heel belangrijk gegeven.

Op het oog, zonder verder die situaties in detail te kennen zie ik jou een Cocker teef beschrijven die bezitterig gedrag vertoont en haar wil aan Lex probeert op te leggen. Lex is een Stafford, honden die (vaak) dominant zijn van aanleg en het woord opgeven niet in hun vocabulair hebben.

Lex wordt nu wat ouder en zal zijn grenzen gaan verleggen, met 2.5 is zij zo ongeveer volwassen. Zijn houding, acceptatie en gedrag naar Kyra toe kan dus veranderen. Het voelt dan ook als een situatie waar 2 honden opnieuw moeten uitvinden wat hun positie in het huishouden is en hoe de rollen nu eigenlijk verdeelt zijn. Dat is een lastige situatie. Daar zullen met de honden doorheen moeten komen. Dat betekent hele duidelijke regels in huis en duidelijk stellen welk gedrag ongewenst is en dat proberen te vervangen door gewenst gedrag. Zelf laten oplossen ben ik geen voorstander van, zeker niet als ze beide niet van opgeven weten.

Probeer de situaties die tot spanning en/of confrontaties leiden te identificeren. Probeer vervolgens die situatie onmogelijk te maken. Voedselnijd is bijvoorbeeld heel simpel te voorkomen. Stap 1 is de honden met de kont naar elkaar laten eten. IS er dan nog spanning, geef ze dan eten in aparte ruimtes.

In de situatie met jou vrouw lijkt het waaksheid binnen het gezin te zijn. Dat mag je nooit accepteren. Nu het het waaksheid/grommen naar Lex, volgende keer misschien naar jou of bijvoorbeeld kinderen. Ik begrijp dat je dit al een periode accepteren wat et afleren helaas bemoeilijkt. Het klinkt hard maar je mag niet accepteren dat een van de hond gromt als die aan de voet ligt. Gewoon wegsturen. Niet goedvinden, en het alleen goedvinden dat de hond kort bij komt als die ontspannen is naar jullie en de andere huisgenoten. Dat is het voornaamste, de spanning moet uit de lucht, dus situaties waarin spanning voorkomt moet en mag je niet accepteren. Voorkomen is beter dan genezen is hierin het credo.

Zoals altijd moet je dan niet gaan focussen op het negatieve ondanks het bovenstaande. Je moet gaan speuren naar situaties waarin de honden (beide, zowel Kyra als Lex) juist wel gedrag vertonen dat jullie wenselijk vinden en dat gedrag gaan belonen. Laat merken wat je WEL wil en handel daar na door dat gedrag op een voetstuk te plaatsen.

Edit: jee... wat een verhaal is dit geworden zeg 0.0

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "goede tips gezocht " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: mini dwergkeesje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^