Trotse eigenaar van een Golden Retriever kruising!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Hihihihi
Ben wel benieuwd wat voor kruising ze dan in Evy ziet. Ik zie namelijk echt 1000% golden als ik Evy zie, ook in haar gedrag ;-)

Mensen snappen ook nooit wat voor ras Luan is, hij is wel eens gezien als kleine Golden teef kruising, maar de meesten vragen netjes wat voor ras het is... blijkbaar lijkt hij ook niet echt op een kruising :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trotse eigenaar van een Golden Retriever kruising!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"

Een ruwharige stafford? hahaha! :-D
Da's een goeie! "

ik wist ook niet wat zeggen hoor :p
Mensen zijn toch zo grappig met hun commentaar!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Trek je daar maar niets van aan! Je hebt nog zo'n mooie retriever! Tege max zeggen ze altijd amaaj dat is een mooie chihauhau normaal ben ik niet voor chihauhaus maar die van jou ( max) vind ik wel mooi.

Dan zeg ik ja het is geen chi het is een keesje haha

honden page profiel HannekeHanneke 3 doggies

honden foto van Hanneke

Geweldig verhaal al zou ik me kapot ergeren. Ik heb ook 1 keer een dergelijke discussie gehad, of ik het echt wel heel zeker wist? Ja, ik heb stamboompapieren... En ik wordt dan behoorlijk fel dus toen hield ze haar mond wel....
Die van mij is ook altijd een labradoodle, in het ergste geval een zwart witte airdale terrier of beschimmelde bouvier....

Gewoon een poedel, minstens net zo leuk als een labradoodle, en eigenlijk nog veel leuker want ze zijn slimmer en verharen zeker niet plus ze zijn vaak relaxter aangezien er geen drukke lab ingekruist is ;-)  Plus je weet wat je koopt. (beetje ongenuanceerd misschien maar goed, poedels zijn nou eenmaal geweldig)

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict 3 doggies

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Wat een grappige verhalen komen er voorbij.
Bij buddy vragen mensen vaak wat voor een ras het is of ze weten wel dat het een kooiker is.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Leuk al die verhalen zeg! :-D Ben dus niet de enige die er "last" van heeft. Moet zeggen dat het de eerste keer is dat ik het hoor. Ik heb wel eens de vraag gekregen of ze een zuivere Golden was, maar die vraag stel ik zelf ook wel eens aan mensen en ik vind ook dat dat moet kunnen. Als ik dan zeg dat ze papieren heeft dan is het ook zo van "oke, ze is zo slank."

@ Anouk: het "neerbuigende" ben ik gewend. Ik woon in een buurt met allemaal 55+ mensen, dus in hun ogen ben ik nog een broekie en nieuw in deze harde wereld. Jong en onbezonne, met net zo'n hond. Iedere dag kijken ze vanuit hun raampje toe hoe ik met haar train en krijg ik complimenten hoeveel ik heb bereikt, maar ze nemen niets van mij aan.
@ Kelly: Dat had ik moeten vragen! Ze was te slank voor een Golden.. ben inderdaad benieuwd wat er dan in had moeten zitten.. Oh ja, ze was ook te klein! Nu konden ze er nog wel in komen dat een teef kleiner was dan een reu, dus het kon nog wel zo zijn dat ze een kleine Golden teef was..

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente 3 doggies

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Ik krijg nu altijd te horen dat Bo zo mooi is. Maar toen hij pup was was hij erg klein en licht. Wij kwamen de DA binnen voor de eerste afspraak. Het eerste wat de DA zei, oh wat een lieverd, wat is dat voor ras? Dus ik zeg, een Golden Retriever. Zij zegt, nou, ik dacht het niet, dat is geen golden retriever. Ik zeg nou, ik heb een stamboom en hij komt van een erkende fokker. Dus zij zegt weer, nou sorry hoor, ik weet niet wat ze je wijs hebben gemaakt maar dat is geen Golden retriever. Dus ik zeg, nou, wedden van wel? En waarom zou het dan geen golden zijn?Dus zij zegt, hij is veels te klein en te licht voor een Golden. Je bent behoorlijk bedrogen. Ik was het redelijk zat aan het worden, maar manlief wist me nog kalm te houden. Binnen in de behandelkamer ging ze maar door met zeggen dat het geen golden retriever was. Ik heb Bo opgepakt en ben weggegaan;-) wat een figuur. 
Een jaar later, Bo was al een flinkerd en zo'n beetje 27 a 30 kg, zegt ze. Oh ja, nu zie ik wel degelijk dat het een Golden is. Eeeh, ja, dat had ik een klein jaar terug ook al tien x gezegd.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Om eerlijk te zijn heb ik nooit goldens of labradors gezien die het goede gewicht hebben... maar om nou elke hond van die rassen die geen overgewicht heeft of obese is om een kruising te noemen of zo... ''Sorry mevrouw, u bent opgelicht door een br**dfokker, uw hond is een kruising, hij heeft namelijk geen overgewicht!'' oh ja joh..
Tja sommige mensen haha, die weten natuurlijk alles beter! *kuchkuch*

Zo was Bandit een boxer teef volgens een vrouw, uhhhh ja. Een boxer kan ik me wel voorstellen, zo 'weten' meer mensen dat hij een boxer is, maar een teef...;-) Hij heeft duidelijk twee ballen en een piemeltje daar bengelen haha.. "

We doen ons ook best om haar mooi slank te houden. Boxer? Leuke poging.. :p Ik vind dat je het verschil tussen een reu of een teef eigenlijk wel moet kunnen zien als hondeneigenaar.. Ik kreeg ook de vraag of Evy een teef was.

Zo is Evy. Eigenlijk is ze nog wat aan de zware kant, moet nog ongeveer 2 kilo vanaf:

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oh hemel Sanne, ik zou er geïrriteerd van raken, gevaarlijk mens, met dat soort ongefundeerde praatjes.

Ironisch genoeg krijg ik vaak complimentjes over mijn waarschijnlijk broodfok-gedumpte asielzoek Golden kruising. Stuur ze maar eens bij mij langs....;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Nananana jij hebt en nep golden..

Maar wel een die voor prachtige raszuivere nakomelingen gaat zorgen!

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus 3 doggies

honden foto van Angela & Guus

Hahahaha ooh wat erg he sommige mensen! Zo fijn dat ze het vaak veel beter weten dan jij zelf.. 

Hier had ik laatst ook een hele discussie met een vrouw over Guus.. Guus was duidelijk een Stafford volgens haar.. Ik zei dat hij toch echt een Boxer was maar nee, zij wist het duidelijk beter en ik had ongelijk.. Toen ik haar vertelde dat hij een stamboom had geloofde ze me nog steeds niet! Ik had het toen maar opgegeven en haar in die waan gelaten hahaha..

Betaal je zoveel voor je rashond met mooie papiertjes voor de duidelijkheid krijg je nog zulke discussies hahaha.. Soms kan ik er wel om lachen maar sommige zijn echt wel irritant!
Evy is gewoon prachtig en ze zijn gewoon jaloers moet je maar denken hahahaha ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ach hoe vaak ik niet hoor dat Diesel (aussie) een kruising is een vuilnisbak (dit klopt wel zit vaak met z'n kop erin O-) ) mensen weten 100% zeker dat hij x husky is vanwege z'n ogen, tuurlijk........

En Sky nee hoor dat is geen echte collie die heb je alleen in de kleur van Lassie.........tuurlijk.....

Ik laat de mensen maar in die waan prima toch maar wij weten wel beter ;-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Zo liep ik vanavond met Binky een rondje en kwam een vrouw tegen met een Westie.

Zegt ze:"Kijk eens Max, nog een Maltezer, dat is even leuk!"
Als ik haar er vervolgens op wijs dat Max geen Maltezer is, krijg ik te horen:"Ik weet toch zeker zelf wel wat voor ras mijn hond is?!"

Toen ben ik maar doorgelopen.. Volgens mij mankeert er echt iets aan haar ogen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Nu schrijf je dat je van plan bent de papieren mee te gaan nemen om de mevrouw te overtuigen, niet doen joh!
Zo'n spelletje mee spelen levert voor jou veel meer lol op. Zeg dat je papieren hebt van de Poolse RvB. Dat er duidelijk op je stamboom staat: Polisch Raad van Beheros. Als ze dan nog geen argwaan toont doe je er nog een schepje boven op en zeg je dat bloedlijnen uit Polen veel sterker schijnen te zijn omdat het daar altijd veel kouder is.
Hier kan je weken mee doorgaan totdat zo'n iemand in de gaten heeft dat je haar al die tijd in de maling hebt lopen nemen en misschien inziet wat voor onzin ze zelf loopt te verkondigen

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Hahaha rvs! Top zoiets zou ik ook doen! Als mensen vragem wat lucky is zeg ik wel eens een tricolor lawo met stamboom. Lawo staat voor lange worst zo als ik hem liefkozend noem haha;-) zie je mensen echt kijken alsof ze water zien branden;-)

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Hihi je hebt ze d'r tussen hè...
Ik heb 't ook geregeld meegemaakt maar de grappigste vond ik wel 'n meneer die vertelde dat ik gigantisch opgelicht was... mijn Texas was echt geen echte Border Collie was want die zijn alleen maar in zwart - wit en hij kon 't weten want hij kende iemand met 'n zwart - witte... dus

over mijn Lutske zei hij... wat 'n lelijke Cairn terrier is dat zeg... yep, voor 'n ruwhaar standaard teckel is 't niet de mooiste Cairn terrier meneer... je raad 'm al, ik was wederom opgelicht en moest toch echt 'n beetje betere keuzes in fokkers maken...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hahaha heerlijk hè, die mensen die denken dat ze er oh-zo veel verstand van hebben. Want jaaa, de buurman heeft óók een zwart-witte..dus euuuhhh

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Zo die man ging lekker zeg! Die had van mij een mep gehad he! Pffff!

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Nee hoor, ik kon er wel om lachen ;-) en nog,
hij keek er ook echt heel serieus bij hihi kheb 'm even uit laten praten, 'm een fijne dag gewenst en heerlijk verder gewandeld met m'n "bakkies"

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Oh gelukkig maar;-) ik vind je bakkies ;-)wel knap!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik voel een hele dikke muur tussen jou en die vrouw ;-) weer iemand die alleen voor zichzelf op de wereld is gekomen.
Luisteren is natuurlijk ook hééééél moeilijk ;-)

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker 3 doggies

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Oh dan maak je inderdaad ook weer wat mee xD
Ik krijg ook regelmatig de vraag; is het een kruising?
nee, het is geen kruising. Je hebt 2 verschillende lijnen. De veel voorkomende en veelgefokte showlijn, en de werklijn (die staan hoger op de poten, zijn slanker gebouwd etc. Beter voor het veldwerk. Maar door de hogere poten word hij snel aangezien als zijnde een kruising)
''Ja maar hij is zo dun.'' Tsja, dat is nou een labrador zoals ie hoort te zijn. Je moet de ribben kunnen voelen zonder het idee te hebben dat je je vingers in een laag vet loopt te verbergen;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Als ik iets heb geleerd sinds we Santa hebben is dat sommige mensen er een eigenaardig soort plezier in hebben iemand ongevraagd tips, opmerkingen en commentaar te geven op andermans hond. O-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Oh, ik vind de mooiste nog steeds de man die mij vertelde dat husky's wel mooie honden waren maar dat het jammer was dat ze zo stinken in de zomer. Ze hebben namelijk een onderhuidse vetlaag van bubber tegen de kou en die wordt dan ranzig. ;-) Nou meneer, dat zij zeehonden O-)
Ach, ik krijg altijd commentaar dat mijn honden te mager zijn, dan leg ik maar weer uit showlijn vs werklijn en tja, het zijn marathonlopers he? Tegenwoordig zeg ik vaak (bij Spot) klopt, krijg hem maar niet dikker, zo baas zo hond.... 

En bij de vorige; kijk mama, een wolf! (Da's nog wel schattig). 

En Sanne, dat ouder worden... dat komt vanzelf (zucht... Zou wel willen dat ik nog een twintiger was ;-). Lekker doen, niks aantrekken van de commentaren.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

mensen zijn echt gek soms haha.Jackie is ook geen chi want ze is te groot en geen teacup en heeft geen uitpuilende ogen :'(
Joy is een chihuahua en hoe ik er bij kom dat het een dwerg is dat snappen de mensen niet, grappige daarvan is dat Jackie te groot is maar een Joy die groter is wel een chi kan zijn uhhhhhhh??

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Gossie zeg....Evy is een hele knappe rasechte golden!

Dat die vrouw dat echt durft te zeggen en ook nog even gaan bepalen dat jij geen verstand heb van echte fokkers en daarom maar naar een broodfokker ga? Ik vind dat toch wel een belediging.

Mij vragen ze ook altijd wat Maylo is en dan hebben ze al een oordeel klaar 'Och is dat een wire foxterrier kruising? of een Boerenfox?' en dan zeg ik het ras en dan geloven ze je nog niet eens...

Achja zo'n mensen zal je altijd tegen blijven komen, die altijd net beetje beter weten dan je zelf.

honden page profiel kristelkristel 3 doggies

honden foto van kristel

Haha gelukkig ben jezelf zo verstandig. Hier hetzelfde verhaal. Heb wel een een kruising maar daar zitniks van een herder in. Toch denkt iedereen dat we een herder hebben. ;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ook ik had vanmorgen zo,n betweter. eerst werd er schamper opgemerkt, zo een andere hond? toen was het ze lijkt op een teckel kruising ja denk dat het een kruising ruwhaar en een korthaar is ,moest lachen en zei dat het beslist geen andere hond was maar Lobke die naar de plukster was geweest noemde het expres plukster ipv trimster om haar er op attent te maken dat ze geplukt was en niet geschoren, nou ze geloofde niet dat het Lobke was dus ik zeg roep haar dan even en pas toen zag ze dat het wel degelijk Lobke was. toch moest ze nog even katten het is wel een grote dwerg hoor ik zei maar niets meer Lobke is een standaard teckel en te zwaar gekke mensen blijf je houden er lopen er meer buiten dan in het gekkenhuis zei mijn oom altijd. groeten Hein.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun 3 doggies

honden foto van Floortje Faun

Hier in de buurt woont ook iemand die me bij elke ontmoeting minstens 3x vertelt dat Doby wel erg breed is voor een labrador... met als ondertoon: nou, als jij gelooft dat je een labrador gekocht hebt...
Ik neem de moeite niet meer om uit te leggen dat hij papieren heeft, van een erkende fokker komt, een kampioen als vader heeft, en goede resultaten zou halen op een keuring.

En nee, hij is niet te dik. Krijg de laatste tijd zelfs af en toe te horen dat hij te mager is.
Maar breedgebouwd, ja, dat is hij wel. Prachtig vind ik het.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zucht... Wat een enorm bord hebben sommige mensen voor hun kop, hè!

Ging hier ook een keer zo. "Mooie Pitbull heeft u!" "Bedankt! Maar het is een Bull terrier." "Nee hoor. Dat is een Pitbull, dat zie ik aan de bouw." "Hij heeft officiële papieren, is 100% Bull terrier en lijkt ook niet op een Pit hoor." "Jawel. Dan is het gewoon een kruising."

Oké, dan is hij bij deze een kruising

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trotse eigenaar van een Golden Retriever kruising!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: dierproef vrije mascara
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^