vraag over aanschaffen hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nanette (Gast)

Hallo,

Wij zijn ons aan het oriënteren op het aanschaffen van een hond.
We zijn een gezin met twee jonge kinderen (8 en 5 jaar).
Het is nu nog niet de bedoeling maar over een jaar ofzo willen
we heel graag een hond om ons gezin te verrijken.
Zelf heb ik thuis bij mijn ouders een hond gehad en dus voor mij is
het niet helemaal nieuw maar voor de rest van mijn gezin wel.

We zitten te denken aan een labrador of beagle. Dit zouden geschikte gezinshonden zijn?
Het liefst willen we een pup maar eventueel willen we ook wel uitkijken naar een asielhond.
Mijn man werkt fulltime, ik werk 3 dagen per week onder school tijd.

Hebben jullie hier nog tips voor ons. Wat is verstandig? Een pup of een oudere hond?
Welk ras past nu echt goed bij een gezin met jonge kinderen?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik principe kan vrijwel elke hond wel met jonge kinderen, zolang ze het van jongs af aan maar gewend zijn. Ik zou dus wel eerder voor een pup gaan, omdat je deze zelf nog helemaal kan vormen naar je gezin. Je moet er wel rekening mee houden dat, of je nou een pup of een asielhond neemt, je de eerste weken wel thuis moet zijn. Met een pup duurt het misschien wat langer dan met asielhonden die al alleen kunnen zijn, maar bij een pup en de gemiddelde herplaatser moet dit wel langzaam worden opgebouwd, en de hond kan dus niet ineens 3 dagen per week alleen zijn. Ik denk dat je echt nog wel verder kan kijken dan de labrador of beagle hoor. Wel eens aan de schotse collie gedacht bijvoorbeeld? ;-) Vind ik nog steeds een geweldige gezinshond. Met beagles moet je er op letten dat het van nature jachthondjes zijn en de beagles die ik hier in de buurt ken kunnen dan ook niet los. Dat is dus ook iets om bij stil te staan :-) Doe eens van die testjes op internet om te kijken welke rassen het beste bij jullie situatie passen, kan ook hier op de website ;-)

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Wat leuk dat jullie voor een hond gaan kijken!
En goed dat je alvast rondkijkt.

Ik zal over het algemeen goed nadenken over een Beagle.
Deze honden zie je de laatste tijd ontzettend veel en ik vind persoonlijk dat er wat te makkelijk over wordt gedaan.
Mensen gaan vaak voor het uiterlijk van het hondje, maar vergeet niet dat dit slimme en eigenwijze jachthonden zijn!

Kijk inderdaad nog eens verder naar andere hondjes zou mijn tip zijn! Althans voor de Beagle, want ik spreek uit ervaring ;-)

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ken ook verschillende en zijn toch niet de gemakkelijkste hoor :-).zou eerder kijken naar golden retriever,schotse collie..aangezien deze honden ook minder hevig zijn qua karakter

Nanette (Gast)

Kijk daar heb ik wat aan. Bedankt voor jullie reacties zover.
Wij hebben inderdaad wisselende reacties gehad op Beagles.
We willen een niet al te grote hond, middelmaat zeg maar.
Het hoeft ook niet persé een rashond te zijn.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat zoek je in de hond? Hoe lang ga je er mee wandelen op een dag? Welke activiteiten wil je graag met de hond ondernemen (cursus, hondensport, hardlopen, fietsen, enz.) Mag een hond een jachtinstinct hebben? Mag de hond waaks zijn? Hoe groot? Wat voor soort vacht? Kindvriendelijk heb je al aangegeven, maar moeten ze ook sociaal zijn naar andere diersoorten en andere honden? Moet de hond alles en iedereen leuk vinden of mag die de kat uit de boom kijken? Mag de hond een drijfinstinct hebben? Wat voor rasgroepen spreken je aan en welke rasgroepen niet? Vachtkleur, maakt dat nog uit?

In de regel zijn labradors honden met een grote will to please, baasgericht, enthousiast, ontzettende allemansvrienden (niet verbaasd zijn als je hond vrolijk achter iemand aan loopt tijdens het wandelen en daarbij even jou vergeet). Ze staan bekend om het lang puberen en de bananen in de oren. Verder kunnen ze door hun enthousiasme nogal lomp en ongeremd zijn, wat ik ze wat clownachtigs vind geven. Ik heb begrepen dat ze wat minder eigenwijs zijn dan de Golden Retriever, maar de Golden is weer wat serieuzer in mijn ogen. Van origine een jachthond, dus zal ook achter dingen/dieren buiten aan gaan jagen. Een goede socialisatie en consequent zijn zorgt er voor dat dit gedrag redelijk uitdooft in mijn ervaring.

De Beagle is net als de labrador een jachthond, maar heeft niet zo'n will to please en is ook niet zo baasgericht. Het nadeel wat ik daarvan vind is dat ze minder goed "te corrigeren" zijn en sneller hun eigen plan trekken, ook wat betreft achter wild aan zitten. Loslopen is dus een groter probleem in mijn ervaring. Naar kinderen zijn ze goed, mits goed gesocialiseerd (geld ook voor labjes). Moet zeggen dat ik voor de rest niet heel erg veel weet over de Beagle.

Heel veel succes met je keuze, misschien kunnen ze hier op HP nog wat meer rassen aanraden. Ik zelf denk nu aan de Zwitserse Witte Herder (heb je in langhaar en korthaar) bij jullie, maar dat is lastig beoordelen met enkel de bovenste tekst.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

......niet verbaasd zijn als je hond vrolijk achter iemand aan loopt tijdens het wandelen en daarbij even jou vergeet........

Ik vind dit dus alles behalve typisch labrador gedrag daar kun je genoeg andere rassen voor invullen. Genoeg pups en jonge honden die niet gereserveerd zijn naar vreemden van een ieder ras zullen vrolijk achter een vriendelijk persoon die ze positieve aandacht geeft aanhuppelen. Is me vaak zat gebeurd als ze het al niet om mijn honden of beloningen in mijn jaszak deden.;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Aanvulling wat betreft het aanschaffen van een pup:
Een pup in huis is super leuk en vraagt natuurlijk ook veel werk, maar dat is met een herplaatser vaak ook het geval. De pup is nog blanco en moet alles nog leren, waarbij een herplaatser al de nodige ervaringen heeft. Allebei hebben zo hun voor en nadelen, het is een persoonlijke keuze waar je voor gaat. Bij het aanschaffen van een pup is het verstandig om op te letten voor broodfok. Helaas zijn er meer dan genoeg mensen die geld verdienen over de rug van honden, door ze uit te buiten en iedere loopsheid een nestje te laten krijgen. De pups worden niet gesocialiseerd, hebben vaak (ernstige) ziektes onder de leden en helaas sterven veel pups wanneer ze nog maar net bij de eigenaar zijn.
Ik raad altijd iedereen aan om als je opzoek bent naar de pup deze aan te schaffen via een goede fokker die test op de erfelijke afwijkingen, die zijn te vinden via de rasvereniging. Of een fokker aangesloten is bij de rasvereniging zegt inmiddels helaas niet veel meer in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij de Cavalier. Volgens mij zijn de rasvereniging van de Beagle en de Labrador wel "goede" rasverenigingen.
Een hond met stamboom is vaak wel een stuk duurder dan wanneer je een pup uit een oepsnest haalt of van een broodfokker. Dat komt onder andere omdat de ouders allerlei erfelijke testen hebben ondergaan. Vaak wordt er bij een stamboomfokker ook heel veel tijd in de socialisatie van een pup gestoken, iets wat er bij een broodfokker mist.

De rasverenigingen:
Labrador: Labrador Rasvereniging Nederland & Labrador Rasvereniging België
Beagle: Beagle Rasvereniging Nederland & Beagle Rasvereniging België

Heel veel succes!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier ook nog even de rasvereniging van de schotse collie. Je hebt ze in korthaar en langhaar (kijk wel naar de karakterverschillen) en zeker de teefjes zijn qua grootte zeker een middelmaat, het Engelse type dan, maar het Amerikaanse type is in Nederland bijna niet te krijgen ;-)

http://collieclub.nl/

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

Hoi Nanette,dit is ff eng toevalig.Wij zijn ook een gezin met 2 dochters van 8 en 4 jaar.En wij gaan ook voor een pup.Kwamen ook eerst op de beagle,maar hoe meer ik erover las hoe meer twijfel.Want dat ras blijkt echt moeilijk alleen te kunnen zijn en ook vaak niet los te kunnen rennen in bos of op strand.Dat vind ik toch wel wat hebben.En heb met me vorige hondje zoveel problemen gehad die niet alleen kon zijn.Ok je voed m zelf op dus t hoeft niet zo te zijn maar toch.t kan.Wij gaan dus voor de labrador,een pup.Staan al ingeschreven.Hebben er zin in.Sucses met jullie beslissing.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor alle reacties.
Ik wil in ieder geval op puppietraining met de hond, verder loop ik zelf hard en wil ik graag met de hond hardlopen en fietsen. Het is dus erg belangrijk dat de hond los kan lopen.
Als de pup er komt dan zal ik vrije dagen opnemen en ik heb de mogelijkheid om thuis te werken dus ik kan de eerste tijd veel thuis zijn.
We neigen heel erg naar een labrador omdat we over deze hond heel veel positieve dingen horen.
Ik ga me de komende tijd nog verdiepen in andere rassen waaronder de collies ;-)
We hebben helemaal geen haast. Zijn nog de voor- en nadelen aan het afwegen. Manlief is met name nog wat sceptisch hier en daar. We willen gewoon echt niet over één nacht ijs gaan.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Dat is alleen maar heel goed! ;-) Zeker als je niet een uitgesproken voorkeur voor een bepaald ras heb moet je goed alle opties onderzoeken :-) Als ik zo lees dat de hond echt los moet kunnen valt de beagle dus echt af, daar kan je wel mee gaan fietsen maar als ie dan een konijn ziet moet je er keihard achteraan fietsen hihi O-) ben heel benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden! ;-) (ik hoop natuurlijk stiekem een schotse collie hihi)

Nanette (Gast)

Sandra, wat een leuk vooruitzicht. Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie en de pup zal gaan.
Hou je me via dit forum op de hoogte? Ik kan vast weer van je leren ;-)

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Met kinderen kunnen, mee hard lopen, alleen thuis zijn zijn "eisen" ik persoonlijk eerder hond-afhankelijk vind als ras-afhankelijk..

Ook vind ik niet dat je een pup noodzakelijkerwijs helemaal kan vormen naar jouw gezin.
Ook een pup heeft een eigen karakter.
Als je zulke specifieke eisen hebt zou ik persoonlijk eerder kijken naar een asiel hond omdat je zo beter in kan schatten wat voor vlees je in de kuip hebt.
Bij een pup moet je nog maar zien hoe zo'n klein ding zich ontwikkeld.
Bovendien kun je de eerste tijd met een pup niet hardlopen en met een volwassen asielhond wel.
Ook kan, als je goed kiest, een asiel hond sneller een paar uurtejs alleen thuis zijn als een pup.
Qua opvoeding; in vind zelf een pup meer werk als een gemiddelde herplaatser en heb dan ook altijd het gevoel dat je aan een pup meer kunt "verpesten" als aan de 2de handsje. Die hebben vaak al wat basisvaardigheden..

**ik ben niet geheel objectief hoor; h=ben een vervent lid van het asiel-team
O-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou dan kom ik toch ook even de labrador promoten hoor!

in een woord: HEERLIJK!!!!..........denk niet dat we ooit nog Labrador-loos zullen zijn;-);-);-)

Zorg dat je hem van een gedegen ervaren fokker adopteert en ben net zoals je bij ieder ras hoort te zijn consequent en eerlijk id opvoeding. Ja ze kunnen erg enthousiast en daarmee lomp zijn in hun jonge jaren alhoewel ik denk dat je die enthousiaste lompheid door de juiste begeleiding en voldoende rust al op zeer jonge leeftijd in de juiste banen kunt leiden. Nu is ook een goed moment om jullie kinderen alvast (spelenderwijs) te leren hoe wel en zeker ook NIET met een hond om te gaan.

Wat voor een ras het ook gaat worden, ik hoop dat de hond een gezond lang leven bij jullie genieten mag.;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Nog even wat de labrador betreft:
Ik heb begrepen dat de bruine kleur behoorlijk doorgefokt is en daardoor iets "moeilijker". Ik weet voor de rest niet hoe en wat en of dit ook echt zo is, maar beter iets om uit te zoeken dan om er later achter te komen. ;-)

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

Tuurlijk houd ik je op de hoogte.Ben je er al een beetje over uit?

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Hier nog één die een Schotse Collie zeker kan aanraden.
Het zijn hele lieve rustige honden. Ze houden van heerlijke lange wandelingen en lekker bezig zijn, maar als je het een keer wat drukker hebt volstaat een blokje om ook.
Ze zijn heel leergierig en leren dus heel snel. Ze kunnen wat éénkennig zijn, maar met een goede socialisatie hoeft dat helemaal niet zo te zijn.

De beagle vind ik inderdaad ook niet erg baasgericht en kan zijn neus nog wel 's achter na gaan. Ik heb meerdere beagles bij ons op de cursus gezien die niet los kunnen lopen. Dit is natuurlijk niet altijd zo.
De labrador..harstikke lieve honden en ook erg leergierig. De labradors die ik de laatste 3 jaar bij ons op cursus zie zijn of niet vooruit te branden of ze zijn hyper, er lijkt niets tussen in te zitten. Maar ook dat kan toeval zijn hoor.

Verder vind ik kooikerhondjes en markiesjes ook leuke gezinshondjes.

Succes met je zoektocht!!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou dan mag ik me een nog gelukkiger mens prijzen want mijn Loco is alles behalve hyper of niet vooruit te branden!!!

Tuurlijk zit er verschil van hond tot hond maar ik denk dat het toch heel vaak ad eigenaars ligt. Die denken gemakshalve dat ze een kant-en-klaar hond in huis gehaald hebben. Hebben hun huiswerk niet gedaan en de hond bij de eerste de beste ???fokker weggehaald.

Bovendien blijkt het vaak dat 'negatieve' indrukken langer bij de mens blijven hangen. En zal iedereen over een aantal rassen wel in onze mensenogen negatieve zaken kunnen benoemen.

Hiermee wil ik uiteraard niet zeggen dat jou bewering over de hondenschool niet klopt.;-)

Nanette (Gast)

Dank voor alle reacties.
De beagle valt voor ons wel af.
Ik heb informatie opgezocht over het Kooikerhondje, Markiesje en de Zwitserse herder.
Wordt van alle drie wel heen enthousiast moet ik zeggen. Lijken alledrie wel heel geschikt
voor ons gezin. Ik ken een gezin die ook een markiesje hebben, ontzettend leuk, lief hondje.
De Labrador staat ook zeker nog op lijstje.
Zoals ik al aangaf zal het nog wel even duren voordat we daadwerkelijk een besluit nemen. Eerst maar eens sparen voor de aanschaf en alles wat er bij komt kijken.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Zijn er hier ook mensen bekend met de Friese Stabij?
Schoot mij van de week te binnen dat onze buren vroeger zo'n hond
hadden en daar was ik helemaal weg van. Ik heb op internet info opgezocht en
wat ik zo lees zou dit ook een hele geschikte "kandidaat" kunnen zijn.

Gisteren uitgebreid met mijn man gesproken over onze toekomstige hond:-D
hij loopt er ook steeds meer warm voor haha. Al zal het zeker nog een jaar of langer duren hoor voordat we echt zover zijn.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Er zijn heel veel rassen die prima in een gezin passen.
Dan heb je nog figuren die onwijs goed gaan met kinderen.
Denk dat je heel goed een rijtje met je hele gezin moet maken, wat willen en verwachten jullie van een hond en wat willen en verwachten de kinderen van een hond.
Dan komt de vraag welke grote van hond willen jullie, klein hondje makkelijk mee te nemen neemt weinig ruimte in in huis of toch een groter ras.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat voor de ideale gezinshond ook uit naar de schotse collie.
Dit zijn enorme kindervrienden en kinderen kunnen op jonge leeftijd dingen met deze honden doen omdat ze zo zacht zijn van karakter.
Ze zijn niet lomp in gedrag maar eerder verfijnd.
Wat mensen tegen houd is vaak de vachtverzorging maar dat stelt echt niks voor.

Mijn vriendin heeft een Stabyhoun (friese stabij) heel leuk en vriendelijk ras, gefokt voor het vangen van ongedierte en redelijk zelfstandig maar heel goed te trainen.

Bekijk eens de verschillende rasgroepen, gaat je voorkeur uit naar herder/veedrijvers of naar de jachthonden ed.

Wel leuk dat je al 3 echt nederlandse honden op je lijstje hebt staan.
Kooiker zijn ook hele leuke vrolijke hondjes, leergierig. Gebruikt voor de eendenjacht.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ben zelf opgegroeid met een Dwergschnauzer, en heb dat als zeer prettig ervaren! ;-) Ook veel windhond-rassen zijn vaak erg lief met kinderen, rustig in huis, maar gezellige wandelpartners buitenshuis! Maar je moet er van houden.. Ik heb eventueel nog een hele lieve 6-jarige windhond teef in de aanbieding die super lief is tegen kindjes! O-)

Gerrit (Gast)

een Stabij is een hele goede gezins hond, maar wel 1 ding. ze zijn erg zelfstandig.
dus een goede training/opvoeding is zeker noodzakelijk.
worden nog veel als erfhond gebruikt, kunnen ook los. zijn wel waaks. en hebben wel een jacht instinct, maar dat is erg goed te begeleiden.  maar AUB wel 1 via de ras vereniging want er is teveel broodfok, dus geen hondje uit de friese wouden.

ze zijn door hun zelfstandige denken iets minder makkelijk  op te voeden, maar daar staat tegenover erg trouw aan hun gezin, en wat ze geleerd hebben vergeten ze zeker niet.
ze zijn inzetbaar voor de jacht, als waakhond/erfhond, voor frisbee agility speurwerk en ook zeker voor fietsen en hardlopen.

maar ze hebben wel langhaar, dus wees daar op voorbereid.


kooikers zijn over het algemeen niet zo kind gericht, markiesje ken ik zo niet.  en met een herdershond zou ik oppassen want die willen de kinderen nog wel eens teveel beschermen, en dat kan problemen opleveren met vriendjes die over de vloer komen en er wat ruw gespeeld wordt.


maar zet idd goed de dingen op papier wat je nou wilt, want bv een herdershond is niet een kleine hond een labrador ook niet.  dus schrijf even op waar je aan denkt kwa grootte in cm en kg.
wil je lang, ruw, stekel, of korthaar.  reu of teef. niveau van activiteit.  wat je er precies mee wilt gaan doen. etc.

en bedenk wel even goed, dat een hond ziek kan worden, oud kan worden hopelijk. hoe wil je het doen als je op vakantie gaat, wie de hond gaat uitlaten, wat bij ziekte in het gezin, is elk gezinslid het er mee eens? heb je familie die bang of allergies is, en hoe denk je daar mee om te gaan?

ik wil je niet van een hond af sturen hoor, maar gewoon paar extra punten waar mensen vaak niet aan denken.

honden page profiel samsam

Hier in de omgeving lopen veel Friese Stabij's rond. Het zijn wel wat eigenwijze Friezen, hebben wel wat uitdaging nodig, maar mijn ervaring is dat het prima gezinshonden zijn. Vrolijk, kunnen goed met kinderen overweg, maken er ook geen probleem van als er vriendjes van de kinderen over de vloer komen. Maar...pas bij de Fries wel erg op waar je hem aanschaft. Vooral in Friesland is een levendige handel in look-a-likes. Het is zwart-wit, geboren in Friesland, dus is het een stabij...
Juist deze zwart-witte mengelmoesjes hebben vaak een wat moeilijker gedrag. Dus neem je een stabij, neem, dan eentje met stamboom, zodat je zeker weet dat ze ook het karakter van de stabij hebben.
En misschien ook leuk om eens naar te kijken, de wat grotere broer van de Stabij, de Friese Wetterhoun. Geweldig leuke honden, helaas niet populair, dus wat moeilijk aan te komen. Een stabiele, wel eigenwijze krullenbol, die niet verhaard en ook geschikt is voor mensen die allergisch voor honden zijn. Wordt vaak gezien als moeilijker dan de stabij, maar volgens de kenners is het juist andersom.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Gerrit bedankt voor je reactie:
De punten die je noemt zijn hier zeker al te sprake gekomen.
We willen een goede opvang zoeken voor onze vakanties, dat ga ik doen als we definitieve knopen doorgehakt hebben. Niemand van ons heeft allergiën, we hebben altijd huisdieren gehad, de kids ook.
We kennen geen mensen die echt angst hebben voor honden, belangrijk vind ik wel dat onze hond goed sociaal is en dus vriendelijk naar andere mensen die bij ons op bezoek komen maar volgens mij kun je dit bij veel honden wel aanleren.

In principe val ik op een middelgrote hond (labrador, golden retriever, schotse collie) uitzondering is het Markiesje die is wat kleiner maar het hondje spreekt me zo aan ook qua karakter.

@Pauline, bedankt voor het aanbod;-) maar ik sla in deze even over.

@Sky, ik ga de schotse collie steeds leuker vinden dus wie weet. Ik geloof dat echte jachthonden hier toch wel afvallen, maar het ligt er ook aan hoe heftig het jachtinstinct is.

@Sam, bedankt voor de tip, heb de wetterhoun even opgezocht maar deze hond spreekt me niet aan, uiterlijk is niet alles maar dat is wel iets waar ik ook naar kijk, het oog wil ook wat ;-) en ik vind honden met krullen op de een of andere manier niet leuk.

Ik hoor en lees best veel  negatieve dingen over de Kooiker dus dat is echt een twijfelaar geworden.
Friese stabij is me min of meer afgeraden door een fokker op een ander forum. Mede door het koppige karakter en aangezien dit onze eerste hond is misschien niet heel handig.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"
@Sky, ik ga de schotse collie steeds leuker vinden dus wie weet. Ik geloof dat echte jachthonden hier toch wel afvallen, maar het ligt er ook aan hoe heftig het jachtinstinct is.

"


Kijk als collieliefhebber hoor ik dat graag ;-)

Lees ook even dit topic door,


http://www.hondenpage.com/hondenforum/153417/schotse-collie-en-sheltie-vraagjes.....php

Het zijn echt enorm leuke honden met een eigen karakter.
Toch herkent iedereen met een collie dezelfde trekjes van het ras maar het zijn echte grappenmakers.
Een ras wat je echt met zachte hand moet opvoeden en zeker niet fisiek moet corigeren.
Vaak kan een flinke stemcorrectie al te heftig zijn.

Verder geld voor alle rassen die de op je wensenlijstje voorbij komen, lees je goed in ook in de ziektes die bij rassen voorkomen.
Kies je voor heel oneerbiedig een Marktplaats hondje die goedkoop zijn dan heb je met niet erkende fokkers te maken die hun ouderhonden niet testen op erfelijke afwijkingen en weet je ook niks van ziektes van grootouders en overgrootouders. En in nog ergere gevallen kom je bij broodfok terecht, de schotse collie wordt al bij 3 broodfokkers aangboden via MP, en hier wil en mag je als dierenliefhebber al helemaal niet aan mee werken.
Ik ben groot voorstander van verantwoorde fok, en ja ook onder stamboomfokkers zitten rotte appels maar daarvoor heb je tegenwoordig internet en via google kun je als zoveel info vinden en via bv dit forum kun je ook veel info inwinnen en vragen.

Als je vragen hebt of nog meer wilt weten over de collie, je roept maar er zitten hier meerdere collieliefhebbers die je op weg kunnen helpen.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Ik zal nooit maar dan ook nooit een marktplaats hondje kopen, ik begrijp dat
het voor sommige mensen verleidelijk kan zijn, als je graag een hondje wilt dat wil
je hem het liefst ook snel.
Op het moment dat wij definitief weten welk ras het wordt ga ik mij verdiepen in de fokkers
dan zal ik zeker ook hier op het forum advies vragen. Ik wil inderdaad een hondje uit verantwoorde fok en dan betaal ik met liefde meer voor een hond.

Bedankt voor het meedenken en als ik vragen heb over de collie dan weet ik je te vinden;-);-)

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Daar ben ik weer even, wil jullie toch even op de hoogte houden:

Gisteren een heel gesprek met mijn man gehad en verschillende rassen
besproken. Ook onze oudste er een beetje bij betrokken.
We hebben nu drie honden die ons heel erg aanspreken: De Golden Retriever, Labrador en de Schotse Collie, mijn man heeft het minst met de collie, mijn dochter vindt die juist erg leuk':-).
Wij denken dat een van deze rassen het beste bij ons gezin zal passen.
Ik vind de andere honden die op ons lijstje staan ook nog steeds heel leuk maar door alle adviezen en het lezen op internet krijgen we bij deze drie het beste gevoel.

Nu een beetje van me afzetten want eerder dan volgend jaar zal er geen pup komen. Geduld is een schone zaak.O-)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Leuk de voorpret van het uitzoeken van een hond!
Heb je ook al eens aan een boxer gedacht? Over het algemeen kindvriendelijke kortharige honden met veel energie, dus lekker joggen, fietsen en vooral niet te vergeten, gek op spelen met kinderen.
Er wordt vaak gezegd lomp maar zelf nu een boxer en ook in het verleden mee opgegroeid, ook met nog kleinere kinderen dan de jouwe, prima te doen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: amerikaanse akita langhaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^