Ruby en haar gedrag? Vandaag super trots!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Misschien een gedragen t shirt van jezelf.
Als ze je vertrouwt is dat een kalmerende geur. "

Ik zou er wel 1 van mijn hoeslakens in kunnen leggen waar ik op geslapen heb.
Als ze die sloopt dan is het geen ramp. Ze kauwt graag op stof. Ik dacht in het begin dat ze wilde gaan sabbelen. dat idee heb ik namelijk ook als ze heel moe is maar niet kan slapen (overprikkeld is, zoals je ook wel bij kleine kinderen ziet) dan gaat ze op mijn handen knabbelen en soms maakt ze dan een paar sabbel/duimzuigingen op mijn duim. Maar in stof maakt ze echt gaten....
Een geslapen hoeslaken of een paar goedkope shirt kopen en een tijdje dragen of een keer in slapen is misschien wel een goed idee om dan daarbij te leggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruby en haar gedrag? Vandaag super trots!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Is heel rustgevend als jij de persoon bent die ze vertrouwt. Hoe meer gedragen en niet gewassen, des te beter. (puppietruc)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik wil er wel graag bij zeggen dat ik ook wel echt vooruit gangen zie bij Ruby en dat het zeker niet alleen maar kommer en kwel is. ;-)

Daarnaast probeer ik haar ook echt zoveel mogelijk structuur aan te bieden en me niet op te stellen als een scheidsrechter met alleen maar NEE Ruby dit en Nee Ruby dit.
Ik ben erg van het positieve en merk aan Ruby dat ze van positiviteit enorm veel leert en graag leert.
Op moppers reageert ze niet of juist tegenover gesteld werkt nog drukker/ hyper/ onzeker of sloperig wordt. Belonen is wel echt het toverwoord bij haar alleen wilt zij daarin ook nog wel schieten en alles uit de kast willen halen voor die beloning, ook wanneer ik het niet van haar vraag.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Op de filmpjes ziet het er goed uit. ;-)  En de hond vind het leuk zo te zien, ik kan haar overigens niet in de ogen kijken. Alleen honden vinden buiten de trainingen om ook bepaalde dingen belangrijk zoals de normale dagelijkse omgang baas/hond, en daar ontstaan vaak de kleine probleempjes. Ik denk dat je de verplichte rust een beetje los moet laten en dat zeg ik omdat de hond overdag wel gaat liggen rusten uit zichzelf, dat de hond allert is dat is heel normaal dat zijn alle honden wanneer ze niet echt moe zijn. Daar komt bij dat honden graag in de buurt van ons willen liggen, zoals je zegt aan je voeten, naast je op de bank enz. dus wanneer je gewoon thuis bent niet meer in de bench. Wees duidelijk en consequent in datgene wat je niet wilt wat de hond doet, ook buiten tijdens het wandelen, zonder daarbij boos te worden laat gewoon zien dat je de situaties altijd onder controle hebt, en ja wij zijn onze honden ook verplicht om te vertellen welk gedrag wij niet willen. Sally is nog maar net bij jou las ik net op je profiel en dus moet ze nog leren hoe ze zich moet gedragen ten opzichte van de andere honden en daar kunnen ze maar op één manier achter komen en dat doen ze door de anderen uit te dagen ook weer heel normaal gedrag, de andere volwassen honden zullen hier dan ook weinig van "zeggen" zolang het gedrag acceptabel blijft, anders krijgt ze wel een grom of snauw(is geen vechten hé),en ook dat is normaal. Het lijkt in ons ogen soms dat jonge honden de oudjes sturen, alleen zijn ze vaak alleen maar "conflict" vermijdend juist om de jonge honden iets te leren, bijvoorbeeld dat ze genegeerd worden wanneer ze zich niet gedragen, het "speel" gedrag, of het meer fysieke contact, van de oudjes komt vaak later, en ook dat gaat altijd zoals een ranghogere hond het wil.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Vandaag waanzinnig trots op Ruby.
Oke op cursus in de les was drama vandaag vanaf minuut 1 tot ongeveer 50 minuten daarna had ik weer wat "controle" op Ruby.
 
Ik heb het in de groep gegooid over Ruby's gedrag na de cursus en heb hiervoor een paar tips gekregen die ik ga uit proberen. Schijnbaar zit er in de zaterdag les ook een hondje die, dit gedrag na training liet zien en daarbij hadden de tips al goed geholpen. Ook heb ik een fijn schema me gekregen voor de bench training en daar ben ik nu al mee begonnen... nouja niet echt met de training wel met aanpassingen in huis en aanpassingen in haar bench.  Verder heb ik ook wat tips van hier al opgevolgd zoals een andere deken in de bench (en die van haar vorige baasje weg gehaald) en een shirt van mij erbij gelegd.

Ondanks dat we vandaag maar een halve groep hadden, had Ruby echt de kolder in der kop en grote bananen in de oren want luisteren ho-maar. Zelfs de instructrice stond te kijken hoe Ruby zich lekker misdroeg. Ze sprak me hier ook even op aan dat ze Ruby nog nooit zo had gezien (en ik trouwens ook niet)Ruby was eigenlijk altijd de beste in de groep en vaak het "voorbeeld" hondje. Ruby was erg gefixeerd op de andere honden en was ze behoorlijk aan het uitdagen om te willen spelen. Waarop de instructrice dacht dat ik Ruby altijd laat spelen met andere honden.... nou dat gebeurt hier nooit (tenminste het mag niet van mij, het gebeurt een enkele keer dat een ander hondenbaasje zijn/haar hond naar Ruby laat gaan, waarop ik altijd die mensen aanspreek en door loop). Maar ook hier merk ik wel dat Ruby echt graag met andere honden zou willen spelen als we die tegenkomen. Ik ben dan ook al vanaf dag 1 bezig Ruby andere honden te laten negeren of in elk geval zich rustig te gedragen... dat gaat nog wat wisselend.

Maar goed de les was dus een beetje hoe zal ik schrijven.... uhmmm.... rommelig qua aandacht van Ruby. Aan de andere kant de oefening van hier komen, waarbij de instructrice de hond vast houdt en ik tussen een soort sluisje van de andere honden moet gaan staan en ruby bij moet laten komen waarop ze dus langs de andere honden moet rennen zonder zich te laten afleiden en meteen naar mij moet komen ging meer dan perfect.... dus ja het was ook niet helemaal een rampenplan.

Ik begon al te schrijven dat ik waanzinnig trots ben op Ruby want ja dat het vandaag op cursus niet zo goed ging heeft wel een reden in mijn ogen. Ruby had namelijk nog andere hele spannende dingen vandaag op het onverwachte programma.

Vanmiddag belde mijn zus dat zij met haar kinderen bij mijn ouders was. (ik zie mijn zus niet zo vaak want ze wonen een eind uit mijn omgeving) en ze wilde heel graag Ruby ontmoeten. Pffff hoe moesten we dat in goede banen zien te krijgen want ja Ruby is geen allemansvriendin en hierin huis met dan ook 2 kinderen van net 2 en 5 jaar zou wel eens te veel kunnen worden. Natuurlijk ben ik ook trots op Ruby en wilde haar heel graag aan hun laten zien....

Dus na heel lang wikken en wegen had ik een plan van aanpak bedacht.
Ik zou met Ruby naar de loonse en drunense duinen komen (zonder Lex) en dan zouden we daar gewoon kijken hoe het zou gaan en hoelang.
Ik had het zo gepland (aangezien Ruby auto rijden ook spannend vind) dat ik op een tijd zou komen dat ik vanuit daar ook nog naar cursus zou kunnen gaan wat al op de weg die kant op is. Dan zou ik haar niet eerst weer naar huis hoeven rijden om later weer opnieuw in de auto te moeten.
Dus ik daar afgesproken...
Nou het ging GEWELDIG goed. In de auto (voor het eerst dat ik een stukje alleen met haar reed) ging het erg goed en bij de duinen aangekomen was ze ook super braaf. Ik was even bang dat ze erg angstig/onzeker wou zijn als de kinderen daar meteen druk zouden doen, dus had mijn zus (en mijn moeder die daar ook was) al goed voorbereid hoe ik het wilde hebben. En de ontmoeting ging geweldig. Ruby snapte meteen dat die mensen bij ons hoorde en was echt super ontspannen. Ging heerlijk naast het picknick kleed liggen op haar gemakje met een gevonden stok en ik had er geen hond aan. Toen moesten we nog wat eten (mijn zus had nog een behoorlijke terug reis met de kinderen) en wilde daar wel op het terrasje iets gaan eten. Dus ik afgesproken dat ik met Ruby mee zou gaan maar als het niet ging op het terras dat ik dan weg zou gaan (nog even lekker een stuk zou gaan lopen in het bos met Ruby).... maar het ging GEWELDIG. Ze had het meteen door en ging lekker echt ontspannen naast de tafel liggen en ik heb er geen hond meer aan gehad. Ook de ober die dingetjes kwam brengen en halen vond ze allemaal prima alsof het de normaalste zaak van de wereld was, dat wij daar zo zaten en de kinderen ook lekker naar de speeltuin gingen en weer terug kwamen. Het oudste dochtertje van mijn zus is altijd wat bang voor honden maar ik heb haar samen Ruby zelfs aan de lijn laten lopen (wel een trucje hoor... Zij de flexilijn vast en ik de korte lijn zelf vast, zodat Ruby nooit bij haar kon trekken) ze heeft Ruby geaaid en snoepjes gegeven, aan haar tenen laten snuffelen enz. Uiteindelijk ging toch redelijk vrij met elkaar om.
Ik heb dus na precies 6 weken eens heerlijk even kunnen ontspannen met Ruby samen en mijn familie, buiten op een terras bij de loonse en drunense duinen. Het was wel allemaal een spontane actie die op het laatste allemaal bedacht zijn maar het echt niet beter gekund.

Na het eten heb ik nog een klein stukje met Ruby gelopen en ben ik, Ruby en mijn moeder naar cursus gereden. Alle ritjes in de auto gingen vandaag echt GEWELDIG ze is zelfs zowel heen als terug van Cursus in de bench gaan liggen zonder te piepen, janken, krabben of te keer gaan.
Oke de cursus was vandaag een drama maar de dag was PERFECT!

Nu ligt ze hier uitgeteld naast mijn laptop te slapen en is lekker ontspannen.... ik hoop dat het verder vanavond en vannacht goed blijft gaan....

honden page profiel LienLien 3 doggies

honden foto van Lien

Wat goed om te lezen!! En misschien ging de cursus wel zo belabberd omdat ze moe was van de superleuke activiteiten die ze ervoor had gedaan.. 1 ding per dag is vaak meer dan genoeg, bij mensen en honden :-D

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Het zou idd ook met vermoeidheid te maken kunnen hebben o.i.d. dat ze daarom wat minder luisterde... achja het is jammer maar ook geen ramp natuurlijk dat het wat minder ging. Volgende week hopelijk weer beter....;-)

Ik heb net een perfect rondje kunnen lopen met Lex en Ruby. Ze waren echt super lief ook naar elkaar.

Met de bench zie ik vanavond ook een hele grote verbetering :-D
Ruby ligt er zomaar uit zichzelf in met een mega stok en ligt daar lekker op te knabbelen (of voor de bench, want ik heb net met haar de afspraak gemaakt, dat de stok niet uit de bench mag (dat geeft ruzie onderling met Lex)... dus als ze daarop wilt knabbelen dat, dat in de bench moet.... raar maar waar... ze snapt het ook nog, en de stok blijft in de bench) .... wel is het zo dat Lex ook een stok heeft en Lex zou het liefst die van Ruby willen en Ruby die van Lex (ook al wissel ik van stok... dan willen ze natuurlijk die van de andere... gras bij de buren, is altijd groener syndroom)... de stokken zijn dus echt speeltjes die ze krijgen en die ik weer weg haal, als mijn aandacht minder is. Ben dan een beetje de scheidsrechter maar met een beetje op letten en sturing geven gaat het super zonder moppers.

Ik ben zo blij dat Ruby nu uit zichzelf totaal ontspannen al in (of voor) de bench gaat liggen knagen ;-). Dat is toch al een mega stap in de goede richting waar ze 6 weken totaal niet naar haar bench heeft omgekeken of enkel van in de stress schoot.

Ook heeft ze vanavond nog niets willen slopen, is tot nu toe lekker ontspannen (heeft net 2 uur aan stuk geslapen) en het is nog droog in huis gebleven ;-)... ik juich niet te vroeg, we moeten de nacht nog door maar het gaat vandaag zoveel beter dan de andere maandagen na cursus. Hopelijk zet deze trend zich voort....

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ruby ligt nu voor het eerst helemaal uit zichzelf in haar bench te slapen!
Ze is er net zelf ingelopen en toen ik net nog eens voorzichtig keek lag ze heerlijk te slapen... (nu zo'n 15 minuten). Ik durf nu even zelf niet bewegen ':-) want ben bang dat ze dan wakker wordt en er weer uitkomt maar wouw ;-).....Wonderen zijn de wereld nog niet uit....;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Even weer een update over Ruby.

Het gaat nog steeds erg goed vooruit!
Ze is de hele week al vele malen rustiger dan alle weken daarvoor. Ze slaapt en luiert bijna de hele middag en is echt veel meer ontspannen in de omgang. Ligt nu vaak gewoon op de grond, op de onder plaat van de krabpaal, gaat ook geregeld zelf in (en sinds gisteren ook op!) haar bench liggen en is veel minder op mij gericht in de zin van naast de laptop op het buro of op de bank liggen.
Ze zoekt nu meestal een plekje op waar ze ook echt "rustig" kan liggen.

Ook met de bench zijn we goed vooruit aan het gaan. Ze gaat er dus nu ook uit zich zelf in liggen (overdag en 'nachts) met het deurtje open. 1 tot 2 keer per dag gaat ze erin met het deurtje gesloten en dan krijgt ze een lekker bot waar ze wel uren op zou kunnen knabbelen. Ik haal er haar dan zelf weer na zo'n uur tot ander half uur uit (tenminste ik zet de deur open en haar het bot weg... want ja anders wordt het ruzie met lex om de botten). Dan is ze zelf nog steeds wel druk met haar bot bezig maar goed wil haar ook geen uren opgesloten hebben zitten. Het is nog wel als ik de kamer uit ga met haar in de bench dat ze het bot minder interessant vind en als ik even naar buiten loop dat ze wat begint te piepen.  Dus nog niet helemaal ontspannen op die momenten.... maar goed wat een verschil al met al die voorgaande weken.

Ik geef haar ook bewust het klaufbot omdat ze daardoor ook minder behoefte lijkt te hebben om te slopen/bijten. Ze is zo fanatiek met haar bot bezig dat als ik hem weg haal ze gewoon echt moe is en haar kaken rust gunt ;-). Dus ook dat gedrag heb ik op deze manier beter onder controle en kunnen we daar rustiger aan werken.

Met lex en Ruby gaat het nog wel wat wisselend zeker als er dus botten of stokken zijn of rondom het uitgaan. Maar doordat ik dat weet, kan ik er op die momenten als de bench weer open gaat of als we uitgaan/ terug komen extra alert op zijn.

Ook zie ik in huis als buiten verschillen met de voorgaande weken. Ruby begint duidelijk meer vertrouwen te krijgen en zekerder te worden in zichzelf en haar omgeving en is daardoor ook minder op mij gefocust. Het luisteren en het op mij letten neemt dan ook wat af.... :'(. Ze denkt nu wat makkelijk.... uhmmm dat doe ik zo wel hoor, ben nu even druk met andere dingen ':-). Dat is dus wel een extra aandacht punt aan het worden zeg maar.

Ook als mijn moeder of vader of beide hier zijn geweest en weg gaan, was het eerst op letten want Ruby werd echt een nerveuze stuiterbal.... nu blijft ze gewoon liggen waar ze ligt als ze op staan, jas aan trekken en gedag zeggen. Pas als ze echt weg zijn en de deur dicht is gaat ze even bij het raam kijken om ze "uit te zwaaien".

Oke ze heeft nog wel zo haar momenten dat ze wat "te" druk is en het even niet weet maar ik zie nu vooral een rustige ontspannen Ruby over de dag heen genomen.
En ja er zijn nog veel dingen die ze nog moet leren/ aan moet gaan wennen maar alles in stapjes. Ik heb nu ook nog niet opnieuw met de katten geoefend (ze kan ze wel zien door het kattenluik) en slaap nog beneden. De bench training heeft nu de eerste prioriteit en de rest komt daarna.....
Morgen weer cursus en ben erg benieuwd hoe dat zal gaan.

Wat een vooruitgang toch al in deze week, ik ben begin langzaam te denken dat Ruby een beetje begint te aarde!







En owhja...
Ze heeft niet meer in huis geplast of gepoept!

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ruby is vandaag 7 weken bij mij....
Vandaag op cursus ging het weer een stuk beter dan vorige week.
Ook daarna is het goed gegaan met Ruby, niet binnen geplast of gepoept, niet bijterig of nerveus... ze ging eigenlijk vrij snel liggen en pitten, later heeft ze wat gespeeld en is weer gaan liggen en pitten ':-).... Het gaat dus echt al goed vooruit.... alleen de autorit die vorige week geweldig ging was vandaag dan weer een drama (ik moet echt oordoppen in de auto gaan leggen ;-)) maar goed verder heb ik helemaal niets te klagen ;-)

Ik heb een filmpje in elkaar gedraaid van de training vandaag.... nouja delen daaruit dan anders duurt het een uur.... dan zie je wel dat niet elke oefening al helemaal perfect loopt maar toch ben ik ontzettend trots....

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Update...
Ruby op de manege...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruby en haar gedrag? Vandaag super trots!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Labradoodle.. uuuuhm.. leeuw??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^