reutje / teefje ? (mops)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Ik was dus bij een MopsenTreffen gister en heb de beslissing gemaakt: JA IK WIL EEN MOPS -zekerweten. Ik kon gister ook goed het verschil in gedrag van de reutjes en de teefjes zien. Ik vond de teefjes Zeer onderdanig en de reutjes Best Wel dominant (naar de teefjes en naar elkaar).

Nu dacht ik dus steeds: ik wil een reutje -omdat die dat "gedoe"  met loopsheid niet hebben. Maar ik vind de mopsteefjes wel heel aanhankelijk en lief, en ook niet zo fors zoals de reutjes wel (kunnen) worden..
Dus mijn vraag: hoeveel "gedoe"  is loopsheid eigenlijk?? En hoe ga jullie ermee om?
En is er echt zo'n verschil? Hebben jullie bewust een reutje / teefje genomen en waarom?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "reutje / teefje ? (mops)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

De loopsheid valt echt wel mee.. 
Het zijn een paar druppeltjes bloed die je op je vloer kunt vinden. Ook moet je je teefje aangelijnd houden, om weglopen en dekking te voorkomen. Verder zijn sommige teefjes wat 'chagrijniger' als ze loops zijn. Je kunt er altijd nog voor kiezen om het teefje te steriliseren (wel als ze al een keer loops is geweest!) Wij hebben Sascha ook laten steriliseren, nadat mijn vader haar tóch los heeft laten lopen terwijl ze loops was. We wilden dit voorval de volgende keer voorkomen (mijn vader is nogal hardleers..), en hebben haar daarom laten steriliseren. Anders hadden we deze beslissing niet genomen. Ik ondervond het hele loops'gedoe' reuze meevallen. 

Wij hebben niet bewust voor een teef gekozen, maar er wel bewust een reutje bij gezet.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik ben een echt 'teefjes-mens' om het zo maar even te zeggen, haha :-D
Niet alleen vind ik de bouw van teefjes vaak mooier (wat ranker en slanker), maar ook de verhalen van reuen met voorhuidontsteking, groene spetters op de muur, markeergedrag en hoe er gereageerd wordt op loopse teefjes: nee hoor, voor mij een teef. Ik denk niet dat er hier ooit een reu in huis zal komen.


Het 'gedoe' van een loopsheid valt reuze mee vind ik zelf. Zo'n 2x per jaar wat bloedverlies wat even een weekje/twee weken wat extra dweilen is en wij halen de vloerkleden dan even weg (En dan hebben wij een Leonberger: het bloedverlies van een mops of een Leonberger verschilt natuurlijk wel wat.)
De hoeveelheid bloedverlies verschilt ook per hond trouwens: Ik weet dat de teefjes van mijn schoonzusje bijvoorbeeld bijna geen bloed verliezen (2 collies en een pomeranier), terwijl we hier tijdens de loopsheid wel flink wat druppels vinden.

Hier ook geen gedragsveranderingen tijdens de loopsheid, en er moet natuurlijk wel een week of 3 gewandeld worden aan de lijn, zodat er geen ongelukjes kunnen gebeuren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "reutje / teefje ? (mops)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: De Hondendag - 1 mei - Ranst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^