Dromen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wie herkent dit.

Ik zit hier nu met m'n laptop op schoot begint 1 van mijn honden opeens te grommen. Maar niet op de manier die ik van hem gewent ben, ik kijk en ja hoor hij ligt weer te dromen.
Nu gebeurt dat regelmatig en vind het altijd wel grappig om te zien. Soms is het rennen een andere keer is het binnenmonds blaffen en een volgende keer is het piepen en kreuntjes laten horen.
Als ik merk aan de hond dat de droom niet prettig is haal ik ze er uit. Niet door ze wakker te maken maar als ik naar de oudste hond zachtes fluit word hij onmiddelijk rustig. Bij de jongste hond roep ik zachtjes zijn naam en ook hij word gelijk rustig.

Werkt dit bij jullie ook zo? Laten jullie ze gewoon dromen of doen jullie wat anders? Ben erg benieuwd. Voel me altijd reuze dat ik ze zelfs rust kan geven in hun droom. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dromen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja Lola droomt ook, dramatisch met veel gejank en gehuil en gepiep, echt een soort snikken ook. Dat was toen we haar net hadden heel vaak, maar gebeurd nog af en toe.

Mijn vriend en ik verschillen van mening over het wakker maken, hij denkt dat we haar beter wakker kunnen maken, omdat het te veel is voor haar, en ik denk beter laten slapen dan verwerkt ze alles.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hier ook drie dromers! Ik laat ze altijd gewoon lekker dromen :-D

honden page profiel Julie & Maksie!Julie & Maksie! 3 doggies

honden foto van Julie & Maksie!

Dat heb ik ook!
Maksie heeft nog al eens last van 'nachtmerrie's ' en als ik hem dan aai,wordt hij niet wakker maar wordt hij wel rustig :-)

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo 3 doggies

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

als Rambo droomt dan hoort volgens mij het hele pand het. Ik heb regelmatig dat ik van gegil wakker word en rechtop in mijn bed zit. Best wel hartverscheurend dat gehuil hihi.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Piepen, snuiven, diep ademen, schokken, zachtjes grommen, soms een blafje. En soms begint het als een grommetje en gaat over in een hoog blafje ("grrrrwoef"), echt een puppie-geluidje ;-) 
 
Meestal laat ik haar slapen en dromen,  soms klinkt het erg heftig qua snuiven en ademen, dan leg ik zachtjes mijn hand op haar zij of rug en dan wordt ze wel weer rustig.

Ik vraag me wel altijd af waar ze over droomt, vooral omdat ze zoveel verschillende droom-geluiden heeft.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hier ook 2 dromers ;-) Gaya kon als pup heel intens dromen waarbij ze ook met haar pootjes heen en weer ging net alsof ze heel hard aan het rennen was. Nu ze wat ouder is is dat een heel stuk minder. 
vaak laat ik ze lekker dromen, zoals Cindy al zegt als het echt heel erg intens en heftig is dan leg ik even me hand op hun rug en kalmeren ze direct.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik heb mijn man ook wel eens even aangestoot van: ''Kijk die hond nu eens!''
Op zijn zij met de pootjes heen en weer alsof hij aan het galopperen was. Ook ging hij er bij kwispelen in zijn slaap. En dan die ''oe, oe, Grrrwoehoe' geluidjes erbij... heel lief.

Soms vind ik het ook wel eens beetje zielig als ik het idee heb dat de droom wellicht heel heftig of niet zo leuk is. Maar meestal laat ik hem wel gewoon slapen, dromen is een deel verwerking.

Rocky heb ik 1x wakker gemaakt door luid zijn naam te roepen en voorzichtig te over zijn rug te aaien. Ik durfde niet bij zijn kop/hals te kriebelen omdat ik bang was dat hij uit schrik zou happen.
Hij was toen zo intens aan het dromen, alsof hij verzoop of aan het vechten was of zoiets! Hij gilde het echt uit, spartelen en wild met zijn kop heen en weer.
Dat kon ik toch echt niet aanzien.

En die blik van hem toen hij wakker was.. van die grote beduusde ogen alsof hij zeggen wou: ''Sodeju! was me dat heftig!'';-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik laat haar lekker dromen,ik weet toch niet wat ze echt droomt .De geluiden die ze maakt klinken misschien voor mij zielig,maar dat hoeft niet zo te zijn.
Lekker uit laten dromen.

Soms doet ze ook alsof ze water aan het drinken is,je ziet haar mond/tong en keel die bewegingen maken.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ja, dat is waar! Die geluidjes kunnen heel zielig klinken maar misschien heeft de hond op dat moment juist een heerlijke droom. Rennend over het strand of spelend met die leuke bal.... wie zal het zeggen he'.
Overigens dromen mijn katten ook, zij maken ook van die ''oe, oe, oe'' geluidjes.

Mijn man zegt overigens dat ik ook van alles uithaal in mijn slaap. Hij beweert al heel wat schoppen en ellebogen van me te hebben gekregen in bed. Ook schijn ik te knarsen met mijn kiezen, heel hard te kunnen snurken en ik zou onverstaanbare verhalen ophangen. 

Lekker dan, sta ik voor schut terwijl ik slaap, ha,ha!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Dromen is goed...verwerken ze dingen mee.
Ik laat ze ook lekker zuchten en miepen tijdens hun dromen..en denk:wat heeft hij gedaan vandaag?;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja mijn heren vermaken zich ook goed in dromeland. Ook ik maak ze weleens wakker als het mi 'heavy' uitziet. Meestal is op fluistertoon wat liefs zeggen al genoeg en anders houd ik even mijn hand bij de neus om ze vervolgens een lichte aai te geven. Dan wordt ik meestal met één half open oog vrij suf aangekeken waarna ze zich weer nestelen en verder slapen.

Het gekke is dat ze nog nooit bij ons op bed gedroomd hebben. Ik heb het in ieder geval nog nooit meegekregen en ben een behoorlijk lichte slaper. Als manlief een geluidje richting snurken maakt gaat bij mij het alarm al af.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Tja... Dromen zijn een verwerking van die dingen die je meemaakt overdag.. Soms is het van dagen, weken of zelf maanden of járen geleden, maar ok O-) .. Ik denk dan altijd maar laat m maar dromen, zolang hij niet opvliegt en tegen een muur of zo knalt vind ik het best hahaha.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik merk aan Dobby dat bij dagen dat er heftige dingen gebeurd zijn, zoals een aanval of toen mijn vader na 2,5 week ziekenhuis thuiskwam, hij 's nachts vaak droomt.

Ik laat het meestal gaan, behalve als het wel heel lang duurt.

Maar soms, soms... schrik ik me klem van hem, omdat hij dan ineens keihard AWOEEEWOOEEEWOEEEE doet. Vaak word hij er zelf dan ook wakker van, maar als ik lekker lig te slapen en Dobby droomt zo heftig... dan vind ik hem tijdelijk even niet heel leuk zeg maar. Met hartslag 160. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dromen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wandelen met de fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^