hond zoek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Gisteren naar de Drunense duinen geweest voor de verjaardag van onze dochter. Eerst lekker gelopen met Moos, daarna heerlijk gegeten! Op het terras, want Moos... Gelukkig terrasverwarming! Daarna weer lekker gelopen, en een kwijtgeraakt hondje teruggevonden! Voelde zo met het baasje mee!!! Hebben jullie dat ooit meegmaakt, lijkt me verschrikkelijk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond zoek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik persoonlijk niet, maar aangezien ik bij de dierenambulance/dierenasiel werk kom ik bijna dagelijks kwijtgeraakte hondjes tegen. Altijd erg fijn als je ze diezelfde dag nog terug kunt krijgen bij de eigenaar, vind ik één van de leukste dingen op het asiel, de reactie van de baas en hond zien als ze elkaar weer zien :-D Vaak zit de hond dan pas een paar uur bij ons, maar het ziet er dan uit alsof ze elkaar jaaaaaaren niet hebben gezien.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Gelukkig !

Ja, ook al meegemaakt. Onder andere in de Ardennen een hond gevonden. In een kokertje aan z'n halsband vonden we gelukkig een telefoonnummer. Dat was er wel een uit het buitenland (NL)... Maar toen we mensen aan de lijn kregen bleek dat ze familie in de buurt hadden waarbij ze gelogeerd hadden en die zijn de hond dan komen ophalen bij de taverne waar we getelefoneerd hadden.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Wat geweldig dat jullie een kwijtgeraakt hondje weer hebben gevonden! ;-) wat zal dat heerlijk zijn voor het baasje, eindelijk de zorgen weg en je beestje weer in de armen sluiten, een goed einde gelukkig :-) Zelf heb ik het nog nooit meegemaakt (niet dat mijn hond kwijt was of dat ik een hond gevonden heb), maar ik let we goed op als we bijvoorbeeld ergens langs een zeer rustig plekje lopen, aangezien er ook mensen zijn die hun hondje gewoon ergens vastbinden en achterlaten :'(,

Maar een prachtig verhaal van jou! het baasje en de hond zullen je altijd dankbaar zijn :-)

Trouwens de hond mag ook mee naar binnen bij dat restaurant bij loonse en drunense duinen ^^

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Was zo leuk! Baasje in paniek, wij gingen net op pad, en maar roepen... Toen zag dochter hem lopen en lokte hem, hij reageerde op ons geroep, gelukkig. Moos ging erop af, beiden speelden, dochters knuffelen... Baasje was erg blij! We realiseerden ons dat het echt een drama is wanneer je je hond zo kwijtraakt, wat moet je doen?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Veel kun je niet doen.. Zorgen dat je hond gechipt is, en een penning om heeft met je telefoonnummer erop. Er is een app voor op de smartphone waar je je hond als vermist op kunt geven, iedereen in een cirkel van 10 km met die app krijgt dan een berichtje zodat ze uit kunnen kijken naar je hond. Als iedereen die app zou hebben zou dat best een goed idee zijn :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb ook weleens twee hondjes gevonden die aan de weg waar ook vrachtwagens reden, renden. We hebben de auto aan de kant gezet, ik ben op mijn hurken gaan zitten en armen wijd. Ik riep  vrolijk, jaaaa kom maaaarrrr en ze sprongen zo in mijn armen. Er was daar geen mens te bekennen en het was echt in the middle of nowhere dus hebben we ze mee naar huis genomen, daar bleek 1 van de honden een penning te hebben waaruit bleek dat hij bij millitairen hoorde. Gebeld naar de kazerne in de buurt, maar niemand wist wat. Toen het asiel gebeld, die de honden hebben afgehaald, en later zijn ze weer opgehaald daar door de eigenaar.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Dobry, gelukkig maar! Pauline, je hebt gelijk, maar op het moment zelf ben je helemaal in paniek! Helemaal toen het baasje vertelde dat er een aantal honden meegenomen, gestolen waren, afschuwelijk!!! da wil je niet meemaken.

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Lex mijn jack-russel is ook meerdere keren weggelopen. 1x in de loonse en drunense duinen.
Hij is gek op auto rijden en springt zonder pardon zo bij mensen op de achterbank.

Dit heeft hij toen dus ook gedaan en de mensen keken wel wat vreemd op dat de kinderen ineens mama,papa we hebben een hondje. Gelukkig hadden die mensen hem naar asiel gebracht en kon ik hem daar meteen weer ophalen (hij is ook als pup al gechipt)

Lex heeft ook een nachtje in een politie cel geslapen nadat hij 's avonds was weg gelopen. mensen hadden toen de politie gebeld en zijn hem komen halen. De agenten waren meteen verkocht door zijn grappen en grollen en hadden hem dus op het bureau gehouden. de volgende ochtend kon ik hem daar halen ':-)

Gelukkig is het mij vaker voor gekomen dat ik een hond gevonden heb dan dat er 1 van mij is weggelopen. Ik kan het niet meer op 2 handen tellen. Maar heb ook al meerdere paarden en pony's gevonden :-D Gelukkig heb ik ook van alle dieren de eigenaren gevonden of zijn ze via het asiel gevonden ;-)

Katten daarin tegen is een stuk lastiger :'(

Daarnaast weten mensen uit mijn wijk dat ik zelf een chipreader heb dus als het asiel dicht zit komen ze vaak aan mijn deur als ze een dier hebben gevonden.

Wat te doen/tips als je dier/hond vermist raakt (bijv in het bos)?
- Raak niet in paniek
- Laat op de plek waar het dier uit het zicht is verdwenen een gedragen kleding stuk achter
- Laat je auto staan waar hij staat.... veel dieren gaan terug naar de plek van de auto
- Als je internet op je mobiel hebt kun je een app gebruiken
- Meld het dier zo snel mogelijk aan bij amivedi
- Meld het zo snel mogelijk bij alle asiels in de omgeving (zeker als je net als de loonse en drunense duinen op een grens gebied zit van meerdere asiels... zoals waalwijk- tilburg- den bosch
- Meld het ook bij de dierenarts praktijken. zeker als het asiel dicht zit!
- Meld het ook bij rijkswaterstaat... deze zijn verantwoordelijk voor de openbare weg/snelweg en halen daar bij ook aangereden dieren op.... niet leuk maar niets weten is veel erger
- Meld het bij de gemeente werf, ook niet leuk maar mensen kunnen daar ook zelf overleden dieren heen brengen of halen deze op als ze aangereden in bijv woonwijken/binnen de bebouwde kom Helaas checken zij niet altijd op een chip als een dood dier wordt afgegeven/opgehaald.
- Meld je bij bijv de FB van waar is onze angel
- Hang zo snel mogelijk overal flyers op

honden page profiel  Ans Ans 3 doggies

honden foto van  Ans

We hebben gisteren ook een hondje gevonden. Dat liep langs de kant van de autoweg. Eerst dacht ik dat het een kat was, maar toen we dichterbij kwamen bleek het toch echt een hondje van een onbestemd ras. Er staan daar wel wat huizen achteraf, maar daar was het toch wel erg ver vandaan. Mijn dochter heeft het hondje gevangen, het was eerst erg schuw. We konden er niet dichtbij komen en we waren bang dat het de weg op zou gaan. Net voor dat gebeurde wist mijn dochter het hondje te pakken. Het likte het gezicht van dochter helemaal af. Nu was het toch blij. We zijn naar een huis daar in de buurt gereden om te vragen of zij wisten waar het hondje thuis hoorde. Nee wisten ze niet. Ook de buren een paar 100 meter verder op, hadden geen idee. Dus toch maar weer meegenomen. Dochter zei, dat het wel bij haar kon blijven, maar dat vonden haar vader en ik niet zo'n goed idee. Ze heeft huisdieren genoeg. We moesten boodschappen doen, dus was het wel een beetje lastig met die vondeling bij ons. Dus eerst maar door naar de dierenkliniek. Hondje niet gechipt. Intussen had mijn man amevedi gebeld, met de vraag of er soms een klein hondje werd vermist. Zo te zien had het een chihuahua in de familie. Nee, niets van bekend, maar alles werd genoteerd.
Nou ja, om een lang verhaal kort te maken, het hondje is ter observatie opgenomen in de kliniek en zal maandag naar een asiel gebracht worden. Mocht de eigenaar op komen dagen, zal dat niet nodig zijn. maar ze hadden vanmorgen nog niets gehoord.
Misschien vraag je je af, waarom heb je zelf dat hondje niet meegenomen? Ik wilde dat het kon. Maar helaas onze gezondheid laat het niet toe. Toch wringt het.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja hier ook ooit een hond in scheveningen in de duinen gevonden althans de hond vond ons ik lag lekker in de zon oogjes dicht en ineens een lebber over mijn gezicht waarvan ik me te pletter schrok. Maar gelukkig had ik nog een riem in mijn jaszak en kon hem aanlijnen en hij had ook een naamkokertje met tel nr Lang leve de mobiel kon bellen en hij bleek van twee toeristen te zijn uit frankrijk. Zo konden we voor het kurhaus afspreken en hond weer afgeleverd bij zijn baas

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Even ter aanvulling: Hondje is weer terug bij zijn baasje. We hadden een advertentie opgehangen in de supermarkt en daar reageerde de eigenares op.  Gisteravond kregen we een bedank telefoontje.  Fijn dat het zo goed afgelopen is.;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond zoek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^