Nierfalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CatCat

Weet iemand of almo nature classic voor honden geschikt voor hond met nierfalen?

honden page profiel TheaThea 1 doggies

honden foto van Thea

Voor zover ik weet moet bij nierfalen de eiwitten in de voeding worden verminderd. In Almo nature classic  lees ik niet dat het eiwitarm is, alleen dat het met schone producten is samengesteld.

Heeft de DA niet gezegd wát en hoeveel je moet gaan voeren?

Bij oudere dieren wordt vaak seniorenvoeding gegeven d.i. ook eiwitarm. (als je brokken voert)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 1 doggies

honden foto van Doberkiki

Klopt wat Thea zegt; let op de eiwitten, die zijn bij niersparende voeding verlaagd.Hoeveel precies, dat kan ik je niet zeggen, vandaar upje!

honden page profiel CatCat

Ik heb van DA dierenvoeding meegekregen, maar hij eet het niet. Ook al voer ik hem, hij spugt het uit. Ik ben al 2 weken bezig om over te schakelen naar dieet voeding. Maar het lukt niet.
Verschillende merken geprobeerd en nu weet ik het niet meer!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Cat; je hebt dieetvoeding en je hebt niersparende voeding.
Het ene is met minder caloriën, het andere ontziet de nieren door een verlaagd eiwitgehalte met inachtname van voldoende aanvoer van noodzakelijke bouwstoffen en mineralen.

Het aanleren van de voeding kun je altijd geleidelijk aan doen.
Niet de hele portie puur ineens.

Je kunt half half en steeds meer 'dieet' toevoegen, je kunt ook de voeding wat op smaak brengen met een bouillon(mager, enkel smaak geen eiwitten) of met een smaakmakersaus voor honden van de dierenwinkel. (Willemijn geeft het haar hond, maar ik weet niet of daar niet teveel zout en eiwitten inzitten)

Je kunt natuurlijk ook eens googlen en opzoeken wat een niersparende hondenvoeding zoal kan zijn(zelf maken of te koop in de handel, brokken of vers). Een da is niet alwetend op het vlak van voeding die te krijgen of te maken is.(is zo uitgebreid)

veel succes

honden page profiel CatCat

Dank voor je advies. Mijn hond is 13 jaar oud en is nog super actief. Hij heeft (matig) chronisch nierfalen vanwege de ouderdom. Ik heb het snel opgemerkt omdat zijn drink en plasgedrag anders werd. Dus hij  kan hij nog een paar mee ( daar hoop ik op :-), maar wel met de juiste voeding. Ik weet alleen dat er op internet veel informatie wordt gegeven over nierfalen en dieetvoeding, maar niet hoe je een hond oude gewoontes bijv. eten kunt aanpassen. Want ieder hond is anders en met een eigen karakter. ( En de mijne is een Shi Tzu en altijd met dezelfde gewoontes. S-morgen alleen een plakje leverworst. Je hoeft geen rosbief te geven... nee 1 plakje leverworst. s-middags een snackje en precies om 17.00 uur meld hij zich voor zijn avondeten... altijd een blikjes Cesar met gemalen broken doorheen. En voor het slapen een klein snackje. Dus dit doe ik al 13 jaar lang....) Nu moet ik iets anders verzinnen....... ( ik weet het, ik heb het hem zelf aangeleerd!) Valt niet mee.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Het voer wat je noemt ken ik niet,maar het gaat om zo weinig mogelijk eiwitten en die eiwitten die er wel zijn moet van hoogwaardige kwaliteit zijn.
Ik weet niet welk dieet je van de Da hebt gehad,maar ik heb 13,5 jaar een hond op Trovet RID nierdieet gehad en dit werd met smaak gegeten.Ook zijn er belonings brokjes van.
Maar wij gaven erg weinig tussen door om de nieren zo min mogelijk te belasten.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Trovet Rid Chien/ Hond 400g Vmd

Het is er ook in blik,misschien is dit merk gewoon wel lekker voor je hond.
Je kunt altijd een blikje proberen.
Natuurlijk zit je hond van 13 jaar in een patroon van eten,daar hoef je niet verwend voor te zijn.Er zijn nu eenmaal alles eters en niet.
Maar als hij met een dieet nog langer en gezonder kan leven,zou ik het beslist proberen,ook al is het nu nog niet zo erg met de nieren.

sterkte

honden page profiel CatCat

So happy! Wij zijn nu 1 jaar verder en opnieuw bloed laten afnemen voor het checken van zijn nier waarden en goed nieuws gekregen van de DA dat de bloedwaarden van zijn nieren nu weer "normaal" is.  Dit na 1 jaar van speciale voeding en tabletten. Niet slecht voor een 14 jarige! 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

nvt

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Goed en bijzonder nieuws. Houden zo. Bedankt voor de up date.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^