Teveel uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben en Bryan komen erg graag in het bos.. Maar ik word er stiekem ook heel vrolijk van.

Ben loopt echter bij de 3e ronde op de dag maar amper mee. Een ronde duurt ruim n uur. Ben sukkelt er een beetje achteraan en lijkt helemaal geen zin te hebben. Nu breng ik Ben dus na n uur naar huis en ga ik daarna nog n apart rondje met Bryan.

Ben is een Jack Russel, 6 jaar oud, gezond.. Niks mis met Ben. Ben is wel een beetje dik, maar daar probeer ik aan te werken door hem wat meer te laten bewegen.

Bryan heeft juist energie teveel, die mag best wat energie aan Ben geven. Bryan is net als Ben een Jack Russel. Bryan is waarschijnlijk wel stiekem een kruising, maar het Jack Russel karakter overheerst. Bryan is 10 maanden.
Als ik Bryan normaal uitlaat zoals dat met een jonge hond zou moeten zet hij het hele huis op stelten. Dan gaat hij stuiteren, slopen, klieren.. Ben constant lastig vallen.. Maar als hij verdeeld over de hele dag zon 4 uur loopt, is hij een keurige lieve schat die rustig op zn botje ligt te knagen, lekker gaat slapen.. Heerlijk op schoot komt.. Ideaal!

En dan kom ik, ik zal stiekem ook wel afstammen van de Jack Russel! Ik heb momenteel geen baan en heb dus niks anders te doen. Ik ben de hele dag bij mijn honden. Maar soms heb ik na zon wandeldag, waar ik ook wel eens n uurtje de tijd neem om ff lekker ergens in de schaduw te gaan zitten in 't bos (honden krijgen daar uiteraard wat water) ben ik helemaal niet moe.
Sterker nog, ik wil nog wel 4 rondjes!

Helaas kunnen Ben en Bryan dit niet lopen :( En alleen naar t bos vind ik wel een klein beetje saai O-)
Qua energie kan Bryan het wel, maar t is stiekem nog wel n hondje van 10 maanden die zijn slaapjes nog hard nodig heeft.

Hebben jullie dit ook wel eens?
En komt het slecht meelopen van Ben bij ronde 3 door zijn leeftijd of?

--

Ik zit er wel aan te denken om Ben bij ronde 3 thuis te laten en dan een Kong Wobbler voor heb te kopen. Dan kan hij rustig eten terwijl ik met Bryan weg ben. Dan kan ik met Bryan lekker lang wegblijven en dan na mijn ronde met Bryan stop ik wat nieuw eten in de Wobbler en geef ik die weer aan Bryan. Bryan is wat slimmer dan Ben en heeft hem dus sneller leeg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teveel uitlaten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb hetzelfde probleem, maar bij mij is het leeftijdsverschil nog wat extremer.. Punk met haar bijna 14 jaar heeft niet veel behoefte meer aan wandelingen en houdt het ook niet lang vol, terwijl Cosmic diep in haar pubertijd zit en het liefst de hele dag door het bos sjeest. Af en toe laat ik Punk bij mijn moeder, dan loopt zij gezellig een blokje om met Punk en kunnen Cosmic en ik het bos onveilig maken. Als Winnie erbij is (mijn opvangertje) doen we een klein rondje bos. Winnie heeft suikerziekte en een slechte conditie en kan ook niet zo ver. Dan doe ik wel tijdens dat kleine rondje spelletjes met Cosmic en zorg ik dat ze genoeg heeft gerend en gespeeld.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ja maar Ben is toch nog helemaal niet oud?

honden page profiel ..

honden foto van .

ik heb hier precies t zelfde, ze lopen hier gemiddeld 3-3,5 uur per dag. Voor Gaya absoluut noodzakelijk kwa haar energie en werklust. Dusty daarin tegen gaat de eerste grote ronde vol enthousiasme mee maar de 2e keer dat we 1,5 uur lopen is voor hem niet echt nodig. maar alleen thuis blijven is ook zo alleen. Waar Gaya dan nog vol energie rond rent loopt Dusty die ronde vooral lekker naast me en snuffelt her en der eens wat. maar echt energie kwijt raken hoeft hij niet meer. 

kan dus gewoon zijn dat Ben een minder hoog energielevel heeft dan Bryan, hoeft ook niet perse te maken hebben met leeftijd. want Dusty moet nog 3 worden en Gaya is 1,5. de honden zijn gewoon verschillend in die behoefte tot werken/wandelen etc. Maar ondanks dat Dusty dus die 2e wandeling niet meer echt "nodig" heeft geniet hij er wel van hoor om lekker mee te gaan. Fysiek voldaan is geen ramp maar het moet niet zo zijn dat je ziet dat je hond lichamelijk echt gesloopt is want dan zou ik er persoonlijk voor kiezen een rondje minder te doen met Ben en Bryan even alleen mee te nemen ':-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Als ik voor ronde 3 de tuigjes pak is Ben nog enthousiast.. maar wanneer we in t bos zijn sukkelt ie er echt achteraan als n opahondje

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Misschien een apart idee maar Jackies zijn over het algemeen niet heel zwaar... Kan hij niet mee in een tas?

Even goed niet alleen, lekker kijken, vrouwtje raakt misschien meer energie kwijt... Haha!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien vindt ie drie keer hetzelfde rondje gewoon niet leuk? 
Heb je geen andere grote wandelingen die je kunt doen? Ander bos of gewoon een grote ronde door de wijk ofzo? 
En misschien is hij inderdaad niet zo'n energiebom als Buster, dat kan ook nog. 
 
Ik vind het ook heerlijk hoor, in het bos lopen, kan ook heerlijk ontspannen na een ochtend werken en voel me lekker moe daarna.
Doe dit niet elke dag maar om de dag, dat vind ik wel genoeg ;-) De andere dag gaan we hier naar het veldje.
En daarnaast vraag ik me inderdaad af of het niet gaat vervelen, elke keer hetzelfde stuk lopen (wij gaan ook altijd naar hetzelfde bos, soms een gewone ronde, soms een grote ronde en soms nog een extra afzwaaier zodat we nóg een grotere ronde hebben). Geloof niet dat zij het zo ziet, want ze vindt het elke keer weer leuk daar ;-) 

Mellow is niet zo'n energiebom als Buster (en jij ;-)), die kan volgens mij ook prima af met 4 x een kwartiertje in de wijk.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

het kan zijn dat het voor ben wat langer duurt om zijn conditie op te bouwen, als hij een beetje zwaar is zal hij ook sneller buiten adem zijn. en misschien is hij dit niet gewend van toen je nog wel werkte?

maar als hij moe is zou ik hem gewoon lekker thuislaten, niet elke hond wil/hoeft 4 uur op een dag te lopen.

maar als je nog honden zoekt om mee te lopen, mijn dames lopen wel ;-). vandaag een route van 20 km gelopen met de 2 volwassen dames, en dan thuis alsnog gaan spelen met de pupjes O-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

@Sammy - ik heb Ben gisteren even gewogen en Ben weegt 8.7 kilo. Hij is iets (veel) zwaarder dan ik dacht. De laatste keer dat ik hem hiervoor woog woog hij maar 7.5 kilo! Dus Ben krijgt vanaf nu iets minder te eten en wellicht werkt dat iets mee. In een tas is voor Ben geen opties. Hij is bang in kleine ruimtes.

@Cindy - Buster kon geen lange stukken lopen. Die ging liever naar een veldje voor de deur en even loslopend snuffelen. Bryan is de energiebom!

@vrouwtje van 4 - Ja Ben is gewoon te zwaar. Veel zwaarder dan ik dacht. Nu is er vast wel spiergroei geweest, want hij loopt meer. Hij blijft voorlopig ronde 3 thuis en als ik dan Bryan terugbreng ga ik gewoon een half uurtje met Ben naar het park, tot hij 8 kilo of minder weegt.

-------

Kortom: Ben moet van 8.7 kilo naar 8.0. Hij krijgt hiervoor iets minder eten, minder snacks en moet ronde 1 en 2 volledig mee. Ik ga hem ook zo veel mogelijk stimuleren om tijdens de rondes te rennen door speeltjes mee te nemen. Ronde 3 blijft Ben thuis en ik zal binnenkort een Wobbler halen zodat ie zich niet 100% hoeft te vervelen. Ben gaat na ronde 3 gewoon een half uurtje naar het park, waar ik ook zal proberen met hem te spelen zodat ie moet bewegen! :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Sorry, zie nu dat ik de verkeerde naam heb gebruikt. Ik bedoelde dus Bryan. 
Zit nog niet helemaal in mijn systeem, dat blijkt.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

" het kan zijn dat het voor ben wat langer duurt om zijn conditie op te bouwen, als hij een beetje zwaar is zal hij ook sneller buiten adem zijn. en misschien is hij dit niet gewend van toen je nog wel werkte?

maar als hij moe is zou ik hem gewoon lekker thuislaten, niet elke hond wil/hoeft 4 uur op een dag te lopen.

maar als je nog honden zoekt om mee te lopen, mijn dames lopen wel ;-). vandaag een route van 20 km gelopen met de 2 volwassen dames, en dan thuis alsnog gaan spelen met de pupjes O-) "


Als je in Emmen woont mag je ze best af en toe brengen voor n ronde hoor! Helemaal bij lekker weer vind ik dat heel gezellig.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

helaas,woon in Nijmegen....... niet bepaald naast de deur ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ben en Bryan komen erg graag in het bos.. Maar ik word er stiekem ook heel vrolijk van.
Ben loopt echter bij de 3e ronde op de dag maar amper mee. Een ronde duurt ruim n uur. Ben sukkelt er een beetje achteraan en lijkt helemaal geen zin te hebben. 

Als ik voor ronde 3 de tuigjes pak is Ben nog enthousiast.. maar wanneer we in t bos zijn sukkelt ie er echt achteraan als n opahondje "

Louter afgaand op deze tekst, denk ik dat Ben de rondjes in het bos vooral saai vindt. Hij is nog wel enthousiast als je z'n tuigje pakt (dus hij heeft echt wel zin om uit te gaan), maar alle lust verdwijnt als het voor de derde maal die dag hetzelfde rondje in het bos is.
Ik kan me voorstellen dat m'n oudste hond ook zo zou zijn. Dol op wandelen, maar niet steeds dezelfde wandeling.
Hou het afwisselend, zoek elke keer nieuwe gebieden op, nieuwe terreinen, nieuwe geuren. En doe onderweg nieuwe dingen. Verzin spelletjes, Jacks houden van graven, dus daar kan je in het bos veel mee doen (dingen verstoppen, konijnenholen zoeken, enz)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik weet in dit bos ieder pad :O de rondes kunnen t echt niet wezen.. :O

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik weet in dit bos ieder pad :O de rondes kunnen t echt niet wezen.. :O "

ik denk wat Christel bedoeld is niet zozeer een variatie in rondes daar, maar het bos zelf. 
Gaya zit ook een beetje aan huis gebonden door de auto stress en training daarvoor, dus liepen we 2 maal per een grote ronde door het park. Je zag haar vaak verveeld kijken van goh al weer? ook dat snap ik wel 7 dagen in de week elke keer de zelfde plek, geurtjes, honden en omgeving is ook saai.Dus wissel ik af. Zo ga ik een paar keer per week 1 ronde door de uiterwaarde aan de lange lijn, of loop ik een rondje dorp, en loop ik weer in het park. Zo krijgen ze toch elke keer een beetje andere omgeving, op wandelingen wissel ik af met spelletjes, soms een balletje, soms commando's oefenen, zoekspelletjes, graven. Of echt van het pad afwijken en samen tussen de bomen door lopen. Zo blijft de wandeling afwisselend en interessant. 

je ziet hier ook duidelijk verschil als ze bijvoorbeeld op de hei lopen of als ze hier hun dagelijkse ronde in het park doen. Op de hei zie ik ze nauwelijks, ja soms komen ze even laten weten hoeveel lol ze wel niet hebben, spelen meer, rennen meer. Het park vinden ze heerlijk en leuk maar zijn ze kalmer en rustiger omdat dit voor hun niet zoveel uitdaging bied. Ik denk ook dat christel bedoeld van ga afwisselen. stap eens per dag eens in de auto (als dit kan natuurlijk ;-)) en zoek een nieuwe plek op om te wandelen. of doe een activiteit met ze tijdens de wandeling in het bos. waarschijnlijk dat ben dan meer lol in zijn wandeling krijgt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Dusty: inderdaad wat ik bedoel ':-)Ik rijd zelf nogal wat kilometertjes rond, haha, steeds naar andere wandelplaatsen. Dat houdt het leuk en verrassend.

honden page profiel TZNTZN

En vergeet niet dat je soms niet ver weg hoeft te gaan voor een ander leuk gebied... Ik pak geregeld de auto voor 5 km naar links of rechts, en dan is hij net zo blij als dat ik een bos 40km verderop zoek;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

10 maanden en 4 uur lopen, is dat niet wat veel?

Ik heb trouwens een hond die de zenuwen krijgt als we niet het normale rondje lopen. Hij heeft al helemaal in zijn hoofd welke plekjes hij moet zijn en als we daar een keer niet langskomen dan gaat hij steeds harder lopen in de trant van "snelsnel daarnaartoe".

Het is zelfs zo erg dat als ik naar het bos ben geweest, hij het liefst nog even toch de standaard ronde loopt om alle plekjes langs te gaan. Ja, natuurlijk, het bos is leuk, maar alle standaard plekjes kunnen niet zonder Dobby (denkt hij dan).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teveel uitlaten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kennismaken achter de draad.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^