Dringend vraagje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik weet niet of dit in de juiste categorie staat.. maar goed.

Net met Toby gewandeld en ik ben op de bank gaan zitten, Toby staat met zijn achterste naar mij toe.. en ik zag dat er een 'bultje' in een van zijn testikels zat.. (zo leek het), dus ik even voelen, het grootste gedeelte van de testikel (wat het meest onder hem zit zegmaar..) voelt gewoon normaal, zachtig aan, maar achteraan, dus wat het dichtst bij zijn achterste zit, daar voel ik een wat harder bultje, en toen ik er aan zat, voelen hoe het voelde, begint meneer te grommen (wat hij dus nooit doet..), nu denk ik altijd meteen het ergste, maar weten jullie wat dit zou kunnen zijn?

Overigens gaan we rond volgende week naar de DA om hem te laten castreren. Mijn vriend zit momenteel in Engeland, hij komt komende maandag weer thuis, vandaar dat we het rond volgende week gaan doen.
Is het slim om dat gewoon af te wachten, of moet ik een of andere manier vinden om het nu toch zo snel mogelijk naar de DA te brengen? :(

Weiziging: bij zijn andere testikel voelt het ook wat zo..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dringend vraagje." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik zou morgen zowiezo even bellen voor advies. Misschien kan het nog een weekje wachten, misschien niet. Weet niet of je dierenarts dat kan zeggen zonder het te zien maar het is het proberen waard.. Anders zou ik voor de zekerheid proberen te gaan.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

net zoals pauline zegt zou ik morgen toch even bellen naar de dierenarts, het kan niks zijn maar het kan toch ook wel iets zijn, zelf ben ik een zeur daarin als ik iets voel/zie/merk wat er niet hoort te zitten en ik er vooral niet aan mag komen en ze gaan grommen (pijn?) bel ik liefste gelijk voor advies of langskomen toch handig is. 
liever een belletje of een keer langs gaan te veel dan eens te weinig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vanaf hier, zo moeilijk te oordelen, maar je maakt je zorgen, anders had je deze vraag niet gesteld, wat ik zou doen ?

gaan, maak een afspraak, vraag of je mag komen , dat kost niet veel als het niets is. maar jij bent gerustgesteld.

natas (Gast)

Dat denk ik ook, als je twijfelt gewoon even gaan. Hoeft niets ernstigs te zijn, maar
soms is het ook heel fijn om te weten.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Laat je even weten wat het was? Ben niet nieuwschierig haha:-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik denk dat je de bijbal hebt gevoeld.(epididymis)Dat is een 'verdikking' op de ovalen bal die in het scrotum zit.(testikel)

Zoek eens een plaatje op op google, misschien zie je zo beter wat ik bedoel.

Als de hond volgende week toch binnen moet, dan neem ik aan dat je voordien toch al op consult bent geweest bij de da?
Die heeft vast al het scrotum onderzocht en gevoeld of de beide balletjes ingedaald waren.
Had die een onregelmatigheid gevoeld, dan had die dat vast gezegd.

Ik zou zeggen; bij twijfel naar da, maar als de hond niet ziek of warm is, kun je misschien wel even wachten. (anders even bellen; kost niks)

succes!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

en en en?

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Gister gebeld met de dierenkliniek :-) na 7 minuutjes kreeg ik de vrouw aan de lijn en vertelde haar waar ik mee zat en ook dat we Toby zeer binnenkort wilden laten castreren. Zij vertelde me dat ik me maar geen zorgen moest maken, want er was zeer hoogstwaarschijnlijk niets aan de hand, waarschijnlijk was het inderdaad de bijbal wat ik gevoeld had (het verhaal van Saskia, hij is overigens niet ziek of wat dan ook, gewoon zijn happy zelf), en dat we gewoon konden wachten tot de castratie, aangezien we dit toch al van plan waren.

Als Toby 'onder het mes' is geweest zal ik laten weten wat het nu precies was ;-) alhoewel ik dat ook al heel spannend vind :/ mijn kleine lieverd onder het mes, maaar dat komt vast helemaal goed :-)

Heb ook wat foto's bekeken (wat je al niet googled voor je hond :P) en zag bij een paar plaatjes dat het er inderdaad hetzelfde uitzag als bij Toby, maar ik vind: beter om kleine dingetjes ongerust worden en erachter komen dat het niets is, dan dit nooit doen en dat er dan toch iets ernstigs is..

Dus na de castratie zal ik laten weten wat het is/was :-)

Heeel erg bedankt voor jullie reacties trouwens :-)


( -- Weiziging: ik heb hier, maar ook op google vrij veel vragen gezien over hoeveel castratie kostte, dus voor als iemand het ooit weten wil: Bij Dierenkliniek Den Herd in Tilburg kost castratie onder de 10 kilo zo'n 165 euro, en met alles er nog bij komen de kosten op zo'n 210 euro :-)
Nu maar hopen dat Toby nog altijd onder de 10 kilo is :P en anders, ach :-) --)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

das prijzig! Ik was voor Skippa incl. alle bijkomende kosten 225 of 250 euro kwijt. En hij woog 22 kilo!

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

oei dan lijkt mijn DA inderdaad wat aan de prijzige kant.. We overwegen ook om misschien naar een DA in Friesland te gaan, gezien mijn ouders daar wonen en we mogelijk naar hen toegaan voor de 'feestdagen' en dan zijn er vrijwel telkens mensen om hen heen die hem in de gaten kunnen houden, zodat hij niet de hele tijd zo'n irritante kap op moet..
Maar dan vraag ik me wel af (misschien een domme/gekke vraag): wij zijn met Toby altijd naar Den Herd gegaan, is het dan niet gek om plots naar een andere DA te gaan? Hebben die verder wel al zijn gegevens (naast wat natuurlijk in het paspoort staat), en stellen zij geen eisen?
Toby's vaccinaties zijn volgens mij nog niet verlopen, maar bijvoorbeeld bij de teckel van de ouders van mijn vriend was het zo dat hij een heel slecht gebit had e.d. en het was het beste als er wat tanden getrokken werden, zij hebben die hond na zijn puppy-entingen (hij is nu 9 jaar oud) niet meer alle entingen elk jaar weer laten geven. Nu was het zo dat ze bij een heleboel dierenklinieken de hond dan wel wilden behandelen, maar alleen als ze dan ook meteen die entingen allemaal konden geven (dit was hun eis. wat in mijn ogen alleen is: ze willen geld zien, omdat iemand toch zelf moet beslissen of hij zijn hond altijd maar entingen wil geven of niet. Zij hebben uiteindelijk wel een kliniek gevonden die dit niet eisten en daar is de hond perfect behandeld.

Ik bedoel hiermee, ik wil dat Toby geholpen wordt, maar niet dat hij plots ook nog allemaal andere dingen over zich heen moet krijgen. Dat je hem weer terugkrijgt en de DA/assistent zegt "ja dit en dit hebben we ook nog allemaal gedaan want dat moest ook gebeuren"..

(sorry mijn verhalen worden altijd al snel heel lang :P )

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Als je dan toch in Tilburg woont, zou ik je naar Weelde verwijzen (belgiè).. is een hele goede en veeeel goedkoper dan hier! vanaf tilburg is dat zo ver niet. voor meer info, stuur me n pbtje

Daarbij nemen ze daar nog echt de tijd voor je! wat ik ook niet onbelangrijk vind!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik was voor Casper 125 euro kwijt. Totaalbedrag dus ook nazorg. Casper weegt 36 kilo... Ik woon in Dongen. Kan je mijn da echt aanraden!

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Inderdaad scheelt het heel veel per dierenkliniek.
Bij de onze kostte het 185,=
Bij een andere in de buurt 105,=.
Scheelt toch 80 euro, en ze hadden dezelfde werkwijze.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dringend vraagje." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kat valt nieuwe hond aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^