Gentle Leader tips/advies. UPDATE

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Peggy Peggy 3 doggies

honden foto van Peggy

Alexandra,
We trainen nog steeds onder begeleiding en je moest eens weten hoe we vooruit zijn gegaan.
Maar mijn lijf (armen, schouders) kunnen het niet meer hebben plus we waren bang dat hij zou losschieten omdat hij niet continu trekt, allen bij prikkels en dat kan een rolescater zijn maar ook een duif die te lang blijft zitten en dan ineens wegvliegt, vandaar het gebruik van halti en GL, ik vind het zelf ook niets die lelijke dingen, maar er kwam rust in de tent en op dit moment, wandelen we alleen aan een halsband heel vroeg als er geen prikkels zijn en in het park van een begraafplaats ,
Maar het ging mij erom te weten dat we het wel of niet moeten wassen en/of er een creme oid op moet
en of er meerder forumleden zijn die een Gentle Leader gebruiken en er last van hebben.
en of dit ook het geval is bij het gebruik van een Halti, wijzelf hadden geen last bij het gebruik van de halti dat er een lelijke plek ontstond.
bij het gebruik van een tuig is bij charlton een vochtophoping ontstaan, wees daar dus ook voorzichtig mee

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Sorry dat kon ik niet opmaken uit je vorige tekst.
Gelukkig dat het wel vooruit gaat :-)

Mijn paard had vroeger een gevoelige huid en om de neusriem en singel had ik ter bescherming een soort 'bontjes' zitten, zodat het tuigwerk niet rechtstreeks op de huid kon schuren. Misschien is zoiets ook wel mogelijk bij jou tuigje.

Gr. Alexandra

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik vond zelf de GL niet prettig. 
Rock was zich constant aan het verzetten.. ik had wellicht wat langer vol kunnen houden zodat het zou wennen.. 

Maar ik vond het eigelijk zielig, steeds maar dat slaan met de poot naar zijn wangen!

Een anti-trektuig bleek voor ons de oplossing, ook wat betreft het uitvallen. Alles wat Rock om zijn kop of hals draagt, lijkt zinloos bij hem. Als het al enig effect heeft, is het slechts van korte duur. 

Uiteraard hangt hij nog wel eens in zijn tuig, bepaalde signalen van vooral reuen zullen hem nu eenmaal blijven prikkelen. Het wordt al minder.. maar is niet weg.

Nu kan ik hem bij me houden en ook kalmer houden met het tuig, zonder de verwoestende belastingen op de hals. want zelfs wanneer ik hem alleen maar vasthield, stond hij zich letterlijk op te hangen!

honden page profiel Peggy Peggy 3 doggies

honden foto van Peggy

@Susan
ahnee, dat is zielig, ze kunnen zich ook zo vreselijk verzetten als er iets om hun kop zit.
@Alexandra
We hadden om de GL al een bontje gedaan, daardoor is het erger geworden, het is waarschijnlijk gaan broeien.
Kouder weer dat zou helpen;-)

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik ken het gedrag van Faya, mijn boxer Babs valt ook ontzettend uit, wandelen met zo'n hond is op een gegeven moment echt niet leuk meer.. Blaren op je handen, pijn in nek en schouders, je zou ze soms... Ook mentaal is het niet fijn, ik had echt het gevoel in een draaideur vast te zitten waar ik niet meer uit kon, niets werkte, afleiding is onmogelijk, zelfs op een (uit frustratie, sorry..) uitgedeelde tik reageerde ze niet.

Ik heb ook een GL aangeschaft en ben er erg blij mee, zorg wel dat je goed weet hoe hij werkt, op internet zijn hele duidelijke instructiefilmpjes etc te vinden, dan scheelt het echt een hoop. Het kost je een stuk minder kracht als je hond uitvalt. Tip idd wel om er een halsband/halfcheck/whatever bij te gebruiken, een hele slimme hond is in staat om de GL af te krijgen..

Alleen een GL lost je probleem maar deels op, het zorgt er (bij mij tenminste) voor dat ik zelf kalm en mentaal rustig kan blijven als Babs een uitval doet, of als een wild paard loopt te springen en trekken, omdat ze denkt dat er misschien wel een hond aan zou kunnen gaan komen. Dat scheelt al veel, je wordt zelf niet boos, gefrustreerd, angstig, welke toestand dan ook, je blijft rustig omdat je weet dat je je hond fysiek aan kunt. Als je zelf rustig kunt blijven, is het ook makkelijker om je hond te kalmeren en uiteindelijk zelfs te belonen voor het niet uitvallen. Babs is inmiddels zover dat ze (zittend, lopend niet) een poging tot uitvallen doet, ik haar terug op haar gat zet, en zij alleen nog maar opgewonden gaat zitten piepen. Dit is echt een verbetering waar ik al heel erg blij mee ben!

Aan de andere kant is het wel zo, dat het gedrag ergens vandaan komt. Babs bijvoorbeeld is buiten erg onzeker en uit dat door een grote mond op te zetten (kijk eens hoe stoer ik ben, ik zou gauw weggaan als ik jouw was!). Ik gebruik sinds een dikke week Bachbloesems (op maat gemaakt over de dag, aangevuld met Rescue als we gaan wandelen) en daar boek ik nu al best goede resultaten mee. Gedrag is niet over, begrijp me niet verkeerd, maar ze is minder explosief en kalmeert sneller. Moeten ergens beginnen he..
Ook ga ik met haar naar gehoorzaamheidstrainingen, kon gelukkig een hondenschooltje vinden waar ze welkom was, je kunt niet overal terecht met zo'n hond helaas.

Heel veel succes, zet door en uiteindelijk komt het allemaal goed!
Nogmaals, laat je goed informeren/begeleiden bij het eerste gebruik van de GL!

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Oh' ik herken het zo! 
Kort geleden kwam ik met bijna de tranen in mijn ogen thuis met de honden. het plan was een aantal kilometers lang te gaan wandelen met deze heerlijke avondtemperaturen!

Slechts 3 straten verder ging ik al rechtsomkeert.. het was niet te doen! 2 honden hangend in de riem, een kat, een hond, een overvliegende vogel, een fietser, een opwaaiend blaadje... ik werd alle kanten op gesleurd.

Dus 1 hond bracht ik terug naar huis, dit was geen doen. Ik alleen met Rock verder... ook geen doen! Ik voelde mijn arm verkrampen en verzuren.. de irritatie steeg ten top.. bekijkt het maar.. klaar met wandelen!!!!

Daar stond ik dan met inmiddels 5 hondencursus diploma's op zak.. normaal een blokje om leek niet eens te lukken!

Het is cruciaal jezelf uit zo een negatieve modus te trekken! 
Ik ben gezegend met een g.t die een straat achter me woont. Hij wandelt dan met me mee en gaat als het ware Rock en Blondes naar mij vertolken en hij wijst me op mijn eigen houding. In eerste instantie voel ik mezelf dan vaak een echte kneus.. maar naderhand voelt het echt als een verlichting! 

Blondes had geen anti-trektuig nodig.. hij leek alleen maar rock te imiteren. Jij boos, ik ook boos! 
Rock doet het heel goed in het tuig.. geen gehang en gewurg meer.. hij blijft een haantje met een te laag zelfbeeld en de drift te bijten voordat je zelf gebeten wordt... maar wederom maken we stappen vooruit.

honden page profiel Peggy Peggy 3 doggies

honden foto van Peggy

Best Forum,
het gaat mij er niet om hoe ik een GL of Halti moet hanteren
Dat heb ik tot in de grond geleerd,en het helpt, wij lopen zeer relaxed, geen gespring of geruk naar prikkels
maar hij heeft er een lelijke bruin/rode plek aan over gehouden op de
neus en dat was bij gebruik GL bij de Halti geen last.
Ook heb ik er een bontje achter geplakt, dit had ik naar alle waarschijnlijkheid niet moeten doen, maar ik heb het gedaan omdat het nylon niet zo op de neus zat.
Het gaat mij erom, of er mensen hier op dit forum zijn die dit ook hebben gehad en/of wat tegen kan doen om dat bruin/rode weer "schoon"" te krijgen, is er, zalf/creme/poeder of weet ik veel hiervoor????
Ik ben bang dat ik er bij de dierenarts mee kom en misschien krijg ik dan hormmonzalf of zo en dat wil ik niet.
En verder gebruik van een hondenhalster....
Ik loop er prima mee, een rustig mens geeft een rustige hond,
als ik op straat loop met de gedachte van ojee, komt daar wat aan,
ojee wat is dat??? slaat dit over op je hond en heb je poppen al aan het dansen.
bv. Gisteravond samen met mijn man en Charlton wandelen,zonder GL of Halti, maar aan de halsband, het was druk op straat, maar geen prikkel voor Charlton, maar ik ergerde mij aan 'het vele verkeer en daarbij behorend lawaai, en hopsakee,op een gegeven moment daar ging hij weer, er vloog een vogel hoog, mijn man heeft hem overgenomen en het ging een stuk beter, op een dijkje lekker los lopen, hondje spelen en de terugweg was heerlijk, wat minder verkeerslawaai waar ik mij aan stoorde en minder andere prikkels voor mij waar ik mij aan stoorde.....
het is ook een wisselwerking, maar ozo moeilijk,
maar zoals ik al vroeg, hoe kan ik het beste zo'n wrijf/druk/bruin/rode plek aanpakken????

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Peggy: Je reageert op een ouder topic van mij dus veel mensen lezen jouw vraag niet maar alleen het openingsverhaal of het verhaal van het topic opzich en reageren dus daarop. Ik heb helaas geen oplossing voor je behalve hem af laten zodat het kan genezen.

honden page profiel Peggy Peggy 3 doggies

honden foto van Peggy

help,help
waar kan ik bovenstaande vraag van mij  stellen???
Ik was heel lang niet op dit forum, ik kon er alleen maar in lezen.....

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Als je op het begin van deze site bent kun je op 'nieuw onderwerp' drukken. (Aan de rechterkant).

Moet lukken :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Verder denk ik nog wel een vervolg kan plaatsen omdat het inmiddels alweer september is...

De GL is eigenlijk zo goed als afgebouwd inmiddels. Hij heeft mij echt geholpen in veel situaties de controle weer een beetje terug te krijgen. Doordat er een opening is ontstaan heb ik dus veel meer kunnen oefenen en is Faya veel meer bereikbaar.

Inmiddels wandel ik dus eigenlijk altijd weer met tuig. Soms heeft ze echter van die dagen dat ik het al weet (dan vertoont ze de hele dag probleem gedrag) dus dan gaat hij nog even om. Echter meer voor de zekerheid dan dat het uiteindelijk nodig is om er daadwerkelijk mee in te grijpen.

Kortom een half jaar later, een sterilisatie en veel training verder zit er meer rust in haar kont. Wel degelijk dankzij de GL, zonder dat ding had ik dit niet voor elkaar gekregen. Mooie doorbreking :-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: op hakken lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^