dierenasiel gouda

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

midden holland (Gast)

Toen wij een hond uit het asiel kwamen halen is ons niet alles verteld over de hond. Hadden wij alles geweten dan hadden we die hond nooit gekocht. Gelijk ging het al mis op een verjaardag binnen 1 week tijd. Gebeld met het asiel, maar volgens het asiel *** lag het aan de omstandigheden. Na een tijdje werd mijn zoon aangevallen door de hond. Nu lag het volgens het asiel aan mijn zoon.... Helaas de hond moeten terug brengen, naar het geld konden we fluiten. Kregen we niet terug terwijl een advocaat heeft gezegd dat wij absoluut gelijk hebben vooral ook omdat een deskundige heeft gezegd dat de hond niet meer te houden was thuis. De hond werd weer door het asiel verkocht. Triest hoe dit asiel en de dierenbescherming, omgaat met asiel dieren...

***naam asiel verwijderd***

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 24 april om 11:02 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenasiel gouda" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel emsieemsie

honden foto van emsie

groot gelijk
raar hoe dat gaat

en die noemen zichzelf de dierenbescherming;-)

honden page profiel KK

honden foto van K

asiels weten meestal niet alles over de honden.mijn hond zou terminale kanker hebben en absoluut niet met honden kunnen.
beide dingen kloppen totaal niet.
het zijn vrijwilligers, meestal nog veel verschillende ook, en ze brengen niet allemaal even veel tijd door met de honden.
degene die de hond plaatst kan goed nog nooit contact met het dier gehad hebben.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

ieder verhaal heeft 3 kanten.. dat van de TS ,dat van het asiel en van de hond..

Een asiel heeft alleen de informatie over de hond die ze of van de vorige eigenaar krijgt of helemaal geen info(als het om een gedumpte hond gaat)

Het kan dus best zijn dat het gedrag waar jij het over hebt bij het asiel niet bekend is.
Als je een hond uit het asiel adopteert (en niet "koopt) zit daar een contract aan vast. Meestal staat daarin dat je de hond binnen een bepaalde tijd terug kan brengen en je dan het adoptie-bedrage (geheel/gedeeltelijk) terug krijgt. Dus dit wist je van te voren.
Ikzelf vind je verhaal nogal incompleet.

Daarnaast; ik zou een hond; die net een week bij mij is nooit blootstellen aan een verjaardagsfeest..
En dat de hond je zoon aanviel.. tja.. daar kan ik niet over oordelen. Ik was er niet bij..
Dat de hond nu ergens anders geplaatst (ipv verkocht) is; dat vind ik mooi. Wie weet zit hij wel op een prachtige boerderij zonder kinderen. Of bij een baasje wat met behulp van een GT het gedrag aangepakt heeft. Een hond kan in een ander gezin/thuis heel ander gedrag vertonen..

Ginny (Gast)

Ook wij kochten een hond bij dit asiel. Bleek de hond ziek te zijn, was ook niet verteld en wel bekend. Kosten dierenarts 1500 euro. Klacht ingediend bij de dierenbescherming, maar dat is dezelfde organisatie, dus de koper van dieren is altijd de klos. Triest dat het zo gaat met dieren. En ook dieren asiel Gouda.

Gerrit (Gast)

tja over het voorval in kwestie, moeilijk in te schatten vanaf hier, maar je hebt volgens de wet idd recht op teruggave van het aankoop bedrag, vraag je advocaat maar naar de wettelijke termijn er voor.



en je kunt het nog zo vaak adopteren noemen, en die vage adoptie contracten tekenen, of opmaken,  maar voor de wet is en blijft het, het aankopen/verkopen van een bezit.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het is onmogelijk voor een dierenasiel om bepaalde dingen 100% zeker te weten over een hond. Er zitten namelijk twee type honden in het asiel.
Nummer één is de zwerver. Deze honden worden gevonden, en helaas hebben ze dan geen brief bij met waar ze vandaan komen en zo. Het enige wat een asiel over zo'n hond weet is zijn gedrag in het asiel, in een kennel, in een stressvolle situatie. Hoe zo'n hond thuis gaat reageren is moeilijk tot niet in te schatten. Een thuissituatie is namelijk heel anders dan een situatie in een kennel. Is de hond zindelijk? Kan de hond alleen zijn? Allemaal dingen die belangrijk zijn in een huissituatie, maar die je niet kunt zien in het asiel.

Nummer twee is de afstandshond. Mensen willen van hun hond af en dus moet hij naar het asiel. Daar wordt een uitgebreide vragenlijst ingevuld met hoe de hond geleefd heeft, wat de problemen waren, etc. Maar vaak willen mensen op een simpele manier van hun hond af, en verzinnen en verbloemen ze problemen. Als asiel móét je mensen vertrouwen op hun mooie blauwe ogen, je hebt namelijk geen keus, want je komt weer bij hetzelfde probleem als met de zwervers - bepaald gedrag wordt gewoon niet opgemerkt in een asiel, simpelweg omdat er geen vloerbedekking ligt en geen bank staat die ze al dan niet kapot bijten.

Ik denk dus niet dat er tegen je gelogen is, maar dat het gedrag dat er bij jullie thuis uit kwam simpelweg niet bekend was.

Daarbij neem ik aan dat je een contract hebt ondertekend waar in staat dat je het adoptiegeld niet retour krijgt. Dit wist je dus van te voren, neem ik aan? Is het erbij gezegd bij de adoptie? Als een asiel wél adoptiegeld terug gaat geven, krijg je mensen die het leuk vinden om drie dagen een hond in huis te hebben, maar er dan toch "vanaf zien" omdat het nieuwtje er dan af is. Als asiel wil je TEN ALLE TIJDEN voorkomen dat een hond teruggebracht wordt. Dit geeft namelijk ontzettend veel stress voor de hond, wennen in een nieuwe situatie, en na een aantal dagen weer terug in een kennel. Dit is niet bevorderlijk voor de hond, daarbij is het ook niet leuk voor het personeel van het asiel en ook niet voor de adoptant.

Maak ik uit je verhaal op dat je het schandalig vindt dat de hond opnieuw verkocht wordt door het asiel? Mag ik vragen wat je dan een beter alternatief had gevonden? Hem de rest van z'n dagen in het asiel laten zitten, of in laten slapen? Als een hond het bij iemand niet goed doet, wil dat niet zeggen dat een hond meteen onherplaatsbaar is. Bijvoorbeeld, de hond kan niet met kinderen, die kan dan nog prima geplaatst worden bij een gezin zónder kinderen.

Desalniettemin heel vervelend dat dit gebeurd is.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ga me niet uitlaten over dit verhaal, we horen de versie van het asiel niet noch kennen we de hond.

Normaal, zo is het bij ons toch, zijn het geen vrijwilligers die honden plaatsen hoor, maar de medewerkers zelf.  En ik ken ook asielen waar ik niet bepaald blij mee ben, maar in het asiel waar ik nu ga doen de medewerkers bijv wel heel hard hun best en leren ze de honden ook bijzonder goed kennen. Asielen die hun honden niet goed kennen of willen kennen, zijn geen goede asielen. Men moet het beste willen voor de hond en de nieuwe baas, een match is ten voordele van beiden !

Ik zou echter niet denken aan het geld, dat is bijzaak, ik vind het erger dat er met een hond gesold wordt O-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

dit is wel heel eenzijdig en dus laat ik me er in die zin ook niet overuit

maar wij hebben ook weleens een hond geadopteerd bij een asiel (en nee, je "koopt" geen hond in een asiel, je adopteert er 1, zoals je het nu schrijft komt het onbewust bij mij over als een auto die niet beviel) maar goed, wij adopteerden ook, en die hond had behalve een paar gedrags issues die bij ons pas naar voren kwamen ook gezondheidsproblemen

btw: ik kreeg toen ook een knauw, beetje dom achteraf van mijzelf ook, ik zou nu nooit meer zo ingrijpen, het was vragen om problemen, maar ik had wel 2 gaten in mn been, maar ik heb niet direct de schuld bij de hond gelegd, maar ben gaan overleggen en kreeg echt super goed steun.

voor de gedragsissues werden we gelijk in contact gebracht met een geweldige trainster, de gezondheidsissues die echt nog vanuit zijn asiel tijd kwamen, werden keurig door hen vergoed.

het is heel jammer dat jullie match zo mislukt is
nu zijn er alleen maar verliezers, hopelijk hebben jullie het asiel wel zulke info kunnen geven dat een 2e plaatsing wel succeesvol kan verlopen, want wat bij de ene baas niet werkt, kan soms een ander prima mee omgaan (en andersom)

van dat adoptiegeld staat duidelijk vermeldt en als het goed is maak je ook duidelijke afspraken over een eventueele proeftijd, daar is bij wat moeilijkere honden vaak prima over te praten en vaak is er ook nog een hondenschool waarmee contacten zijn

jammer dat het zo gelopen is, dat wel, jullie een teleurstelling en de hond een slechte ervaring rijker.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is gesloten omdat De TS onder meerdere gastnamen zelf ook weer reageert op dit topiconderwerp waardoor overige forumleden op het verkeerde ben gezet worden.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 24 april om 11:05 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenasiel gouda" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Diaree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^